Dj Martin Garrix is voor de derde keeer uitgeroepen tot beste dj van de wereld
NOS Nieuws

Wekdienst 21/10: Jan Wolkers Prijs en Verstappen achteraan in Austin

Goedemorgen! Vanochtend wordt op NPO Radio 1 de Jan Wolkers Prijs uitgereikt voor het beste natuurboek. En Max Verstappen start in Austin, Texas, achterin het startveld aan de Grote Prijs van Amerika.

Hoewel de herfst nu echt begonnen lijkt, zijn er ook perioden met zon vandaag. In het noorden is de meeste bewolking. Het wordt een graad of 16 en er staat een zwakke wind uit het westen.

Het weer van 21 oktober

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Jan Wolkers Prijs wordt even voor 10.00 uur uitgereikt in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de schrijver van het beste Nederlandse natuurboek.
  • Max Verstappen start vanavond om 20.10 uur achterin het startveld in de Grote Prijs van Amerika. De Formule 1-coureur viel in de eerste kwalificatietraining uit door een probleem met de wielophanging en kon daardoor in Austin geen tijd op de klokken zetten.
  • In het kader van de Black Achievement Month wordt er een foto gemaakt van 30 invloedrijke zwarte mannen in Nederland. Daarmee worden de prestaties van zwarte mannen onder de aandacht gebracht. Al eerder werden dertig invloedrijke zwarte vrouwen gefotografeerd.
  • Om 14.30 uur speelt Feyenoord, de nummer drie in de eredivisie, tegen PEC Zwolle, dat op de elfde plek staat.

Wat heb je gemist?

Dj Martin Garrix is voor de derde achtereenvolgende keer winnaar van de DJ Mag 100; een ranglijst van populairste dj's die door het publiek wordt samengesteld. De uitslag werd even na middernacht bekendgemaakt op het AMF-dancefestival in de Johan Cruijff Arena.

Het is de 22ste keer dat het tijdschrift DJ Mag met de top-100 van populairste dj's komt. Dertien keer was er een Nederlandse winnaar. Behalve Martin Garrix (drie keer) waren dat Armin van Buuren (vijf keer), Tiësto (drie keer) en Hardwell (twee keer).

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Brit Ben Burville maakte een wel heel bijzondere nieuwe vriend toen hij ging duiken bij de Noord-Engelse Farne-Eilanden. Een vrolijke zeehond zwom naar hem toe om te controleren of zijn duikbril wel goed zat. De duiker deelde de opmerkelijke ontmoeting op zijn Twitteraccount.

Bekijk de video hier:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl