Media & TV

Peter R. de Vries doet in DWDD lief voor Twan Huys, vindt Twan Huys-critici stom

26-10-2018 21:24

Peter R. de Vries heeft in het NPO-Staatstelevisieprogramma De Wereld Draait Door een lans gebroken voor Twan Huys en zijn in zwaar weer verkerende RTL Late Night. De tv-criticus vindt het jammer dat de talkshowhost steeds wordt afgemaakt in de media en op sociale media.

“Ik denk dat het programma geen faire kans krijgt. Twan kan gewoon niets goed doen”, zei Peter in de uitzending van Matthijs van Nieuwkerk. “Ik kijk zelf regelmatig. Natuurlijk, er kan echt nog wel veel beter. Ik zap ook wel eens naar Pauw toe, maar ik zie ook uitzendingen die best heel goed zijn.”

Peter snapt onder meer niet dat wordt geroepen dat Twan niet empathisch genoeg zou zijn. “Als ik kijk dan denk ik: er is niets mis met die man. Die is best empathisch. Hij is gewoon een goede journalist en nu wordt gedaan alsof hij er opeens niets meer van kan. Dat is gewoon bullshit.”

Volgens Peter praten de mensen elkaar na en vallen de kijkcijfers daarom tegen. “Twan krijgt geen moment het voordeel van de twijfel meer. Hij wordt afgemaakt”, vindt hij. “Het wordt bijna not done om er naar te kijken.”

Anp