Geldzorgen, niks om je voor te schamen. (dvhn.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Mijn waarheid in Economie  ·  35 Reacties

  • 0
  • 690x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het hebben van financiële problemen slokt alle energie op.
Omdat het blikveld zich vernauwd tot alleen nog maar dát probleem en is er de oorzaak van dat mensen niet meer rationeel kunnen denken en de verkeerde keuzes maken.
Waardoor ze vaak nog dieper in de problemen raken.

3
1 in holland

Ik blijf liever alleen dan dat ik ooit weer zoiets vertel heb er zo'n spijt van gekregen!

0
2 Erika

Gelukkig gaat iedereen er volgend jaar zoveel op vooruit dat je zonder zorgen in slaap kunt vallen. Eind januari blijkt het zwaar tegen te vallen en zult u denken of u de enige bent die er niets op vooruit is gegaan wat niet het geval blijkt te zijn. Regeren is vooruit zien en dus ga sparen voor noodgevallen, dan maar een keer niet op vakantie of die nieuwe auto...

3
3 Voorzittershamer

@1

Eens.

Maar ik ben toch van mening dat het gros van onze bevolking gewoon niet met geld om kan gaan en zich meet met de buren/ vrienden.

Toch maandelijks shoppen, terwijl het salaris het eigenlijk niet toelaat. Eten halen i.p.v. zelf koken. Roken terwijl het budget het niet toelaat (niets tegen roken).

Een ander verhaal wordt het als werkende arme, zelf meegemaakt. Een jaar moeten rondkomen met €50,- p/w met 4 pers.
Werkte 32 u in de horeca en had nog een poetshuis. Nooit geen schulden gehad, en als ik dan een keer wegging, altijd gemeld dat ik niet aan rondjes deed, omdat mijn salaris dat niet toeliet.

Het is maar waar je je prioriteiten legt, en hoe zwaar je er aan tilt.
Het was een goede les.

1
4 Dunkelheit

Geld is de as van het kwaad.
Het lijkt wel alsof geld DE graadmeter is om af te meten hoe gelukkig de samenleving is.
Ik doe er niet meer aan mee.
Ik en mijn gezin doen het met 1 inkomen waar we alles mee kunnen doen zolang we maar binnen bepaalde grenzen blijven.

2
5 elpablo

Even een aanvulling op @2

Toen ik er over ging vertellen ging ik me nog meer schamen dan toen ik er gewoon mee bezig was om eruit te klimmen had er geen problemen dat we geen luxe hadden alles op de fiets deden. Was zo trots op elke keer dat we weer naar de nul klommen. Nu vermijdt ik liever mensen en hun woorden.

0
6 Erika

Wat hulpverleners ( psychiaters, psychologen) moeten nalaten is vanuit het boekje werken en wat daarin staat dat niemand zelf zijn/haar zooi kan oplossen. Volgens het boekje wil dit namelijk niet, maar er zijn ook mensen die het wel kunnen en in oplossingen denken maar die hulpverleners willen daar helaas niet aan dus je begint aan een eindeloos gevecht. Je moet je zo hard bewijzen dat gevecht wil je liever niet meemaken.

4
7 Erika

Ondanks dat je het zelf hebt opgelost gaan die hulpverleners met de eer strijken voelen zich zo trots god man wat heb ik me kloten gevoeld toen ik daar achter kwam voelde me zo dom en stom hij zat er zo trots wou dat ik nooit eerlijk was geweest.

1
8 Erika

Dit is mijn ervaring maar het kan misschien voor anderen wel heel anders werken en dat gun ik hun van harte. Ik wens iedereen graag een schuldenvrije toekomst dat heeft een ieder verdiend.

0
9 Erika

@6

Das knap vervelend! Idd ik ken de verhalen ook van hulpverleners die er eigenlijk een grotere financiële janboel van maakten, dan toen mensen erin kwamen.
Hoop dat je eruit bent geklommen, sterkte.

2
10 Dunkelheit

@10

Wij zijn over drie maanden ( januari 2019) al drie jaar schuldenvrij.

0
11 Erika

Helemaal afbetaald tot de laatste cent! Van niemand iets geleend familie en vrienden bedoel ik.

0
12 Erika

@11

Hard voor gewerkt! Daar mag je trots op zijn! : )

0
13 Dunkelheit

@11 Top !
ik vind bezuinigen nooit vervelend , maar in mijn geval betekende dat een schakelauto ipv een automaat

4
14 chouffleur

Elf jaar over gedaan! maar op het einde niet meer trots maar een heel ander gevoel. Zo trots als ik in het begin was bij elke extra aflossing stond soms te dansen van blijdschap als we weer de goede richting op gingen, ben ik totaal verloren schaam me voor alles. Schaam me heel erg voor mezelf verstop me liever.

0
15 Erika

@15

Niet doen! Loop met opgeheven hoofd! Trots zijn, je hoeft je niet te schamen

0
16 Dunkelheit

@14 Zo'n bezuiniging is nou ook weer niet zo erg hè?
@11 Mooi om te horen dat het je gelukt is. Is een opsteker voor mensen met hetzelfde probleem.

0
17 romeo-bravo

@10

Ik heb ooit een cursus gevolgd bij ons in de gemeente (kredietbank) maar die hulpverlener heb zoveel aan gehad ben hem nog steeds dankbaar. Hij gaf me kracht daar heb ik zoveel aan gehad. Stond toen tussen een maatschappelijkwerkster en hem in. De maatschappelijkwerkster zei ook volgens het boekje kon het niet maar die man van de kredietbank heeft tig maal gevraag hoe ik het wou oplossen en zei toen hij jij kan het prima zelf doe het alsjeblieft zelf jij moet niet in de schuldsanering los het zelf op alsjeblieft. Kreeg handvatten mee waar ik tegenaan kon lopen dat ik daar heel goed om moest denken als ik deed zoals ik uitgedacht had dan redde ik het wel en het is ook uit gekomen.

0
18 Erika

Het is op zich niet iets om je voor te schamen. Mits het niet je eigen schuld is. Een paar weken geleden ging het hier op NK over werkende armen. Er kwam ook een artikel voorbij van iemand die beweerde dat hij 1,95 per dag had om van te eten. Maar zoek je hem dan op op Facebook dan zag je dat hij allemaal huisdieren had, een redelijk groot zwembad in de tuin had en recent tatoo’s liet zetten. Tja, dan maak je gewoon de verkeerde keuzes in het leven en dan mag je je best schamen voor je zorgen......

0
19 Rare Rakker

Heb niks aan luxe mijn fiets, gelukkig heb ik nog een fiets, bestaat uit het stuur en wielen van Batavus en frame van Gazelle maar het beestje brengt me overal naar toe, ben daar super trots en blij mee. Wij hebben geen auto geen vaatwasser doen alles met de fiets of lopend. Heb al 15 jaar geen vakantie gehad heb daar geen probleem mee. Dat ik zelfstandig bleef heeft me altijd goed gedaan.
Maar ik heb nu wel kleding met gaten herstel het met de hand m..

0
20 Erika

@13 en @17

Dank jullie wel voor jullie mooie lieve woorden, doen me goed!

0
21 Erika

@20 Dus nu bijna 3 jaar schulden vrij maar nog steeds geen geld om goede (tweedehands) kleding te kopen?

1
22 Rare Rakker

Inderdaad Rare Rakker.

0
23 Erika

@23 Dan leef je wel heeeeel erg op het randje. Geen enkele mogelijkheid om dat wat te verbeteren?

0
24 Rare Rakker

Door een gedwongen verhuizing, onze oude huis is gesloopt moest wijken voor een stadshart, wonen we in een kleinere woning maar met een hogere huur. Het geld wat voor de aflossing was normaal, zit nu in de huur. We leven nog steeds hetzelfde zijn er niet op vooruit gegaan. Maakt niets uit we komen er wel. De gezinsleden komen niets tekort.

0
25 Erika

Ik heb drie banen en zoek nog steeds verder. Doe mijn best.

0
26 Erika

ik zoek mijn bed op , 3:30 uur begint de dag weer voor me. Ik wens iedereen een goede nachtrust en gezond weer op.

0
27 Erika

@26 Ik kan het me niet voorstellen en eigenlijk ook niet geloven dat je met 3 banen nog steeds niet rond kan komen.

0
28 Rare Rakker

@28

Je moet niet aan de goedbetaalde banen denken ik heb een krantenwijk op de vroege morgen en vervang even tijdelijk iemand die persoon is geopereerd, heb nog een krantenwijk dat zijn weekbladen en folders. Mijn schoonmaakwerk is alleen over de zomermaanden seizoenswerk. Ben nog steeds zoekende naar een beter betaalde baan. Noem het maar gewoon banen vindt het zo stom horen dat ik niets doe.

0
29 Erika

Iedereen heeft nu genoeg om te oordelen en veroordelen heel veel succes gewenst voor de mensen die dit willen doen. De goede er buiten gelaten natuurlijk.
Wens iedereen een goede nachtrust en gezond weer op morgen.

0
30 Erika

Je moet je eigenlijk pas schamen als je er niets aan doet dan hoor je je eigenlijk pas te schamen voor je financiële shit. Doe je er wat aan dan ben je goed bezig. En schulden oplossen is een topsport en voor de mensen die het doen heb ik diep respect.

2
31 Erika

@29 Respect, hoor.

0
32 Scrow

Dank je wel @32 voor je lieve woorden

0
33 Erika

@4
schulden zijn ook nog heel duur. heb ik nooit gehad, mijn kinderen hebben wel geleerd ( heel ouderwets) eerst sparen, dan kopen.
ik had met 3 kinderen ook heel weinig, maar je word er wel creatief van.
deed altijd leuke dingen met ze, want dat hoeft ook geen kapitalen te kosten.

0
34 120db

@21 Wie goed doet, goed ontmoet! question

2
35 romeo-bravo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

1 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Babaji Sex Video70 PornTiffany Taylor PlayboyMom Jacked Me OffManhwa +18NewxxxvideoBengolisexKinnar Sexy BfSamantha Gonzalez PornScoreland.comTube 18 ComSex Pron IndianHollywood Actress Boobs Suck2022 PornVídeos Pornos De TravestisCumshor SurpriseVane BohorquezAlena CrawfordSex Video Com DesiMex PornMorther Son PornAmsterdampornEscort For HireCreampie SisDoublelist CincinnatiEleven Days Eleven NightsHot Pussy Fucking VideosMolly Quinn SexyXvideos.clomVintage Biggest TitsXxx New XxxSex Video Girl To GirlHow To TittyfuckLegend Of Zelda Tears Of The Kingdom HentaiXxx Rated PornPinay MastutbateFlash HentiaYouporn.commXxmxJennifer Lopez TittsBusty ModelTrisha Sex Video TamilAndamaina AmmayiluIncradible PornLexy.sweetXxxxx CartoonTik Tok NudesLesbian Interacial PornMaddy OrrielyXnxx ShcoolPorn Com BoobsSane Leyen XxxLieroticaSuprise AnalTamil Xxxxx VideoXxnx VdeoPorn Ashley AlbanFc2-ppv-2358504Step Daughter Xxx VideosSexy Moveis XxxFwtlifeTorriw Wilson NudeZombie XnxxUnder The Skin Scarlett Johansson NudesMegnutt LeakBig Tits GildChudai Full HdRico Strong PornNude Movies HollywoodFemdom SexstoriesNsfwboobsDesi Chudai Hindi VideoJordana Brewster NudeMallu Aunty Hot Sexy VideosDarkfansBaixar Jogos PornográficosHq Erotico GratisJwow NudeSamsung Sex VideoMarathi CrossdresserPunjabi GastiMassive Boobs VideosSunny Leone Ka XxRealitykigs ComMommy JoiFarrah Abraham OnlyfansHelen Mirren PornGrind On PillowNaked ToktokMilf On KneesVideo Pornoem HdBest Blow JobsHw To Eat PussySex School TamilNacked RedheadSexy Vidio ComXxx Making VideosPorn Ster HdForcecreampieBlacks Beach RedditSexes Gifsсекс видеоJuliatica NudeTanvikhaleel PornClarabelle WoodsCarmen Valentina Vs Aj FreshYourlustOld Women Blow JobsOily Foot JobTwitterporn AccountsPorn Español LatinoRebecca Romijn NudrMature Lesbi PornCartoon CockHavanh GingerBlack Forced PornPorn Black SistersTubegalore .comCam4 SexGibi EroticoUnbirthNude Beach PicturesEmilia Clarke HotNude KesbianBf Film Video MeinBlue Film Adult MovieAnime Sister XxxNude TribesTit RevealDiemstoneeHomemade Stepmom PornManhwa LatinoEscorstAdult MahwaSexo LesbiJosie Stevens NudeIrelia HentaiVer Videos DepornoJordana Brewster SexiestHot Aunty SexRomantic Porn Video HdYoung Fuck VideoHot Housewife XxxCnc Gay PornPlease Sex VideoLand Wala Video99 Sex VideoKuwari Dulhan HindiPhat BootypornMyhentia