door Scorpio in Buitenland  ·  77 Reacties

  • 28
  • 1009x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je nieuwe buren krijgt dan weet je ook niet of het echt de bewoners zijn.
Sociale woningbouw zou gewoon de buren moeten inlichten als er nieuwe bewoners komen.
Ze komen er toch om de sleutel af te geven en de woning te laten inspecteren. dan is het makkelijk ook even een kaartje bij de buren in de bus te gooien en zelfs even aanbellen bij de buren wat ook huurders van hun zijn en dan kunnen ze gelijk vragen of er ergens klachten over zijn.

Ik zag vroeger geregeld nieuwe buren komen en een aantal waren echt en een aantal was illegaal onderverhuurd maar dat hoorde ik pas later toen er problemen was bij 1 van die onderhuurders.

Het kan allemaal zo veel persoonlijker en het zorgt dan ook dat er veel minder illegaal onderverhuurd wordt.

(de vastgoed wat buren in het buitenland hebben daar zal je als buren niet gouw achter komen, zeker omdat de buitenlanders hoofdzakelijk met soortgenoten omgaan.)

0
51 TheoTheo

Zo hoort het question Maximaliseer je inkomsten question

5
52 DikkeTor

VOC mentaliteit. Ex minpres Balkenende wilde dat graag. Dus niks mis mee.

4
53 toecutter

* Verwijderd door de redactie *

54 vraagtekenveertje

* Verwijderd door de redactie *

55 vraagtekenveertje

WAT ?? kreeg hij maar aan sociale woning ? wat een schande dat hij geen riante villa kreeg daar in Antwerpen. ik zou ze aanklagen, als ik die Marokkaan was {sarc off}

0
56 Roomboterbabbelaar

@40
Van wie ?
Als Marokko weigert mee te werken, kan België of Nederland een uitkering weigeren

0
57 Marrie

@50 waarom reageer je dan?

8
58 Jewkakka

@58
Eerlijk gezegd neem ik je ook niet serieus, maar misschien vertel je bewust niet het hele verhaal waarom je er zo over denkt, dat mag en kan.
Maar ook jij zal niet ontkennen dat het behoorlijk asociaal is dat je b.v. een uitkering trekt en voor 1.5 miljoen in het buitenland hebt staan.

Mocht je hiermee niet mee eens zijn , mag je van mij met een pistool lopen.

0
59 Mesjokke

Belgenmop 2018

0
60 Aragon

Die moslims lachen zich helemaal rot om onze westerse deugzieke onnozelheid.

0
61 PeKa

@50
Beleefd blijven en vooral niet boos worden of schelden of gaan jijbakken, daar kunnen trollen niet tegen. question

0
62 Jan met de korte achterlul

@37 Quote "Marokko hoeft deze gegevens niet te verstrekken, waarom zouden ze? De bewijslast ligt bij de Belgen. En Marokkanen met een Belgische nationaliteit geen sociale verzekeringen bieden is je reinste discriminatie. "
Wie wordt er hier eigenlijk gediscrimineerd als je de bewijslast in het land van herkomst niet kan herleiden omdat ze zich daartoe niet verplicht voelen of niet willen. Ik denk het laatste.
Discriminatie is gebaseerd op het gelijkheidsprincipe dat iedereen ongeacht afkomst, geloof of sociale achtergrond gelijk behandeld moet worden. In dit geval zijn er zeer gegronde aanwijzingen van sociale fraude waarbij de rechtsgang belemmerd wordt omdat de personen in kwestie een dubbel paspoort hebben, en daarnaast het land van afkomst geen inzage geeft in de financiën van de verdachten. In dit geval is het dus onmogelijk om deze figuren te veroordelen voor een strafbaar feit, terwijl ieder andere Belgisch staatsburger per direct veroordeeld zou kunnen worden in deze. In principe ontstaat er in dit geval een vorm van discriminatie t.a.v. de Belgische staatsburgers die geen dubbel paspoort hebben omdat deze nooit zonder rechterlijke vervolging hun fiscale verplichtingen kunnen verzaken, in tegenstelling tot hun Marokkaanse of Turkse mede Staatsburgers. In dit geval verklaar jij in deze dat deze vorm van fraude te allen tijde niet bestraft moet worden omdat een Belgisch Marokkaans staatsburger hier ook niet voor veroordeeld kan worden. Jij vind dit waarschijnlijk een positief iets, maar ik vind het verachtelijke praktijken en misbruik maken van de broodnodige sociale voorzieningen die andere mensen wel brood nodig hebben om een menswaardig bestaan te kunnen opbouwen.
Persoonlijk denk ik dat Marokko deze gegevens niet verstrekt omdat juist veel vermogen vanuit Europa op Marokkaanse bankrekeningen gestort wordt. Financiële gegevens verstrekken aan de sociale instanties in België of Europa zou ten gevolge hebben dat deze geldstromen per direct zouden stagneren, en dit is niet echt in het voordeel van de Marokkaanse economie.

0
63 Mvid-

Slimme kut-Marokkaan...

0
64 Pollens

@63 het verkrijgen van bewijs is aan de belgen -- anders krijg je het punt: "ik vertrouw je niet, en ga jij maar bewijzen dat het waar is" ... als je iemand niet vertrouwd is het aan jou om met dit bewijs te komen.

Er zijn verschillende aan te voeren waarom landen wel/niet mee werken aan de uitwisseling van informatie, maar zelf binnen europa worden deze gegevens niet met elkaar gedeeld, de VS wisselt ook geen gegevens uit. om dan boos naar Marokko te kijken is hypocriet.

8
65 Jewkakka

@57 , nee, want ze kunnen hun ten laste legging niet bewijzen.

9
66 Jewkakka

@40
Lulkoek!
Menier iek schweer...

0
67 Jan met de korte achterlul

Ik maak me zorgen over de instanties en hun medewerkers ze doen goed werk dit hebben ze niet verdiend! Dit doet heel veel met ze. Hun vertrouwen in de medemens gaat aan gort!

0
68 Erika

@66
Is het bewijs geleverd mogen ze meteen het nederlands/belgisch paspoort inleveren , is dat een optie.
Natuurlijk met terugbetaling/boete van het geld wat in de jaren onterecht is uitgekeerd.

0
69 Mesjokke

@65 Quote uit het artikel "Uit onderzoek blijkt dat in de stad Antwerpen minstens 13 huurders van sociale woningen één of meerdere huizen in het buitenland bezitten. Eén van hen heeft maar liefst 14 huizen en bouwgronden in zijn herkomstland Marokko. Vijf anderen woonden gewoon in één van hun eigendommen in het buitenland en verhuurden hun OCMW-woning door aan anderen."

Ik neem aan dat ze dit fraude onderzoek niet uit hun grote duim gezogen hebben, en het betreft hier volgens het artikel toch echt Marokkanen. Tevens laten dit soort onderzoeken maar al te vaak het topje van de ijsberg zien. Jij noemt het hypocriet omdat jij ze misschien graag weg wil zetten als slachtoffer omdat ze van Marokkaanse afkomst zijn? Ik zou zeggen er zijn dus wel degelijk betrouwbare aanwijzingen zijn dat, en laat ik me politiek correct uitlaten, Nederlandse en Belgische staatsburgers van Noord Afrikaanse afkomst op behoorlijk grote schaal bewust misbruik maken van sociale voorzieningen waar ze geen recht op hebben. En ja ook, Polen, Bulgaren en andere mensen met een migratie achtergrond plegen veelvuldig op deze manier fraude daar zijn de afgelopen jaren vele voorbeelden van voorbij gekomen in België en Nederland, en dat is door onderzoek van diverse instanties bewezen. Nu zijn het in dit artikel Marokkanen die in het daglicht staan, maar waarom is dit dan hypocriet. Tot nu toe heb je nog steeds niet in één van je reacties laten doorschemeren dat je dit soort gedrag en misbruik afkeurt. Sterker nog je wekt de indruk dat je het prachtig vind dat staatsburgers met een migratie achtergrond er dit soort praktijken op na kunnen houden. Ik vind het namelijk hypocriet dat je je vogelvrij voelt dit soort fraude te kunnen plegen met in je achterhoofd de wetenschap dat je je beschermd voelt door de discriminatie wetgeving die in de EU geld. Persoonlijk vind ik de huidige regeltjes om aanspraak te maken op sociale voorzieningen veel te slap als het gaat om personen met een migratie achtergrond. Iedere Nederlander of Belg moet bij de fiscus opgeven of hij vermogen in de vorm van geld of een tweede huis in het buitenland heeft. Deze regels gelden voor iedereen, dus wie is er nu hypocriet in dit verhaal?

0
70 Mvid-

@69
Iets van de website van het AD, van gisteren:

"Zo ontdekte de gemeente Den Haag in 2016 zeker 21 gevallen van vermoedelijk verzwegen bezit. Er werd bijna 200.000 euro teruggevorderd bij betrokkenen maar daarvan werd slechts 298 euro terugbetaald."

Maar in den Haag waren het niet alleen Marokkanen of Turken die fraudeerden, daar waren ook Surinamers bij.

0
71 tegenzinnig

Alles maar dan ook alles afpakken wat ze maar hebben incl paspoort

0
72 delarosa@europe.com

@69 je hebt jouw goed gekozen

"Is het bewijs geleverd mogen ze meteen het nederlands/belgisch paspoort inleveren"

Fraude is nog steeds geen reden om nationaliteit af te nemen.

5
73 Jewkakka

@72 haha, de frustratie zit diep -- zie: @73

5
74 Jewkakka

@73 Quote" Fraude is nog steeds geen reden om nationaliteit af te nemen."

Maar andersom gesteld heb je er blijkbaar absoluut geen probleem mee, dat je met een bepaalde nationaliteit het normaal is om fraude te plegen.

0
75 Mvid-

@75 waarom denk je dat er maar een bepaalde nationaliteit fraude pleegt? Lijd je aan tunnelvisie?

2
76 Jewkakka

@76 Dat denk ik helemaal niet, je probeert de discussie een andere kant op te draaien omdat het geconstateerde probleem dat omschreven wordt in het artikel je waarschijnlijk tegen staat. Het artikel gaat in dit geval over Marokkanen die fraude plegen en jij wekt de indruk dat je daar helemaal geen problemen mee hebt omdat andere nationaliteiten dat ook doen. Sterker nog in mijn reactie van @70 heb ik het ook over andere nationaliteiten gehad en daar heb je niet op gereageerd, maar begrijpend en goed lezen is waarschijnlijk erg moeilijk zodra het geen onliners zijn. Nee, ik lijd niet aan tunnel visie, jij waarschijnlijk wel want je blijft hameren dat, omdat anderen het ook doen, je iemand die toevallig van Marokkaanse afkomst is, niet mag beschuldigen van fraude ondanks dat daar zeer belastende bewijzen voor zijn. Volgens mij heb jij niet alleen tunnelvisie maar lijd je ook aan waanzin ideeën.

0
77 Mvid-

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

19 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Te lezen zonder paywall op de website van NRC zelf:https://www.nrc.nl/krant/2024/04/19/#101...

25 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Bleeding Sex VideoSeth Gamble PornXxx Tamil TalkPorn Hot Desi VideoMen FuckungParispornmovisD Art PornNuas FotosDesenhos De Sexo GaysBrickzilla PornBaldurs Gate 3 Halsin Sex SceneEncoxadaFree Adult SitesCameltoes WetNew Porn VidwosMomoko NishimaMusas Brasil NuasPremuim BukkakeMoti Gand PhotoTadap Hot VideoStarfire PornIndian Youtuber NudeLand Aur ChutHot Pornstar BoobsStepmotherblowjobErotic Japanes MoviesJapanese Porn DitesXxx Porn BpHd ProunIndian Sex Stories AudioBhabi FucSwap XvideosBlue Film DenaChut IndianFamily Rules PornCam SitesStrip ChatsXhanstwrliveSexpronSommer Ray NudrCobie Smuthers NudeHd Hd SexyXxx Hd 3dBdsm Slave PornAdult VideopornIdol Sex SceneIndian Honeymoon Sex ComSis Loves Me Sex VideosNew Hot Web Series DownloadHardcore VideosHustler Porn VideosNude Video ChatsVideos Big CocksHospital Mein SexKingnoireCzechcoupelsMarathi Sex ComeHot RambaPorn Tube Hd ComShemale Tube XxxTeen NudityX Video Indian HdCandid Teens CameltoeErika RoePhim SNatalie ReyUndertale P O R NAnime Breast ExpansionBedpage AtlantaXxx VillegeAlena Croft GloryholeIncest Hentai RedditXvdioesSexsi Video MuslimPenny Barber XxxBananacokoSex Video In NepalVídeos Pornos JaponesasHostel Girl SexIncest PregnantBlow Job SnapchatFreechatnowYoungsters Porn VideoCarton Porn GifSexsee HdJemontremaPorn Videos Naughty AmericaMangas SexeLesbiam Porn FreeMabel May PornMom And Son Kitchen Sex VideoAmerican Sex BfCuming For MomCuckhold VideosCyberpunk: Edgerunner PornSexs JaponaisXxxx Video PakistanFlashers At ConcertsXxxx Animal VideoForce Porn VideosNoelia Por VideoXxx Videos RedPizza Kulhad Couple Viral VideoDick LickingSixxcomPorn Tube HubFilmes De Sexo Com TravestiMassafe XxxNew Desixnxx NetHot Sex RomansXxxsimulator.comIndan Xxx VideoSexxvibeoAutumn Falls VideosU Porn IaFirst Night Hot SexSex Video BathroomPrnhub AsianOawg PornPovmomBrazzers Porn VidoeXx English VideoNina HartleyxxxX Videos Web SeriesAnimal Cartoon XxxJovan JordanPron Sexi VideoJulie Cash HotDad Forces Daughter PornAunt Nephew SeductionPornwatch FreeRubrankingsRachel Keller NudeTeen Mom XxxRadhika Apte Porn VideosTwins Sex VideosMallu X MoviesNatasha XxxxDesperateamateurs PornBig Hairy ClitorisThe Best Nude CelebsVideo Porno BeuretteLives De SexoFilmesporno OnlineSommer Ray AssBj DeepthroatFacefarting AnimeFree PornchubbyVictoria CakezLaurateen