De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wil dat de Braziliaanse ambassade in Israël verhuist van Tel Aviv naar Jeruzalem.
Volledig scherm
De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wil dat de Braziliaanse ambassade in Israël verhuist van Tel Aviv naar Jeruzalem. © AP

Bolsonaro wil Braziliaanse ambassade in Israël naar Jeruzalem verplaatsen

De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wil dat de Braziliaanse ambassade in Israël verhuist van Tel Aviv naar Jeruzalem. Tijdens de verkiezingscampagne maakte de rechtse populist al duidelijk dat hij een voorstander is van een verhuis van de ambassade.

10 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    In de VN kunnen alle landen stemmen en hebben sommige landen een veto. Los van wat men zelf denkt over een resolutie die ze aannemen is het de enige plaats waar je kan spreken van beslissingen die op mondiaal niveau aangekaart en genomen worden, Fons Casteels. Bolsinaro wil op een goed blaadje bij Trump staan. Terwijl zijn kwakkelende economie het resultaat is van een VS beleid om de groeilanden terug naar af te sturen. Trump zal hem heel vriendelijk een arm en een been uitdraaien.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Wat zijn die rechtse presidenten toch verzot op godsdienst . Ideaal thema om aandacht van hun onkunde af te leiden .
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Nee mijnheer Denil, bij de VN worden geen "wereldwijde beslissingen" genomen. Daar worden waarde-oordelen uitgesproken door landen die zélf in hun éigen land hun voeten vegen aan de mensenrechten. China, Cuba en Noord-Korea, om er maar een paar te noemen. Linkse eenpartijstaten. Linkse dictaturen die democratisch verkozen presidenten (Brazilië, Amerika) de les gaan spellen.
  • Pros Tituwhee

    5 jaar geleden
    Wat een domme reacties van sommigen. Ze kennen helemaal de geschiedenis niet, en nog minder die van Jeruzalem. Dit gezegd zijnde: een extreem rechtse populist die zijn ambassade verhuist naar Jeruzalem, je kan zowel Satan zelf uitnodigen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een aantal landen heeft Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. De VN waar de wereldwijde beslissingen genomen worden hebben dat afgekeurd en veroordeeld.