Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Duitse brandweerlui geven toe: “Zelf branden gesticht om ze te kunnen blussen”

Drie Duitse brandweermannen hebben toegegeven dat ze opzettelijk branden stichtten in de West-Duitse stad Neuss, om ze te kunnen blussen. Een van de verdachten vertelde vandaag aan de rechter in Düsseldorf dat ze tussen oktober 2017 en januari 2018 dertien branden veroorzaakten.

3 reacties

  • alain schils

    6 jaar geleden
    Dat er pyromanen bij de brandweer "werken" is algemeen geweten. Dit is een heel triestige vaststelling voor de brandweerlui die wel hun beroep ter harte nemen. Zij doen hun uiterste best om zo vlug mogelijk ter plaatse te gaan. Volgens de ramptoeristen zijn toch altijd te laat. Diezelfde ramptoeristen steken geen poot uit en maken selfies.
  • johanneke li

    6 jaar geleden
    wat een idioten! als ze willen blussen dat ze het dan doen in het kader van een oefening met voorwerpen die wel in brand gestoken mogen worden van containerpark/autoschroothoop en dergelijke, maar toch niet met het bezit van mensen/bedrijven!
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Dat doet me denken aan cafébazen die zoute chips of zoute pinda's aan klanten voederen om hen meer te doen drinken tegen dorst , door zout opgewekt
  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval
    LIVE
    697

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. VS waarschuwen voor dodelijke drug als nieuw wapen in Russische oorlogsvoering: “Stuur gasmaskers naar Oekraïne!”
    PREMIUM
    16

    VS waarschu­wen voor dodelijke drug als nieuw wapen in Russische oorlogsvoe­ring: “Stuur gasmaskers naar Oekraïne!”

    Rusland vecht de loopgravenoorlog in Oekraïne steeds vaker uit met chemische wapens. Tot nu toe gaat het vooral om traangasgranaten, maar de Verenigde Staten waarschuwen nu ook voor synthetische opioïden. Die zijn berucht als levensgevaarlijke drug, maar kunnen ook als wapen dienen. Rusland heeft ze al gebruikt om terroristen te bestrijden en zou plannen hebben om dat ook in oorlogssituaties te doen. We leggen uit hoe dat in zijn werk zou gaan en wat de gevaren zijn.