zaterdag 27 oktober 2018

Pijpbommen

Bij Joop zullen ze in de handen hebben gewreven: de vrijdag gearresteerde megabommer Cesar Sayoc, een man met een gigastrafblad, lijkt een trouw aanhanger van de president van de Verenigde Staten. 'Zien we hier nu de opkomst van het gezagsgetrouwe terrorisme?'

De man was nog niet gearresteerd of Trump zelf haalde fel uit naar de media, die naar aanleiding van de pijpommen  politieke punten zouden willen maken ten koste van Trump en zijn partij. Zelfs Crooked Hillary kwam weer om de hoek kijken.

Maar het is natuurlijk eerder andersom: in het gepolariseerde Amerika lijken de aankomende tussenverkiezingen uit te draaien op een soort referendum over het presidentschap van Trump. Dan komt een mislukte moordaanslag met pijpbommen niet echt uit en is dat allemaal de schuld van de linkse media.

Reaguurders bij GeenStijl: 'Zijn beoogde slachtoffers hebben het hem laten doen in hun ijver om zijn president continu zwart te maken. En dat zou hem hier wellicht gedeeltelijk vrijpleiten. Maar niet daar in de VS.'

De Amerikaanse media houden zich trouwens opvallend gedeisd na hun verkeerde voorspellingen twee jaar geleden. Aan de ene kant staat de populariteit van Trump op het hoogste niveau (47 procent), aan de andere kant zijn er duidelijke aanwijzingen dat het Huis van Afgevaardigden een Democratische meerderheid gaat krijgen. Op 6 november wordt ook gestemd voor 36 gouverneurs, de uitvoerende macht in de staten. Volgens de peilingen kunnen de Democraten rekenen op 6 tot 10 nieuwe gouverneurschappen.

Dat zou het kantelpunt kunnen zijn waardoor Trump in feite vleugellam wordt gemaakt en de steun uit eigen gelederen wordt verzwakt. De Democraten hebben dan nog twee jaar de tijd om een nieuwe presidentskandidaat naar voren te schuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten