MVV blijft ongeslagen op vreemde bodem

Joeri Poelmans in duel met MVV'er Dogan Golpek.© Peter van Gogh

MVV blijft ongeslagen in uitwedstrijden. Tegen Helmond Sport werd het vrijdagavond 1-1.

Emil Visser

Het had anders kunnen aflopen, want de Brabantse formatie kreeg in de slotminuten de nodige kansen om de 2-1 te maken.

De slordige wedstrijd werd na 21 minuten opengebroken door een rush over de rechterkant van Joeri Schroijen. Hij kon zijn actie afronden met een voorzet en Jérôme Deom maakte zo zijn eerste treffer voor MVV (0-1).

Meer spanningIn de tweede helft maakten de teams er een wedstrijd met iets meer spanning van. Echt goed werd het nooit, kansen waren schaars. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de tweede treffer uit een vrije trap viel. Diego Snepvangers schoot de bal tien minuten voor tijd perfect in de kruising.

Redding doelmanIn de slotfase leek Helmond alsnog met de zege aan de haal te gaan. In een rappe tegenstoot kwamen de Helmondaanvallers met vier man tegenover twee MVV-spelers te staan. Maar uiteindelijk redde doelman Luuk Koopmans knap. Daarna kwamen nog enkele mogelijkheden voor de thuisploeg, maar de bal ging er niet in.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: