achtergrond

Geenstijl

Nederland ziet zwart van de Zwarte Piet Intochten

PLUS: Wild Geraas 2.0 gaat in premiere. De SPECTACULAIRSTE Sinterklaas-film OOIT

Handig. Google Maps is je kindervriend. De Nationale Zwarte Pieten TomTom met alle intochten waar men nog gewoon normaal doet. In het Hoge Noorden kunnen ze er wat van. In Zeeland en Het Oost'n ook. Maar check Brabant dan! Je zou denken dat ziet helemaal blauw van de vaten drugsafval, nou mooi nie jonguh! Trouwens, nu we het toch over Zwarte Piet hebben. 

Begin november komt Wild Geraas 2.0 uit, het vervolg op Wild Geraas. Docuserie van Arnold Jan Scheer, waarin Scheer op zoek gaat naar de eeuwenoude paneuropese roots van ons aller Zwarte Piet. Deze sequel hebben wij allen vorig jaar gecrowdfundtdt, en het resultaat mag er zijn, met een feestelijke premiere van 'Mijn Ontmoetingen met De Duivel'.

Uit spectaculaire filmbeelden, blijkt dat het geen typisch Nederlands kinderfeest is, maar een oeroude Indo-Europese rite. Met vertakkingen tot in Azië. Deze wijzen uit dat Sinterklaas overal in Europa al zeker vanaf de middeleeuwen een met roet zwartgemaakte begeleider heeft. En niet de enige Roomse heilige is met pikzwarte Moren en duivels aan zijn zijde.

Deze theorie schiet het hele business plan van kwetsjankies Sunny & Jeffrey cum suis aan gort, en wordt danook volop genegeerd door de NPO/MSM. Maar niet bij ons.

Check details & dvd-webshop op wildgeraasdefilm.nl

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.