DE WERELD NU

BNNVARA schijt op de kleine man

BNNVARA

BNNVARA-coryfee Pauw liet gisteren een soort giebelende bakvissen aan de microfoon om een liedje ten gehore te brengen. Over de kleine boze witte man, die wordt gehoond met zijn onmacht.

Het was een onthullend liedje, gisteravond bij Pauw.

Als je de paar keer dat het obsessieve woordje ‘wit’ voorkomt uit de tekst schrapt, heb je in volle glorie de boodschap die Pauw ons liet brengen. Want dit liedje gaat niet over de witte man. Dit liedje gaat over de kleine man. De kleine hardwerkende man die niets te vertellen heeft, maar voortdurend met nietszeggende praatjes wordt afgescheept door hen die zich boven hem verheven wanen.

De kleine man waarvoor VARA/BNN vroeger zei op te komen. Hoewel ze ook toen al op hem neerkeken, want hij moest wel nog eerst door de VARA-molen van de ‘verheffing’. En toen de kleine man zich maar niet verheffen liet, kwam de haat. De haat van de verhevenen, die zagen dat ze niet langer werden gevolgd omdat hun veronderstelde achterban een afslag nam die ze hadden veronachtzaamd. Dit lied bespot niet de witte man, het bezingt de onmacht van de kleine mensen.

Dit spotlied op de kleine ‘witte’ man lacht alle machteloze kleine mannen uit. En hun vrouwen. En hun kinderen, tot in het zevende geslacht. Dus ook de kleine zwarte man, de kleine bruine man en de kleine gele man. En hùn machteloze families. Net zo goed. Bezongen door twee zeer zelfingenomen mutsjes die blij zijn te kunnen zeggen dat ze niet (meer) bij het volk horen, dat ze al kirrend hun eigen kleinheid kunnen vergeten.

Jan Dijkgraaf schreef de tekst in zijn geheel uit, en daar maak ik nu dankbaar gebruik van om eventuele typefouten op zijn conto af te schuiven. Geschrapte woorden zijn door mij. Het hele lied:

Slaap zacht, kleine boze witte man

Rust uit, je hoeft niet meer te tweeten

Leg die smartphone weg, kleine boze witte man

Maak je toch geen zorgen

Schuif die woede door naar morgen

Droom maar van een samenleving die jij weer herkent

Waarin Holland het EK wint

En waar jij een voorbeeld bent

Waarin jij weer met de vut kunt

En Den Haag geeft om jouw pijn

Jij een kinderfeest kunt vieren, zonder een racist te zijn

Slaap zacht kleine boze witte man

Vergeet voor even dat je bang bent

Vergeet die immigranten, vrouwenquota, veiligheid

Doe je oogjes dicht, het is nu echt de hoogste tijd

Zeg maar goedenacht tegen dat onderbuikgevoel

Tel nog maar wat schaapjes en hou op met dat gewoel

Slaap zacht, slaap zacht

Vannacht, boze witte man, ben jij nog aan de macht.

Het mag met de integratie dan soms niet zo vlotten, met wie toch wil gaat het sociaal over het algemeen uitstekend. Het is de onwil tot integratie, de wil zichzelf apart te houden. En geen groep is zo onwillig te integreren in Nederland als de zelfverklaarde elite die ons vertellen zal hoe we leven moeten.

6 reacties

  1. Carthago schreef:

    Wow.Deze pauwveren gaan ongetwijfeld volle zalen ? trekken in de bijmer.

  2. Carthago schreef:

    Bijlmer

  3. Teunis schreef:

    In de harde liberale meritocratie geldt de kleine man als een loser die zijn kleinheid aan zichzelf te danken heeft.

  4. Niets is wat het lijkt schreef:

    De grote massa deplorables moet murw gemaakt worden, zodat de ‘elite’ rustig door kan gaan met hun utopische plannen zonder kritische burgers. Het moet steeds sneller – zie plannen Ollongren.
    Daarom wordt alles wat een gaaf land zou moeten hebben kapot gemaakt: vrijheid, onderwijs, universiteiten, aanbod media, woningmarkt, arbeidsmarkt, veiligheid, politie, defensie, maar VOORAL zelfdenkend vermogen.
    De indoctrinatie begint momenteel al op de peuterspeelzalen.

  5. Bob Fleumer schreef:

    Het verwonderd mij dat de elite niet door heeft dat, wanneer de wereld die zij nastreven, werkelijkheid is geworden er voor hen geen plaats meer is, want dan zijn alle “gated communities” onder de voet gelopen.

  6. Gerdien schreef:

    @Bob Fleumer…dan zijn zij ook overbodig, en dan zijn zij ook uitgerangeerd. En als het dan zover is, dan komen ze ons tegen….