DE WERELD NU

Verplichte excursies – Bidden op bevel

Verplichte excursies

De voor Nederlandse autochtone kinderen verplichte excursies naar moskeeën – en wat ze daar doen moeten – wekten de woede van Toon Kasdorp.

Nederlandse kinderen worden door de schoolinspectie gedwongen om diensten bij te wonen in moskeeën en daar in de mohammedaans gebedshouding op de vloer van de moskee te knielen.

Dat wijst op een fundamenteel gebrek aan respect voor godsdienst bij onze inspectie. Het is een betreurenswaardige uiting van progressiviteit als kinderen die geen godsdienst belijden of die katholiek of protestants zijn opgevoed, zonder toestemming van hun ouders, worden gedwongen zich te associëren met de godsdienst van de moslims in dit land.

Louter omdat een ambtenaar, die handelt zonder enige politieke legitimatie het idee heeft opgevat dat daarmee de cohesie in de samenleving gediend zou zijn.

Dit zijn het soort zaken die de PVV, de partij waar alleen Wilders en diens stichting lid van zijn, bij de verkiezingen de wind in de zeilen gaan geven.

Je zou waarachtig hopen dat de man voldoende stemmen gaat krijgen om af te dwingen dat dit soort ambtenaren voortaan zal worden ontslagen.


Dit artikel verscheen eerder op het Blog van Toon Kasdorp

 

6 reacties

  1. Carthago schreef:

    De ” inspectie” rekent bij hun fatwa’s ook altijd weer op een meerderheid van imbeciele ouders ,en dat lukt aardig in .NL.

  2. Wim schreef:

    ‘Je zou waarachtig hopen dat de man (Wilders) voldoende stemmen gaat krijgen om af te dwingen dat dit soort ambtenaren voortaan zal worden ontslagen.’ Ja hierom en om nog een heel aantal noodzakelijk te nemen maatregelen.
    Waarom zo’n terughoudende formulering. De zaken waarvoor Wilders staat (en waarin zijn gelijk meer en meer bevestigd wordt) zijn voorwaar dringend genoeg om hen alle steun van de wereld te geven.

  3. Marlies schreef:

    Als je islam als godsdienst beschouwt, dan zie ik noodzaak voor “gelijke monniken, gelijke kappen” t.w. EERST excursie naar de synagoge voor ALLE kinderen!!!, daarna munt opgooien welke denominatie christelijken wordt bezocht (het zijn er nogal wat) en daarna de moskee.
    Tevens graag bespreking hoeveel inhoud van Joodse origine is gejat – pardon geleend – pardon gebruikt – door de christelijken en moslims. Niet erg origineel…

  4. Fredjohan schreef:

    Hoe zo waarachtig hopen dat Wilders voldoende stemmen krijgt? Hou eens op met dat denigrerend taalgebruik als het om Wilders gaat. Hij is een gekozen kamerlid met 20 zetels en dus een reguliere volksvertegenwoordiger. Bovendien is hij de enige oppositie tegen alles waartegen ook u fulmineert. Het is een grof schandaal dat kinderen gedwongen worden om voor allah te knielen. Ook het openbaar onderwijs is gesneuveld op het altaar van Mohammed .

  5. SouthernComfort schreef:

    De laatste zin is inderdaad slecht geformuleerd, Kasdorp. Je suggereert hier dat je jezelf tegen alle fatsoensnormen in bij de PVV zou moeten aansluiten om eindelijk gerechtigheid te krijgen.

  6. Porta schreef:

    Heb tegen mijn kinderen gezegd: zodra er een uitstapje gaat plaatsvinden naar een moskee vertel het thuis even, krijgen jullie een game-dagje.