U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 4
Het is de Black Achievement Month. Daarom gingen er dertig mannen in Amsterdam op de foto, "om alle zwarte mannen te empoweren". ...

6 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
3
10

Op zich vind ik het wel een interessante discussie. Zijn zaken zoals een ‘black achievement month’ in Nederlandse context racistisch?

Ik zou in principe zeggen van wel. Huidskleur word in dit geval gebruikt als ‘empowerment tool’ voor de identiteitsgroep van zwarte mensen in Nederland. Waarom wordt dit soort racisme in Nederland doorgaans wel geaccepteerd en andere vormen niet? Opnieuw een interessante vraag, maar in principe vrij makkelijk te beantwoorden aan de hand van de wettelijk definitie. Strafbaar racisme is namelijk veelal gericht op de ‘ander’, waar dit soort identiteitspolitiek is gericht op de eigen groep. Identiteitsbewegingen van minderheden worden geaccepteerd zolang ze gericht zijn op emancipatie en niet de onderdrukking van de ander. Daar zit het probleem met blanke identiteits groepen (zogenaamde white supremacy bewegingen) in landen waar sprake is van een blanke meerderheid. Die draaien om onderdrukking/beperking van de ander en beoefenen dus strafbaar racisme.

101 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
10
Meld

Als ik de tekst van NOS lees zijn eigelijk de negers en lichtgetinten raccisten en zien ze ons niet als gelijken.

102 vis    
6 maanden geleden door vis
4
Meld

@100
Oh,u gaat gelijk weer op die toer?
Vragen naar de bekende weg,spijker op laag water zoeken en quasi nonchalant een semantische discussie starten en dat maar vol op de man als ik niet hap
Zucht,ik ga weer aan de slag.....

103 Hangingmen    
6 maanden geleden door Hangingmen
5
Meld

@103 Oops, alweer op uw teentjes getrapt? wat bent u toch een lafaard.

104 Zucht    
6 maanden geleden door Zucht
10
Meld

@102 : Lees de tekst dan nog een keer met je volle verstand en niet met 1 hersencel.

105 =*(++)*=    
6 maanden geleden door =*(++)*=
14
Meld

@102 . De tekst alleen lezen is ook niet zinvol, probeer een ste begrijpen wat er staat dan kom je wellicht eens tot nieuwe inzichten.

106 mo    
6 maanden geleden door mo
12
Meld

@106 Onzin weer

Ook al begrijp je de tekst wil nog niet zeggen dat je dan de mening van mo moet hebben

107 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
5
Meld

@107 : "Ook al begrijp je de tekst wil nog niet zeggen dat je dan de mening van GOTCHA666 moet hebben."

108 =*(++)*=    
6 maanden geleden door =*(++)*=
13
Meld

@101 Ons blanken, als suprieur neerzetten is net zo goed racisme. Ik ben niet gedient zo weg gezet te worden, want ik ben iemand die zich niet verheven voelt boven een neger of een lichtgetinten.
Mij zo weg te zetten vind ik ronduit walgelijk en heel erg fout want mij word iets verweten wat zo niet is.
Ook ons gezin hoort bij de "zwakkere" in de samenleving ivm dat mijn man invalide is en ik een mantelverzorgster ben. Waarom vele negers en lichtgetinten denken dat blanken alle suprieur zijn snap ik totaal niet en er is ook geen reden voor om zo te denken want iedereen heeft hier even veel kansen.
Wij wonen bv in Frankrijk en onze vier kinderen zijn alle woordenblind en wij zijn hier komen wonen toen onze kinderen bijna/pubbers waren en alleen NLs spraken op 1 na die al Frans, Engels en Duits op school had gehad. 1 Heeft een universiteit gehaald als programeur. De andere is nog bezig met de opleiding op de universiteit rechten/economie te studeren. De andere heeft de opleiding gymansium gedaan. Onze jongste wilt een bedrijf opstarten en is daarvoor hard voor aan het sparen. Dus waar een wil is, is een weg. Ook als emigreerd heb je volop kansen hier in Europa. Maar die moet je wel gewoon nemen plaats van jammeren en met doorzettings vermogen kom je er gewoon. Hou op met blanken als supieur te zien en heel die racisme rotzooi op ons blanken bord te gooien waar je zelf als buitenlander last van ondervind en daardoor stil blijft staan in je ontwikkeling.

Nu zijn ze weer zielig aan het doen bij NOS plaats van dingen te ondernemen. Bv Chinezen doen het hier alles goed en de mensen uit Vietnam. Tis gewoon de mentaliteit die gekweekt word door linkse guppies. Het in het slachtofferrol blijven hangen en wijzen naar de blanken dat ze fout zijn en zelfs zo gruwlijk dat het racistis is. Terwijl de blanken de laatste zijn geweest die in slaven gehandelt hebben en het eerste ermee opgehouden zijn. Iedere keer wijzen naar de slaven verleden en dan blijven hangen in hun zogenaamde zielig zijn is de oorzaak dat ze niet vooruit komen en dat is niet de schuld van de blanken maar duidelijk hun eigen verantwoordelijkheid.

109 vis    
6 maanden geleden door vis
5
Meld

@83 "[Er worden geen foto's van geslaagde blanken gemaakt omdat ze blank zijn. ]
Nee, die worden namelijk al genoeg gemaakt..."
Wat is het nu, worden ze nu wel of niet gemaakt???

110 RobP    
6 maanden geleden door RobP
2
Meld

@106 Of ik het begrijp.
Men kijkt naar de huidskleur als buitenlander hier en hebben hun eiegn gekleurde mensen nodig als voorbeeld want wij blanken zijn niet goed genoeg voor ze om als voorbeeld te zien.
Dat komt omdat we weggezet worden overal als suprieur en dus voor die jeugd,, het niet haalbare. Plaats van ons al gelijke te zien, wat de Chinezen dus wel doen en dus bereiken ze veel meer als de klagers.

111 vis    
6 maanden geleden door vis
4
Meld

@98 Heb je niet een nog ouder artikel?

112 RobP    
6 maanden geleden door RobP
4
Meld

"Een zwarte kunsthistoricus over Rembrandt" is nou niet bepaald een zwart rolmodel, tenzij het over zwarte kunst gaat uiteraard. Niettemin een prachtig initiatief. De betrokkenen laten zich tenminste niet door het blanke zwartbeeld uit het veld slaan. Bravo brothers and sistas !

113 Black65    
6 maanden geleden door Black65
8
Meld

@109 Er wordt volgens mij nergens geclaimed dat alle blanken zich per se superieur voelen. Wat alleen wel gewoon een feit is, is dat blanke mensen in blanke samenlevingen bewust of onbewust over een zogenaamd meerderheidsprivilige beschikken. Het is heel makkelijk om als blank persoon te beweren dat iedereen gewoon gelijke kansen heeft in de samenleving ongeacht huidskleur, maar wij hebben in realiteit geen idee want wij worden nooit direct geconfronteerd/geraakt met bewijs van het tegendeel.

Met alle respect, hulde voor de prestaties van uw kinderen in Frankrijk. Want aanpassen aan een nieuw land is nooit makkelijk. Maar het zijn in principe nog steeds blanke kinderen in een blank land. Dus zowel u als uw kinderen hebben nog steeds geen idee hoe het is om met een andere huidskleur een bestaan op moet te bouwen in een land waar je een minderheid vormt.

114 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
9
Meld

@114 Voor blanken kan elke andere bevolking worden ingevuld.

115 RobP    
6 maanden geleden door RobP
0
Meld

@115 In principe wel ja, zolang ze de etnische meerderheid vormen. Overigens zijn daar ook uitzonderingen op. Er zijn ook landen (vooral in Afrika) waar etnische minderheden de elite vormen.

116 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
5
Meld

"Volgens hem is iedereen op zoek naar herkenning."

Dat klopt, mensen voelen zich nu eenmaal meer op hun gemak tussen anderen die qua huidskleur maar vooral cultuur overeenkomen.

117 Dune    
6 maanden geleden door Dune
2
Meld

@114 Onze kinderen hadden een behoorlijke achterstand en hebben er voor moeten knokken ivm dat ze de taal hier niet spaken EN woordeblind waren en dus weleens een klas moesten overdoen, maar dat deden ze gewoon omdat ze dan konden bereiken wat ze wilden. Dat heeft met blank zijn niks te maken of je voor ligt of achterligt in de samenleving. Je hebt doorzettings vermogen nodig om te bereiken wat je wilt en evt met een omweg. Wat heeft een huidskleur te maken met het bereiken wat je wilt, ik begrijp dat niet. Iedereen heeft evenveel kansen en kijk eens naar de Chinezen hier, die bereiken wat ze willen en ook deze mensen hebben een andere huidskleur en komen uit een geheel ander land met andere gewoontes en toch doen ze het hier heel goed.

118 vis    
6 maanden geleden door vis
3
Meld

@118 Ik zei al, ik doe ook helemaal niets af aan de prestatie van uw kinderen. Ik vind het persoonlijk heel knap. Zij hadden te maken met een andere ‘handicap’ dan hun huidskleur en zijn er desondanks toch gekomen, dus chapeau. Maar wat u kinderen hebben moeten doorstaan is in principe normaal voor etnische minderheden. Die beginnen door hun huidskleur/afkomst automatisch met een achterstand en dat zou niet moeten mogen.

Ik vind trouwens Chinezen altijd persoonlijk een slecht voorbeeld. Ten eerste zijn ze hier maar in zeer kleine aantallen aanwezig, en ze maken over het algemeen geen deel uit van de arbeidsmarkt maar zorgen voor hun eigen werkvoorziening door ondernemingsschap. Dus ze lopen niet tegen de problemen aan die andere minderheden wel ervaren op de arbeidsmarkt.

119 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
7
Meld

@119 Een groot probleem is dat minderheden die het minder goed doen door met name links worden gestigmatiseerd als zielig en slachtoffer. Dat demotiveert enorm.

120 Dune    
6 maanden geleden door Dune
5
Meld

@120 Nee links draait in tegenstelling tot (extreem)rechts oorzaak en gevolg niet om.

121 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
9
Meld

@114 "Wat alleen wel gewoon een feit is, is dat blanke mensen in blanke samenlevingen bewust of onbewust over een zogenaamd meerderheidsprivilige beschikken"

Is in elke land , ongeacht de kleur. Wat daar privilege aan is is me niet duidelijk.

122 solidsteel    
6 maanden geleden door solidsteel
2
Meld

@108 Zeg dat maar tegen mo dus

123 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
2
Meld

@122 Niet helemaal waar. Zoals ik al zei zijn er ook landen waarin de minderheid de elite vormen en dus over privileges beschikken.

124 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
8
Meld

@123 ": Jij probeert keihard mensen JOUW menig op te leggen!

125 =*(++)*=    
6 maanden geleden door =*(++)*=
11
Meld

@121 Nee. Links koppelt het aan kleur.

126 Dune    
6 maanden geleden door Dune
3
Meld

Ze hebben allemaal een zwart rolmodel gemist. Ja de papa's zijn ook zelden in beeld. Het zijn de mama's die de kinderen opvoeden en ervoor zorgen. Daar begint het al mee. Want het eerste en meest belangrijke rolmodel zijn de ouders, beide ouders.
En verder? Net wie je wenst te vereren. Ik heb nooit een rolmodel nodig gehad uit de samenleving, noch een 'mens' vereerd, welk mens dan ook. Ik moet er niet aan denken, een ander mens als rolmodel zien? Kom nou, de één na de ander valt uiteindelijk van zijn paard af, dat zou wel héél dom zijn om een per definitie 'gebrekkig mens' te vereren.
Hou toch op met die flauwekul. Elke keer een ander onderwerp om het eigen falen goed te praten? Nou, ze zijn niet zielig, niet ééntje! Het zijn de moderne racisten, de slinksen, die ze tot zielige stumpers maakt en hen daarmee zwaar discrimineren. Endaarmee zorgen dat deze mensen zich gaan conformeren aan dat beeld en dus zelf ook gaan denken dat alles de schuld is van een ander.
Net als ze vroeger voor de grap weleens deden, en allemaal tegen 1 persoon zeiden dat hij er slecht uit zag en of hij zich soms ziek voelde. Geheid dat die persoon halverwege de dag zich idd ziek voelde en naar huis ging question

127 Bleke Betty    
6 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

@120 : Je fantasie is eindeloos zo te lezen!

128 =*(++)*=    
6 maanden geleden door =*(++)*=
11
Meld

@124 In elke land vormt de elite de minderheid. Wat is je punt eigenlijk?

129 solidsteel    
6 maanden geleden door solidsteel
2
Meld

@125 Zo zijn er meerdere hier, die denken te weten hoe je denkt over bepaalde onderwerpen en dat we dat maar MOETEN veranderen. Zolang jij achter je mening blijft staan is het toch prima.

130 lisaaatjuh    
6 maanden geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@125 Niet de zaken omdraaien

Mo deed dat en ik reageer daar op
op dezelfde manier

131 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

@130 Juist
Mo begon daarmee en ik reageerde daarop

Als mensen met een goede onderbouwde mening komen dan kan je die van jezelf mss aanpassen
daarom is het ook een discussieforum
Wat ++ nu doet is alleen hypocriet

132 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

@129 Ik zal me even nauwkeuriger verwoorden. In sommige landen vormt de etnische minderheid de elite. Een voorbeeld hiervan was bijvoorbeeld Irak onder Saddam Hoessein.

133 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
5
Meld

@133 En Zuid-Afrika vroeger, en Rwanda.

134 Zucht    
6 maanden geleden door Zucht
5
Meld

@134 Ook klassieke voorbeelden inderdaad!

135 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
5
Meld

@101
Je bedoelt zoals deze Black only, organisaties?

Een kleine selectie black only A small selection on Black/Asian only organizations:
Black people's mental health association
Black and Asian therapists online
National BME mental health network
Black Professional events,events planners
Black Health Agency,Manchester
Federation of Black housing organizations
The Black Londoners forum
The Black Police association
Black Positive action in Housing
BlackBritain.co.uk
EthnicBritain.co.uk
emjobsite.co.uk
Ethnic Minority and Black Regional Action for Community Empowerment (EMBRACE),Birmingham
MENTER,Regional network for Black / Minority Ethnic (BME) voluntary organisations
Black and Minority Ethnic Elders Group,Scotland
Society of Black lawyers,London
BlackLawyersDirectory.com
BlackandAsiangrad.ac.uk
Ethnic media Group
Somerset Black development agency (SBDA)
Black families education support group,Bath & somerset
Sussex Black police Association
The National Black Writers and Artist Association
Black students Association
UK Black teachers Association
Black UK online
Black Enterprise awards
BlackEngineer.com
Natwest Bank (Asian Entrepreneurs Unit)
Black womens rape action Project,BWRAP,London
The Drum,African,asian arts venue,Birmingham
Black training and enterprise group
UK Black Pride
Ethnic Minority Foundation,London
Black Arts Alliance,Manchester
Southall Black sisters,Middlesex
Black student union
Black Power (ook geen fijne organisatie)
Dudley Black regeneration council
Black Professional events,events planners
Black Health Agency,Manchester
The Black Fundraisers Network,London
National Association for the advancement of Black people,
African Caribbean Development agency (ACDA)
African caribbean education and training services (ACETS)
Amaani Tallawah mental health support services, Nottingham
APNA arts,Nottingham
Broxtowe African Caribbean Elders group
Afrik-African International Network,Nottingham\
En laten we vooral de Black Panther Party niet vergeten, een gewelddadige organisatie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther_Party

Of wat dacht je hiervan:
The FBI’s New U.S. Terrorist Threat: ‘Black Identity Extremists’
https://foreignpolicy.com/2017/10/06/the-fbi-has-identified-a-new-domestic-terrorist-threat-and-its-black-identity-extremists/

Wil je er nog meer?
https://www.reddit.com/r/BlackPrivileges/comments/1q9t76/list_of_black_only_groups/
28 Organizations That Empower Black Communities, The resistance starts here:
https://www.huffingtonpost.com/entry/28-organizations-that-are-empowering-black-communities_us_58a730fde4b045cd34c13d9a
http://www.blacknews.com/directory/black_african_american_organizations.shtml

Als je nu in al die organisaties black verander in white.... dan was de wereld te klein.
Elke etniciteit heeft specifieke organisaties (als 'goed doel' tot super slecht) die specifiek zich richten op een etnische groep.
Blank is ook een etnische groep, maar daar zijn maar een paar organisaties van die zich specifiek richten op de blanke. Die vallen in het niet bij al die andere organisaties.

136 Bleke Betty    
6 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Bij het lezen van dit onderwerp komt een uitspraak van een neger in mijn hoofd op: "Toen voelde ik me betrokken want eerder was er geen neger in ****"

Ik weet niet meer waar dat nu precies over ging maar die uitspraak bleef me bij. Wat mij in wat beter contact met negers opvalt is dat zij zelf enorm gefocusd zijn op huidskleur. Echt extreem. Zo nam ik een keer een vriendin en haar vriendin mee naar mijn kerk. Zij zijn beide negerinnen. Ik was er al snel klaar mee want het enige waar ze het over hadden was hoeveel negers er binnen kwamen, en ze probeerden meer lesbische stelletjes te spotten (is altijd raden natuurlijk). Niets over het gebouw, de aankleding, de dienst... alleen maar: "Hee.. daar heb je nog een neger!" en "Zouden die twee lesbisch/homo zijn?"

Bijzonder ook dat toen ik bij een antidiscriminatiebureau kwam werken, het enige gespreksonderwerp bij bijeenkomsten iedere keer weer mijn (blanke) huidskleur was. Er werkten daar maar 3 blanken.. en dat vond men al te veel.

Sorry.. maar mijn wereld bestaat uit meer dan zwart en wit.

137 Mariska3    
6 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@117
Zoals Mohammed Ali ook gewoon (?) openlijk zie, dat hij wil dat zijn kinderen op hem lijken,dus zwart. Een rolmodel voor vele zwarte mensen en moslims:
Muhammad Ali - Against Race Mixing
https://www.youtube.com/watch?v=89bntPvL3-A
Muhammad Ali Vehemently Disapproves Of Race Mixing
https://www.youtube.com/watch?v=_6WrNI35VxM
Muhammad Ali - Racial Integration:
https://www.youtube.com/watch?v=HqiWFLsgVi4

138 Bleke Betty    
6 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@119 Jij bent de eerste linkse die een normaal gesprek aangaat met mij hier op NK.
Mijn complimenten hiervoor.
Wij wonen hier in Frankrijk met vele Hollanders in de omgeving.
Ook wij krijgen amper werk gevonden hier omdat het er gewoon niet is hier. Voor niemand en daarom trekt de jeugd hier ook weg naar de grote steden toe. Ook de Hollanders hier die hier willen wonen met hun gezin starten een eigen bedrijfje zoals de Chinezen dat doen in NL en vele Turken die een eigen winkeltje begonnen, wat je zelde zien bij de Marokanen. Geloof me het heeft niks met huidskleur te maken. Maar met doorzettings vermogen. Ouders horen die kinderen die denken dat ze mislukkingen zijn door hun huidskleur en afkomt die hoor je stimuleren om te slagen in het leven. Onze kinderen waren alle woordenblind en 1 is naast programeur ook schrijfster geworden. En heeft een boek uitgegeven in het dystelectie en twee boeken die binnen kort uitgegeven gaan worden in het gewoon NLs. Het ligt aan de scholen en aan links denken en aan de ouders van het kind of gaat slagen in het leven of niet. En als ouders heb je daar grote verantwoordelijkheid in. Mijn kinderen zou ik bv niet laten zwerven in de steden met zijn vrienden maar ik nodig die vriendne van mijn kinderen thuis uit en maak het gezellig voor hen. Zo kan ik ook zien of het netten vrienden zijn voor mijn kinderen. En ook deze vrienden help je de juiste pad van het leven te bewandelen, want zolang ze onder jouw dak zijn, ook al is het maar een paar uur per week, ook dan zijn ze jouw verantwoordelijkheid dat ze goed gemanierd zijn en blijven en geen gekkie streken uit halen. Vaak gooien ouders hun pubbers op straat omdat dat wel makkelijk is en daar zit ook mede de fout. Waarom zijn BV Marokaanse en Turkse meisjes beter geslaagd en minder vaak in de bak als de jongens? Omdat ze minder op straat hangen en beter opgevoed worden.

139 vis    
6 maanden geleden door vis
2
Meld

Kijk alles wat wit is is nu fout en dat is dus duidelijk racisme naar de blanken toe. https://www.telegraaf.nl/nieuws/2711713/melk-drinken-is-racisme
Ook denken dat blanken mensen superieur zijn is racisme.
Gewoon omdat hier in het westen meer technische kennis is ben je de overheerser/superieur. Kom op zeg.
Dat heeft niks met overheersen te maken, maar met meer kennis hebben over een bepaald iets. Terwijl bv In Zuid Amerika de mensen meer kennis hebben over Vodoo en meer kennis over het leven met de natuur enz. Dan heb ik meer respekt voor de mensen uit Zuid Amerika dan de mensen met de techische kennis die men gebruikt voor de langzame vernietigen van de aarde waar vele niet van bewust zijn. Maar ik zie de mensen uit Zuid Amerika niet als mensen met een meerwaarde, maar heb wel diep respect voor ze.

140 vis    
6 maanden geleden door vis
1
Meld

@139 "Jij bent de eerste linkse die een normaal gesprek aangaat met mij hier op NK.
Mijn complimenten hiervoor."

Voor mij is het heel simpel. Behandel me gewoon netjes en probeer een goede inhoudelijke discussie te voeren en je kan van mij doorgaans hetzelfde terugverwachten.

Het is trouwens naar mijn mening te kort door de bocht om te stellen dat het niets met huidskleur/afkomst te maken heeft en slechts om doorzettingsvermogen draait. Het klopt in de zin dat je met genoeg doorzettingsvermogen ver kan komen. Maar het zou eigenlijk niet zo moeten zijn dat je vanwege je afkomst harder moet werken, en over meer doorzettingsvermogen moet beschikken om iets te bereiken dan een ander. En dat is dus helaas in praktijk wel het geval. Waar Pietje met zijn identieke diploma aan die van Mo en Javairo bij zijn eerste of tweede sollicitatie wordt aangenomen zullen Mo en Javairo vaak nog een 5e 12e of 33e keer moeten solliciteren om ergens aan de bak te komen. Of ze moeten zelfs uit noodzaak nog verder door studeren waardoor ze hun afkomst compenseren door uitmuntende kwalificaties. Maar niet iedereen heeft daar het aangeboren talent voor, los van hun wilskracht om wat te bereiken.

141 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
3
Meld

@140 Ik zou dat soort gekkigheid van PETA niet al te serieus nemen. Dat doe zelfs ik niet.

142 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
2
Meld

Zwart racisme?

143 bozeman    
6 maanden geleden door bozeman
2
Meld

@141 Dat is voor ons hier in Frankrijk ook zo, ivm met ons acent en daar doen wij niet moeilijk over want je wilt als bedrijf mensen die 100 procent Frans kunnen. Daarom doen onze kinderen nu extra hun best om die lelijke acent af te raken en dat lukt ze al heel goed. Vaak denken ze nu dat we in een andere gebied in Frankrijk wonen. Mooi toch. Zo kan het dus ook. Tis heel normaal dat bedrijven mensen in de top willen hebben die goed de taal kennen en goed met de maatschapij meedraaien en onthou ook dat het personeel ook hun visite kaartje is en daarom mogen ze ook heel wat van hun personeel verwachten als ze de top willen bereiken.

144 vis    
6 maanden geleden door vis
1
Meld

@144 U gaat er blijkbaar bij voorbaat vanuit dat Mo of Javairo de Nederlandse taal niet goed beheersen? Dat soort vooroordelen hebben sommige werkgevers dus ook.

145 Gewoon een student    
6 maanden geleden door Gewoon een student
4
Meld

@98
Dat was de indruk van allochtone ouders in 2007, er is onderzoek naar gedaan.

Allochtone ouders hebben vaak de indruk dat hun kinderen in groep 8 van de basisschool relatief vaak een lager advies voor de middelbare school krijgen dan ze aankunnen. Dit blijkt niet het geval volgens onderzoek van Geert Driessen van onderwijsinstituut ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Allochtone kinderen krijgen niet een te laag schooladvies
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/allochtone-kinderen-krijgen-niet-een-te-laag-schooladvies~b6513f62/

146 Lias    
6 maanden geleden door Lias
1
Meld

wat een onzin, wie goed doet komt vanzelf terecht

147 nitwit    
6 maanden geleden door nitwit
1
Meld

@93 Ik ga religieuze mensen zoveel mogelijk uit de weg, heeft niets met moslim of islam te maken. En ja, discriminatie is nou eenmaal iets wat letterlijk ieder mens doet. Kijk maar eens naar islamitische winkels, zie jij daar ooit een niet-moslim werken? question

Als iemand niet geholpen wilt worden door een dame met hijab, dan is dat het goed recht van de persoon. Mij persoonlijk boeit het niet, zolang dat mens d'r werk maar doet.

@97 Dat zeg ik dan ook op geen enkele wijze.

Iedere moslima draagt een hijab omdat zij zichzelf moet bedekken vanwege de ongecontroleerde lusten van de man (lees de Koran er maar op na). Dus, een moslima met hijab draagt uit dat ik als man zijnde niet te vertrouwen ben. Dat is toch discriminatie?

148 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Jongeren die alleen mensen van hun eigen huidskleur bewonderen, zijn racisten en bovendien kortzichtig en dom.

149 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de...
'Iemand die zo met geld omgaat moet niet de p...

11 uur geleden door Inter

Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...
Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...

16 uur geleden door Querulijn Xaverius,

Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit &e...
De Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe...

22 uur geleden door AD

RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jense...
RTL 5 trekt de stekker uit de slecht bekeken...

1 dag geleden door Moskowfiets

60% Nederlanders vóór afschaffi...
64% vindt religieus onderwijs niet meer van d...

12 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Marrie
Twitteraars worden gek: noem één ding dat j...
Sorry, je hebt niet genoeg rechten om deze pa...

minder dan een minuut geleden door Marrie

Kameelus2.0
'Meeste zelfmoordterroristen Sri Lanka hoogop...
"Hoogopgeleid" en zo dom om een leven te leve...

minder dan een minuut geleden door Kameelus2.0

Liz
Dijkhoff: 'Liever Baudet dan Klaver'...
Ik hoop niet dat FvD met de VVD hand in hand ...

minder dan een minuut geleden door Liz

IJzervreter
Zes actievoerders opgepakt bij kolencentrale ...
Gewoon laten draaien die transportbanden en d...

minder dan een minuut geleden door IJzervreter

MARCUSAURELIUS
60% Nederlanders vóór afschaffing religieus...
@135 Ik wel, ik wil niet dat kinderen de waar...

1 minuut geleden door MARCUSAURELIUS

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig