In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Maatregelen tegen agenten die taxietje speelden voor studenten

De politie neemt maatregelen tegen agenten die afgelopen weekend hun politieauto hebben gebruikt als taxi. Ze brachten een paar studenten met loeiende sirenes en op hoge snelheid naar huis.

De jongeren waren op stap in Emmen en werden door de agenten in de dienstwagen thuisgebracht. Een van hen maakte vanaf de achterbank een filmpje. Daarop is te zien dat de agent met een flinke snelheid over een rotonde rijdt. De studenten hebben ondertussen grote lol. "Wat een mafkees", zegt een van hen.

'Niet de bedoeling'

Het filmpje is gemaakt door een passagier. Degene die het op Twitter heeft geplaatst, schrijft: "Leuk om te zien dat de politie van Emmen zich zo serieus bezighoudt met haar werkzaamheden en als taxi fungeert voor bezopen scholieren." De politie reageert op het bericht met de mededeling dat het filmpje is gezien en dat er passende maatregelen worden genomen.

Wat die maatregelen inhouden, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. Er volgt eerst nog een gesprek met de agenten. De woordvoerder benadrukt tegenover RTV Drenthe dat het geen gewoonte is om een politieauto te gebruiken als taxi. "Dit is niet de bedoeling. Wij vervoeren in een politieauto alleen aangehouden verdachten."

Advertentie via Ster.nl