Links: Maria na 35 weken zwangerschap. Rechts ziet u haar vier weken na de bevalling.
Volledig scherm
Links: Maria na 35 weken zwangerschap. Rechts ziet u haar vier weken na de bevalling. © Instagram

Maria wil taboe doorbreken: Dit is de realiteit na een bevalling

Wie kent ze niet, die foto's van beroemdheden die net twee weken geleden bevallen zijn, maar nu alweer loeistrak in hun velletje zitten. Dat dit niet de realiteit is, is algemeen bekend. Maar Maria Nordø Jørstad, die beviel van een drieling, wil met confronterende foto's het taboe doorbreken en de harde realiteit delen. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag
    PREMIUM
    22

    Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag

    In Nederland is een op de acht mensen weleens gepest. Op school, op de werkvloer, in de familie en in het bejaardenhuis. ,,Vaak weet je dat er iets niet klopt, maar denk je niet aan pesten.” Patricia Bolwerk, oprichter van Stoppestennu.nl en socioloog Beau Oldenburg vertellen op de Landelijke Dag tegen Pesten wat pestgedrag precies is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen. ,,Dit type is het ergst, ze zijn namelijk niet makkelijk te herkennen.”