REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Kogel is door de kerk: regering kiest voor F-35

De kogel is door de kerk: de Belgische luchtmacht vliegt vanaf 2023 met de Amerikaanse F-35 van Lockheed Martin. Dat heeft de regering beslist. De F-35 kan meer in de lucht, past binnen het voorziene budget (34 toestellen voor 4 miljard euro) en de Amerikanen bieden ook meer economische compensaties. 

252 reacties

  • Andy Boudry

    5 jaar geleden
    Hadden wij al geen gat in de begroting van 8 miljard ? Nu zijn het er 12 miljard . Ongelofelijk . Prachtige regering . Wij maar betalen . Ze gaan weer nwe taksen en belastingen moeten uitvinden .
  • Erik Bertels

    5 jaar geleden
    Laermans: Die drie die niet deelnamen kwamen technisch nog niet aan de enkels van de drie die wel deelnamen. Logisch dat ze afhaakten. Typisch rood om daar weer complotten in te zien. De enige waarheid zijn de valse mails volgens de sossen. Hilarisch. De F35 is de beste keuze voor de komende decennia, wat zelfverklaarde linkse "kenners" er ook over schrijven.
  • Frank Laarmans

    5 jaar geleden
    Nee beste Gilbert dat de legertop de eisen voor wat het toestel moest kunnen op maat van de F35 heeft geschreven is algemeen bekend. Lees er de berichtgeving op na. 3 constructeurs dienden daarom niet eens een offerte in. Dat heeft niets met mails te maken. De procedure was van bij de start dus al niet correct. Ik mag nog zelfstandig denken van mijn goeroe en jij?
  • Erwin Van der Vieren

    5 jaar geleden
    Yvan Lindekens u bent een zeikerd. Toch verwonderlijk van uw uitsluitend Amerikaanse bronnen. Zo naïef dat je daar zelfs niks van begrijpt?
  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Ik heb een nieuwe auto gekocht gisteren en heb een gepersonaliseerde auto plaat anngevraagd ! GROENE F 35.