Katie Allan.
Volledig scherm
Katie Allan. © Facebook

“Onze dochter pleegde zelfmoord in gevangenis omdat ze gepest werd. Na bijna elk bezoek moest ze zich volledig uitkleden”

GevangenisEen 21-jarige universiteitsstudente heeft zelfmoord gepleegd in een Schotse cel. Volgens haar ouders nam Katie Allan die drastische beslissing omdat ze maandenlang gepest werd door andere gevangenen. Daarnaast zou ze zich na bijna elk bezoek volledig moeten uitkleden hebben voor de ogen van de cipiers. Een vernedering die ze niet langer aankon. Moeder Linda (51) en vader Stewart (54) eisen nu dat het rechtssysteem herzien wordt.

43 reacties

  • Anthony van der Borght

    5 jaar geleden
    Hier moet een onderzoek komen .. anders gaat het nog gebeuren !!!!
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Het geweldige doorzicht bij justitie valt weer op ook in deze zaak. Waarom bestaan er twee maten en twee gewichten. Het hangt maar puur van de rechter af, dit kan zo niet doorgaan.
  • Elisa deJong

    5 jaar geleden
    Verschrikkelijk! En cipiers hadden vrouwen moeten zijn. En 6 beetje overdreven! Bovendien was zij niet het type, die gefouilleerd hoefde te worden, deze cipiers horen zelf een tijd te zitten.. Arm meisje... Het was niet een geval v bijna dood en zijn ouders hadden het al vergeven. Zoveel maanden zitten, terwijl echte criminelen amper verhoudingsgewijs straf krijgen. Meer dan grote schande dit!
  • Rudy Van Schelvergem

    5 jaar geleden
    Echte criminelen worden minder gestraft.
  • Cindy Verschave

    5 jaar geleden
    De straf moet wel in verhouding blijven he