door Havermout in Overig  ·  16 Reacties

  • 2
  • 291x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Chaos kompleet.....

1
1 LoydMorris

@1 En bij de juiste Hack uit islam hoek dodelijke wapens

1
2 chouffleur

@1 , dat voorzie ik ook beuren.

1
3 caso

Over 10 of 15 jaar vragen we ons af hoe het in godsnaam mogelijk was dat we ooit zelf stuurden.

2
4 xtremy

@4 Blijf er maar vooral, tegen beter weten in, in geloven.....
De autoindustrie gaat echt haar "kip met gouden eieren" niet slachten.... Niet iedereen heeft nl de pest aan autorijden. De meeste mensen ervaren het autorijden, als een stuk vrijheid, plezier, willen rijden in een auto die zich onderscheid van anderen en willen niet door de overheid aangestuurd worden.
Hoe moet het met onze honderdduizenden caravanbezitters, paardentrailers en aanhangwagentjes?
Daarbij.... wat dacht je wat het gaat kosten om de totale infrastructuur, in geheel Europa, aan te moeten passen?

0
5 LoydMorris

@5 Geen idee waar je het allemaal over hebt, maar niks van wat je zegt is reden om het niet door te laten gaan.

Om er even wat anders bij te halen, een tijd terug (paar jaar denk ik al weer) zag ik een tv programma waar ze tien jaar eerder een hoop mensen op straat vroegen of die (ooit) een mobiele telefoon zou willen hebben. (dat werd gevraagd in de periode dat die dingen net op de markt kwamen). Het merendeel van de mensen moest er niets van hebben, wilde niet altijd bereikbaar zijn en als ze bereikbaar moesten zijn, hadden ze een telefoon thuis. Sommigen zelfs mét antwoordapparaat.
Toen, tien jaar later, werden diezelfde mensen nog eens ondervraagd, en iedereen, geen één uitzondering, had een smartphone en zou nooit meer zonder kunnen.


Zo zal het ook gaan met de zelfrijdende auto's. De zelfvarende schepen. De zelfvliegende vliegtuigen. De zelfrijdende bussen enz enz enz.

En over "vrijheid" gesproken... In een zelfrijdende auto heb je de vrijheid om te doen en laten wat je wil, en hoef je niet constant op het verkeer te letten. Dus juist éxtra vrijheid!


Waarom de infrastructuur zou moeten worden aangepast, is me niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk verzin je dat ter plekke om maar een tegenargument te hebben.

2
6 xtremy

@6 De telefoon geeft je juist persoonlijke vrijheid. Dat mensen dit enkele jaren geleden niet zagen zitten, kwam doordat men totaal niet bekend was van techniek en mogelijkheden.
Autonome voertuigen worden losgelaten binnen het overige verkeer... Tussen voetgangers, spelende kinderen, bejaarden, fietsers, rolstoelgebruikers, stilstaande bestelbusjes, trams, stadsbussen, loslopende dieren etc. etc..... Dit kun je niet vergelijken met mobiele telefonie.

Technische hulpmiddelen in auto's, zoals lane keep assist, adaptive cruise control, navigatie, emergency brake etc. zijn zeker toe te juichen. Maar da's heel wat anders dan een echt zelfrijdende auto. Dan bedoel ik dus een auto, die bij mij voor de deur staat, die mij daadwerkelijk naar de vooraf gekozen plaats brengt, inclusief wegrijden vanaf mijn parkeerplaats, achteraf op het Brabantse platteland naar een parkeergarage in bv. het centrum van Amsterdam. Het autonoom rijden tussen twee witte lijntjes geloof ik wel... dat zal best wel lukken. Maar laat zo'n auto maar los tijdens een druilerige maandag-ochtendspits via Leenderheide, Batadorp, Vught, Utrecht, Amsterdam...

Wat betreft de infrastructuur.... Het Nederlandse wegennet ziet er goed onderhouden en netjes uit. Maar kom niet te ver over de grens... Daar staat menig weggetje niet eens op de landkaart of is er echt beroerd aan toe. Dus voor automobilisten die regelmatig in het buitenland rijden of op vakantie gaan, is het tobben met hun autonome auto.

De vrijheid in een autonoom voertuig te rijden houdt op, zodra je instapt. Je wordt totaal gevolgd door de overheid. De overheid is straks verantwoordelijk voor alles wat deze autonome voertuigen uithalen. Deze verantwoordelijkheid kan je niet bij de automobilist neerleggen, lijkt mij... Zeker niet zoals u het schetst... "En over "vrijheid" gesproken... In een zelfrijdende auto heb je de vrijheid om te doen en laten wat je wil, en hoef je niet constant op het verkeer te letten. Dus juist éxtra vrijheid!"
Dit zou inhouden, dat ik als "bestuurder/inzittende" van een zelfrijdende auto, lekker onderuit kan hangen, en mij totaal niet met het verkeer bezig hoef te houden?
"Succes"... met miljoenen overige auto's...

En wat gaan we doen met de eigenaren van caravans en mensen die op zaterdag met een aanhangwagentje naar de vuilnisbelt, IKEA of tuincentrum gaan? Of tienduizenden paardenliefhebbers die regelmatig met hun paardentrailers op pad gaan?
Alles maar verbieden?

En last but not least... De meeste mensen willen niet in een keurslijf gepropt worden. Dit weten de autoproducenten drommels goed. Bijna ieder autobezitter is trots op zijn heilig koetje. Je moet iedereen maar eens trots horen praten over zijn/haar auto.
En dan heb ik het niet over de "bijna anti-auto-bezitters" die in een oude Hyundai, Toyota of afgetrapte Lada rijden. Dacht u werkelijk dat echte autoliefhebbers hun BMW, Mercedes, Porsche, Range Rover, Maserati, Ferrari, Donkervoort, Audi e.d. in gaan ruilen voor een zelfrijdende auto?
Als je werkelijk de pest aan autorijden hebt, pak je de stadsbus, taxi, tram, metro of trein.... Dan ga je echt geen veel geld uitgeven aan een veredeld achtbaan-wagentje...

Maar goed.... we gaan het beleven wie gelijk krijgt question

1
7 LoydMorris

@7 Alinea voor alinea ga ik antwoord geven.

Autonome auto's worden losgelaten tussen overig verkeer. Dát is dus juist veiliger dan de auto's die door Jan en Alleman worden bestuurd, want Jan en Alleman let ook wel eens niet op, zit met zijn telefoon te spelen of de radio op een andere zender te zetten. Autonoom is wat dat betreft dus veel veiliger, aangezien software niet zijn aandacht laat verslappen.

Ze zijn druk bezig die auto's ook op druilerige dagen te kunnen laten rijden, op wegen zonder witte strepen. Als je je er in zou verdiepen, zou je weten dat ze op dat gebied al héél ver zijn.

Nogmaals, ze zijn al een tijd lang bezig die auto's ook op slechtere wegen te laten rijden, tot nu toe gaat het allemaal al heel erg goed.

Ik weet niet hoe je erbij komt dat de overheid verantwoordelijk zou worden voor elke meter die je aflegt. Dat die meters die je aflegt eventueel te volgen zijn, ben ik met je eens. Maar dat is niet anders dan wat ze met je telefoon kunnen. Of die moet je altijd thuis laten als je op pad gaat, wat die vrijheid (waar je het steeds over hebt) weer teniet doet.
En ja, je kan in een zelf rijdende auto lekker onderuitgezakt gaan zitten, met je telefoon spelen, werk afmaken. Boekje lezen enz enz enz. Sommige zelfrijdende modellen worden daar al op ingericht, met een stoel waarin achteruit kan zitten. Die "miljoenen" andere auto's kunnen zelfs met elkaar communiceren en reageren op wat de auto voor hen doet. Zo'n computergestuurde auto kan zelfs veel sneller reageren dan een mens. Dus is het veiliger.

Vanwaar het idee dat er geen aanhanger of caravan achter zo'n auto zou kunnen?

Zoals je nu voor elk merk een paar aparte modellen hebt, zo ga je dat ook voor zelfstandig rijdende auto's krijgen. Dus die "heilige koe" blijft net zo heilig als het altijd was. Alleen nu stap je er in, zeg je waar je heen wilt, en je kan iets anders gaan doen totdat je er bent.
Wat betreft die grote (dure) merken: Die zijn ook al bezig met deze technologie.

Ik snap werkelijk niet waar je bang voor bent. Alles wat je zegt is eigenlijk nutteloos als tegenargument. Mag hoor. Maar het is net zo dat het om de door jou genoemde redenen nooit iets gaat worden.

Het enige dat ik met je eens ben is dat de overheid (eventueel) kan weten waar je auto was en op welk moment. Dát hoeft van mij ook niet zo nodig. Maar hetzelfde geldt voor je mobiele telefoon, waar ze dat ook mee kunnen achterhalen.

We zullen het zien inderdaad. Ik denk dat het sneller zover is als menig mens nu denkt.

Ik gok dat je over 20 jaar alleen nog zelf kan auto rijden op speciale circuits. Op de openbare weg zal het dan verboden zijn.

Ps. Ze zijn trouwens ook al bezig met zelf rijdende motors. Zelf varende boten. Zelf vliegende drones.

Het gaat allemaal erg snel, die ontwikkelingen. Nu dus al een taxi bedrijf die het wil gaan gebruiken.

0
8 xtremy

@8 Verkeer bestaat niet enkel uit auto's... Wat gaat de voetganger doen als hij wil oversteken en er komt een zelfrijdende auto aan? De auto zal stoppen.... Daar zorgen de sensoren wel voor. Dus... menig voetganger, die nu reeds schijt heeft aan auto's in de stad en bebouwde kom, weet dat hij/zij met gerust hart kan oversteken. Geldt ook voor fietsers en brommers....
(rij voor de aardigheid eens door het centrum van Amsterdam question )

En mocht er een voetganger of fietser aan gort gereden worden door zo'n autonome auto, waarbij de inzittenden gezellig zitten te relaxen en zich totaal niet met het verkeer bezig houden, waar wilt u de verantwoordelijkheid dan neerleggen? Bij de eigenaar van dit voertuig? De ontwikkelaar? Of de overheid, die deze voertuigen toegelaten heeft op de openbare weg?
(Kijk eens wat een ophef de Stint met zich meegebracht heeft)

Ooit met een paardentrailer of caravan gereden? En dan bedoel ik ook achteruit manoeuvreren op smalle weggetjes, tussen panden, geparkeerde auto's en tussen mensenmassa's door. De routine van de automobilist van zelfrijdende auto's is binnen no-time ver beneden peil. Best lastig, als je toch eens zelf achter het stuur moet....

En u rijdt ook vast nooit eens ergens naar toe, waarbij u tijdens de rit ineens een andere route wilt nemen... Een leuk zijweggetje in wilt slaan of een aardig plekje ziet waar u even stil wilt staan, zonder het voorgeprogrammeerde systeem te moeten onderbreken.
Een stuk spontaniteit is weg....

En wat de overheid aangaat....

Stel... u wilt van A naar B. Voert de coördinaten of gegeven in en gaat lekker onderuit zitten... De overheid bepaald hoe uw auto gaat rijden, hoe snel deze gaat rijden, via welke weg u moet gaan. Noem dat maar vooruitgang.
Ik vind dit een bijzonder enge ontwikkeling.


Waarom zou je in op een zelfrijdende motor rijden? En drone's? Je moet voor de lol eens een drone in je nieuwbouw-wijkje laten vliegen.... Dat wordt wat, als alle pakketjes, post, pizza's en andere zooi door je straat heen komt fladderen....

Het klinkt allemaal erg mooi, leuk en vooral indrukwekkend.... maar in dit verhaal vergeet men 1 ding.... de mens......

0
9 LoydMorris

@9 We zullen wel zien hoe het verloopt. Maar sta niet raar te kijken als het straks zo ver is. Dan zul je misschien nog eens aan mij denken.

Fijne avond verder!

0
10 xtremy

@10 Ik zal er inderdaad niet raar van staan te kijken.... Er zijn wel meer domme dingen uitgehaald door de mensheid...

Bedankt, en ook een fijne avond verder...

0
11 LoydMorris
12 xtremy

@12 Ziet er geinig uit.... ergens afgelegen, zonder overig verkeer en enkel alleen maar brave mensen....
Van deze auto blijft niks over, als deze wat pizza's moet afleveren in bepaalde "gezellige" Nedrlandse stadsdelen. question

0
13 LoydMorris

@13 Het is het begin, dat wil ik alleen maar zeggen.

Camera's erop en niemand durft zo'n auto te slopen of te stelen of wat dan ook. Uiteraard GPS trackers er in.
De klant heeft al digitaal voor de pizza betaald, dus naam is bekend.

0
14 xtremy

@14 Zelfs "bemande" pizzakoeriers worden overvallen... Dit soort zelfrijdende bakken worden het mooiste doelwit voor het geteisem....


Maar..... Blijf er vooral in geloven.... question

0
15 LoydMorris

@15 Het niet zozeer dat je er in moet geloven. Het is een feit dat het gaat gebeuren. Op kortere termijn dan sommigen denken.

0
16 xtremy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 Het is de avond dat Bosma een krans gaat leggen en daar is dat protest tegen. Dat protest kan alleen maar op die avond. Dat dat protest op d...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@14 Mooi zo. . . Deden wel meer gluiperige Nederlanders tijdens de bezetting. ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@13 "koningsdag" Da's waar ja, dank je. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@12 "Lul" Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld! ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Wie zulke types nu nog aanziet, voor een te "vertrouwen bankmedewerker", is niet meer van deze tijd en wel erg goedgelovig....

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@11 Die keppeltjes kermis is voor koningsdag bedacht. Dat niet Joodse mensen daar dan mee voor lul gaan lopen. ...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Indian PorenHot Girl Boobs PressMother And Son Sex VideoIncest Hentai RedditStripchztGames Of DesirsPorngay DaddyGerman AnalXx Indian HdXvideos Com3BeegsTop Desi Porn SitesTop Sexy Porn StarTotal Dramarama PornHana_c4Mom Son Incest VideosEmily Clarke PornXxx ClippingsLesbo Love PornSoohia DeeOld Man Sucking BoobsAdavi MovieMiya Kalifa SexyTantric Massage PornPremuum BukkakePorn_prosTrimix Before And After PhotosSerena Willians NudeSkipthegames BakersfieldHot Gf XnxxOggy XxxGrandma Xxx VideoBarbie Videos TamilHindi NxxnGrannygodumbPoren Xxx VideoTiktok Flash TrendSexporn CartoonsFatalmodlsPornhu..comTamil Video Sex ComJenna DollLily Kawaii NudeInian PronEdgerunners PornBig Black Booty PronTheobrobrineHindi Full Hd Sexy VideoAbime Porn ComicsFreechaturbateXnxx Of ArabLily Depp NudeSexx Video TamilCarmella Bing NudePotrnJiggeling TitsHoney PlayboxReina Rae CreampieBrandie LoveChinese Kitty NudeSylvia SageAlia Bhatt X VideoXxnx PagesNaked Twerk CompilationNew Indian XxxNew Bf FilmIndian Bhabhi SwxOlder MilfsMilfy Maitland WardBeach VoyrurItchio AdultBoodigoWww PornographieXvideos AsiáticoGif SexsePerfectgirlePorn MaduraHungyoungbritBig Breasted Nude WomenAndhra Hot SexHindi B Grade Full MoviePorn With Black PeopleFree Mature TubePorn.conXvideos TagsLos Mejor PornosFilm Pornographie En FrancaisChokingpornViviana CastrillonLeaked SextaoeVibe With Mommy PornCheerleading Porn VideosFrench PorPhat Ass PornLove Xxxx VideoStrapon Leabian PornLatinateenAida Cortes VideoStory Mode PornWoah Vicky NudeSpanked Diaper PositionFay PornCourtney Thorne-smithnudeDldss-227Wmily AddisonLiteriticaLesbians Sucking TitiesTamil Kushboo Sex VideoAshley DownsGym Workout PornGta5 PornCadence Lux CreampieFsmily Therapy PornTenna TrympSusy Gala XxxSesxiFor The Love Of TiddiesPhatass BootyDaringsex Lovers TouchGay Boyd TubeMadhuri Dixit Xx VideoBlue Picture Sex VideoTelugu Beautiful Girls Sex VideosIndian Vip SexSexsenseSex BatanaGay Black Miget PornJennie Rose Nicole DoshiXvldeos ComAnimated Videos PornAplikasi BokepVideo TranxesuelNoodlemagazienBlake Lively HotSelfie Nude MirrorPornstar FoxBoobs Bhabhi PornDoublecreampieJulie RageMia Khalifa Nude PhotosJenny Scordamaglia BjMallu Nude VideosDesi BjHd Indian ChudaiAlbumbabesOnlyfans Leaks WebsitesNifty/orgSexo Caseiro ComCouch Casting NudeIya Na Kao Sare Nagara Opantsu Misete Moraitai