door Scorpio in Overig  ·  32 Reacties

  • 6
  • 392x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, een beangstigende ontwikkeling en Den Haag zwijgt in alle toonaarden.

Is het trouwens niemand opgevallen dat er 's ochtends/'s nachts geen dauw meer is en het tegenwoordig bijna altijd windstil is (hier in het zuidoosten)?

5
1 Freidenker

Uiteindelijk wordt dit sterven van de insecten óók onze dood question

19
2 Uit Den Haag

* Verwijderd door de redactie *

3 vraagtekenveertje

Ik ervaar het tegenovergestelde, hoewel...
Hier in de omgeving sterft het van kleine, mugachtige, insecten. Ik wijt dat aan het tekort aan vogels. Afgezien van een stel tortelduiven en een zooi eksters, meeuwen en kauwen heb ik ze afgelopen zomer nauwelijks gezien. Geen mussen, geen mezen, geen vinken, geen roodborsten, vrijwel niets.
In het voorjaar had ik een nest hommels in de spouwmuur, die ik alle ruimte heb gegeven. Voordat de zomer begon was het weer uitgestorven.
Wespen, overigens niet gewenst, bijna niet gezien. Spinnen, geen problemen mee, zeldzaam.
In het voorjaar heel veel motten en rupsen, oorzaak: buxus. Buxus opgeruimd, nooit gespoten, maar zeker is dat er buren zijn die hun sculpturen in buxus hebben gered door met gif te spuiten.
(Naakt-) slakken (geen insecten, ik weet het) zeldzaam, zal de droogte wel debet aan zijn.
Kortom, insecten zat, maar als je ze opdeelt in "nuttig" en "hinderlijk" neemt hier het aantal niet af, maar verschuift de nadruk van nuttig NAAR hinderlijk.

2
4 Hadjememaar

@3 De kop vermeldt al "verdwijnen". Je moet in je nopjes zijn !!
Blijf verder maar in je autistische hoekje, hier zijn verstandige mensen met elkaar in gesprek.

9
5 Hadjememaar

@3 vraagtekenveertje
Jij bent echt ziek met je gezeik over moslims als we het hebben over serieuze gevaren voor àlle mensen question

25
6 Uit Den Haag

@4
Hommelnesten heb je altijd maar voor een paar maanden. En daarna zijn de jonge koninginnen en darren inmiddels uitgevlogen, en zoeken een plek om de winter door te komen om dan voor het volgende jaar zelf een kolonie te starten. En de werksters sterven daarna van ouderdom evenals de oude koningin. Dat is meestal zo rond juli of augustus.

0
7 rebo

@3 Dus je hebt liever dat de Insecten verdwijnen dan de moslims Valt me mee voor zo een Ultra rechtse ezel

3
8 RonMVV

** gebruiker verwijderd **

@3 jij bent nog meer geïndoctrineerd dan de doorsnee IS strijder. Hoe haal je het in je hoofd ?

9 verwijderd322399

@9 Ik noem het een obsessie wat @3 heeft

1
10 RonMVV

@7 Bekend. Maar lees het maar en neem het letterlijk : "Voordat de zomer begon"
In juni waren ze alweer weg.
Hier klopt iets niet.

2
11 Hadjememaar

@8
Dit heeft volgens mij niks meer met ultra recht of zo te maken. Dit is gewoon een obsessie waar hij mee opstaat en ook weer mee naar bed gaat. Trouwens je las het precies andersom dan wat hij schreef. Hij had juist liever insecten.

1
12 rebo

@1
Nu wel weer dauw was in de zomer wel logisch he
En rond de randmeren ongekende hoeveelheden insecten lijkt wel meer dan alle jaren dus geloof er weinig van iig lokaal niks aan de hand

1
13 Deelname

@12 Dat snapte ik , dat hij liever insecten. heeft Maar als je de kop leest

Klopt het wat ik typte Was een grapje

2
14 RonMVV

** gebruiker verwijderd **

@10 eerder obsessief compulsief gedrag.

15 verwijderd322399

@5
Wie ? Jij ? Proest

2
16 Deelname

@3
Compromis ? Spuiten tegen nsecten en die andere beesten ?

1
17 Deelname

@15 Ik denk hij als wakker wordt Hij als eerste moslims zegt

1
18 RonMVV

@11
Misschien dat het dit jaar sneller is gegaan onder meer ook door het veel warmere weer dan gemiddeld. Ik denk niet dat er een vast tijdstip voor staat. En hier komt er iedere dag een specht bij mij in de tuin om mijn bomen uit te kloppen om te kijken of er nog insecten zijn. En ook stikt het hier in de tuin van de roodborstjes en koolmezen en merels. Alleen mussen die zie ik hier bij mij zeker al 30 jaar niet meer. Er was hier nog een plek in het dorp waar je mussen zag en dat was bij zo een hertenkamp. Maar het is bij mij zelf net een soort van heemtuin met wingerd, varens, verwilderde rozen en hulst en nog allerlei andere planten en struiken die aan zijn komen waaien.

0
19 rebo

@13 , Hier heb ik nog geen dauw gezien, terwijl je vroeger zomer's al in de schemering dauw op het gras had. Nu loop ik iedere nacht als ik mijn hond uitlaat met stoffen pantoffels door het gras en ze blijven kurkdroog.

2
20 Freidenker

@19 Door warmer weer zouden er juist meer insecten moeten zijn

0
21 RonMVV

@21
Dat ligt er aan want het kan ook zijn dat het hierdoor dan weer veel te droog is. Want ik las hier ook dat er deze zomer veel minder dauw was. Dauw is een vorm van neerslag die ontstaat als waterdamp in de lucht op vaste voorwerpen condenseert. En ik denk dan ook dat de luchtvochtigheid afgelopen zomer een stuk lager was dan gemiddeld.

1
22 rebo

@22 Ja dat klopt niet aan gedacht

0
23 RonMVV

@19 Ik ben blij voor jou en misschien nog wel meer voor die roodborstjes en koolmezen en merels bij jou.
Merels was ik vergeten te noemen, niet gezien.
Spreeuwen, hele zwermen, moeten die nog komen? Kan aan de hoge temperaturen liggen, is waar. Maar moeten ze nog komen?

Maar ik verzin het niet. ik heb de hele zomer zowat geen vogels gezien, afgezien van de wat grotere soorten. En mussen hadden we hier zat, ze zaten met tientallen in de tuin en vooral op de fontein (ik heb de foto's). maar dit jaar niet....

Wat die hommels betreft, dat nest in de spouwmuur was nieuw voor mij. Misschien dat dit de reden is. Maar zo spectaculair was juni niet, al was mei best goed.
Je schrijft zelf juli/augustus voor het einde van z'n nest. Ik lieg het niet als ik zeg dat ze het begin juni al weer voor gezien hielden.

En mijn tuin zou je gerust een wildernis kunnen noemen, alles mag er groeien, zolang het maar niks anders verstikt. Beetje snoeien zodat ik er zelf tussendoor kan, meer doe ik niet. Er staat hier gevlekte aronskelk... Nou, dat vraagt "verwaarlozing" in de randstad, of niet soms.

0
24 Hadjememaar

@21
Het heeft ook geen reet met het veranderende klimaat (dat overigens al 4,5 miljard jaar verandert) te maken. Klimaat"wetenschappers" hebben weer geld nodig en daar wordt alles voor bij elkaar gelogen. Dat geld wordt nu voor de neuzen weggesnaaid van degenen die onderzoek zouden moeten doen naar bijvoorbeeld het gebruik van landbouwgif. De klimaatreligie begint nu echt schadelijk te worden.

4
25 grovi

@25 We proberen het hier over eigen waarnemingen te hebben. Gelieve je met je geneuzel te verplaatsen naar een van de tientallen draadjes die jullie al dagelijks verzieken met je onwetendheid.

2
26 Hadjememaar

@26
Wie is "we"? Jij en jezelf? Behalve autistisch ook nog schizofreen?

4
27 grovi

@27 Ah, je kunt niet lezen... Dat wist ik niet en ik kan er ook niets aan doen. Jammer voor je.

1
28 Hadjememaar

@24
Ik weet wel dat je hier in mijn locatie vroeger (tot een jaar of 30 geleden) vanaf deze tijd van het jaar en dan gedurende de hele winter duizenden spreeuwen had. Dat waren dan gewoon hele complete wolken die de lucht verduisterde als ze dan opvlogen. En meestal
's middags tegen een uur of 4 gingen ze zich dan allemaal verzamelen om dan met zijn allen
's nacht in een nabij gelegen bos te bivakkeren. En dan was het de hele nacht een pokkeherrie van al die spreeuwen. Maar dat zie ik ook al jaren niet meer. Dat waren natuurlijk spreeuwen uit Noord Duitsland en Denemarken en de rest van Scandinavië die hier dan overwinterde. De reden dat er hier geen ene mus meer is zou ik niet weten. Want op zich is er hier niet veel veranderd en woon ik nog steeds in hetzelfde huis. Ik kan me nog herinneren dat als kind zijnde ik boven in de slaapkamer de mussen kon horen als ze dan hun nesten bij ons onder de dakpannen hadden. En wat ik ook veel ziet in grote tegenstelling tot vroeger zijn veel eksters. En tegenwoordig zijn er hier ook ontzettend veel reigers en die zag ik in mijn jeugd ook bijna niet. Ik herinner me dat die reigers vroeger ontzettend schuwe vogels waren die bij het minste of geringste al wegvlogen. En tegenwoordig vliegen ze al niet eens meer weg voor je dus wat dat betreft hebben die zich ook aardig aangepast. Het komt er volgens mij gewoon op neer dat de omstandigheden blijkbaar zijn veranderd, en waardoor sommige soorten juist wel beter gedijen en andere juist weer niet. Buizerds die zie je nu tegenwoordig ook ontzettend veel en zelfs volop langs snelwegen. Waarschijnlijk dat er dan voldoende muizen en zo in die bermen en groenstroken zitten zodat het interessant voor ze is.

0
29 rebo

@29 'Het komt er volgens mij gewoon op neer dat de omstandigheden blijkbaar zijn veranderd.'
Ik had zelf ook al het idee dat het gevolg een oorzaak had.
Verder vermoed ik dat we over 14 dagen weer twee weken verder zijn.

Ik laat dit onderwerp verder maar weer over aan grovi en zijn vriendjes.

1
30 Hadjememaar

@30
Ik ga er ook van tussen. Laters.

0
31 rebo

Op het vaste land schuift alles op , krijg je de dieren die normaal meer zuidelijker leven.
Op een eiland heb je dat stukken minder en verdwijnt een heleboel zonder aangevuld te worden en is de aanslag op biodiversiteit dus groter.
Ik verzin het ter plekke , ik weet niet of het klopt.

2
32 eh

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

15 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

18 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

18 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

18 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is die bruinrechtse Kamervoorzitter Martin Bosma....

21 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor mensen....

28 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor niemand....

29 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Manga De SexePornorusaKhoe Kardashian NudeMaria Gjieli PornhubRakul Preet Singh Sexy HotMadison Pettis PornMawha18Vintage Sex PornSlepping Gay PornLyia SilverYinyleonDana Vespoli Texting IncidentBlack Sloppy HeadWife Shared CuckMovies With Big TitsIndiasex SitesPenis DoctorFull Hd Full Sex VideoHotwap NetPorn Videos Jd교복 자위Xnx Sex Video DownloadPuffy Nipples XxxKamasutra Sexy FilmBengali Actress Porn VideoVr PirnLauren Elise NudeCuckold SquirtGay PornnewsLaura Linney BoobsCrush FetishLady Haha NakedNangi Ladki VideoXmx VideoXnxx Porn VidioEnglish Sex Video MovieBlue Picture JapaniMia Malkova Sophie Dee JoiLesbian Black Mail PornHypno StrippingCoolmeetPornsatrCheating Wife Fucking VideosCarbaleonPhotoacompanhantFunsizedasian NudeScene Girl PornDog Knot AnalAraby SexyPornos ExóticosFree Pornot VideosBahroom PornCall SexRoja HotStep Sister Brother XxxExploitedasiateenJustice Leauge PornSmutty MangaFree SextingCamara PriveXvideosred ComCollege PornMarina Sitis NudeXxxvideeoX Malayalam VideoDescargar Gratis Videos PornosBlack With Big Tits PornTeacher Sex Video SongHote Xxx.comPlaygirl NudeFree Porn Xnxz文轩探花Chzech Glory HoleMom StraponSexygirls PronPornstar From JapanX V IdeoStormy Daniels XnxxKkvsh LeaksVika BorjaFree 3gp Porn VideosKate Winslet Hot VideosNaked Fat WomenJqvRed Saree Sex VideoBi Mmf BlackTik Tok Porn AccountsPornoxxx HdOld Gay Men NudeOn Road Sex VideoKannada Sex XFfm BbcLeather Skirt PornDiscord Porn BotChaurbateNyomi BanxxSara Lyn ChaconSexy Pics NakedNs PornSanilene XxxEroanimeNhentai.net MilfAnima Lesbian PornSexy Asian NudeKat Perry NakedXxbp HindiFuck Nights AtSxvideos Tamilسكس بث مباشرPorn Hub PremiuimFotos De Negras PeladasBest Porn SitedForced PornoYounggoddesskimPetite Teens NakedEbony Foot WorshippingGiantess Vore PornLalovetheboss PornhubNude WvMaddy May Anton HardenChat Ave GaySweetie Fox PhubSex Video Ladies LadiesBangladeshi Teen PornSofia PornstarNatural Sex PornCuckold CreampieNaked Boys SexLesbian Gang BangSunylon XxxCollge Party PornLinksnappyTainton TaraPenis PicturesSheman PornTs SarasalazarAnkita Dave PornHigh Heels Sex VideosDominique SimoneHypno Japan PornJamie Marleigh AnalMilovsnsCamarade VoyeurDoctor And Nurse XxxSuperchartlivePorn Pic IndiaIndian Sex Videos With Hindi AudioShamayne PornLesbian Anal PornosIranian Pornstars