door Febee in Overig  ·  39 Reacties

  • 13
  • 888x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je het afschaft dan weet je zeker dat ze nooit meer aan een baan komen.
Beter per geval naar kijken wat de kansen zijn en nooit afschaffen maar voor kansloze wel verminderen.
Ze krijgen geld en dan hebben ze ook tijd om te solliciteren.

29
1 TheoTheo

Om voor dat geld waar je 28 uur per week eigenlijk niets voor hoeft te doen iets terug te vragen is geen schande. (70% van 40 uur)
Zie de sollicitatieplicht dan maar als een bezigheidstherapie op de type- en digitale vaardigheden van die "ouderen" op peil te houden.
Want als ze die sollicitatieplicht schrappen, dan worden die ambtenaren die dat moeten controleren eveneens werkloos.

31
2 in holland

Dat moet lukken toch. Het lukt ook bij islam

5
3 delarosa@europe.com

@3
En die economie zou juist booming zijn(?)
Dan zou ik net als in 2005 (toen de bomen tot de hemel leken te groeien) ook weer zo’n plaagmail kunnen sturen.

Geachte meneer…
Naar aanleiding van uw sollicitatie als werkgever laat ik u weten dat de keuze niet op u is gevallen.
Ik wens u veel succes met het vinden van de juiste kandidaat.
Met vriendelijke groet…..

14
4 in holland

@2 Verrassend, ik had deze mening niet van jou verwacht question

Ondanks dat het voor veel ouderen heel lastig is om nog een baan te vinden vind ik het asociaal om ze helemaal af te schrijven: daardoor krijgen ze helemaal het idee niet meer mee te tellen. Ik ben het dus met je eens.

15
5 Mrs. K

@5
of net andersom ...dat je denkt helemaal niet meer mee te tellen na 33 afwijzingen.

2
6 delarosa@europe.com

@! Onzin.Je kunt als 55+er nog zo veel solliciteren of sollicitatiebrieven schrijven ze worden niet gelezen of via email afgeserveerd met het smoesje " Helaas we hebben al een kandidaat die beter voldoet".En na maanden staat dezelfde vacature van datzelfde bedrijf en is die baan er nog steeds.Maar jou moeten ze niet al voldoe je 100% aan de eisen die in de vacature staat.En ook al ben je nog op en top bijgeschoold en kan je er zo instappen.dan wijzen ze je nog af.Heb het zelf aan de lijve meegemaakt daar ik uit de glas en verfbranche vandaan kom en wegens faillissement op straat gekomen ben na 37 jaar.En wil je mensen goed kunnen adviseren moet je ook wel goed verstand hebben van alle producten en hun toepassingen die er op dat gebied te koop zijn.Maar nee daar kijken de werkgevers niet naar.Die kijken alleen maar aar je leeftijd en het geld wat ze jou zullen moeten betalen.Dat jij op dat gebied met jouw ervaring de jonge collega's kunt helpen met hun kijk interesseert ze niet.Nee laat ze dan maar vrijgesteld worden.Dat laat ze in hun waarde.

1
7 Eindpenthode

@7 Dat jij op dat gebied met jouw ervaring de jonge collega's kunt helpen met hun kijk interesseert ze niet.

Zou het misschien een idee kunnen zij dat je wat administratieve vaardigheden op gaat doen.
Dan ben je niet alleen meer die mentor die jongere collega's kan opleiden (wat geld kost) maar lever je ook nog eens productie op het moment dat je niet met die jongeren bezig bent. Dat je dus wat breder inzetbaar bent.

14
8 in holland

Hebben ze helemaal niets meer te doen. Gewoon in stand houden.

15
9 Yiroesh

@5
Gezien de minnen hebben we te maken met volk dat God/Allah om werk bidt en vervolgens Jezus/Mohamed dankt dat ze het niet krijgen.
https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/slechts-vijf-rotterdammers-vast-contract-in.7890272.lynkx

10
10 in holland

@8 Goede tip. Je mogelijkheden uitbreiden kan net de doorslag geven. Soms is kennis ook verouderd (ik zeg niet dat dat het geval is bij @7 ). Veel ouderen zijn niet opgegroeid in een tijd dat 40 jaar lang bij dezelfde werkgever de norm was, en ze niet in zichzelf hoefden te investeren, terwijl een leven lang leren tegenwoordig de beste manier is om je in te dekken tegen langdurige werkloosheid. Maw dat het riskant is om je op een bepaalde baan te blijven richten ipv je om of bij te scholen als je merkt (of van te voren kunt verwachten) dat je steeds afgewezen wordt.

10
11 Mrs. K

@6 Aanstellerij.

14
12 Yiroesh

@10 Ik krijg wel vaker het idee dat sommige reageerders liever niet willen werken. En dan niet begrijpen dat een werkgever liever iemand kiest die wel laat zien extra moeite te willen doen. Door bv. gaten in z’n cv te voorkomen, cursussen te doen, etc. Als je weet dat de bedrijfstak waarin je werkt geen baanzekerheid biedt zou ik al cursussen gaan doen. In elk geval niet afwachten tot je in de bijstand komt maar al naast je werk of tijdens de WW-periode om- of bijscholen. Er is chronisch tekort aan mensen in de automatisering, beveiliging en zorg, zelfs al zou iemand pas starten tijdens de WW-periode (de werkgever moet volgens mij vaak bijdragen aan omscholing) dan nog kun je behoorlijk wat kennis opdoen in die tijd.

10
13 Mrs. K

@11
Lara, VWO en secretaresseopleiding, wil na 10 jaar weer als herintreedster aan het werk.
Heeft een stoomcursus (6 weken) ICT beheer gevolgd en solliciteert nu naar een functie voor ICT beheer.
https://lara-it.nl

9
14 in holland

@1 -@2-@5 ...... Letwel, een vrijstelling is geenszins een VERBOD! Vrijgestelden mogen dus blijven solliciteren als men dat wil! Het is krankzinnig om mensen van 55 tot hun 66 of 67-ste (AOW) te verplichten tot iets onzinnigs. Zij die dat anders zien moeten de vrijheid blijven krijgen "achterlijk" bezig te blijven.

2
15 Snowflake

@8 Dat was ik altijd al daar ik jongere mensen begeleidden en ook de kneepjes kon leren.En met vertegenwoordigers praten afspraken maken over aanbiedingen en wat we wel en niet in het assortiment opnamen.Of met klanten die grote bestellingen plaatsten een prijsafspraak maken.Die had je in de pocket en kwamen geheid steeds weer bij je terug.Helaas is het door hogerhand verknoeid die er meer uit wilde halen door dure producten weg te saneren tegen goedkope zooi wat kwalitatief gewoon slecht was.Thans moet ik een tegenprestatie verrichten in e waste producten van een groot postorderbedrijf die uitgezocht moeten worden waar ik geen moeite mee heb.

0
16 Eindpenthode

@14 Ja zoiets. Zij is goed bezig. Niet op de bank blijven hangen en verwachten dat je nog aan de bak komt in je oude beroep als dat er niet meer in zit.

5
17 Mrs. K

@17
Je zie het niveau wel weer hier. Want ook op @14 wordt gemind.

5
18 in holland

Gezien de kansen die "normale" werklozen van die leeftijd al op de arbeidsmarkt hebben, kun je stellen dat iemand in de bijstand nagenoeg kansloos geacht kan worden.

Of je dan de sollicitatieplicht maar af moet schaffen is een tweede. Betere begeleiding kan in individuele gevallen helpen maar zal op de massa niet veel uithalen. Wellicht moeten er andere mogelijkheden geschapen worden.

2
19 TedjeR

@18 Jaloezie, omdat het een voorbeeld is van iemand die wel haar best doet question

5
20 Mrs. K

Moeten al die ouderen in hun sollicitatiebrieven ook maar niet respect eisen.
question

3
21 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

22 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

23 Captain Hero

Wat is beter? Duizend keer afgewezen worden, duizend speldeprikken, of in één keer afgeserveerd worden door vrijstelling van sollicitatieplicht?

0
24 Gurk

@5 en @2
Ik ben het volledig met jullie eens, maar de praktijk leert dat dit vooral wensdenken is, enkel opgaat voor enkelingen en volstrekt niet in lijn met de realiteit van de meesten.
Het gaat voor zover ik weet hier om een groep die niet tientallen maar honderden brieven heeft geschreven.
Zij schrijven zichzelf niet af, het zijn de werkgevers die ze afschrijven. Als dit niet verandert heeft het geen zin om met de knoet te zwaaien.

0
25 Tussenderegels

@25 Dat klopt. Ze schrijven zichzelf niet af. Daarom denk ik dat het niet goed is dat anderen (de overheid) ze afschrijven en door het afschaffen van sollicitatieplicht het signaal geven dat ze bij voorbaat al kansloos zijn. Dat lijkt me zeer demotiverend voor degenen die na meerdere sollicitaties nog wel een baan vinden. Ik vind sollicitatieplicht trouwens niet “met de knoet zwaaien”, zeker niet in vergelijking met een full time baan.

1
26 Mrs. K

Mensen tot sint juttemis laten solliciteren heeft geen enkel zin. De sollicitatieplicht heeft alleen zin als er daadwerkelijk enig perspectief is op een baan en ontbreekt deze dient er vrijstelling te komen voor deze verplichting. Dit neemt niet weg dat men in dat geval nog mag solliciteren. Als de kans op werk klein is kan men met trajecten etc nog proberen iemand aan de bak zien te krijgen en als dat niet lukt lijkt het me beter om tegen iemand met een te grote afstand tot de arbeidsmarkt hier eerlijk over te zijn.

1
27 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@26 De "maakbaarheid" van 60 plussers heeft denk ik grenzen, en zeker voor de groep die het voornamelijk van fysieke inspanning heeft moeten hebben in het arbeidsverleden. Er zijn ook positieve uitzonderingen natuurlijk, en ik vermoed dat die het toch wel redden.
Hoewel ik je volg als je het hebt over een inspanning die geleverd moet worden (sollicitatieplicht), mag dat niet ontaarden in strafregels schrijven. Het moet zinvol zijn om die brieven te schrijven.
Er wordt/werd? een te groot accent gelegd op de plichten van de werkloze oudere en er wordt te weinig naar de rol van de werkgever gekeken. Het zal echt van twee kanten moeten komen.

0
28 Tussenderegels

@15 hoeveel mensen denk je dat gaan solliciteren als het niet hoeft en ze steun krijgen?

Je moet echt per persoon kijken en dan inplaats van 1 keer per week 1 keer in de 2 weken of 1 keer in de maand net aan hoeveel kansen ze hebben.
Iemand die geen kans heeft en meer dan 20 uur in de week vrijwilligers werk doet daar kun je tegen zeggen jij hoeft niet meer te solliciteren zolang jij minimaal 20 uur vrijwilligers werk doet.

Er zijn zeker mensen van 55 jaar en ouder waar vraag naar is.

3
29 TheoTheo

Ben bijna 65, zwaar COPD maar gewoon door solliciteren. Onmogelijke opdracht zelfs als ir.

0
30 Uitede aka Espede

@7
hoop van die vacatures zijn verzonnen vacatures om de werkloze bezig te houden
Als er weinig tot geen vacatures zouden zijn is het ook moeilijk voor een werkloze om aan zijn/haar sollicitatie verplichtingen te voldoen

0
31 eoghanfeehily

@13 .
doe daar maar chemie en techniek bij,
wij staan te springen om goed personeel
ook ouderen worden hier aangenomen

0
32 Botlleneck

Uiteraard afschaffen, de jongeren zijn aan de beurt.
Pensioen na veertig jaar arbeid zou ook humaan zijn.

0
33 Nerva

** gebruiker verwijderd **

Tijdelijke contracten afschaffen.
Dat zal meer opbrengen.
Uitzendbureau's opdoeken, detacheringsbureau's verbieden.
Gewoon een vacature in de krant of op een website die niet gerund wordt door een Delta Loydd, Randstad, Indeed of wat dan ook,.
Want die strijken het meeste op zonder er al te veel ervoor te hoeven doen.

34 verwijderd9139144

Ik zou zeggen..laat die sollicitatie- verplichting boven de 60 varen..en maak het vrijwillig..de meeste mensen hebben een arbeidsverleden van meer dan 42 jaar..en hebben genoeg bijgedragen aan de maatschappij..laat de maatschappij maar eens een diepe buiging maken en geef deze mensen wat vrijheid terug. Dat vind ik.

0
35 Gerritruyter

Wat ik begreep van het plan in Rotterdam, is dat men dan niet meer hoeft te solliciteren, maar wel iets van vrijwilligerswerk moet doen als moeite voor de uitkering.

0
36 GroenOog

Als de voorwaarde voor een bijstandsuitkering is dat je vrijwilligers werk moet doen dan creëer je een mogelijkheid voor bedrijven en instellingen om mensen gratis en voor niets werk te laten doen. Als er gewerkt moet worden moet er een normaal loon betaald worden dus ook voor vrijwilligerswerk.

0
37 JanHaring

@13 Jij hebt dus duidelijk geen idee waar je het over hebt. Door ervaring in mijn directe omgeving heb ik helaas anders ervaren. Oudere personen die graag willen en kunnen werken werden keer op keer afgewezen of hoorden gewoon helemaal niets meer. Geen enkel bedrijf zal toegeven dat ze discrimineren op leeftijd!!
Ik hoop echt dat ik, als ik een oudere leeftijd heb, nooit mijn baan zal verliezen. Ik heb geen enkel vertrouwen meer in de combinatie bedrijven-ouderen-solliciteren.

0
38 upanddown

We hebben toch die grote instroom hoog opgeleide mensen (kuch) binnengehaald om te zorgen dat alle vacatures ingevuld zouden worden?

0
39 gaulette

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

3 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

3 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Sawyer Cassidy TushyNew Art Of ZooGal Cadot NakedRashi Khanna PornXham VideoAmanda Toy PornSasur Or Bahu SexAlljapanesepass ComBackroom Casting Couch Cream PieGender Transformation HentaiDownload Motherless VideosMissionary XnxxSuper XvideoSimran SexyMarathi Sex Video XxxOld Age Porn VideosDick Chibbles PornMommy And Daughter NakedGroping MomJe Montre Ma SexerapeBerzzers FullJennifer Lawrence Sex ScenesSuper Porn VideoDesi Xxx SareeFucking Glasses ComPornhubcBrandi Love Porn StarSex Loving ComGranny BlackpornPaige Vanzant TittiesMaid Forced SexParti XxxPornwildNude Rhona MitraLecheras MxTeene PornosXnxx New MovieTabu Hot VideosStepmom FemdomRaru_miEnsest PornoAdult Movies On ShowtimeRandom PornNaguhty America ComDownload Porn Videos OnlineBdsm RPornos Com MeninasXxx SeksyXxx Sexy Videos HindiNew Tamil PornGay Kidnap PornOnlyfans TeenXxx Hot SuhagratBehind The Scenes At PornBrandish HentaiPolice Wali XxxHardcore Anime PornStep Porn FreeMangas-origines.Swinger FoursomeGame Naruto PornAnal Riding CompilationTransexual Porn TubeCooeetGuate PornOld Porn MoviePorn ShaleBottomless WomenHindi Dehati XxxXxxxx Big BoobsPornhub CelebrityIndian PussylickingSexe Amateurs FrançaisLeah MausPayton AveryDaniela OrtizSpanking HumiliationMallu XmoviesFull Hd Porn FilmHow To Watch Porn In YoutubeBrazzars Free VideosSite ZoophiliHuge Aisan TitsScarlett Johansson NakeddIndian Shemale XxxWww Xnxx Videos HdItalian Classic XxxNude In PublickAnzee StarrPorn Daughter MotherPornhd LatestSouth Indian Aunties Sex VideosRamba SexMc Sex VideoScarlet PornJada Stevens LesbianHenati AnalIngyen PornòXvid DadClit Pierced VideoAshemale TubeAnimated Porn VideoVintage AnalBf Adult VideoDaenerys Sex SceneLesbian GroolStepfather Daughter PornIporn T.vKindgirls.cpomLesbians LovemakingBf Blue PictureEnglish Aunty Sex VideoराजवापMasked BlowjobsSextubCat3coreanXnxx BlackMady Gio NudesLinsey Donovan PornhubTopless GirlsMaria Gjieli OnlyfansDancing Bear Full VideoAfrican Lesbian PornGarotocomlocalFic EroticaSuhagraat Sex VideoCartoon Sax VideoIndian Sasur PornXxxnx Mom SleepSofia LiannaTwetking PornXnxx Hd Big BoobsDesi Sister XnxxSaweetie SextapeSister Brother MasturbatingE621]Black Cam GirlsIndian Desi Sex StoriesBlackmonstererrorPeliculas Online PornHitomi .laBachelorette PornhubGuys BulgeBlow Job BracesSexo GigHer First Bog Cock3danime PornIncestos XxxFatal.odelVer Vídeos Pono