Deelnemers aan een betoging  tegen de AfD in Freiburg. Ook in andere steden gaan AfD-aanhangers en tegenbetogers de straat op.
Volledig scherm
Deelnemers aan een betoging tegen de AfD in Freiburg. Ook in andere steden gaan AfD-aanhangers en tegenbetogers de straat op. © Patrick Seeger/dpa

Groepsverkrachting in Freiburg: extreemrechtse partij roept op tot manifestaties, 1.500 mensen betogen tegen extreemrechts protest

De Duitse extreemrechtse partij AfD heeft opgeroepen tot manifestaties vandaag in de zuidwestelijke stad Freiburg, na de groepsverkrachting van een 18-jarige studente door overwegend Syrische mannen. Tegelijk is opgeroepen tot tegenbetogingen.

62 reacties

  • Peter Segers

    5 jaar geleden
    Feiten zijn feiten. Heeft niks met extreem of populistisch te maken
  • Maxim Borgers

    5 jaar geleden
    de cijfers zullen wel omgekeerd zijn zeker denk dat rechts meer betogers had dan links
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De linkse organisaties verdedigen verkrachters langs één kant maar verdedigen de MeToo beweging langs de andere kant. Een bredere spreidstand kunnen ze moeilijk maken.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    In 2015 stond een interview met een vrouwelijk vrijwilliger die op eigen initiatief zich wou inzetten voor de vluchteling. Het kwam erop neer dat het gedrag van ongeveer 10 % van de vluchtelingen voornamelijk Syriërs en Irakezen min of meer aanvaardbaar was. Het gedrag ten opzichte van vrouwen van die andere 90% was gewoon schandalig, wansmakelijk en misdadig. Dat was een relaas van een vrijwillige linkse activiste in het gerenommeerd tijdschrift "Der Spiegel"
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    Ik snap niet dat mensen zich steeds weer voor de vuile politieke kar laten spannen om links OF rechts te stemmen en te oordelen. U wordt daar allen voor VERoordeeld. WEIGER gewoon links of rechts te stemmen. Dan is het gedaan met de hedendaagse stomme politiek.