Hypotheek volledig aflossen is onzin: ouderen met een klein pensioen zijn de klos (businessinsider.nl)


Veel gepensioneerden hebben wel vermogen, maar kunnen er niet aan komen. Dat vermogen is namelijk hun huis. ...

door Studentje69 in Economie  ·  42 Reacties

  • 6
  • 719x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

hangt er van af, met deze lage rente is geheel aflossen zinvol, omdat je ook geen huurwaarde forfait hoeft te betalen als je geen hypotheek aflossing meer hebt, Je woont dan bijna gratis. Tevens ben je niet meer afhankelijk van de bank en als je wat huurwaarde fortait moet betalen, and is dit maar ca 1500 euro per jaar. Dat is veel goedkoper dan een paar honderd euro per maand voor de hypotheek die je niet meer kunt aflossen

2
1 rabartels

-
Simpele oplossing: alle huizen met afbetaalde hypotheek confisqueren.
Mensen schadeloos stellen met een eenmalig bedrag van 1-5% van de waarde van het huis.
WAO gerechtigden en gepensioneerden flink korten. Zorg en gezondheidszorg zoveel mogelijk ontzeggen. Geld (buit) direct overmaken naar de EU, c.q. in veiligheid brengen.
Kijken naar mogelijkheden om dit ook bij jongeren te doen.
/-
-

10
2 MrCally1

@1 Sinds de Wet Hillen ( 1 januari 2005 ) "betaal" je alleen eigenwoningforfait als je renteaftrek hebt. Zodra de renteaftrek lager is dan de hoogte van het eigenwoningforfait wordt deze niet belast.

0
3 Vinger in de Dijk

Schuldenvrij zijn in een systeem, waar schulden maken de norm is, kan inderdaad schadelijk zijn.

0
4 Vilseledd

@3 Die wet staat alweer ter discussie omdat dat niet "eerlijk" is

0
5 voetstoots

Nou, nog een paar jaartjes , dan is mijn hypotheek volledig afgelost.
Geen kosten voor wonen meer.
Dat betekent dat ik rond kan komen van alleen AOW.
Hoef me geen zorgen meer te maken dan over het pensioen.
Heerlijk.

0
6 abessijntje

alles is afhankelijk van je persoonlijke situatie! Als je jong bent dan moet je een keuze maken ga ik veel pensioen opbouwen zodat ik mijn lasten kan blijven betalen of ga ik mijn lasten verlagen zodat ik minder pensioen nodig heb. Of allebei als je denkt veel geld nodig te hebben na je pensioen als je bijvoorbeeld veel wilt reizen.

1
7 mike45

Maar als mensen met een klein pensioen wel een hypotheek hebben, betekend dat ze ook rente moeten betalen. En dus hebben ze dan minder geld over voor eten/drinken/uitjes etc dan wanneer ze reeds hun hypotheek hebben afgelost.

1
8 Rare Rakker

@7 Inderdaad. Het artikel vind ik daarom erg eenzijdig. Er zijn zoveel mogelijkheden.
Zo blijven spaarhypotheken van voor de belastingherziening gewoon aftrekbaar, de helft van de woningwaarde mag nog aflossingsvrij blijven... je kan extra pensioen opbouwen, je kan (bij veel pensioenfondsen) je pensioen eerder of later laten ingaan, gebruik maken van hoog/laag constructie enz.

0
9 Vinger in de Dijk

@8 + Geld lenen kost geld, ook bij een hypotheek question

1
10 Vinger in de Dijk

@1

Of het goed of slecht is voor de economie zal me een zorg zijn .
Ik los af.
Ik kijk naar mijn schoonouders: geen huurwaardeforfait, ca€ 40 woonkosten per maand met minder inkomen .
Scheelt toch mooi vele honderden per maand.
Leuk voor een auto, vakantie en je eigen hulp en nog wat leuke dingen .Minder last van het mindere pensioen .
Verkoop je het , betaal je vanaf volgend jaar boven het belastingvrije bedrag veel meer belasting en verdwijnt je geld toch langzaam maar zeker naar de zak van de overheid.
Laat het dan maar naar mijn kinderen gaan .

1
11 No newstoday

@2

Gelukkig hebben we nog geen communisme en zijn we er ver van af.
Grapjas!

0
12 No newstoday

@3

En dat krijg je alleen voor elkaar door af te lossen.

2
13 No newstoday

Denk dat je met een betaalde woning, nauwelijks woonlasten dus, toch echt beter af bent dan met een dikke hypotheek waarover rente betaald moet worden tot je laatste zucht.
Of als je met je kleine pensioentje, net te groot voor huurtoeslag, in een huurwoning van
€ 800 of meer woont. Dat 'kapitaal' kun je dan maandelijks toevoegen aan je vrij te besteden bedrag.

1
14 Gradje

@5

Wat is er niet eerlijk aan ?
Je schulden afbetalen is altijd eerlijk.
Dat mag beloond worden .

1
15 No newstoday

@15 Sommige partijen zoals de SP , Pvda D66, GL vinden dat "ouderen" met een afgelost huis moeten bijdragen aan "armen" de plannen voor de "overwaarde" belasten in Box 3 liggen al klaar bij die partijen.

0
16 voetstoots

@9

Aflossingsvrij moet je ook na 30 jaar afbetalen .
Kun je het nu met lage rente beter aflossen.
Dan moet je als je het geld hebt uitgegeven een nieuwe hypotheek nemen voor dat deel , misschien wel tegen hogere rente en je kunt maar 1x voor 30 jaar HRA Krijgen .
Tel uit je verlies.

1
17 No newstoday

@16 Zelf verzonnen?

4
18 mike45

De eerste Gemeentelijke zorgcontracten zijn onlangs getekend dwz; zorg in ruil voor eigen huis na overlijden....

1
19 Tjeempie
20 voetstoots

@15 voetstoots zegt niet dat HIJ het niet eerlijk vindt, daarom typte hij eerlijk tussen " ".
Ik ben ook van mening, net als jij en voetstoots, dat je inderdaad beloond mag worden als je je schuld hebt afgelost.

0
21 Vinger in de Dijk

@16 Het zou u wel sieren als u even het de max. huurprijs zou vermelden want een kapitaal landgoed is iets anders dan een rijtjeswoning van € 120,000

1
22 Tjeempie

Lekker aflossen. Mijn opa en oma hebben zo'n karig pensioentje maar wel een volledig afbetaald huis. Kunnen er prima van leven. Stel je eens voor dat je dan, naar onze huidige maatstaven, 500 ~ 800 aan huur moet lappen. Elke maand. Nee. En al helemaal geen krediethypotheek à 350 pm om de opbrengst te verbrassen (lees: een paar vakanties, en geld voor de kinderen want dat is bestedingsdoel #1). Dat is simpelweg geld over de balk, niet aftrekbaar en eigenlijk nauwelijks op te brengen uit de maandelijkse inkomsten. Dan kun je die mogelijkheid beter achter de hand houden voor eventuele aanpassingen aan het huis of noodzakelijk groot onderhoud.

1
23 Duoz

@22 In principe niet, belasting over netto geld waar al meerdere malen voor betaald is is puur diefstal, of het nu een erfenis of een huis betreft

0
24 voetstoots

@16

Van D66 heb ik dergelijke geluiden nog nooit gehoord.
Dan gaat de partij meteen ter ziele met leden en stemmers waarvan een groot deel een eigen huis heeft.
Gelukkig is er geen enkele kans op een regering van de andere drie.
Mocht dat ooit staan te gebeuren , verkoop ik mijn tent en vertrek met de opbrengst naar elders.

1
25 No newstoday

@17 Ik ben het weer met je eens. Aflossingsvrij is inderdaad de duurste lening. Ik benoemde alleen maar de mogelijkheden die er zijn.

Ikzelf los al jaren zoveel mogelijk af.
Van elke geleende euro betaal je er 2 a 3 (afhankelijk van de rente) terug.
Dus mijn motto: Zo snel mogelijk aflossen!

1
26 Vinger in de Dijk

@25 Uiteraard heeft u dat niet of nauwelijks vernomen, zie mijn artikel over de plannen van het CPB en de interesse uit D66 hoek

0
27 voetstoots

Een andere oplossing, vanuit een volstrekt ander oogpunt is een max aftrekbaarheid van de koopsom of deel daar van in de eerste 15 jaar, volledig aftrekbaar. Dus rente en aflossing. Daar help je mensen pas echt een bestendige financieel bestaan mee op te bouwen.

0
28 Duoz

@19

Waar?

0
29 No newstoday

Ik word dat gedraai met woorden en halve waarheden behoorlijk moe

Je bent verplicht die hypotheek af te lossen !

De RENTE_ over dat wat je niet afgelost hebt kan je niet meer van je ?Inkomen? aftrekken (na de Stijgende AOW leeftijd en wat er dan nog over is van je pensioen)
Daarnaast zie ik sedert 2009 de WOZ waarde bijtelling met 0.01 punt per jaar omhoog gaan en per 2012 de ZVW aanlag over de Rente aangeslagen worden indien je inkomen lager is dan 50.000 (dat was voorheen 30.000) Plus dat je over dat wat je aflost Alle belastingen PLUS de ZVW betaald (en in de meeste gevalen ook ZVW over de rente)ook .

Ja maar je ze hebben de overdracht belasting verlaagd.

Politiek Ze verkopen de Nuon en de stroom prijs is inderdaad omlaag gegaan MAAR geen zorgen want de belastingen erover gaan harder omhoog dan de daling in de prijzen EN als het omhoog gaat ?

Simpel: De prijs van Olie is gedaald DUS voeren ze extra belasting in over brandstof echter als die weer omhoog gaan blijven die belasting bestaan en wel net zolang tot mensen letter geen brandstof meer kopen omdat iedereen afhankelijk van hoeveel brandstof zei voor hun werrk nodig hebben meer = je zit eerder op je achterwerk.

En? als je geld terug krijgt van de staat en daarmee betaal je de rente (dat geld geld kwam zowieso van jou zelf vandaan) ? Voel je daar nooit schuldig voor.

Je betaald namelijk altijd meer aan de staat dan aan je huis en als je met alle belastingen rekening houd en rekent dat "grofweg uit" dan begrijp je waarom de de politiek met ALLE geweld de kosten op wil drijven die jij Bruto hebt.

Voorbeeld: je gaat je huis Isoleren met spaargeld en kan je dat van de belastingen aanslag over wat je aflost afhalen ? = NEEN ook Daar vind de staat dus 40% over dat bedrag + 7% ZVW + 21% BTW (zo ongeveer). Leen dat geld ? Rente + belastingen over die rente.

Toen ik mijjn huis kocht wilde de notaris prasten en ik zei tegen die persoon om alles wat hij zei op papier te zetten of zijn mond te houden en dat te doen waar ik hem voor betaalde.
(die rekening mocht ik dus wel aftrekken maar waren de Accountants vergeten te doen die blijkbaar de belasting wetgeving OOK niet kennen).

ik kwam daar drie jaar nadat ze dat gedaan hadden achter en heb zelf een heraangifte moeten doen want voor 2000 euro per jaar kunnen ze bijkbaar niemand in dienst nemen die de wetgeving kent, nog iemand in dienst nemen die kan lezen (dat je dat kon doen en hoe stond in de software en wat glashelder).

Because of the above and a LOT MORE i have hard evidence that if a so called adviser wants to tell me this or that i just show them a few hard facts, yeah but we would not make such mistakes Funny i heard that before but then i have prove that a Auditioner READ those papers but appreantly that person working for the tax office can not read Either.

Because of what they did i studid tax laws and keep what i know about it rtelative for me up to date, but there is a difference between them and myself I KEEP ALL data in definitly so that if anybody brakes the law ever again that i can and wil file charges and i do not give a rats ass about who you think you are..

3
30 nosuchname

@20 dat is geen voorstel van partijen die jij hebt opgenoemd dat zijn doorberekeningen van het CBS! Welke effecten welk effect hebben bij welke maatregel.

1
31 mike45

@31 Lees eens het artikel en dat partijen het interessant vinden, de SP had het al in de plannen gezet waarbij de OZB waarde tot 250.000 euro vrij bleef en de rest belast.

0
32 voetstoots

@20

Dat wordt dan toch VVD stemmen.
Of de grens over.

Het is maar een luchtballonnetje van het CPB.
Die hebben ze wel vaker.

1
33 No newstoday

@27

Het CPB maakt geen plannen .
Ze lanceren luchtballonnetjes.
De meesten knappen .
Ze

0
34 No newstoday

@31

Ik heb geen interesse in de SP.
Wat heeft de OZB met de opbrengst van een eigen huis te maken ?
Als je je huis verkoopt , betaal je dat niet meer.

1
35 No newstoday

@35

Moet zijn voor @32

0
36 No newstoday

@35 Klopt als je je huis verkoopt en je hebt overwaarde of "winst" dan is dat het jaar daarop belast in box 3 als vermogen met de bijbehorende drempel van 23000 euro , bij gezin 46000 .

0
37 voetstoots

@30 "Je bent verplicht die hypotheek af te lossen !"

Je bent niet verplicht je hypotheek af te lossen.
Sterker nog, je lost af op je lening(delen). Je kan op een hypotheek niet aflossen.
De hypotheek is de zekerheid die jij geeft (hypotheekgever) aan de bank (hypotheeknemer) voor de lening die jij krijgt (geldnemer) van de bank (geldgever)

En die trucjes van de overheid, daar heb ik ook mijn buik van vol.

(Met dank aan voetstoots voor de info in @20 ) komt er misschien weer een truc aan. question

Alle gemaakte kosten ter verkrijging van een financiering zijn aftrekbaar.
Dat je accountant dat niet wist is bijzonder dom.

0
38 Vinger in de Dijk

@20
Wel zelf verzonnen er wordt nergens in het artikel gesproken dat de SP, PvdA, D66 en GL de overwaarde voor de armen is. Komt waarschijnlijk uit Uw onderbuik.

0
39 yanyans

@6
Heb nog nooit één cent afgelost. Voor de crisis mijn riante woning verkocht en van de overwaarde een modale woning gekocht + geld over.
Werk om te leven en niet andersom. Moet zeggen met nauwelijks woonlasten leeft bijzonder prettig.

0
40 plutarchus

@1 met deze lage rente is aflossen juist niet zinvol, enkel als je een lineaire hypotheek hebt.

Door deze lage rente kun je je geld beter op een andere manier laten groeien waardoor je uiteindelijk sneller af kunt lossen.

0
41 Eastwood

@11 als het naar je kinderen gaat komt er alsnog een boel belasting op.
Tevens geld overhouden om een auto te kopen.
Financieel de domste investering ooit.

Hypotheken is maatwerk en als je nu voor 2,5 procent leent kun je creatief zijn dan de aloude aflos methoden.
Het 'advies' van de bank ging puur om eigen kas.
Op vrijdag nog aflossingsvrije hypotheken aansmeren en het op maandag nagenoeg een zonde noemen is geen geloofwaardige theorie.

0
42 Eastwood

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@24 Ik ben blij dat ik Parijs nog heb mogen beleven zonder al die ongewenste personen. In een tijd dat er bij de Eiffeltoren nog geen gewapend...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@174 Ik moest het even opzoeken, Want ik drink geen wijn, maar je hebt gelijk, ik zie dat ze het tegenwoordig in een "mooie" fles hebben overgeg...

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

maarten1234
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@15 zie hier een smeltkroes... voor multi- en interculturalisten geldt het als ideaal :')...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bob Sleebaan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@34 Je lijkt Maarten van Rossem wel.Altijd even erbij zeggen dat hij gelijk heeft....

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Zie Hier
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Sinds wanneer vind ze de acties van haar vrienden onverantwoord?...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@33 "Waarom zou je dat melden ? " Gut ja, waarom toch zou ik het over de afkomst van Geert hebben? ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@7 Volgens Dissident.one begaan ze een overtreding. Volgens getuigen was de man NIET met zijn telefoon bezig op de fiets. Dus had de agent helem...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

maarten1234
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

mooi toch... daar gaat de o zo mooie Franse cultuur...

8 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@30 "Surinamers en Molukkers geen problemen veroorzaken" Mwah ... daar zijn er anders meer dan genoeg van geweest hoor. En nog...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Vandaar eens keihard optreden, Femke. . . . Deze demonstranten zoeken maar een andere, veilige plek om te gaan staan blaten. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Best Teen SexGlory Hole SwalowNikki Sims NudeMind Control PorngamesMale Nude NakedKink . ComScan-manga VfSandra ShineHot BoorKendra AlureMidget Porn RedditEscorts My AreaInterraciel PornMature CreempieSophie Dee GifPhyliss Davis NudeDasi 49Sexy Video Xx X XNetvideogirls HadiyaPornografia Pelicula CompletaPron ViduoCheerleader Deep ThroatFemboy Porn SitesChaturebate.comGay Chastity TwitterXn XnxxPornographie Sexe GratuitWww LeolistLesbian OrgeysWw X Video SexyMeyd-605ShakeelsexHindi Me SexOdia Hot Sex18 Teen Xxx ComBellabrookz NudeFree Pornhd VideosOld Japanese Sex MoviesIncest CinemaNome De Atriz PornMovieseroticWww Xxx Hot Video ComSexy South ActressT Xxx ComKorean Teen MasturbationCategorie PornCarrie-anne Moss NudeWwe Carmella NudeBhabhi Sex Video ComBreakup PornBelle Delphine Mia Malkova PornRilry Reid PornChanel West Coast NajedPorn SimSnapchat Porn LeaksIg Models Onlyfans LeakedHentai Porn ComicsJavlibtaryHottest NakedBeauties EroticFatal ModelaLinks De Grupos De Whatsapp PutariaPorn Adventure TimeKarol G NakedShemaleanimationGavin Mcinnes DildoHanddominationToru Hagakure PornLana Rhoades Butt야동 판Sex In VedioBbw Latina BbcNew XvideoPovstoryCamila Giorgi NudaBuckethead EroHomemade Porn TubeSex Video MastNude Photoshoot VideoFuck BeautifulSex Hot CoupleSissy And BbcBhojpuri Sex Video FilmMoti Girl SexArmy Girl SexMarlen BenitezCelebrityporn PicsXxxtok.EliteacompanhantesHarmoney ReginsMaserait XxxSeal Pack ChudaiEve Laurence CreampieFree Women Naked PicsVideo Stormy DanielsMarie Temara Onlyfans LeakXnxx Gf IndianMia Khalifa Sexy SexyChinese Gay PornGir Out WestSexe PodelLaure RaccuzoEvan Stone XxxAntys NudePorn VixenFingering In Public PornTit At WorkBrazzers AdsFuck VidsXxx Porn Hindi ComJewelz Blu LesbianIsha XxxMallu Aunty Secret SexWhip TitsNaked Women TwitterImage FapsFriday Night Funkin P O R NKatee Sackhoof NudeHdxxx ComJadeenastyNew Bengali Xx VideoDesisexxxMia Khalifa ChudachudiHairy Gay SexRomantic Sexy Video Full HdGym Hot PornMarathi Webseries PornSoftcare PornPregnant CreampiesGabriella Wilde NudeImouto-wa-gal-kawaiiLaurenthegaqueenSadi XxBoobsblackAnime CumingMy Little Pone PornMilffoxAnimes PornosTorrente PornBigcock.bullySexy Bhabhi XIndian Girl First Time PornMy Friends Hot Mother PornContos EriticosMia Malkovia AnalRick And Morty - A Way Back HomeRipped JeanspornSkylar BustierreMaddie May NudeWetnipples