door Dries van Agt in Cultuur  ·  74 Reacties

  • 11
  • 830x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@41 weerman
En daar trekt weerman weer zijn gele kaart, 'Israël haat' en rode kaart, 'Jodenhaat'.

Verder was de VN best duidelijk over de voorwaarden waaraan het aantal Joodse immigranten moest voldoen. Lees nog maar eens de Britsh White Papers uit 1922 en 1939.
http://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1939.asp
http://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1922.asp

Ook de Balfour declaratie gaf voorwaarden mee voor het realiseren van een Joods Nationaal Tehuis in Palestina, http://avalon.law.yale.edu/20th_century/balfour.asp

Zoals gezegd had de zionisten beweging daar allemaal geen boodschap aan. De Balfour verklaring werd uitgelegd als het realiseren van de Joodse staat in heel Palestina en een immigratie quota, werd niet gerespecteerd. Het was duidelijk, de autochtone bevolking moest plaats maken voor hoofdzakelijk Europese Joden. En dat spelletje werd in 1967 wederom in gang gezet door het starten van de illegale kolonisatie van bezet gebied.

Je ziet dat het nogal belachelijk is om deze historische feiten af te doen met je dooddoeners.

20
51 Hendrianus

@51
O, en nu opeens zijn de White Paers EN de Balfourverklaring WEL van belang? Ik moet lachen om je voortdurende cherrypicking, ware het niet dat het allemaal zooo triest is, samen met je "persoonlijke aanpak". Je anti-Israëlische houding en je zienswijze zijn vreselijk, zeer éénzijdig en dat maakt dat er geen discussie mogelijk is. Je trekt je trucendoos open en begint een loopgravenoorlog, en daar pas ik voor.

3
52 weerman

@52 weerman

De British White Papers en de Balfour verklaring zijn natuurlijk van belang, nooit anders beweerd.
Uit de British White Papers van 1939,
'After the period of five years, no further Jewish immigration will be permitted unless the Arabs of Palestine are prepared to acquiesce in it.'.

'Acquiesce' betekent instemmen. En, hebben de 'Arabs of Palestine' hun instemming gegeven voor de verdere Joodse immigratie na 1944?

17
53 Hendrianus

@53
Overruled door wat de VN in 1948 besloot.

3
54 weerman

@54 weerman

Besloot in 1948?
In 1947 verordeneerde de VN een verdeelplan. De Arabieren accepteerden het niet en een burgeroorlog brak uit. Dat resulteerde in 1948 tot het uitroepen van de staat Israël. De VN accepteerde de staat Israël, 1949, maar erkende tot op de dag van vandaag niet Jeruzalem als hoofdstad. Jeruzalem werd namelijk niet toegewezen aan de Joodse staat.

17
55 Hendrianus

@55

En 'dus' moet Jerusalem maar -deels- blijven zuchten onder een Jordaanse bezetting? Want het was Jordanië wat Judea & Samaria in 1948 bezette, en zelfs annexeerde... Dat werd teruggedraaid in 1967! Je bent dus toch voorstander van bezetting van gebieden, alleen zodra het een Israëlische is begin je te steigeren, maar een arabische (Jordaanse) vindt je dus wel prima? Ik weet alweer genoeg. question
Oorlogen hebben alles sinds 1948 al veranderd. En dat geldt altijd; een oorlog creëert nieuwe voorwaarden voor alle betrokkenen. als jouw arabische vriendjes in 1948 geen massale aanval op Israël hadden gedaan in een poging om een massamoord te doen en het land in te pikken,
waren er NU niet van dit soort non-discussies. Je verwijt Israël wat je arabische vrienden juist flikten. Dat je daar niet mee kunt leven, is jouw probleem. Jeruzalem had nooit iets met "palestijnen", het was al vele eeuwen joods, christelijk en een smeltkroes van religies. De moslims hebben al hun Heilige Stad: Mekka. Jeruzalem is Joods, en je moet er maar vrede mee hebben.

1
56 weerman

@56 weerman

De VN voorzagen in 1947 reeds dat Jeruzalem niet opgedeeld kon woorden en niet in zijn geheel kon worden toegewezen aan de Joodse of Palestijnse staat zonder dat dat zou leiden tot bloedvergieten.
Verder ben ik niet tegen de Israëlische bezetting maar tegen de invulling die Israël meent te mogen geven aan een militaire bezetting.

Je gaat ook voorbij aan de Geneefse conventies die gewoon verbieden om inwoners van de eigen staat over te brengen naar bezet gebied. Het mag ook niet geannexeerd worden. Verder is de bezetter verantwoordelijk voor de burgers in het bezette gebied en dient hun rechten te beschermen. Zoals het recht op huisvesting en dus vergunningen om te kunnen bouwen. Het is nu in Area C de omgekeerde wereld. Palestijnen worden gedeporteerd om plaats te maken voor Israëli, meest Joodse Israëli.

Triest dat mensen dat verdedigen. Vaak vanuit een geloofsovertuiging of vanuit haat richting alles wat moslim is. Overigens zit jij niet in die hoek, althans dat haal ik uit je reacties. Van religie moet je over het geheel niets hebben.

17
57 Hendrianus

@57
Vreemd dat de Geneefse Conventies altijd alléén tegen Israël gebruikt worden. Nooit tegen arabieren, van welke signatuur dan ook. Dan ben je oorverdovend stil! Waarom is dat eigenlijk?

Ik ga even terug naar hetgeen de koptekst laat zien; de -idiote- bewering van die "palestijnen" dat héél Israël "van hen" zou zijn. Tja, als een dergelijk (Hamas)-standpunt nog wordt gebezigd, is de vrede ver te zoeken. En dat klopt ook; het laatste wat die figuren willen, is duurzame vrede. Dan zou de aangeleerde jodenhaat niet meer nodig zijn, valt de angst voor joden weg en zou het arabische volk maar eens over hun 'leiders' kunnen gaan nadenken... Nee, liever volgen ze brullen die 'leiders', op naar de wereldverovering....
Die "palestijnen" hadden allang kunnen hebben wat ze beweerden te willen hebben. Alleen; iedere keer trekken ze hun keutel op het allerlaatste moment in. Zelfs tot ontzetting van de arabische landen. Ze willen geen vrede.

2
58 weerman

* Verwijderd door de redactie *

59 Drs. Mezun

doodmoe word.je van die islamieten

0
60 soepstengel

@58 weerman

Die koptekst dekt van geen kanten het artikel. Nergens in het artikel blijkt dat de Palestijnen hěèl Israël willen. Zelfs Hamas streeft dit officieel niet na.
Dat individuen of obscure groeperingen dit mogelijk nastreven is toch niet de norm? Dan kunnen we nog wel even met individuen en/of groeperingen die zo het e.e.a. voorhebben met de Palestijnse gebieden,

17
61 Hendrianus

@61

"Zelfs Hamas streeft dit officieel niet na."

JA, dat doen zel WEL. Ook te lezen in hun Handvest; gewoon even via Google zoeken. Het is immer het streven van terreurgroep Hamas om het gebied wat NU Israël is, te veroveren. Daar hebben ze geen afscheid van genomen..!
Verder wijs ik je op dit artikel:

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/33993/language/nl-NL/Default.aspx

Met speciaal deze zin: "Al eind april zei de leider van Hamas, Ismael Haniye, tijdens de vrijdagse marsen naar het grenshek dat men 'heel Palestina' zal bevrijden"

Kortom: Hamas wil nog steeds alle Joden dood, en het gebied geheel onder controle van Hamas. Ze zeggen het zelf.

0
62 weerman

@62 weerman

'Heel Palestina bevrijden' betekent vanuit Hamas oogpunt de Israëlische staat vernietigen als bestuursorgaan. Komt overeen met wat vele zionisten, incluis de huidige Israëlische regering, nastreven namelijk heel Palestina bevrijden. Daar hoor ik je echter niet over.

Daarbij worden niet alle Palestijnen of Joden gedood. Daar komt, terecht natuurlijk (open deur) geen enkele organisatie mee weg.

Overigens is er een nieuw handvest,

17
63 Hendrianus

@63

Ach, fijn dat je het even uitlegt... "Daarbij worden niet alle Palestijnen of Joden gedood". Neeee, daarom worden de Israëlische burgers (christenen, moslims en joden) al vele jaren lang bestookt met qassamraketten en met mortieren. Hooguit om ze weg te jagen, NIET om te doden...

Je bent een slechte leugenaar en een valse pleitbezorger van dat moslim-addergebroed wat al jarenlang een dictatuur in stand houdt. Hoor ik je nooit over; je vindt het wel prima, allemaal.

Verwijs even naar het nieuwe handvest, wat dus al blijkbaar in strijd is met wat hun opperterrorist Haniye zegt, in het linkje in @61 . Er wordt weer een hoop Takkiya gepleegd, zie ik.

0
64 weerman

@64 weerman
Uit je link,
[Al eind april zei de leider van Hamas, Ismael Haniye, tijdens de vrijdagse marsen naar het grenshek dat men 'heel Palestina' zal bevrijden. Iedereen die tegen hen strijdt zal met een ijzeren hand worden geslagen.']

'Heel Palestina bevrijden' is door mij al verklaard in @63

Overigens ben ik van mening dat Gaza beter af is zonder de militante Hamas. Mijns inziens is er vreedzaam protest beter. Dan exposeert je namelijk veel meer de brutale gewelddadige kolonisatie politiek van Israël. Dan komt daar het accent op te liggen i.p.v. de wekelijkse gewelddadige protesten en acties van Palestijnse zijde. Dat is moeilijk, zeker in macho MO. Daarom van mijn zijde best enig begrip voor het gewelddadig verzet van de Palestijnen, Toch is het niet de weg naar resultaat.
De frustratie en wanhoop van de Palestijnen is overigens best te begrijpen. Israël bezet al vijftig jaar en komt al vijftig jaar weg met illegale kolonisatie en annexatie. Het Westen is niet eens bereid om de kolonisatie te stoppen laat staan om te keren. Dus, dat de Palestijnse handjes jeuken is best te begrijpen. Of dat slim is.....nee, uiteindelijk niet.

14
65 Hendrianus

@65

"'Heel Palestina bevrijden' is door mij al verklaard in ..." NEE, dat was slechts jouw mening, jouw interpretatie. Die hellehond wil wel degelijk dood en vernietiging voor de joden. Vreemd dat je dat maar niet wilt inzien; echt een blinde vlek bij jou.
Fijn dat je WEL inziet dat Hamas'methodes van geweld niet de goede weg zijn. Vreemd dan weer dat je "begrip hebt voor frustratie en wanhoop" waar dat in feite slechts is opgeklopt door o.a. Hamas. Vreemd dat niet één "palestijn" wil emigreren naar een moslimland; ze blijven allemaal lekker waar ze nu zijn! We lezen nooit over busladingen "palestijnen" die met een koffer in de hand emigreren naar Syrië, naar Jordanië, Egypte, Libanon of wat dan ook. We lezen ook nooit over massa's "palestijnse" vluchtelingenstromen richting buurlanden. Dus er zit een groot verschil tussen wat jij beweert, en de realiteit. Ik denk toch dat de realiteit veel méér de waarheid is dan het beeld van de "wanhooopige, opgejaagde, uitgemoorde, hongerige, dakloze, gefrustreerde 'palestijn' wat JIJ ons voorschotelt. Je propaganda is te doorzichtig..!

1
66 weerman

@66 weerman

De massa aan vluchtelingen waren de stromen in 1947 en 1948. Dat waren er honderdduizenden. Blinde vlek bij je? Deze vluchtelingen zitten in Libanon, Syrië, Jordanië, Gaza en de Westbank.

14
67 Hendrianus

@67

Bekend. Veel minder bekend bij JOU zijn de ca. 500.000 joodse vluchtelingen die de arabische landen moesten verlaten, dan wel wilden omdat Israël was opgericht en hen een veiliger haven bood. Ze gingen/moesten weg met achterlating van alles wat ze hadden. Geschatte waarde: vele miljarden. Nu in handen van arabieren... Die joden hadden al vele eeuwen land in hun bezit. Werd ingepikt door de arabieren. Landoppervlakte was vier keer de huidige oppervlakte van Israël. Allemaal weg.

Dat is JOUW blinde vlek. Je "vergeet" voortdurend dat de ellende meer van de arabieren kwam; die krijgen de slachtofferrol van jou en van de Israëliërs maak jij de 'kwade wereldveroveraars'. En dat is onzin.

Toen Israël werd opgericht hoefde er van die joden niemand weg. Velen bleven dan ook en werden gewoon Israëlische staatsburgers. Wie wegtrok, deed dat op 'aanbeveling' van de Grootmoefti van Jeruzalem, die de mensen opriep om 'even' opzij te gaan voor de 'dappere, glorieuze, onoverwinnelijke legers van de arabische buurlanden', die die rotjoden en zionisten wel 'even' zouden verjagen -of doden. En dat mislukte, maar toen konden ze niet meer terug. In Gaza zitten nauwelijks mensen die "vluchtten", hoor. Dat zijn nagenoeg allemaal migranten uit Jordanië en Egypte, die op de werkgelegenheid af kwamen die de nieuwe kibboetsen hen boden. Niks "palestijns volk", dat maakte vliegtuigkaper/moordenaar Y. Arafat (Egyptenaar!) er maar van als politiek spelletje. Er is en was nooit een "palestijns" volk, dat is een verzinsel van hem uit de jaren '60.
http://www.franklinterhorst.nl/De%20zwendel%20over%20de%20Arabische%20vluchtelingen.htm
Het "palestijnse volk" is gewoon een sluwe uitvinding, en dat zeggen ze zelf ook:
https://likud.nl/2017/11/palestijns-historicus-bevestigd-palestijns-volk-is-recente-uitvinding/
https://politiek.tpo.nl/column/gard-simons-er-heeft-nooit-een-duizenden-jaren-oud-palestijns-volk-bestaan/
Doe niet of ze allemaal verjaagd werden door kolonisten; niets is minder waar.
Verder 'vergeet' je de vele moordpartijen op joden in de vele decennia daarvóór. Het verbaast me niets.

0
68 weerman

Gammelegammeleretoriek

1
69 Scholar002

@68

De bekende zionisten mythes, de vluchtelingen vertrokkem allen vrijwillig, elke niet Jood in Palestina was een immigrant die afkwamen op de door uitsluitend Joden veroorzaakte economische opleving, het Palestijnse volk is niet zoals alle andere volkeren ontstaan maar is een uitvinding, etc.

Allemaal overbekend weerman. En ja, er werden Joden verdreven uit de Arabische landen. Is mij niet onbekend hoor. Zo ook niet de aanleiding. Fout natuurlijk. Kijk, dat hoor ik jou nooit zeggen over enige daad uit de Israëlische koker.

13
70 Hendrianus

@70
Ah, de arabische propaganda en zeggen dat "de ander" slechts mythes vertelt. Hoe triest en hoe fout! Ja, de verschillen in mening tussen ons zijn diep. Jammer voor jou; ik gun iederéén daar een vredig en prettig leven. Jij gunt dat de arabieren in die streek, maar de joden liever elders maar NIET in Israël. Dat is het subtiele verschil. question

0
71 weerman

@21

Je kletst. Ik wens de Joden in de Israëlische staat binnen de grenzen van 1948 een fijn leven toe. De Israëlische staatsburgers in door Israël bezet gebied zijn daar illegaal en dienen te vertrekken om ruimte te maken voor de staat Palestina.

13
72 Hendrianus

@72 Hendrianus
question
Ik heb geen idee meer wat daar stond.

Maar met wat je nu schrijft ben ik het helemaal eens, op een kleinigheidje na.
Zelf geef ik de voorkeur aan de grenzen van 1967.
Die zijn door alle landen ter wereld erkend question

9
73 Uit Den Haag

Israël's grenzen zijn nooit erkend door de omringende arabische landen. Die van 1948 niet, die van 1967 niet, en die van 2018 ook niet. Alleen bij de Egyptenaren en de Jordaniërs zit wat meer intelligentie; zij erkende Israël en sloten vrede. De rest is zo koppig als een ouwe ezel en houdt vast aan een vijandbeeld omdat dat ze beter uit komt.

0
74 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@56Ook als je iets goed bedoelt kan het misgaan, vaak heeft dat te maken met te weinig info....

3 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@55 Ik denk dat het door elkaar gebruikt wordt. Aan de ene kant heb je natuurlijk mensen die echt begaan zijn met het lot van anderen en daarnaa...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Vageali6888
'Windturbines veróórzaken juist klimaatverandering in plaats van tegengaan' stelt Windhandel-auteur

En intussen lekker cloud-seeden met chemicaliën...

12 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Misschien klopt het wel niet wat ik beweer, maar is WOKE niet in de plaats gekomen van de "deugmens" ?...

13 minuten geleden geplaatst door eh

Vageali6888
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@20Zoals je kunt lezen heb ik het over de tijd na 1991.De Russen trokken zich na toezeggingen 1500 kilometer terug, de VS/Navo kropen ke...

15 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@53 Ok, dat wist ik niet van SA....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

De deugmens is met eenzijdige info te gemakkelijk te beïnvloeden.Zo kon de deugmens overtuigd worden dat ingrijpen in Syrië goed was.Hij ...

17 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Van der Burg is blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

@2 Ok...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Van der Burg is blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

https://www.nieuwskoerier.nl/news/981856-eric-van-der-burg-supermooi-dat-er-geen-kabinet-wilders-i-komt...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

kovichni
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

waarchijnlikk weer die verdomde hamas toch 😃...

20 minuten geleden geplaatst door kovichni

NK. App
Sas Damad SexPeitosMillie Bobby Brown AssLilylanessComix PornoAsian Femboy FuckedBig Tits Hd VideoMother GooshKv-146 MakiXxx Indian Hot BhabhiBangla PussyAbella Danger HardcoreScarlet BlueKristi KreamNextdoortwinkFacial SexPornteen PicPron VdeoVolleyball PornhubVídeo Grátis PornôCumming SelfieFamily AnalSlyvia SagePorno TeensMaria Gjilie PornGemthejewelsMommys GirlIndian Xxx Video MovieMost View Porn VideosFull Sexy MoviesTied Up GangbangهننتايErotica PornLezbiyen PonCeleberty Deep FakeAll[porncomicFree Video Of BrazzersBeyonces TitsXnxx AtabNew Sex Video XxxSchool Xnx VideoHijra ChudachudiHairy Bush PornFc2-ppv-3709901Haryanvi XxEscourt SitesWmo PornHot Sexy Girl PornXxx SssVishnupuri ColonyMassage Wali BfPornhub Hard FuckSunny Leone Hot ChudaiEngland Xxx4chan /gif/ ArchiveFakehub XxxErotic Massage PornYinyleon PornvideosGay Bois TubeFilms Porno GratuitPorn SelfiesFlash XxxKidnap PornhubToy Story PornKira Perez FacialNazriya Nazim Sex VideosSex Video AssameseSunny Leon NideFat Big TittiesIimagefapAmmi Ki ChudaiCogiendome A Mi SobrinaLinda VoSister Blows BrotherLanewgirl PornTeresa Palmer NudesBdsm TeReallifecam VoyQuadrinhos Porno3dXxnxxxxxxOnlyfan PengaliprincessFc2ppv-1481986Xxx Hindi VoiceForced Porn Free VideosPorn MagazinsSister And BrotherxnxxInterrqcial AnalXxnhdKkvshDick NudesRee Porn MoviesLingham Massage VideosPantyhose TeensAtk Porn PicsFashion PornMomnson PornSwinger PorrnPalang Tod PornHenti XxxMallu SoftcoreColumbia PornHardcore Lesbian StraponTv P O R NStropchatIndian Sex+Bleach PixxxLilmermaidxx LeakedMind Control Comic PornNadia Ali BfLisa Sparxxx RecordKatie Thomas PornPorn MovoeLo Mejor En PornosPteen Porn PicsSelfiepussyTamil Aunty Sex HotCameron Diaz FuckPornos HistoriasElitegirlsXvidsXxlayna Marie Cold FeetAlinity PornPornxx AnimeZoe BloomCinema Kambikatha50 Shades Of Gray Sex ScenesPlayboy Bunny PornBig Titty EvonySexy Naked LeabiansSocial Media Forum GirlsAnimal Cartoon XxxWww Indian Porn Movies ComSchoolbus PornXxxdanielTrisha Sex ImagesNxgx PornSiblings PornVampire Porn AnimationMujerlunabella PornCharity CrawfordPanty Hose Up SkirtCsrdi B PornMia Khalifa Xxx Porn VideoMia Khalifa MasturbationAngela White New XxxMinecraft SexingAdian Mom PornNaked PFull HdpornAsian Gy Porn