Koopkracht van meeste gepensioneerden is gedaald (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  34 Reacties

  • 11
  • 616x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tja dat heb je met die graaiers in de top dan blijft er niks meer over voor de man die het altijd betaald heeft.

2
1 Rattocasi

Zowel voor gepensioneerden als werkenden tijd dus voor een inhaalslag!

0
2 Mappie

Hoe kan dat nou Rutte??? We zouden er toch allemaal op vooruit gaan??

0
3 Topperz

Meer dan terecht, voor een dubbeltje op de eerste rij zitten kan helaas niet meer... die gekke middelloon en in sommige gevallen eindloonregelingen zijn niet houdbaar. Maar ja beetje solidariteit hoeven we niet te verwachten van die oudjes...

30
4 Tegendraadsgelijk

Ach dit zijn nog maar kleine beetje!

Eigenlijk wil Rutte samen met de EU dat die pensioenpot over gaat naar een EU collectief waar dan alle landen (dus met een slechte economie) van mee kunnen profiteren (Duitsland doet dus niet mee hieraan)
En het voordeel is dat het dan ook gebruikt kan worden voor de AOW!

Dat is ook de reden waarom Rutte wil dat iedereen z'n eigen pensioen afsluit (Doen nu de werkgevers en werknemers samen)

1
5 Zie Hier

@5

Het is de bedoeling van vooral de vvd je waar dan ook maar voor bij te verzekeren, als je dat niet kunt heb je gewoon domme pech en had je je maar beter moeten invechten/best moeten doen.

1
6 Voorzittershamer

@4 jij wordt vanzelf ook oud, maak je geen zorgen, je kunt je pensioen ( of wat ervan over is) dan volledig ter beschikking stellen aan de jeugd.

0
7 Tussenderegels

En voeding wordt ook onbetaalbaar in dit k.tland.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2739547/boodschappen-fors-duurder

2
8 DNEUS14

@4
Je lult uit je nek, jou armeluizetijd komt nog wel.
De pensioenen maar ook de AOW staan al jaren op de 0-lijn terwijl wel alles duurder wordt.

0
9 Interessant

Met dank aan D66 CDA VVD CU SGP stemmers waar onder ook tweeverdieners en rijke onder zint de leugens van Rutte VVD blijven steunen. Eenverdieners ( alleenstaande ) AOW Uitkeringsgerechtigde worden all jaren door deze stemmers met hulp van Rutte VVD kaalgeplukt waar te met 900 tot 1100 netto rond kommen moeten.

0
10 Gunther

@10 Krijg jij dat dan? Hoe lang woon je dan al in Nederland?

Aan jouw Nederlands te zien niet bijzonder lang.

18
11 LanCaster

@4 Omdat de overheid niet heeft gespaard voor het met pensioen gaan van de babyboom en er bovendien nog een crisis overheen kwam mag de generatie van na de babyboom 5-7 jaar langer werken, geen oude lullen verlof dagen meer, geen VUT, met fiscalisering van de AOW en al vanaf 2008 geen indexering van het aanvullende pensioen. Om de banken te redden en de staatsschulden in toom te houden zijn de rentes voor onbepaalde tijd op nagenoeg 0% gezet waardoor spaarders en pensioenfondsen opgeofferd werden. De generatie van na de babyboom mag dus 5-7 jaar langer werken voor het halve pensioen en nog worden ze als verwend en ondankbaar afgeschilderd door mensen als u.

1
12 Conradijntje

Die daling is ingezet sinds 2010. En wie was toen al premier? Juist pinokkio!!!

1
13 SergioLeone

Genoeg geld in kas in Den Haag alleen de bende van vier CU, CDA. D66 en de VVD geven het liever aan de Multinationals en het Buitenland.

Nu nog ff de BTW verhoging erover heen en de voedselbanken groeien als kool. De gemeentes gaan het druk krijgen als medio 2018 de huurverhogingen weer komen en de gepensioneerde om huisvesting komen vragen omdat zij uit hun te dure huis moeten.

Het Neoliberale kabinet Rutte III doet haar werk uit de kunst want de kloof minima, modaal, midden inkomens tegenover rijk/elite groeit steeds harder.

0
14 Dissident

@13 het zou gevolgen moeten hebben voor het clubje veroorzakers...

0
15 Gratiebarmhart

@7 , @9 , @12 Allemaal vergeten dat jullie of de oudjes waarvoor jullie in de bres springen optimaal hebben geprofiteerd van de huizenstijgingen? Optimaal hebben geprofiteerd van de sociale zekerheid? Optimaal hebben geprofiteerd van allemaal pretsubsidies om huizen energiezuiniger te maken enz..

Je kunt het wel ontkennen allemaal hoor, maar dat heet dan wegkijken. En als je niet met een AOW uit komt per maand, dan zit er wat fout aan de uitgave kant !

Ikke ikke en de rest kan stikke mentaliteit wordt meestal de nieuwe generatie verweten, maar jullie hebben echt een hele timmerfabriek voor jullie hoofden.

Maar succes met de laatste paar jaar van je leven ergeren aan die paar euro die je mist..

18
16 Tegendraadsgelijk

@12 Bovendien heb je het artikel wel gelezen? Het gaat om reeds gepensioneerden, je bent het dus met mij eens ...

8
17 Tegendraadsgelijk

@16 "Optimaal hebben geprofiteerd van de sociale zekerheid?"
Degenen die werkten niet, die betaalden juist voor die sociale zekerheid.

1
18 LanCaster

@17 De overheid wist 50 jaar geleden ook wel dat de babyboom tussen 2010 en 2020 met pensioen gaat. De overheid heeft wel geprofiteerd van de belastinginkomsten gegenereerd tijdens het werkzame leven van de babyboom maar als de babyboom met pensioen wil is er "plotseling" geen geld meer om de AOW uit te betalen. Regeren is vooruitzien maar de overheid leeft bij de waan van de dag. Je kunt mensen bijvoorbeeld aanspreken op hun gedrag maar niet op wanneer ze geboren zijn - die babybomers kan je niet aanspreken op het feit dat ze tussen 1945 en 1955 geboren zijn.

0
19 Conradijntje

Staat al.jaren stil.
We hebben er meer dan 40 jaar voor gewerkt en betaald.
Het land opgebouwd tot een welvarend land.
En nu krijgen we er al jaren geen cent meer bij.
Er moet wel geld in die kas zitten.
Maar we geven het liever aan buitenland.
En laten de gepensioneerde barsten.

0
20 annie

Dat is onmogelijk! Rutte heeft ons beloofd dat een ieder er in koopkracht op vooruit zou gaan.
Als dat niet zo is dan moet het wel Pinokkio zijn geweest die ons dat heeft voorgelogen.
Wordt het niet eens tijd voor die leugenaar om op te stappen?

1
21 Nicks R. Van

@18 Als je gewoon blijft ontkennen dat ze te weinig hebben betaald voor de sociale zekerheid van de toekomst vind ik het prima man... Klein spoilertje: Met 5 miljoen mensen voor 1 miljoen pensioen betalen tegen of met 5 miljoen mensen pensioen betalen voor 3 miljoen mensen, do the math...

13
22 Tegendraadsgelijk

@20 En voor werkenden gaat het vooruit? Voor iedereen staat het stil...

11
23 Tegendraadsgelijk

@22 Dan weet je blijkbaar niet hoe die sociale zekerheid werkt.

Spoilertje: Het pensioen is eigen gespaard geld. Doei!

1
24 LanCaster

De grootste graaier hebben ze van de week begraven. 25 miljard uit de pensioenpot en nooit terug betaald.

1
25 Watts

@24 Spoilertje: Nu ja, omdat er nu een beschikbaar premie stelsel is...

Vroeger niet toen hebben ze geld ingelegd voor een eindloonregeling met een gemiddelde levensverwachting van 70 en nu is de gemiddelde levensverwachting 77 jaar, dus ze hebben 7 jaar niet afgetikt... Is het nu daadwerkelijk zo moeilijk te begrijpen?

10
26 Tegendraadsgelijk

De gepensioneerde worden al jaren uitgeknepen want die hebben geen waarde meer voor deze economisch gestuurde maatschappij. Ze zullen tot op het bot uitgekleed worden. Dank zij de participatie en marktwerking.

1
27 Verwonderd

@16 Vertel me is wat het voordeel is van de verhoging van de huizen prijzen, en wat er mis was met de sociale voorzieningen die we collectief met z'n alle opbrachten? Je komt misschien zelf ook aan de beurt als je geluk hebt.

0
28 Verwonderd

Wij hebben zelf jaren gespaard en ingelegd voor het verplichte pensioen op basis eindloon, toen wij met pensioen gingen was de pensioen uitkering middenloon, dus daar zijn wij al bestolen.
Al jaren geen indexatie gehad bij PME, maar al wel 50 euro netto per maand gekort door de ingestelde rekenrente. Toch maken pensioenfondsen forse winsten, ze groeien jaarlijks gestaag door, ondanks de zgn. forse groei ouderen. Dat wisten ze toch kijkend naar de geboortegolf van baby's in 1946.
Voor degenen die nu inleggen groeit het pensioen nauwelijks aan door de rekenrente.
Ook zij worden bedonderd.

0
29 ilse1

Pensioen is een particuliere verzekering die is afgesloten tegen de toen geldende regels. Premies worden betaald door werkgevers/werknemers. De afhandeling word uitbesteed aan een organisatie. Begrijp niet wat het probleem is, wat heeft de overheid met mijn pensioen te maken. Gaan ze zich ook bemoeien met mijn auto verzekering.

0
30 Ceesje

@30 De overheid bemoeit zich alleen met de dekkingsgraad en daar ben ik wel blij mee ik wil ook graag met pensioen over pak hem beet 20 jaar.

4
31 Drs. Mezun

@27
Een "inkijkje" in de schimmige en corrupte pensioenwereld, waar beleggers zichzelf verrijken met onze pensioengelden..

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/zwarte-zwanen/de-schimmigheid-blijft/POW_03227628/

0
32 Strongoli

@31 Tijdens de crisis heeft de overheid de pensioenfondsen gedwongen om te investeren in slecht renderende staatsobligaties - puur eigenbelang. De tijd dat vadertje staat het beste voor had met z'n burgers is al lang voorbij. En laten overheid en pensioenbeheerders nu hetzelfde belang hebben: namelijk dat er zo min mogelijk wordt uitgekeerd aan de pensioengerechtigden - en dat is gerealiseerd door uit te gaan van een zeer pessimistisch scenario waarvoor die rekenrente is bedacht.

0
33 Conradijntje

@31 Door de bemoeienis van de overheid zakken de pensioenfondsen in de stront. De leden en vakbonden hebben inspraak in het pensioenfonds waar ze lid van zijn en het bestuur moet verantwoording af leggen aan de leden. Dat hier geen of weinig gebruik van word gemaakt ligt aan het feit dat daar geen ruchtbaarheid aan word gegeven. Die 20 jaar nog werken is nog een heel eind lopen en kan er nog heeeel veel gewijzigd worden aan de regels. Als ik jouw was ging ik toch maar eens wat opzij zetten om de eerste paar jaar van je pensioen door te komen. Heb ik ook gedaan met een lijfrente, is belasting aftrekbaar. Ik heb een gruwelijke afkeer van verzekeringsmaatschappijen, maar hier heb ik geen spijt van.

0
34 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
NASA ontvangt weer data van 47 jaar oude Voyager 1-sonde na software-update

Het is hoe dan ook een geweldige prestatie dat een sonde uit 1977, die al 47 jaar met dezelfde computerapparatuur in de ruimte is, weer data ove...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Querido not
Offtopic

@2678 GraaiJouw knipsels en het verhaal dat jij daaraan toevoegt doen beseffen dat dit soort verwikkelingen tussen forumgenoten voor een arge...

4 minuten geleden geplaatst door Querido not

Nicks R. Van
NS sluit meeste geldautomaten op stations uit angst voor plofkraken

De service neemt steeds af terwijl Koolmees de prijzen wil ophogen. Dat rijmt toch niet met elkaar?...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

progressiefliberaal
Nest gekraakt en nog geen broedpartner: het zit webcammende visarend niet mee

Nou ja, als hij een OnlyFans-account opzet, dan kan hij misschien in ieder geval nog wat verdienen met die webcam....

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
10 Years Later, Russian Volunteer Fighters Recall Fueling the War in Donbas - The Moscow Times

Google TRANSlate: https://www-themoscowtimes-com.translate.goog/2024/04/23/10-years-later-russian-volunteer-fighters-recall-fueling-the-war-in-d...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@189 Natuurlijk kijk jij op de bezoekers van Aldi neer. Doe niet zo schijnheilig zeg. En verder kun je niet lezen maar dat verbaast me niks w...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
NASA ontvangt weer data van 47 jaar oude Voyager 1-sonde na software-update

Nieuw bewijs dat je echt niet elke twee jaar een nieuwe telefoon hoeft te kopen....

13 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Weer eens een draadje naar de gallemiezen door onderling gezeik tussen een paar . . . . Next....

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

https://www.youtube.com/watch?v=RA-txZPC1KULaten we dat maar in de films houden....

18 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Addison Rae TitsBuccwild AnalSex Videos Of BoobsAmateur SquirtingMvangokittyWild OrgyMilf MobileAmatuer GangbangCock EatAnal AmateursGringing PornBigtittiesPirates Revenge StagnettiIndian Sex Audio VideoDirty Harry PornDemi Hawk PornShoeonhead NudePoran VidosThe Golden Boy Porn GameAnime RapepornMeet NfuckgamesKronii HentaiMakima And DenjiPublic Pickups PornMy Naked WifeBoys Full Movie In HindiAriana Grande BikiniJonh Persons ComicsSex Vudeos ComAunty Boobs NudeXvideostamil ComAmouranth SexRiley Reid Onlyfans LeakDesisexvidiosTaboo 2 The MovieCollege Hazing PornHentau FoundrySpicy Big Butt TubeStepdaughterspornTwinks Videos GayTamil Bhabhi SexAncient Greek Porn3d Porn JapanStrip TeasedBokep I DoXnxx Gay TeenHabesha SexxxEnglish Sex XxxSex Video HubLisa Sexy VideoDesitelugusexIndian Xxx Bathroom9gag NsfwYoujizz.coomPornogay LatinoYoug Porn VideoXnxx 2017Telugu MilfHot Nude BabeNude Best BreastCoreano PornôSpencer NicksUndian XnxxThe Loin King PornSuper Hot Xxx VideoHuman Breeding VideosTitty FondlingOutdoorxxxDesixnxx NetBrazzers DannyXx Kerala VideoPinoypornBryce Dallas Howard Nudesسكسي لحسMuslim Girls NudeShop Xxx VideoShow Me Porn VideosFuta On Male PornBoob Press LesbianCzech Hunter 194Free Porn BrazzetsSex Sexy Hot VideoBaddie PornBoob Press And FingeringMone DevineRed Tube ComKardashin SextapeFrancine Smith NudeTamil Desi Aunty SexNick PornPiryanka Chopra Xxx VideosVioletrainPanochitas BonitasThick PawgsXxx Video Download Full HdBeautiful Lady Porn VideoSlim XnxxOtome DorieMichael Hoffman PornMoore PornLily YhaiSchool XxxxJuan ElVarbieBwc GayBankura Sex VideoDeepthroat SlowFuneral PornSex Video ChatDemi Rose PornAmateur NudeaLana Rhoades Blacked RawAngelina Jolie Hottest MoviesPorn Black FamilyFamus People PornPor MhubCuming Under WaterFamily Forced Sex VideosXxx Poonam18 Years PornstarDani WoodwardPolina Sitnova NudeAmy Beth HayesPorn Tub GaySexi Vedio OnlineHomemade Porn DogPornoo GratuitIndia Love NakedXxx ChootAva BlackProstate Exam PornBlue Film Hindi MeinFree Black Prono VideoLustcinmeaLana RoadesSuzy Marie PornBlue Hair PornIsland Boys Onlyfans LeaksLetirotica StoriesFree Porn ParodiSkinnyanalNicolette Shea Danny DBig Pussy NudeAlexis Fawx BlackedNude BrazilianLivesex CamHome Made PornArianna GiovanniBody Massage XxxBest Blowjob Gif