Dokter helpt bij bevalling drieling – dan komt de laatste baby tevoorschijn en bevriest iedereen: ze zit nog steeds in haar vruchtvlies!

Waar de meeste vrouwen normaal gesproken één baby tegelijk krijgen, zijn tweelingen voor de meesten van ons een wonder. Maar het is pas echt bijzonder als een vrouw een drieling krijgt.

Wat met deze dame gebeurde, zullen de artsen en vroedvrouwen om haar heen waarschijnlijk nooit meer in hun leven zien. Gelukkig werd het op film vastgelegd. De beelden zijn geweldig, maar wel enigszins gevoelig.

Facebook / Hallo Basci

De vruchtwaterzak omringt ons in de baarmoeder en zorgt voor een beschermende laag; het is een beschermende dooierachtige zak die zich rond de baby vormt in de vroege stadia van ontwikkeling en voeding verschaft. Als het tijd is voor de baby om de wereld in te gaan, breekt de zak, omdat het niet langer nodig is.

In dit geval werden twee van deze zeldzame drieling nog steeds geboren in hun vruchtwaterzak of amnion. Dat is niet gevaarlijk en de dokter kan hem gemakkelijk laten knallen als een ballon, maar het is uiterst zeldzaam.

Dr. Rodrigo da Rosa Filho leverde een jongen Joaquim, die werd geboren met een intacte zak en snel werd bevrijd, maar zijn lieve zus Adeline, die ook in een zak zat, sliep nog en de dokter had niet het hart om haar wakker te maken.

Het personeel wachtte geduldig en uiteindelijk was ze klaar om haar ogen te openen!

Facebook / Hallo Basci

Ongeveer 1 op de 80.000 geboorten is met vruchtvlies, en de meerderheid van hen zijn vroege bevallingen. In deze gevallen is het eigenlijk een goede zaak, omdat experts geloven dat het ondergedompeld zijn in de zak de baby´s beschermt tegen sterke weeën van de moeder.

Je kunt zelfs zien dat de verpleegster de voeten van het babymeisje kietelt en zelfs dat maakt haar niet wakker, ze is erg tevreden in haar beschermende zak.

Facebook / Hallo Basci

In een vertaling van de Instagram-post van de dokter, schrijft hij:

“Gisteren is er een drieling geboren! En Joaquim werd in zijn vruchtvlies geboren. We waren heel blij. Maar toen kwam Adeline … zij werd ook geboren in haar zak, en we bewonderden haar terwijl ze rustig sliep. We bleven zeven minuten op die manier kijken en observeerden haar gedrag alsof ze nog steeds in de buik zat. Het is de magie van het leven. ”

Het duurde zeven minuten voordat Adeline eindelijk klaar was om haar grote entree te maken. Maar ze had iedereen al vermaakt terwijl ze nog in haar zak zat.

Bekijk hieronder de video van de wonderbaby. Het leven is iets wonderbaarlijks.

https://www.facebook.com/hellobacsi/videos/245747926285619/

Dit beeldmateriaal is zo zeldzaam en we hebben zoveel geluk gehad dat Dr. Rodrigo da Rosa Filho het met de wereld heeft gedeeld. Blijf deze geweldige video’s verspreiden en deel ze met iedereen waarvan je denkt dat die het zou waarderen.