door Wilmama in Gezondheid  ·  80 Reacties

  • 4
  • 756x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Toch een mooi citaat van Gøtzsche nietwaar Robin:

"De meest onverzettelijke voorstanders [van het idee dat je beter de ziekte kunt doormaken dan ertegen te vaccineren] zijn zo immuun voor rationele argumenten en ondubbelzinnige bewijzen afkomstig uit zeer gedegen wetenschappelijke studies die tegen hun ideeën indruisen, dat je deze mensen welhaast religieus kunt noemen, of wat artsen ‘onbehandelbaar’ noemen. Ze propageren veel schade met het propageren van hun leugens."


Gelukkig zeg je het zelf ook:

"""Meningen" van Gotzsche staan onderbouwt in zijn publicaties en worden gesteund door andere artsen en onderzoekers..."

0
51 Mevrouw Stemband

@49 , over alle punten die je noemt hebben we het al uitgebreid gehad. Je weet dus
a) DAT die punten onjuist zijn
b) WAAROM die punten onjuist zijn

Nou kun je ze natuurlijk herhalen, zoals je nu doet... maar waarom herhaal je punten waarvan je weet DAT ze onjuist zijn, en zelfs WAAROM ze onjuist zijn?

Waarom doe je dat, Robin?

0
52 Intellector

@52
Omdat hij daar voor betaald wordt.

0
53 Snorrie

Tja... ik verwacht niet dat Robin op welke wijze dan ook zal ingaan op de vragen die ik hem stelde.

0
54 Intellector

@37
Direct kan homeopathie niet in staat zijn schade aan te richten. Wetenschap blijft immers vol houden dat er geen werkzame stof in aanwezig is. Ik lees hier steeds meer aantoonbare onzin als het over homeopathie gaat. Toch zal steeds duidelijker worden dat allopathie ook maar een manier is.

8
55 Al

@55 "Direct kan homeopathie niet in staat zijn schade aan te richten."

Dat is niet wat Hahnemann beweerde.


"Wetenschap blijft immers vol houden dat er geen werkzame stof in aanwezig is. "

Nee, sommige lage homeopatische potenties vallen gewoon binnen de 'kruidengeneeskunde' aangezien er wel werkzame stof aanwezig is. Maar over het algemeen is het wel zo dat, zeker voor de hogere (klassieke) potenties er inderdaad geen werkzame stof in zit.

Het voorbeeld wat ik echter in @40 laat zien hoe laks homeopatische bedrijven bezig kunnen zijn.

0
56 Mevrouw Stemband

@56
Peter Gøtzsche over homeopathie: "Een absurdere vorm van gezondheidszorg bestaat er niet."

Klaar is Kees! Verder niets meer aan doen.

0
57 Wilmama

@55
"k lees hier steeds meer aantoonbare onzin als het over homeopathie gaat. "
Dat kan ook niet anders daar homeopathie aantoonbare onzin is.

0
58 Snorrie

@55
"Ik lees hier steeds meer aantoonbare onzin als het over homeopathie gaat."
Nou, toon maar eens wat aan dan, en dan bij voorkeur dingen die ik nog niet weet of nog niet eerder heb gehoord. Om iedereen tijd en moeite te besparen kun je alles achterwege laten wat hier al besproken wordt: https://rationalwiki.org/wiki/Homeopathy

Ik doe zelf inmiddels ook al ruim tien jaar onderzoek naar onder meer homeopathie, en was ik in het begin alleen nog maar van mening dat het niet werkte en ook helemaal niet kàn werken -- anders dan placebo, uiteraard -- tegenwoordig ben ik wat harder in mijn oordeel en beschouw ik het gewoon als oplichterij.
Ook homeopaten die hardnekkig (blijven) geloven in hun gelijk zijn nog steeds bedriegers, met als enige verzachtende omstandigheid dat ze in de eerste plaats zichzelf bedriegen. Met de wetenschappelijke informatie die heden ten dage beschikbaar is moet je je haast wel opzettelijk doof, blind en dom houden om te blijven geloven in enige werkzaamheid van homeopathie; onwetendheid is hier geen excuus.

"Toch zal steeds duidelijker worden dat allopathie ook maar een manier is."
Dit roept het alternatieve bedriegersgilde al jaren. Desondanks (en gelukkig) zien steeds meer mensen juist in dat het allemaal gebakken lucht is. Overigens gebruiken ook alleen alternatief gelovigen de denigrerende term 'allopathie'.

0
59 RichardR

@55 Ja, en wetenschap is ook maar een mening. Doei!

1
60 LanCaster

@55
Nog erger is de combinatie homeopathie en vaccineren d.m.v. homeopathische profylaxe, dus hoezo geen schade aanrichten?! :
https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/zorgen-om-homeopathisch-alternatief-voor-vaccineren

‘Homeopathische profylaxe’ klinkt veel indrukwekkender dan ‘gevaarlijke kwakzalverij’, maar het is precies hetzelfde. Immunisering op homeopathische wijze zorgt niet voor de aanmaak van antistoffen en leidt dus allerminst tot weerstand tegen risicovolle infectieziekten. Punt, punt en nog eens punt.

0
61 Wilmama

Wij van WC-eend beoordelen niet alleen alle concurrenten, wij hebben ook het wettelijke recht ze het bestaansrecht te ontzeggen want wij zijn de maat der dingen, het alfa en het omega, waar alles en iedereen aan moet worden getoetst, en wel door wij, onszelf, en ik. Wie ons niet onderdanig is, mag niet bestaan.

DAT is de geloofs-eed van de reguliere ziekte-industrie, en alle verdere "wetenschap" die zich laat misbruiken door de multinationals voor het onderdrukken en uitzuigen van burgers en MKB.

10
62 Wendel

@62
Concurrent? ????
Wetenschap en zweefteverij kan je niet echt concurenten noemen.

0
63 Snorrie

@62
Ter verduidelijking even een voorbeeldje. Onderstaande werd gegeven als een aurisme oorzaak.

En tot slot is er de energetische overdracht. Dat wil zeggen dat een moeder in staat is, bijv. Pfeiffer als vermoeidheid over te dragen op het kind, zonder dat daar direct nog ziektekiemen de oorzaak van waren.

0
64 Snorrie

@62 de ‘alternatieven’ hebben helemaal geen reden tot klagen: zij zijn de enige beroepsgroep die legaal mensen mogen oplichten en hun gezondheid mogen schaden.

1
65 Attercopus

@55

Er is een heel duidelijk verschil in schadelijkheid van homeopathische producten (niet schadelijk maar het doet ook niets) en de homeopathie op zich (de beoefenaars)
De homeopaten houden zich met de gezondheid van mensen bezig zonder dat zij over enige kennis beschikken mbt gezondheidszorg.
Zij hebben door de jaren heen veel schade aangericht door verkeerde diagnoses en het weghouden van patienten bij echte gezondheidszorg

0
66 carpenter

* Verwijderd door de redactie *

67 Robin

@67 Flikker op.

1
68 LanCaster

Waar is Rat gebleven ?

0
69 MarcusCole

@67
De onderzoeken die anders bewijzen zijn er zelfs in je eigen taal. Moet je gewoon even zoeken.

0
70 Snorrie

Terug naar de belangrijkste boodschap van bovenstaand artikel met deze tekst van Pepijn van Erp:
(**) Twee maanden terug besloot ik Gøtzsche maar eens te mailen en legde hem voor of zo’n publiek standpunt niet een goed idee zou zijn, daarbij wijzend op het succes van de Twitter-campagne #ikvaccineer. Gøtzsche antwoordde dat hij er in zijn nog te verschijnen boek over geschreven had en dat dat mij wel zou bevallen. Toen zijn boek deze week verscheen heb ik natuurlijk snel gekeken wat hij daarin schrijft over vaccinatie. Ik zal hier nu alleen wat citaten geven:
"Sommige mensen hebben principiële bezwaren tegen vaccinaties. Ik heb het idee achter dit soort fundamentalisme nooit begrepen. Vooral niet als ouders niet alleen hun eigen kinderen maar ook andere kinderen blootstellen aan vermijdbare risico’s door de gebruikelijke kindervaccinaties te weigeren. Kudde-immuniteit is belangrijk. Om te voorkomen dat er epidemieën ontstaan van bijvoorbeeld mazelen is een hoge vaccinatiegraad onder de bevolking vereist,

En over de antivaxxers:
"De meest onverzettelijke voorstanders [van het idee dat je beter de ziekte kunt doormaken dan ertegen te vaccineren] zijn zo immuun voor rationele argumenten en ondubbelzinnige bewijzen afkomstig uit zeer gedegen wetenschappelijke studies die tegen hun ideeën indruisen, dat je deze mensen welhaast religieus kunt noemen, of wat artsen ‘onbehandelbaar’ noemen. Ze propageren veel schade met het propageren van hun leugens."

Het volgende citaat maakt ook volstrekt duidelijk hoe Gøtzsche over de meeste vaccins denkt:
" In mijn jeugd bestonden nog niet veel inentingen. Ik zou nu geen moment aarzelen om de gebruikelijke inentingen te adviseren, zoals tegen mazelen, de bof, rode hond, difterie, polio, tetanus, kinkhoest en pneumokokken."

0
71 Wilmama

@69 Overdosis homeopathisch watertje.

1
72 LanCaster

@72 Rat gaat hier constant prat over Gotze ...

0
73 MarcusCole

@73 Dat zal wel een rattengod zijn dan, waar hij iedere avond voor het slapen gaan (of is dat iedere ochtend?) heel eerbiedig een gebedje naar piept.

1
74 LanCaster

@72
Rat staat ook niet bekend als intelligent.

0
75 Snorrie

@74 Ik heb geen flauw idee valt me alleen enorm op , als iemand over die Gotze erbij betrekt is hij het wel ...

Maar goed er lopen op dit forum wel wat meer mensen rond die ziekelijke obsessies hebben naar bepaalde personen ...

0
76 MarcusCole

Als de alternatieve geneeskunde van de zalfkwakkers zou werken dan was die niet langer alternatief...volgende....!

0
77 Magister Nivardus

* Verwijderd door de redactie *

78 Robin

Ach ja, weer een hoop beweringen zonder argumenten. Dergelijke beweringen zijn dus niet geloofwaardig.

Weer geen reactie op al onze uitleg. Dat kan Robin namelijk niet, want reageren zou betekenen dat hij zou moeten toegeven dat wij domweg gelijk hebben.

0
79 Intellector

@78
Twieterdetwieterdetwiet
Het roodborstje zingt zijn hersenloos lied
Maar ja dat koppie is ook zo klein
Daarin past geen verstandig brein
En dus gaat het eindeloos twieterdetwieterdetwiet
Het roodborstje zingt zijn hersenloos lied...

0
80 RichardR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@69 Nietzsche heeft veel geschreven over deugers. Misschien vind je het leuk om eens wat van hem te lezen. Een en al woede en verontwaardiging o...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Socrates was een zeer intelligent mens, dat kan ik van de deugende wokesukkeltjes niet zeggen.Het probleem is eerder dat slimme intelligente m...

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@67 Volgens mij was Socrates ook een deuger. Met deugers loopt het vaak niet goed af. De meute wil ze graag lynchen. Ik benijd ze in ieder geval...

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Muziekdraadje

@2912Veel sterkte de komende periode, Nighthawk....

35 minuten geleden geplaatst door Ronin

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@66 Ook de deugers buiten de overheid, je kent ze wel, dat soort wat de wegen blokkeert en kunstwerken met soep bekogelen, Pim Fortuyn demonisee...

36 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@2 Normaal hangen ze wel halfstok....

41 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

En iets anders. Pesten is niet alleen verdienmodel voor individuen. Het is vaak ook een verdienmodel voor bedrijven. Wat zijn de consequenties v...

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

Het linkse geteisem word blijkbaar een beetje bang....

43 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

@2912Sterkte Nighthawk... Astrud Gilberto - Misty Roses ( 1967 )https://www.youtube.com/watch?v=xtzmox-D4Hs...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Best Japanese Porn StarsMolly Eskam NudeCute Sister XnxxVidz ComIndian Home SexBahu Ko Sasur Ne PelaAmateur Females MasturbatingSlap Face PornBravotubeChat Ave GirlsXxx Video SanDaisy Taylor PovLollipop Ginger PornHorney SisterSexy Boobs Suck VideosNude CrackheadWifowmaker PornAdult Time ComSania Mirza Bf VideoTeacher Sex StoriesFutanri AnimeMegha XxxIndian Porn HoneymoonSujatha Aunty SexPorntok.Naomi Ross NakedAnna Kendrick BoobsXxx Hindi JabardastiIndian Girl Xx VideoWww.free Pornvideos.comXxx Video ManipurAss4all.Pornstar GamingZartprickelnd NudesThick Asian BbcFoxpornesXssopiJodi Taylor PornMike AngeloPhonerticaStep Sister Porn MoviesHot Ass PornIndian Mallu XvideosAbella Danger Onlyfans LeakAmy Fisher Sex TapeVeronica MalkaFamous Nip SlipsPhotos AcompanhatesMysexycoupleKatrina Jade XnxxWww Xxx Punjabi ComNatural Nude WomenJudge Judy ButtWww Badmasti ComMasterbaitingFree Porn Web CamSandy LoveBig BeautifultitsDesi Pron TubeStirp ChatSuman PornHindi Erotic AudioLina FoxxSlutyogaManga X OrigineWife Amateur BjSex Sex BfFamily XhamsterJyothika BoobsRogue Pornhub90 Day Fiance OnlyfansTo Watch Porn VideosTushy Abella DangerMassage ToplesFortnite Porn GameXvideo India ComNaked NipplesAngela White BoobsJeans Girl XxxDani Danels PornValentina Nappi PornTeenage Skinny PornSleepin Sis PornMatt Leblanc NakedFull Hd Sexy VidoeTrap P O R NYoujizz.cpmIndaen XnxxKilling Me Softly Full MovieGroped On A TrainAliciafeetempireBlack PimpedHentais.Filmes Pornô GratuitoGoblin Cave PornAngeline AppelDesi SukingUncle Sex XxxHollywood Celebrities Porn VideosWomen From India NudeShemale Porn PicturesGames PornoDedi PornXxx Lesbian PornBhabi Pron VideoXxx Pron Hindi VideoNathalie MonroeWw Free Sex ComIndian Daddies NakedMalluxvedioPhotoacopanhatesTeen Porn AnalReal Honeymoon VideoPunjabi Nri PornSexy Blue Film Sexy SexyJackiebabigirl NudesAva Addams PovBrazzers HospitalLola Fontaine NudeReddit AssKat Wonder OnlyfansIxxx DesiXxnx Moms3dimmanimationsWife Fucks StrangerNaturist Beach VideoSsbbw Weight GainBeeg Hindi HdKajal Ki Blue FilmHende SaxCreampie CockholdOldspunkers.comKiss With SexySex In JailझवाझवीXxnx In TamilKamasutra Xxx Sex VideoVermeil PornRarbg AlternativeSexs ClassicXvideosonlyfanBeautiful Fucking VideoGegenewtt NudeXxx Hot Mom PornStar Ship Troopers Shower SceneLouisa Khovanski NudeFirst Time Lesbain PornBig VaginaLana Rhoades SexRule 34 Rainbow Six Siege