"Het zijn niet de Arabieren het zijn de Amerikanen die Yemen bombarderen." (youtube.com)


Bekijk je favoriete video's, luister naar de muziek die je leuk vindt, upload originele content en deel alles met vrienden, familie en anderen op YouTube. ...

door eh in Buitenland  ·  40 Reacties

  • 10
  • 620x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bang zijn is onverstandig. Maar als we bang 'moeten' zijn is het om het Amerikaans Systeem. Het Amerilkaans systeem dat het in berscherming neemt.

6
1 freekje

Bang zijn is onverstandig. Maar als we bang 'moeten' zijn is het om het Amerikaans Systeem. Het Amerilkaans systeem dat het in berscherming neemt.

3
2 freekje

Dat lag voor de hand. Ze zegt dat SA geen eigen luchtmacht heeft, dat zij afhankelijk zijn van US-satellieten en dat de vliegtuigen worden gevlogen door US-contractors.

1
3 Wendel

Net als elke Macht, gaat het het vallen. Jammer. maar waar, USA

5
4 freekje

China: Jammer USA, thought we were friends

USA: I fucked up

China : Yes. Big time. :/

To be contintued

3
5 freekje

@3 En daardoor diskwalificeert deze dame zich direct.

De Saudische luchtmacht (RSAF) is van behoorlijke kwaliteit, met idem piloten. Zeker de laatste pakweg 10 jaar is de RSAF héél erg gemoderniseerd en hebben ze geavanceerde aanvallende capaciteiten.

2
6 Bluth

jemen ligt nogal strategisch als doorgang naar het suez kanaal. Niet teveel shia shit daar

2
7 Franspisco van Jole

@6 : Okay. Evengoed heeft SA niets in Yemen te zoeken. Net als US niets in Syrie te zoeken heeft. Iedereen schendt maar links en rechts elkaars grondgebied, op die manier blijft landen niets anders over dan, uit zelfverdediging, de strijd op leven en dood aan te gaan met de aggressors.

5
8 Wendel

Even, als Trump zo doorgaat is iedereen de lul. We mogen hopen dat hij zijn mond gaat houden, one way or the other. Deze clown is niets meer dan opportunistisch kwaad en moet ASAP worden gestopt.

7
9 freekje

@8 Daar gaat het niet over.

Deze dame doet beweringen welke pertinente leugens zijn. Saudi-Arabië heeft absoluut een luchtmacht, al bijna 100 jaar. De RSAF is behoorlijk capabel ook, veel overeenkomsten met de RAF qua opleidingstraject.

Verder zegt deze dame dat de RSAF niet onafhankelijk is, dat is ze wel. Saudi-Arabië beschikt ook over genoeg piloten om de kisten te bemannen.

2
10 Bluth

Hij liegt en bedriegt de boel - AANTOONBAAR- bij elkaar. En bovendien trekt hij de CIA en het klimaat in twijfel. Het kan niet zo zijn dat deze kleuter President wordt van de Verenigde Staten.

8
11 freekje

Ergens heb ik (en anderen) het idee dat hij het zelf ook niet wilt. En dat is maar goed ook.

3
12 freekje

Maar hee, America. Mocht je toch met hem in zee gaan, go your gang. Just another Empire waiting to fall. Dat zeg ik niet. Dat zegt geschiedenis.

5
13 freekje

@13 Wanneer is er voor het laatst een 'empire' gevallen? Dat is volgens mij alweer erg lang geleden, en niet meer toepasbaar op de tegenwoordige tijd. question

1
14 Bluth

wat kunnen mensen toch allemaal dom lullen hier. Het is in eerste instantie een shia sunni conflict. Er loopt in jemen heel veel terroristen tuig rond. Met name al quada. Iran loopt al heel lang de boel daar op te stoken en te bewapenen. Denk maar niet dat SA die als buren wil. Ze hebben geen keus. Dit nog buiten het feit dat al die olie- en gastankers jemen passeren. Dont fuck met de yankees.

3
15 Franspisco van Jole

@freekje
heb zelden iemand zo dom horen lullen

0
16 Franspisco van Jole

Zucht. @8 ga dat even dan aan SA uitleggen inplaats van hier mauwen, want dat is alles wat hier gebeurd......

1
17 Gotcha63

Het probleem van Jemen is dat het tegen SA aanligt. Via Jemen kan Iran / Rusland SA onder druk zetten. Anders zou er waarschijnlijk niet veel te doen zijn in Jemen. Het beste kunnen mensen uit Jemen, denk ik, naar Jordanië verhuizen of zoiets... Maar ik weet er dus niks van af...

0
18 lieveschat

SA heeft een eigen luchtmacht. En zal op alle mogelijke manier door de USA is beschermd worden. En als de USA dat niet doet. Dan hebben wij hier een giga probleem. Olie is bijvoorbeeld ook belangrijk voor het maken van kunstmest. Dus voor voedsel. Wegen, verpakkingsmaterialen, bouwstof, smeermiddel, brandstof en grondstof voor de chemische industrie.

0
19 lieveschat

@16 ,

moet je toch eens vaker naar jezelf luisteren.

1
20 jodelatedieho

Het gaat niet om de vliegers. Die komen gewoon uit Saoedi-Arabië. Het gaat vooral om technisch personeel en planners, die uit de VS worden ingehuurd. De Amerikanen geven dit ronduit toe.

0
21 Conclusius

@21 Goed toch. question

1
22 lieveschat

@9
Nee, Trump zegt wat eindelijk eens gezegd moet worden. Wat Obama met de mantel der liefde bedekt.

China heeft veel te veel macht gekregen. Taiwan, de "afvallige provincie", is gewoon een zelfstandig land.
In de zeeën rond China is geen land meer veilig.

China heeft de VS nodig en andersom.
Trump heeft gewoon gelijk over China. Amerikaanse banen verdwenen daar naar toe omdat Chinezen alles kopiëren, en omdat de Chinezen 15 uur per dag voor een hongerloon moeten werken.
Intussen produceert de VS zelf steeds minder en wordt het met de dag armer.

Het is verfrissend wat Trump zegt na 8 jaar Obama.
De democraten doen wat hier de Kunduz-coaltie doet: kansarme uitkeringsgerechtigden binnenhalen, lasten verhogen, banen vernietigen, economie van burger en MKB afremmen.

2
23 Sterke

Daar gaan hele empires aan kapot. Te dure productie. Trump heeft het goed in de gaten. Verdiep je maar s in de ondergang van t ottomaanse rijk. Precies zelfde situatie.

1
24 Franspisco van Jole

Nederland heeft de hoogste belastingdruk in Europa. Zelfs in landen als oost duitsland en tsjechie hebben mensen een hogere levensstandaard dan hier. Nederland doet t bijzonder slecht. We worden goed voor de gek gehouden.

2
25 Franspisco van Jole

De Amerikanen bombarderen Jemen al jaren, met hun illegale drone-campagne. Ze bombarderen daarmee bijna 20 landen. Maar dat staat los van Saoedi-Arabië.

0
26 Conclusius

@9 zeg clown, excuus voor de naam maar zo begin je onderhand over te komen met je geschreeuw.
Dit draadje gaat niet over Trump.

0
27 Eastwood

* Verwijderd door de redactie *

28 Chat Baker

@23 Er zijn nog nooit zoveel banen bijgekomen als onder Obama...

2
29 Bluth

Dit was al heel erg lang bekend, zie oa. * De VS hebben het regelmatig over het brengen van vrijheid en democratie en ze zijn dan zogenaamd tegen nepotistische, mensenrechten schendende regimes en vreselijke dictators, maar ondertussen waren ze wel heel lang dik met Sadddam Hoessein, steunden ze tal van andere dictators en foute regimes en zijn ze ook al decennia lang hele dikke vriendjes Saoedi-Arabië, een bijzonder onvrij en ondemocratisch land **, waar al zowat een eeuw dezelfde, zichzelf nogal verrrijkende familie of dictatoriale wijze de scepter zwaait. En iedereen weet waarschijnlijk wel waarom dit het geval is, vermoed ik zomaar (hint: wapens en olie oa.).

Heel soms mompelt een of andere Amerikaanse president, zoals Obama bijvoorbeeld, dan wel eens iets onverstaanbaars over de mensenrechtensituatie in S-A, of 'twijfelt' men in de VS over steun aan S-A: VK (9okt16): VS twijfelen over steun aan Saoedische acties in Jemen na bloedbad - http://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-twijfelen-over-steun-aan-saoedische-acties-in-jemen-na-bloedbad~a4392369/ Maar vervolgens gaat alles meestal gewoon weer lekker verder zoals het was en gebeurt er verder bitter weinig tot helemaal niks.

De Arabische Lente in Saoedi-Arabië werd, net als in sommige andere landen, hardhandig de kop ingedrukt, maar dat was natuurlijk weer geen enkel probleem voor de VS, en de Saoedi's mochten bovendien ook nog even tekeer gaan in de Amerikaanse marinebasis genaamd Bahrein. Zie oa. Protesten in Bahrein - https://nl.wikipedia.org/wiki/Protesten_in_Bahrein & in S-A - https://en.wikipedia.org/wiki/2011–12_Saudi_Arabian_protests Over de ultieme vorm van meten met twee maten gesproken.

* HLN (8dec16): "Saoedische bombardementen in Jemen met Amerikaanse wapens" - De door Saoedi-Arabië geleide soennitische coalitie, die al ruim anderhalf jaar dodelijke bombardementen uitvoert in Jemen, maakt gebruik van door de Verenigde Staten geleverde bommen. Dat publiek geheim - Washington is de hofleverancier van Riyad voor oorlogstuig, dat via het fundamentalistische koninkrijk ook in Syrië belandt - werd vandaag bevestigd door de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). -knip- http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3026039/2016/12/08/Saoedische-bombardementen-in-Jemen-met-Amerikaanse-wapens.dhtml

VK (9apr15): VS geven meer wapens en inlichtingen aan Saoediërs - http://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-geven-meer-wapens-en-inlichtingen-aan-saoediers~a3947080/ + BBC: The US is also boosting intelligence sharing with the coalition, Deputy Secretary of State Antony Blinken said. - http://www.bbc.com/news/world-middle-east-32211550 USAToday (8apr15): U.S. military refueling Saudi planes for Yemen airstrikes - http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/04/08/saudis-air-refueling-yemen-uae-houthis/25468119/

DeCorrespondent (dec16): In 9 minuten bijgepraat: hoe Amerikaanse wapens het Midden-Oosten destabiliseren - https://decorrespondent.nl/4930/in-9-minuten-bijgepraat-hoe-amerikaanse-wapens-het-midden-oosten-destabiliseren/353796520-11b68765

+Wiki: Saudi Arabian-led intervention in Yemen - https://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabian-led_intervention_in_Yemen

** oa. Mensenrechten en de positie van vrouwen - https://nl.wikipedia.org/wiki/Saoedi-Arabië#Mensenrechten_en_de_positie_van_vrouwen

0
30 ZieOnderkantBlik

@21
Inderdaad , Het gaat niet om de vliegers zelf maar om noodzakelijke zaken er omheen.

0
31 eh

@15
Het is niet in de eerste plaats een shia-sunni conflict ,de Houthi's werden nog gesteund door SA enkele jaren geleden, doch een expansie van de wahhabi's.

0
32 eh

@10 leuk - maar Saoedie Arabie bestaat nog geen 100 jaar. Opgericht in 1932, dus hoe ze al meer dan 100 jaar een luchtmacht hebben ontgaat mij.

2
33 ReactiePolitie
34 eh

@30
ZieOnderkantBlik , Leuk dat je er weer bent.

0
35 eh

@35 Thanx. En eh... ook goed om jouw hier te zien. question

0
36 ZieOnderkantBlik

@15
Voorbeeld van hoe zo'n wahhabi (Alqaeda) expansie gaat , zgn geen Alqaeda , maar ondertussen:
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/07/yemen-hadramout-forces-aqap-isis.html

0
37 eh

@25 u haalt bepaalde dingen door elkaar als belastingdruk en welvaart, maakt U onbetrouwbaar, qua welvaart staan we derde achter Ierland en Luxemburg in de EU.

0
38 Moien

@15
Dat Iran de Houthi's steunt is een REUTERS fabeltje klakkeloos overgenomen door de gangbare media. Feitelijk alleen met het woord steunt Iran de Houthi's .
Veel Jemenieten zijn smokkelaars pur sang , dus er zal wel wat binnenkomen , maar veel kan dat nooit zijn want er ligt een zee-blokkade.
De Houthi's werken samen met Hadi en die heeft alle wapens van het Yemen-leger tot zijn beschikking.

0
39 eh

@10
Bluth : zij heeft het helemaal niet over de kwaliteit van de piloten.

0
40 eh

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

zojuist geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

22 minuten geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

31 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@24Nee, dan is het ijzig stil, vanuit die hoek van de Islamofilie....

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Wet CameltoePorn VidrosAmature Babes NudeAgrigate: Greatm8Alina Lopez BlackedPlumper SexTamil Mature PornComicsvalleyBj 버스에서Lucky PervertBhabhi Sex Video HdHaruki SatoHookup HothsotKarnataka Girls Sex VideosTrain Ride MonstrousfrogIndian Sex ComicsDanborouSexos 3dCharlize Rheron NudeAlexis Morgan NudeBrooke QyldeXxx Hd SiteTravestilerin PornosuBahubali 2 XxxDsvr-1329텔레그램 야동Liza_wilsoonDanny D HardcoreClit RubPorn Film FullBig Tit Onlyfans LeakedFullpornrRiver PornTeen FootjobTall Bbw PornParódia PornSue LightningPartypornPlaymate HuntwrRashmika Hot XxxMlbb PornMistress VideoSelena Santana Porn MoviesSexydea'sLedyboy GoldX Vidios PornôXxx Korea ComItalin PussyPron Hot MomDasi Bhabi SaxPenelope Cruz Nude SceneXxxmoviedJerking Off With DadPhotos De Sein NueApk PornografiaAlexis Texis VideosXxx TachearAkeno Rule 34Fucking Video Hd DownloadHentaizFem Dom TorturePorn With ZombiesCulosanalSapphire OnlyfansBest Porn Videos 2019Alysia Magen PornRough DoggyGigaxxxXvideo ChudaiXxy VideoSexvedyosBest Squirt PornActress Trisha NudeForced Family PornLana Rhoades CowgirlBrothel PornhubWife Loving AnalBombay Aunty SexAlex Exploitedcollegegirls ComMature PornaStunning SummerJason LucShg MediaCharlize Theron PlayboyIndian Hot Masala VideosHotgirlclubKajal Agarwal NangiFacesitting FartingCharley Chase BlowjobsHottes Black Porn StarsVintage Erotic ForumsPorn ThumbsPornodingueCrdi B NakedGinny Weasley NudeXxx Video MalayalamCartoon Xxx Porn VideoSexy Movies In JapanMeldadelLucario Gay PornXhamster Lana RhoadesXxxpirnAugust AmeBest Body PornstarNude Ameteur WomenWww Free Pron ComTaboo Porn GayKitagawa Marin HentaiSex Xnxxx HdIndian Sister NudePorn Video Download IndianDeflowering VideosCar MasturbationZafira PornhubBrazzers Free VideiFacialsbuseNude Beech PicsAdam Devine NakedBelly Button PornListcrswlerRedd TubrKiwvr-566Candid TitsTorrentgalaxy.Sukeibei NyaaInsect Porn ComicsTg TubdXnxx Com Xnxx ComReal Romantic SexTeacher Teach SexSliping Sexy VideosUganda PornographyTube.pervjizaAsmr Mommy PornKelly KlineReshma Sex PhotosHidden Cam Locker RoomPorn InflationChad DouglasDpanish PornHijib Porn18 Web Series OnlineMia Khalifa Porn VideodNatasha RajeshwariJapanese Black PornVillage Mms PornSwallowblowjobLeenksBlacked Porn