Obama haalt (opnieuw) zwaar uit naar president Trump

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag, op een verkiezingsmeeting in Milwaukee naar aanleiding van de tussentijdse parlementsverkiezingen van november, zwaar uitgehaald naar zijn opvolger. Weliswaar zonder de naam van Donald Trump te noemen. Obama verweet de huidige president leugenachtige beloftes.

pvm

Obama verwees naar het voornemen van Trump om nog voor de midterms van 6 november een belastingverlaging voor de middenklasse aan het Congres voor te stellen. ‘Maar dat Congres komt niet meer samen. Hij heeft dat gewoon verzonnen’, merkte de ex-president op.

Hij hekelde ook de vele schandalen in de Trump-administratie. ‘Er zijn genoeg mensen in beschuldiging gesteld om een voetbalteam te vullen’, klonk het. ‘In mijn kabinet werd er niemand in beschuldiging gesteld’.

Obama hulde zich lang in stilzwijgen over zijn opvolger, maar met de tussentijdse parlementsverkiezingen in aantocht, waagt hij zich toch weer op het politieke strijdtoneel. Zo beschuldigde hij hem begin september al eens van machtsmisbruik. Vrijdag zakte hij naar Wisconsin af om zijn steun te betuigen aan de Democratische kandidaten, onder wie senator Tammy Baldwin.

In de peilingen liggen de Democraten op kop voor wat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden betreft, maar die peilingen bleken in het verleden al vaak onbetrouwbaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen

Meest gelezen

Hoofdpunten

DS Shop & Acties

Meest recent