3 maart 1999:  Wim Kok bekijkt de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen ineen achterafzaaltje van het provinciehuis in Arnhem.
Volledig scherm
3 maart 1999: Wim Kok bekijkt de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen ineen achterafzaaltje van het provinciehuis in Arnhem. © Robert Vos

Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

‘Een degelijke premier’ en ‘integere politicus’ noemt  schrijver en oud-politicus voor D66 Jan Terlouw (86) de zaterdag overleden oud-premier Wim Kok (PvdA). Terlouw, voormalig vice-premier en minister van Economische Zaken (kabinet Van Agt) en van 1991 tot 1996 commissaris van de Koningin in Gelderland, had de laatste jaren geen contact meer met Kok. Hij is verrast door het overlijden van het PvdA-boegbeeld, met wie hij regelmatig te maken heeft gehad. ,,Ik wist niet dat hij ziek was.”

8 reacties

  • EvilAdmin

    6 jaar geleden
    Maar het geeft wel aan waar de meeste mensen nog steeds aan denken bij de naam Wim Kok. En dat is misschien veel oprechter dan nu huichelachtig veren in zijn overleden achterste te steken. 
  • Harry

    6 jaar geleden
    Inderdaad daarna 25 jaar vvd in de regering en 20 jaar een vvd minister van financiën en er is geen zak gebeurd. Of te wel dat kwartje is van ons allemaal. 
  • RTL

    6 jaar geleden
    Dat kwartje krijgen we nooooooit meer terug
  • Fan

    6 jaar geleden
    Kok heeft best wel zaken goed gedaan, maar blijft toch vooral in herinnering van het kwartje van KOK, en de vakbondsman die na de politiek ZICHZELF goed ging belonen met allerlei goed betaalde commissariaten, terwijl hij eerder zich juist hiertegen verzette. Typische man van links lullen en daarna rechts vullen. 
  • HermanEinfach

    6 jaar geleden
    Als commissaris stemde Kok in met bonussen bij PostNL, ING, KLM en China Construction Bank"  Uiteindelljk zwichtte hij als socialist voor het grote kapitaal voor een commissariaat.