U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 2
Noodzaak en vermeende gevaren van vaccinatie tegen ziekten zijn volop in discussie. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) houdt er maandag in Amsterdam een symposium over. ...

6 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1

@300 Probeer maar eens een platte-aarder te overtuigen.

Sommige mensen zijn ongevoelig voor welk argument dan ook, blijven altijd in hun wanen geloven.

301 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

Ok... Wel ik heb net een apotheker gebeld en die geven mij gewoon een ampul mee, mits ik daarvoor een recept heb.

Ergo: Vind een arts die je wilt matsen, haal die ampul op en laat het onderzoeken op inhoud.

klaar! ...over de inhoud hoeven we het dus niet meer te hebben.

302 Scalple    
6 maanden geleden door Scalple
1
Meld

@302
Als chemicus ben ik wel benieuwd hoe jouw onderzoeksopdracht er uit gaat zien. Wat wil je laten onderzoeken, welke parameters, alleen chemisch of ook biologisch. Ga je ook de steriliteit en pyrogeniteit laten onderzoeken.

303 kwatta    
6 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@300
"Maar vinden ze ook: zware metalen,..."
Vermoedelijk enkele moleculen. Welk materiaal je ook gebruikt in de productie en opslag van ongeacht welke stof, vaccins incluis, er zitten altijd zware metalen in. Zo krijg je met je glaasje kraanwater geheid wat moleculen arsenicum en lood binnen. Maar dat is veel te weinig om kwaad te kunnen, en vaccins bevatten ook nog eens veel minder van deze stoffen dan het genoemde kraanwater -- want farmaceuten gebruiken toch aanzienlijk beter kwalitatief 'loodgieterswerk' en glaswerk dan de gewone burger.

"... nieuwe virussen, ..."
Nee, dat is uitgesloten.
Overigens zitten in iedere kubieke meter lucht honderden onbekende virussen, en in iedere druppel zeewater zelfs tientallen miljoenen. Je krijgt doorlopend 'nieuwe virussen' binnen, en er zijn zelfs aanwijzingen dat in ons lichaam talloze soorten virussen en bacteriën leven waarvan niemand het bestaan had vermoed. Verreweg de meeste doen geen kwaad, en de exemplaren die wel wat doen, worden in het algemeen zeer effectief aangepakt door het immuunsysteem.

"... sporen van kwik ..."
Wederom hooguit enkele moleculen, en dan nog zul je heel goed moeten zoeken.

"... of cellen afkomstig van een embryo, ..."
Nee, die zitten er gegarandeerd niet in. Dit verdient korte uitleg: virussen kun je niet los kweken op een voedingsbodem omdat ze voor hun voortplanting afhankelijk zijn van levende cellen. Sommige ziekmakende virussen zijn erg kieskeurig en kunnen zich uitsluitend in menselijke cellen voortplanten. Dit is natuurlijk lastig wanneer je vaccins wilt maken op basis van die virussen. Bepaalde virale vaccins worden daarom gekweekt op een celcultuur van long-stamcellen die oorspronkelijk afkomstig zijn van een geaborteerde foetus uit ca. 1965. Deze stamcellen blijven zich delen zonder uit te sterven en vormen daardoor een goede voedingsbodem.
De cellen zijn duizenden keren groter dan de virussen waarom het gaat, en worden simpelweg uitgefilterd bij de productie van het vaccin. Ze komen dus niet in het uiteindelijke vaccin terecht.
En dan nog: je krijgt elke dag 'vreemde cellen' binnen, van microben, planten, dieren en ook mensen -- en als je een verwonding oploopt, kunnen die ook direct in de bloedbaan komen. Wederom geen probleem, daarvoor heb je dus een immuunsysteem.

"... of zaken die niet zijn opgenomen in de bijsluiters?"
Mnee, er zijn geen meldingen bekend van dingen in vaccins die niet in de bijsluiters zijn opgenomen -- afgezien dan van de onvermijdelijke moleculaire sporen van allerlei stoffen die overal in terug te vinden zijn (en ook van nature in het menselijk lichaam).

304 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld


@300 , anti's hebben geen benul van hoeveelheden. Ze zeggen bijvoorbeeld: er zit aluminium in, en dat is gevaarlijk. Tja... in je normale biologisch-dynamische voedsel zit al veel méér aluminium, maar dat verzwijgen de anti's natuurlijk. En ze zullen altijd beweren dat het spijsverteringsstelsel het aluminium onschadelijk maakt, maar dat dat niet meer werkt als het aluminium "direct in de bloedbaan" wordt gespoten.

Je kunt ze vertellen dat vaccins nooit direct in de bloedbaan worden gespoten, maar dat geloven ze niet. Of ze verzinnen iets anders.

Je kunt ze vertellen dat aluminium dat je via je biologisch-dynamische voeding binnenkrijgt, via het spijsverteringsstelsel toch echt in je bloed en in je hersenen terechtkomt. Maar dan zeggen ze dat dat niet erg is, want dat betreft natuurlijk aluminium, en het is eerst door de maag en de darmen gegaan zodat het lichaam zich kon voorbereiden op de komst van dat aluminium. Dat is dan heel anders dan dat minieme beetje aluminium dat in vaccins zit, want dat wordt toch echt direct in de bloedbaan gespoten, en het is onnatuurlijk aluminium, en het lichaam heeft zich er niet op kunnen voorbereiden.

Geloof me, ik heb alle uitvluchten al eens gezien.

De anti verschuilt zich in zijn zelfgegraven put. Hij wijst alles af dat niet bij zijn geloof past. Daarmee sluit hij zich volkomen af. Het ergste is dat het onmogelijk is zo iemand te laten inzien dat hij zich heeft afgesloten voor welke input dan ook.

305 Intellector    
6 maanden geleden door Intellector
0
Meld

Nu weer de BOF bij Universiteit Eindhoven
https://nos.nl/artikel/2256191-zes-studenten-in-eindhoven-hebben-de-bof.html

"De bof kan bij jonge mannen als bijwerking een ontsteking van de zaadbal veroorzaken. Ter Schegget: "Van eerdere uitbraken weten we dat er tien à twintig op de honderd klachten krijgen die passen bij zo'n ontsteking. Maar die klachten zijn er in allerlei gradaties. In theorie kan zo'n ontsteking leiden tot verminderde vruchtbaarheid, maar vaak blijft het zonder gevolgen.""

Vooral dat stukje "verminderde vruchtbaarheid" zou goed zijn voor types zoals Robin.

306 FeHa    
6 maanden geleden door FeHa
0
Meld

@305 lachen toch, al die hersenspinsels?
"natuurlijk en onnatuurlijk aluminium" is dus hetzelfde als natuurlijk H2O en onnatuurlijke H2O.... en natuurlijke CO2

Die wekelijkse bord Spinazie zorgt bij mij dan zeker voor een natuurlijk aangelegde aluminium coating van mijn maag en darmwand... dan nog wat Broccoli voor de extra IJzer....
en ik kan ik volgende week niet meer door de detectie poortjes van Schiphol.

Overigens is de vaak voorkomende zware metaal Kwik in sommige Vissen wel slecht voor je gezondheid... maar dat is toch ook natuurlijke Kwik question … dus vast gezond voor die anti-gasten.

307 FeHa    
6 maanden geleden door FeHa
0
Meld

@300 . tm @305 .

Tja. Aangezien de meeste mensen met moeite hoog opgeleid zijn , zullen er ook veel chemici tussen zitten die wel weten hoe het getest moet worden.
Het is dus mogelijk en distantieer ik me wat betreft de inhoud...
Ik ben wel benieuwd naar de uitslagen van externe labs ...

@304 . Het is echt een hobby van je eh question

308 Scalple    
6 maanden geleden door Scalple
1
Meld

@308 Waarom denk je dat we 'met moeite' hoogopgeleid zijn?

Het is me verder niet duidelijk betreft welke inhoud je je distantieert.

309 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@308
Reken op enkele honderden miljoenen € voor je onderzoek.

Het is heel triest maar de enige manier om te overtuigen is een grote uitbraak met vele doden.
Als de anti hype op deze manier door gaat dan is het slechts een kwestie van tijd.

310 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@308
"Het is echt een hobby van je eh"
Mja, het heeft ook wel met mijn werk te maken -- ik zit in de biomedische technologie en moet toch wel wat weten van afweer- en afstotingsreacties (implantaten), toxicologie (sterilisatieprocedures, in het bijzonder met biocides zoals ETO), neurologie/radiologie (reactie van zenuwen en andere structuren op elektriciteit en EM-velden) enzovoort. En ik was altijd al verzot op wetenschappelijke vakken zoals natuurkunde, scheikunde en biochemie en biologie.

Vooral het deel 'alternatieve behandelwijzen' beschouw ik als hobby, al is dat ook een beetje uit de hand gelopen.

311 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@309 ... Lancaster is toch een engelse bommenwerper uit WOII ?

Hertel: De meeste mensen die tegen het vaccineren zijn, zijn vaak hoog opgeleid.
Beter?
De distanciering betreft de inhoud. ... Ik geloof het wel. Het is te onderzoeken door iedereen.
En ik moet op zoek naar data....probleem blijft idd het analyseren van deze data.

@310 . ...Niet de inhoud..die is als het goed is hetzelfde als wat er op de bijsluiter staat.
Daarna kunnen er discussies gevoerd worden neem ik aan. Ben zelf geen chemicus.
Wat betreft die uitbraak...De planeet is er niet rouwig om denk ik. Niet mijn angst iig.

@311 .. Interessant ... Maar is dat dan richting zoals bijvoorbeeld: homeopathie en acupunctuur of sla ik de plank nu helemaal mis? question

312 Scalple    
6 maanden geleden door Scalple
1
Meld

@312
Ja, de inhoud staat op de bijsluiter maar daar kan je niet op vertrouwen dus dat moet overnieuw.
Het begin is al met het antecedenten onderzoek van het lab en de onderzoekers. Hier stopt het waarschijnlijk al want er zal niks geaccepteerd worden.
Er hoeft maar 1 onderzoeker of een lid van zijn familie gevaccineerd zijn en hij wordt bevooroordeeld genoemd.

De allergrootste vijand van de anti's is een onafhankelijk onderzoek

313 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@312 "Lancaster is toch een engelse bommenwerper uit WOII ? "
Onder andere.

"Hertel: De meeste mensen die tegen het vaccineren zijn, zijn vaak hoog opgeleid.
Beter?"
Herstel: De meeste mensen die tegen het vaccineren zijn, zijn hoog opgeleid.
Of: Herstel: De mensen die tegen het vaccineren zijn, zijn vaak hoog opgeleid.
Da's beter. (sorry, kan het niet laten)

"De distanciering betreft de inhoud"
Welke inhoud is me nog steeds onduidelijk.

Als je de data zelf niet verzamelt, hoe weet je dan zeker dat die data betrouwbaar zijn?
Verder hangt het sterk af van de data of analyse ervan makkelijk of moeilijk is.
Soms is eenvoudige statistiek meer dan voldoende voor een betrouwbaar resultaat.

314 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@313 . Nu ja...als de inhoud hetzelfde is als wat er op de bijsluiter staat, door welk lab dan ook onderzocht, dan rest enkel de discussie over de werking en de daarbij behorende nadelen.

Ik zelf zou niet zo snel een griepprik halen...de redenen van mij zijn gebaseerd op wat ik heb ervaren. Maar ook dat is een belevingswereld eh?
Wat mij betreft valt de inhoud nu al weg..controleerbaar... dus ben ik al een stukje om. question

Dit soort discussies vind ik nu dus prettiger dan het spelen op de persoon.
Toegegeven: Er zijn lieden die mantra's blijven draaien...maar toch hebben zij ook recht op hoor en wederhoor.

315 Scalple    
6 maanden geleden door Scalple
1
Meld

@314 . Het is je vergeven.
En idd...ik moet me daar nog in verdiepen. (Er vanuit gaande dat de data hetzelfde is)

316 Scalple    
6 maanden geleden door Scalple
1
Meld

@316 Maar die inhoud is de informatie op de bijsluiter? Daar probeer ik de hele tijd maar achter te komen.

En die 'data', is dat hetzelfde als die inhoud?
Of betreft dat misschien patiëntervaringen?

317 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld


@315 , iedereen heeft recht op hoor en wederhoor. Daar heb je natuurlijk volkomen gelijk in.

Maar als iemand keer op keer hetzelfde riedeltje plaatst, zonder naar de ander te luisteren... dan geeft die persoon daarmee aan dat hij geen interesse heeft in 'hoor en wederhoor'. Hij is dan zelf namelijk een soort langspeelplaat die op de auto-repeat staat.

318 Intellector    
6 maanden geleden door Intellector
0
Meld

@311
"Interessant ... Maar is dat dan richting zoals bijvoorbeeld: homeopathie en acupunctuur of sla ik de plank nu helemaal mis?"
Wat betreft mijn 'alternatieve' hobby? Dat betreft in wezen alles wat maar met alternatieve behandelwijzen te maken heeft, en feitelijk kun je ze ook rustig op één hoop gooien, want er zijn op een enkele uitzondering na geen alternatieve behandelwijzen die daadwerkelijk meer doen dan een placebo (kruiden/plantengeneeskunde is zo'n zeldzame uitzondering).

Overigens ben ik me hier jaren geleden op dezelfde manier in gaan verdiepen als in reguliere medische onderwerpen: uit honger naar kennis -- hoe goed of hoe slecht werkt het, en vooral ook: *hoe* werkt het, en wat is er zoal aan wetenschappelijk onderzoek.
Het onderzoek naar het hoe en wat van alternatieve behandelwijzen was in zoverre een teleurstelling dat het dus vrijwel allemaal onzin bleek te zijn. Je kunt er in geloven of niet, maar er is geen geloofwaardig wetenschappelijk bewijs dat het echt wat doet. En dan heb ik het al helemaal niet over *hoe* het geacht wordt te werken -- zelfs een kind kan zien dat bijvoorbeeld homeopathie helemaal niet *kan* werken (limonade gaat bijvoorbeeld echt niet meer naar sinaasappel smaken naarmate je het verder verdunt).

Inmiddels ligt het zwaartepunt van mijn alternatieve hobby ook niet meer bij vragen òf het werkt en zo ja hoe, maar bij de vraag *waarom* zoveel mensen hardnekkig in werking blijven geloven, ook al kun je ze heel simpel laten zien dat ze er toch echt naast zitten en (zeker als het gaat om ervaringsverhalen) doorgaans zichzelf voor de gek houden.
En zo kom ik via een omweg ook bij het hele (anti)vaccinatiegedoe terecht: waarom laten mensen zich bang maken met onzin, en weigeren ze soms zelfs simpele, onomstotelijke feiten te accepteren? Hun denkwereld is soms net zo ondoorgrondelijk als die van bijvoorbeeld platte-aardegelovigen.
Dit is een boeiend maar soms ook frustrerend onderwerp, zeker als je de mensen zelf spreekt en ze bepaalde heel simpele dingen domweg niet aan het verstand kunt brengen.

Maar goed, weer genoeg gekletst... ik moet verder met mijn werk, een lastig programmeerpuzzeltje oplossen...

319 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Kleine aanvulling op @319 :
"Het onderzoek naar het hoe en wat van alternatieve behandelwijzen was in zoverre een teleurstelling dat het dus vrijwel allemaal onzin bleek te zijn."
Ik wil nog even benadrukken dat het dus echt een teleurstelling was. Want het zou toch geweldig zijn wanneer je een giftige stof alleen maar hoeft te verdunnen en te schudden om er een effectief medicijn van te maken -- en dan ook nog zonder bijwerkingen? Of wanneer je iemand echt beter kon maken door diens 'energievelden' zonder enige aanraking kon manipuleren, zonder nare ingrepen? Enzovoort enzovoort. Maar helaas, als ik één ding heb geleerd, is het wel dat als iets te mooi en/of te simpel klinkt om waar te zijn, dat het dat dan ook meestal is.
Alternatieve behandelaars zonder medische opleiding hebben net zoveel verstand van ziekte en genezing als middeleeuwse artsen: geen. Naja, misschien dat ze iets uit onze moderne tijd hebben opgepikt -- maar juist dat brengen ze vaak niet in praktijk omdat ze immers hun alternatieve behandelwijze toepassen...

320 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@300 : De volgende stap zou dan zijn de burger informeren over de medical device industry(medtech), waar RichardR volgens mij onderdeel van uitmaakt. Een groeiende medische discipline die geneeskunde en technologie met elkaar combineert. Het is de farma over de farma, die dat bij wijze van spreken faciliteert. Die zal straks helemaal tegen kritiek aanlopen.

Netflix kwam maanden geleden al met een warmlopertje:
Netflix’s ‘The Bleeding Edge’ blasts medtech & FDA

Netflix has unleashed a blistering indictment of the medical device industry, the FDA and doctors who accept money from medtech in its new documentary, ‘The Bleeding Edge,’ released today.

The film depicts people who have suffered injuries and/or illnesses following placement of Bayer’s Essure sterilization device, Johnson & Johnson’s vaginal mesh, various manufacturers’ metal artificial hips, and women whose surgeons used Intuitive Surgical’s da Vinci robotic arm to perform hysterectomies. It focuses on the efforts of women who had Essure implants to get the device off the market through Facebook groups, picketing of medtech conferences, and one-on-one conversations with physicians and lobbying members of Congress.

Facebook group founder Angie Firmalino recounts her experience following removal of Essure. “Blood exploded out of me,” she says. “It looked like a horror scene.”


Ik denk gewoon dat mensen dit allemaal niet willen. Maar proberen mag altijd natuurlijkquestion

321 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
5
Meld

@321
Ik heb een onafhankelijke onderneming in biomedische elektronica, en heb eerder last dan voordeel van die industriegiganten (want zij zijn immers concurrenten en bepalen voor een groot deel ook de 'spelregels' in de branche). En ook in deze bedrijfstak geldt dat je gewoon goed spul moet leveren en eerlijk moet zijn over dingen.
Zo heb ik persoonlijk meerdere 'veelbelovende' projecten in de prullenbak mogen gooien omdat ze de oorspronkelijke verwachtingen na onderzoek niet konden waarmaken, ook al was dat dus bijna letterlijk het weggooien van behoorlijke sommen geld.
Een enkele keer heb ik ook de samenwerking met een opdrachtgever beëindigd omdat ik vond dat deze niet ethisch verantwoord te werk ging, onder meer toen iemand met reguliere credentials zich in de richting van kwakzalverij ging bewegen, maar ook wel eens een opdrachtgever uit de reguliere hoek die op sommige punten wel erg 'makkelijk' dacht over keuringseisen en voldoen aan de (frustrerend vele) geldende regels.

Maar goed, zoals het spreekwoord al zegt: wie een hond wil slaan... -- je kunt letterlijk in iedere industrie wel dingen vinden om ze op aan te vallen. Als er misstanden zijn moeten deze worden aangepakt, maar je moet niet het kind met het badwater weggooien.

322 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@322
Niet waard om te reageren. Hij gaat nu over op persoonlijke aanvallen omdat ie met de wartaal van gister uitgelachen werd.

323 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@323 Warhoofd TM heeft alleen amusementswaarde. Als ik echt niets te doen heb ga ik wel eens met 'm in 'discussie' om te zien met welke wartaal hij nu weer komt.

Als je ècht wilt lachen moet je 'm verleiden over wetenschap te beginnen, of in ieder geval zijn versie ervan.

Een recent juweeltje is "Als jij een goed beeld heb van energie ben je de enige in wereld. Het is hoogstwaarschijnlijk een emergent verschijnsel. Ik persoonlijk denk een mengsel van symmetrie en goniometrie." question

324 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@324
Ik weet niet wat hij gebruikt maar verwacht niet dat het legaal is.

325 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@323
Ach, men mag best misstanden aankaarten. Maar accepteer ook dat het weinig verstandig is om alles en iedereen over één kam te scheren en geen enkele nuance te tolereren -- wat op NK kennelijk een erg populaire discussietechniek is.
En zoals gezegd kun je altijd wel iets vinden om een ander op aan te vallen. Wat, hij werkt met auto's? Eén grote, corrupte bende, kijk naar die dieselsjoemel! Oh, hij verkoopt gordijnen? Kijk eens naar de vreselijke misstanden in de textielindustrie en de katoenteelt! Wat, een kaasboer? Smerige broeikasgasvervuiler met je CO2- en methaanuitstoot door die zuivel! Enzovoort enzovoort.

Wel een beetje raar dat 'ie kennelijk mij moet hebben, want ik heb me juist totaal niet bemoeid met die hele recente moddergooierij (heb het zelfs amper gelezen).

326 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@326 Omdat jij hem met spijkerharde feiten om de oren slaat en dat kan hij niet hebben.

327 arcenist    
6 maanden geleden door arcenist
0
Meld

@326
Niet zo raar.
Je hebt uitgelegd dat je wat in de medische wereld doe. Dat op zich is voldoende om je van alles te beschuldigen.
Hij heeft er ook geen probleem mee om een complete industrie van de meest verschrikelijke dingen te beschuldigen.

328 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@325 "Ik weet niet wat hij gebruikt maar verwacht niet dat het legaal is."

Ik heb nergens kunnen vinden dat snuiven van een mengsel van symmetrie en goniometrie illegaal zou zijn.

329 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@329
Heb dat geprobeerd te lezen maar kwam niet verder als "ik persoonlijk denk".
Heb ruim een kwartier gierend op de grond gelegen en heb nu farmaceutische hulp nodig tegen de pijn in mijn kaken.

330 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@329
Als je al geen bijval meer krijgt van rottige rat en ranzige robin dan is het wel heel erg met je gesteld.

331 Snorrie    
6 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@327 , @328
Mja, ik denk dat ik het snap: "Oh, u is deskundige? Sorry, dan verdient u uw geld op dit vakgebied, en hebt u belang bij alles wat u daarover zegt -- en dus bent u niet te vertrouwen. En oh, als u goed geld verdient met die diensten en producten, moet er wel iets mee mis zijn."
Dus inderdaad de standaardkijk op farmaceuten, uitgebreid naar andere vakgebieden.

Ik neem dan ook aan dat TM bij een lekkende kraan zeer beslist geen loodgieter consulteert, maar die aardige buurvrouw van twee deuren verderop die altijd zo goed weet dat je deskundigen niet op hun woord moet geloven.
Vreemd genoeg gelooft dit soort mensen dan vaak weer wèl klakkeloos wat 'deskundigen' uit het alternatieve wereldje beweren...

332 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
2
Meld

Wat een heerlijke bull run vertoning van zwart-wit, wij - zij denken.

Ik was gewoon benieuwd of Richard hiervan op de hoogte is. Ik blijf erbij:

Nergens heb ik zelf een definitief waardeoordeel geveld over de industrie, ik heb slechts bronnen van getoond, waarmee ik gisteren een wat concreter beeld wilde krijgen over de genoemde misstanden bij de farma. Waardoor het de verkeerde kant op lijkt te gaan.

Ook heb ik nergens ooit gezegd met kwakzalvers in zee te gaan. Alhoewel ik vind dat kwakzalvers beoordelen voor een deel bij de consument ligt, als er geen strafbaar feit wordt begaan. de tegenstelling of je bent kwakzalver of farma, voor of tegen ons, deel ik dus niet.

333 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
4
Meld

@333 Ik denk dat kwakzalverij een emergent verschijnsel is, waarschijnlijk een mengsel van symmetrie en goniometrie.

Maar dat weet ik niet helemaal zeker, hoor, dus hang me er niet aan op.

334 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
3
Meld

@332 :
Lekker makkelijk dat je alles wat niet in je straatje past op één hoop gooit.
Je doet alsof het deel van de alternatieven die bijvoorbeeld arts of professor zijn niet bestaat.

Steeds hetzelfde hier:
Eerst doen alsof je serieus ergens op in wilt gaan, als het te lastig wordt domme voorbeelden noemen en dan met meerdere iemand belachelijk maken.

Met homeopathie hetzelfde: Verklaar anders even waarom in praktijk onderzoek het vergelijkbaar effect heeft als reguliere antidepressiva, alleen dan zonder de bijwerkingen.
(ik ben trouwens op zich tegen homeopathie)

335 Jackd    
6 maanden geleden door Jackd
3
Meld

@335 Noem eens een homeopathische professor?

336 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@335
"Je doet alsof het deel van de alternatieven die bijvoorbeeld arts of professor zijn niet bestaat."
Als ze al bestaan (en veel zijn het er ook niet), zijn ze de titel arts of professor onwaardig. Want vrijwel alle alternatieve behandelwijzen zijn bewezen onwerkzaam en voor het overgrote deel ook nog eens aperte nonsens. Artsen die daarin geloven zijn mijns inziens niet geschikt om patiënten te behandelen omdat ze hun inzichten, diagnoses en behandelingen baseren op die nonsens. Daar wordt niemand beter van, zo leert ook de geschiedenis.

Als het ze wel weten dat het allemaal onzin is, maar het aanraden voor het placebo-effect, zijn ze nog steeds niet goed bezig, want dan houden ze hun patiënten voor de gek. Dit is ethisch gezien niet acceptabel, ook al voelen patiënten zich er soms wel beter bij. Bovendien verleent het onterechte legitimiteit aan onwerkzame behandelingen, want men komt dan sneller in de verleiding om de behandeling uitgebreider toe te passen -- want het 'werkt' immers, in ieder geval voor de patiënt?

"Verklaar anders even waarom in praktijk onderzoek het vergelijkbaar effect heeft als reguliere antidepressiva, alleen dan zonder de bijwerkingen."
Dat hoef ik niet te verklaren want het is onzin. Homeopathie helpt niet tegen depressie, althans niet beter dan andere vormen van persoonlijke aandacht voor patiënten.

Het is eerder zo dat antidepressiva vaak minder effect hebben dan gewenst, en daar zou dan nog eens goed naar gekeken moeten worden. Naar mijn mening worden ook te vaak en te snel antidepressiva voorgeschreven, ondanks dat het volgens de huisartsenrichtlijn juist de laatste keuze moet zijn, wanneer alle andere therapievormen geen soelaas bieden.

337 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@336 : Van elke professor kan je een homeopathische maken: eerst in de blender, dan in zee gooien, even wachten op een aardbeving, want er moet geschud worden, beetje zeewater in alcohol en klaar. (ik was het verdraaien van woorden (wat jij doet) vergeten in 335)

@337 : Natuurgeneeskunde (plantengeneeskunde) is werkzaam, een groot deel van de reguliere geneeskunde is erop gebaseerd. Er zijn best wat artsen (dus met een geneeskunde studie) die dat zijn gaan doen.
Het niet realistisch zijn bij behandelingen, vooral als er aanwijzingen zijn voor ernstige aandoeningen waarbij simpelweg gesneden moet worden o.i.d. is een probleem, maar dat geldt ook voor de reguliere zorg, waarbij huisartsen vaak te lang blijven prutsen. (maagzuurtabletten bij wat later alvleesklierkanker blijkt te zijn is een voorbeeld waarbij het vaak fout gaat)
Ik vind mensen met enkel een hbo cursus ook niet geschikt om te kunnen behandelen.

Verder zie ik homeopathie als symptoom van falende reguliere zorg.
De homeopaat geneest bijvoorbeeld een kind van serieuze darmproblemen waar de huisarts geen antwoord op heeft, maar het zijn niet de pilletjes, maar het dieet dat ie voorschrijft.
Het aanvallen van homeopathie is dan symptoombestrijding en symptoombestrijding past wel degene die heilig in het reguliere geloven. Je zou je aandacht beter op de oorzaak kunnen richten.

Wat antidepressiva betreft denk ik dat het door de manier waarop het nu gebruikt wordt (veel te vaak) een negatief effect heeft, vooral door de vele bijwerkingen. Om die reden krijgt de homeopaat een beter resultaat door eigenlijk de rol van psycholoog te nemen.

338 Jackd    
6 maanden geleden door Jackd
3
Meld

@338 Verdraaien? Vertel eens?

339 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@338
"...plantengeneeskunde..."
Ik heb het dan ook zorgvuldig over *vrijwel* alle alternatieve behandelwijzen. Wat overigens niet wegneemt dat de meeste alternatieve kruidenknutselaars ook gewoon medisch incompetente knoeiers zijn en voor het grootste deel kruiden verkopen die niks doen. Er zijn ook domweg niet zo gek veel plantjes waar je echt wat mee kunt qua gezondheid, zeker wanneer je de echt gevaarlijke planten mijdt (ik meen dat Edzard Ernst ooit op een aantal van ongeveer twintig uitkwam). Desgewenst kan ik enkele overzichten geven van wat er zoal wordt aangeprezen op dit gebied, en wat dat wel en niet doet voor de gezondheid, inclusief mogelijke bijwerkingen.

"Verder zie ik homeopathie als symptoom van falende reguliere zorg."
Ik zie homeopathie als een overblijfsel uit voorbije tijden dat helaas allerlei rare privileges heeft waardoor de beoefenaars mensen straffeloos kunnen voorliegen en oplichten.
En nee, je kunt homeopathie niet verdedigen door te zeggen dat ze wel goed dieetadvies geven (dat kunnen en doen de meesten helemaal niet) of de rol van psycholoog kunnen spelen (want ook daar zijn ze niet voor opgeleid, en de kans is niet denkbeeldig dat ze mensen met serieuze mentale klachten alleen maar ernstiger beschadigen).
Overigens doe ik ook al ruim tien jaar onderzoek naar deze materie, en de meeste homeopaten zijn toch echt gewoon verkopers van suikerkorrels, schudwater en gebakken lucht, zonder verstand van ziekte en genezing. Ze zien kwalen en problemen die er helemaal niet zijn (waaronder 'vaccinatieschade') en blunderen met kwalen die er wel zijn, zoals dat geval van die overleden kennis van me. Dat het maar zelden misgaat komt doordat 80% van de kwalen onschuldig zijn en ook vanzelf weer overgaan, en doordat de meeste mensen bij een vermoeden van echte problemen gelukkig zo verstandig zijn om ook een echte arts te raadplegen.
En oh, als het wel misgaat, komt de patiënt uiteindelijk toch weer bij een echte arts terecht en wordt de schade of het overlijden ook bijgeschreven in de statistieken van de reguliere zorg, zonder dat de eigenlijke oorzaak (de voorafgaande kwakzalverij dus) zelfs maar wordt genoemd.

340 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@322 : Tot wie richt jij je dan voornamelijk als Medtech ontwikkelaar/fabrikant?
Tot de ziekenhuizen of tot de eindconsument?

Als het de consument is, wat vind je ervan dat je direct moet levert aan de consument. Vindt je dit een goede of slechte marktontwikkeling of beide?

341 Tafka Mike    
6 maanden geleden door Tafka Mike
3
Meld

@341 Kan een zieken huis geen eindconsument zijn?

Direct je moet levert vinden we ervan. Maar dit is geen marktontwikkeling. Op je laatste vraag moeten we daarom het antwoord helaas schuldig blijven.

342 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@341
"Tot wie richt jij je dan voornamelijk als Medtech ontwikkelaar/fabrikant? Tot de ziekenhuizen of tot de eindconsument?"
Geen van beide. Ik doe het meeste werk voor kleinere bedrijven die met interessante ideeën de zorgmarkt op willen gaan, maar de technische kennis en vaardigheden missen -- ik heb zelf ook wel ideeën, maar ben niet echt commercieel aangelegd en houd ook niet van zakelijke beslommeringen zoals vergaderen, lobbyen voor producten enzovoort. Ik zit het liefst in m'n eentje achter de computer en de werkbank. Vandaar ook dat ik tussendoor hier tijd kan verdoen question
Verder heb ik in het verleden bijgedragen aan tal van biomedische ontwikkelingen op universiteiten, maar dat is de laatste tijd wat minder -- men moet bezuinigen, en het inhuren van expertise van buitenaf is relatief duur. Wel jammer, want dat waren de allerleukste projecten, juist ook omdat je de hele dag met enthousiaste studenten en onderzoekers werkt aan veelbelovende ideeën, en niet zoveel te maken hebt met MIP'en (Mannen In Pakken) die alleen maar zeuren over geld en regeltjes.
Het voornaamste wat je als direct consumentgericht kunt bestempelen is een medicijnwekker die (vaak oude, vergeetachtige) patiënten eraan herinnert om belangrijke medicijnen op tijd in te nemen. Dit product is inmiddels echter vrijwel geheel verdrongen door smartphone-apps e.d.. Afgezien van zo'n simpel medicijnwekkertje (kostte destijds trouwens ook maar 5 euro bij de apotheek) heb ik geen producten die direct aan consumenten geleverd kunnen worden. Vaak ook lever ik slechts delen van grotere projecten, in samenwerking met soms wel vijf of zes andere partijen.

Wat betreft directe levering aan consumenten: als het om echt noodzakelijke en dure dingen gaat, moet dat gewoon via de zorgverzekeraar worden vergoed. Directe verkoop aan consumenten lijkt me alleen verantwoord bij simpele hulpmiddelen zoals thermometers, bloeddrukmeters enzovoort. Maar goed, ik zit dus juist aan het begin van de hele keten, en lever vooral prototypen. Als iets eenmaal in productie genomen wordt, heb ik er meestal weinig meer mee te maken, afgezien van after-sales en kwaliteitsgarantie e.d..

343 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@343 : Al 10 jaar onderzoek?
Je bedoelt waarschijnlijk dat je er de afgelopen 10 jaar af en toe mee bezig bent.
10 jaar onderzoek betekent 10 * 8 uur * 200 dagen = 16.000 uur.

Heb je al wel eens wat gepubliceerd?
Zo niet dan denk ik dat je volgens de eisen die je alternatieven oplegt je onderzoek beter kan bestempelen als "een beetje kijken naar de alternatieve kant"
Als je wel data hebt, kan je die corrigeren naar behandelaars met minimaal een geneeskunde studie?

ps. Homeopathie verdedig ik niet. Ik stel vooral dat regulier het vaak/soms nog slechter doet. (huisartsen hebben het ook veel te druk, vaak zie je alleen een huisarts in opleiding)

344 Jackd    
6 maanden geleden door Jackd
2
Meld

@344
Onderzoek betekent niet automatisch fulltime. Ik spendeer misschien een dag per week aan het napluizen van alternatieve toestanden. Vroeger was dat meer, tegenwoordig minder (ik kom ook nauwelijks meer nieuwe dingen tegen), maar al met al kom je dan toch op meerdere honderden werkdagen. Inderdaad minder dan wat een promotie-onderzoek doorgaans kost, maar evengoed een flink hoop tijd en werk.

"Heb je al wel eens wat gepubliceerd?"
Er zitten een of twee boeken in de pijplijn, en dat vordert langzaam. Mijn onderneming heeft prioriteit, en de agenda zit doorlopend vol.

"Als je wel data hebt, kan je die corrigeren naar behandelaars met minimaal een geneeskunde studie?"
Daar zijn er niet zoveel van, en het worden er steeds minder. Wat ik wel uit de verzamelde gegevens kan opmaken is dat ze onevenredig vaak betrokken zijn bij tuchtzaken en onofficiële ophef omtrent hun (be)handelwijzen. Evengoed zijn ook die zaken relatief zeldzaam; de meeste alternatieve behandelaars richten geen schade aan, afgezien dan van financiële schade -- maar omdat ze verder ook niet bijdragen aan de gezondheid van mensen, zie ik ze toch vooral als parasieten. Ze pretenderen immers de gezondheid van mensen te kunnen verbeteren en claimen ook successen op dat gebied, danken die successen echter vrijwel geheel aan de natuurlijke gang van zaken (i.e. dat de meeste kwalen vanzelf overgaan).

"Homeopathie verdedig ik niet. Ik stel vooral dat regulier het vaak/soms nog slechter doet."
Als je kijkt naar aandacht voor de patiënt: ja, dan heb je inderdaad gelijk. Voor het overige (vakkennis en daadwerkelijke geneeskundige vaardigheden) echter niet.

345 RichardR    
6 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@345 .
Je doet onderzoek naar iets wat je als parasitair ziet, klinkt nogal bevooroordeeld, knap als je dan nog je data neutraal kan houden, dat is voor neutrale onderzoekers al lastig.

Een boek: ben benieuwd hoe je dat boven het niveau van "slechts een mening" gaat krijgen.
Dat is trouwens hetzelfde probleem wat een groot deel van de alternatieve boeken hebben.

Ik zie meer in (korte) onderzoeken, boeken zijn meestal voor de verkoop of het ventileren van een mening.

346 Jackd    
6 maanden geleden door Jackd
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Femke Halsema casht tonnen winst in stilte
Amsterdam - Femke Halsema heeft haar huis in...

18 uur geleden door Querulijn Xaverius,

Otten treedt terug als bestuurslid Forum voor...
Henk Otten treedt terug als partijbestuurder...

10 uur geleden door Crezee

VVD: lege tank? dan 1500 euro boete!!
Automobilisten die met een lege tank of accu...

19 uur geleden door Roomboterbabbelaar

Grootste Amerikaanse mazelenuitbraak sinds 20...
Volgens gezondheidsinstanties komt de ziekte...

21 uur geleden door Wilmama

NOS flikt het weer, houdt de islam uit de win...
Het nieuwsitem wat de NOS viraal liet gaan, "...

15 uur geleden door Spraypaint


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Crezee
Veganistische burger verovert Nederlandse sup...
Zweeftevenvoer........

8 minuten geleden door Crezee

semperpenis
Waarom jouw volgende auto misschien wel uit C...
china and the shithole countries...

10 minuten geleden door semperpenis

LoydMorris
Recensie: Ruud Koopmans – Het vervallen hui...
Lijkt mij een goed boek om te lezen.... Ook i...

10 minuten geleden door LoydMorris

Berpke de Poes
Kim voert druk op: VS moeten zich flexibeler ...
@6 Je snapt het niet. Dan maar in Jip en Jan...

14 minuten geleden door Berpke de Poes

TheoTheo
LIVE. Rechtszaak Saadia Ait Taleb vs. Amsterd...
Altijd weer proberen ze de slachtofferrol. :-...

21 minuten geleden door TheoTheo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig