Direct naar artikelinhoud
NieuwsObama's kopen boekrechten

Obama’s kopen rechten van boek over chaos in regering Trump

De voormalige president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben de televisierechten gekocht van het nieuwste boek van de Amerikaanse auteur Michael Lewis, The Fifth Risk. Het boek gaat over de eerste maanden van de regering van Donald Trump. De Obama’s zouden onderzoeken of ze het uitwerken tot een serie voor Netflix.

Barack en Michelle Obama hebben de televisierechten gekocht van het boek The Fifth Risk, over de eerste chaotische maanden van de regering van Donald Trump.Beeld AFP

The Fifth Risk is in oktober uitgekomen en staat sindsdien bovenaan  de Amerikaanse de bestsellerlijsten. Het verhaalt over de chaos op de ministeries van Landbouw, Handel en Energie in de overgangsperiode tussen de regering Obama en die van Trump. De eerste weken kwam er domweg niemand van de nieuwe regering opdagen en toen er eindelijk mensen waren, bleken zij met veel te weinig te zijn, en ongekwalificeerd.

Oscarwinnaar

Het zou niet de eerste keer zijn dat er een boek van Lewis wordt verfilmd. Zo zijn bijvoorbeeld ook Oscarwinnaars Moneyball en The Big Short van zijn hand.

De streamingdienst Netflix heeft in mei dit jaar een deal gesloten met de voormalige president en zijn echtgenote. De Obama’s gaan de komende jaren films, series en documentaires maken over thema’s die hen na aan het hart liggen.

Het echtpaar is een eigen bedrijf begonnen, Higher Ground Productions, waarmee het de programma’s zal maken. De eerste resultaten van de samenwerking met Netflix zouden op z’n vroegst in 2019 te zien zijn.

Netflix weigert commentaar te geven op het nieuws over The Fifth Risk en zegt nog geen groen licht van de Obama’s te hebben gekregen.