Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

“Hyperalarmerende” studie waarschuwt voor massaal verdwijnen insecten

DierenHet gaat niet goed met de insecten. Het schemerde al door in een aantal eerdere onderzoeken, maar volgens een nieuwe studie zou het probleem nog dramatischer zijn dan gedacht. Hun aantal gaat massaal achteruit en dat heeft gevolgen voor de hele voedselketen.

22 reacties

  • Daniel Patteet

    6 jaar geleden
    Alles komt uit waar ik al schrik voor had..Het globale ecosysteem is serieus aangetast en het is de verantwoordelijkheid van de mens om daar iets aan te doen,als we dat nog kunnen tenminste.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Nicolas,er zijn uiteraard verschillende oorzaken(pesticiden e.d,verdwijnen van biogebieden zoals bossen)maar klimaat hoort daar zeker bij omdat ook bepaalde prooien van dieren verdwijnen waardoor deze ook uitsterven.Noorden van Belgie heeft nu al het klimaat van de Loire streek van 30 jaar geleden.De Loire heeft nu zuid frans klimaat enz..
  • Karel Van Biezen

    6 jaar geleden
    De natuur bestaat uit ketens die allemaal aan elkaar hangen. Roofvogels eten vogels die op hun beurt insecten eten enz. Wanneer één soort verdwijnt door de mens, dan kan een hele keten instorten. Overal monoculturen en massaal gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen door landbouwers en ook particulieren zijn alvast één duidelijke en logische oorzaak.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Pff, insecten bestaan al 500 miljoen jaar. Sinds dan is het al 10°C warmer en 10°C kouder geweest. Insecten passen zich heel snel aan en zullen ons zeker overleven.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Nog niet zoveel jaren geleden moest ik de insecten na een fietstocht van mijn fiets krabben en had ik al genoeg gegeten, dit jaar heb ik zelfs nog geen vliegje zien plakken op de capot van mijn auto.