door Nieuwsgierig in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 4
  • 634x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is toch niet normaal dat je een huisarts gaat bedreigen.

1
1 gaulette

Zodra ze beginnen te dreigen een beveiliger er bij roepen en ze duidelijk voor de keuze stellen, wachten op je beurt en je mond dicht houden , of wegwezen ,met een aantekening bij hun naam.
Niet pamperen, niet sussen, niet diplomatiek zijn, het is dit of dat.
En vaak hebben die grootste schreeuwlelijken niet eens zo dringende zorg nodig.

0
2 Marrie

@1 , fatsoen is compleet verdwenen. Leraren worden ook bedreigt door de sneeuwvlokjes, omdat de speciale sneeuwvlokjes geen 7 krijgen.

4
3 caso

Van de huisarts gelijk door naar de gevangenis voor behandeling, zou ik denken....

2
4 TedjeR

Hoop dat dit artikel mensen wakker schudt zodat ze hulpverleners met andere ogen gaan bekijken. Dat ze er zijn om jullie te helpen en er niet zijn om jullie te pesten.
Goed dat dit geschreven is!!

1
5 Erika

artsen rijden al lang geen visite meer zonder chauffeur

6
6 Jeb

@6 Dan gaat het wel erg ver als dat zou moeten omdat ze niet meer veilig zijn.

0
7 Eindpenthode

@7 zieke mensen zijn soms aggressief uit frustratie, of hun omgeving is gefrustreerd

10
8 Jeb

Schandalig is dit.
In wat voor land leven we toch.
Een arts bedreigen.
Ambulance personeel word ook met regelmaat bedreigd.
Komt omdat ze tegenwoordig veel ste kort lontje hebben.
Dan gaan ze maar mensen bedreigen.
Als ze der zin niet krijgen.

1
9 annie

Word tijd dat er van iedere bedreiging of intimidatie aangifte word gedaan!

Zijn namelijk vaak de figuren die ook diezelfde dingen doen bij ambulancebroeders e.d.!

0
10 Zie Hier

Een bedreiging heeft niets met een bezoek aan de dokter te maken en kan daardoor niet onder zijn beroepsgeheim vallen. Daardoor kan aangifte gemakkelijk gedaan worden.

MAAR!

Helaas zijn de strafjes tegenwoordig vaak niet hoger dan een gesprek met een kopje thee erbij...

0
11 upanddown

** gebruiker verwijderd **

Mmm.... Kort draadje dit.

12 verwijderd23941

@11 Daar kan je weleens gelijk in hebben. De desbetreffende dokter antwoord op Twitter.

@derkrunhaar
15 okt.
"Dat vind ik ook. Maar het draait altijd uit op diep door het stof gaan tijdens klachtenprocedure als arts en een bos bloemen voor de bedreiger."

Zie Twitter:

0
13 Nieuwsgierig

Bij ons in het ziekenhuis is het, twee keer een gele kaart en daarna rood dan kom je er ook niet meer in.,

0
14 eigenmening

@1 Dat is het ook niet! Bedreiging van Ambulance personeel, burgenmeesters, huisartsen en ga zo maar door. Kan niet anders zeggen dan: Welkom in Nederland!!

3
15 TouchScreen

Absurd.
Het lijkt wel een trend, die bedreigingen.

0
16 Wild Rover

@2 Verwende tokkies met een kriebelneus.

1
17 Wild Rover

@16 ; Dat is het ook. En niet alleen door buitenlanders of Tokkies. Feitelijk is het zelfs begonnen bij die VVD-erts.

>Bullebakken die denken hun gelijk te kunnen afdwingen met hard schreeuwen, geld, advocaten...<

Ik heb heel wat jaren in het Gooi gewerkt en nergens zoveel bedreigingen naar mijn hoofd geslingerd gekregen als daar. "Weet u wel wie ik ben?!".. vaak kwamen ze bij mij terecht na het personeel op de werkvloer bedreigd te hebben, vaak dat ze zouden zorgen dat zij ontslagen zouden worden. Dat personeel wist wel beter gelukkig en stuurden die lui gewoon naar mij door.

4
18 Mariska3

@18 Ja hoor, het zijn vast VVD'ers die een huisarts bedreigen. question
En dreigen met een rechtszaak is vast niet de bedreiging die hier bedoeld wordt.

3
19 Wild Rover

@18 Dit waren niet de bedreigingen in de zin van een rechtszaak maar in de zin van "Ik schop je een verlamming". In het bovenstaande artikel kan je ook lezen dat er werd gedreigd met "Ik kom de boel kort en klein slaan als ik niet direct word geholpen"

https://www.nationalezorggids.nl/zorgpersoneel/nieuws/45105-artsen-op-huisartsenpost-steeds-vaker-bedreigd-door-patienten.html

Runhaar werkte maandagavond als regiearts op de hap en hielp de triagisten mee met beoordelen of patiënten wel of niet op de hap moesten worden gezien. ‘Twee keer werd ik aan de telefoon bedreigd. Denk aan verwensingen als “ik schop je een verlamming”.’
De derde bedreiging betrof een patiënt die – na door de triagist naar de eigen huisarts te zijn verwezen – op eigen gelegenheid naar de hap kwam en aldaar Runhaar dreigde over de balie te trekken.
Bron: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/drie-keer-bedreigd-tijdens-een-dienst-in-de-huisartsenpost.htm

1
20 Nieuwsgierig

@15 Ik hoor Rutte nog zeggen: bedreigingen en aanvallen tegen hulpdiensten moeten zwaar bestraft worden.

0
21 gaulette

@18 Jouw versie van het bedreigen aan artsen komt overigens ook steeds vaker voor. Je zal maar arts zijn. Soms zal het terecht zijn dat patiënten een klacht indienen, maar veel vaker is het niet terecht.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/17/patienten-klaag-alsjeblieft-niet-te-snel-a2624898

0
22 Nieuwsgierig

@19 en @20 ; Ik zeg niet dat het daar hier over gaat, ik zeg dat het daar begonnen is. Als het bij de rijke klasse bon-ton is om mensen te bedreigen, is het niet vreemd dat anderen dat op den duur gaan overnemen.

Bedreigen is bedreigen. Of het er nu om gaat dat een klant schreeuwt dat hij je carrière voor de rest van je leven onmogelijk zal maken, je dure advocaten op je dak zal sturen, of dreigt je in elkaar te rammen... het is allemaal bedreiging.

2
23 Mariska3

@23 Nonsens. Het is niet begonnen bij wat rijke baasjes die dingen eisen en met een rechtszaak dreigen.
Het is het gevolg van een verwende bevolking die, omdat ze zorgpremie betalen, denken een voorkeurspositie te hebben.

3
24 Wild Rover

@24 ; Als je het specifiek wilt hebben over de zorg.. waren het weldegelijk die hautaine rijkelui. Later kwamen daar de fulltimers bij die voor een langdurige klacht naar de huisartsenpost gingen want dan hoefden ze niet onder werktijd te gaan.

Ik weet niet wat jouw achtergrond is, maar ik kom uit de zorg en ik heb het allemaal zien ontstaan. Vroeger had je het ziekenfonds en de particulier verzekerden. Er was meer geld en tijd in de zorg. Toen had je die situaties veel minder.

Nu moet het van hogerhand steeds goedkoper en met steeds minder mensen en die rijken krijgen geen voorkeursbehandeling meer. Je krijgt echt absurde situaties in de zorg. Mensen die totaal niet zelfredzaam zijn die naar huis worden gestuurd. Zoek het maar uit. Niet raar dat men steeds agressiever wordt.

2
25 Mariska3

@25 Ik was een boerenjongen en nu ben ik een boerenman.
En dreiging tot het verlamd schoppen van een huisarts is in mijn boerenhandboek iets anders dan bezuinigingen of financiële privileges.

1
26 Wild Rover

@23 Ik denk dat het een combinatie is van. De omgangsvormen zijn de laatste jaren veranderd en daar hebben niet alleen artsen mee te kampen. Dat zie je hoe er omgegaan wordt met politiemensen, ambulancepersoneel, leerkrachten in het onderwijs etc. etc. Om bij de huisartsenposten te blijven, die hebben het vaak erg druk en er gaan steeds meer mensen om niet urgente ziektegevallen die best kunnen wachten tot maandag, maar ook meer dringende gevallen komen voor omdat ouderen langer thuis blijven wonen. Bezuinigingen spelen ook een rol.

Huisartsenposten raken overbelast: 'Systeem moet op de schop'

Bron: https://nos.nl/artikel/2191179-huisartsenposten-raken-overbelast-systeem-moet-op-de-schop.html

0
27 Nieuwsgierig

* Verwijderd door de redactie *

28 Dumper

@26 ; Je mist blijkbaar het vermogen verbanden te leggen tussen verschillende zaken.

Gewoon even een heel klein voorbeeld. Je zit met een zieke baby. De baby heeft hoge koorts, duidelijk pijn want gilt de boel bij elkaar en is ontroostbaar. Omdat je het niet meer weet bel je de huisartsenpost. Na een hele waslijst aan vragen die vooral gaan over de verzekering en de kosten krijg je een afspraak. Niet: komt u maar meteen, maar een afspraak; 2,5 uur later mag je komen. Je krijgt te horen dat je een kwartier vooraf aanwezig dient te zijn en je ID en zorgpas mee moet nemen.

Dus.. daar zit je dan. Na een dik uur zit je er nog. Met een krijsende baby. Mensen die na jullie zijn binnengekomen worden voor jullie binnengeroepen. Op een gegeven moment merk je dat er meer mensen een afspraak hebben gekregen op exact dezelfde tijd en dat mensen die na jullie binnen waren gekomen 10 minuten vóór jullie een afspraak hadden.. met z'n tienen en maar 2 huisartsen.

Dus je vraagt eens aan de balie en dan krijg je een geïrriteerd verhaal over drukte, bezuinigingen, mensen die best even tot de volgende dag hadden kunnen wachten, enz. En of je maar even wilt gaan zitten. Ondertussen krijst je baby echt alles bij elkaar. Nog steeds.

Na 10 minuten waag je het er nog maar eens op en zegt dat dit toch niet kan.. dat jullie al zo lang wachten en dat de baby echt ziek is en pijn heeft. En dan haalt de medewerker de schouders open zegt: "U kunt ook naar huis gaan en morgen uw huisarts bellen..."

Waar komt die agressie vandaan? Heeft vast helemaal niets te maken met bezuinigingen en financiële privileges die afgenomen zijn.

4
29 Mariska3

@27 ; Kijk eens naar de andere kant: Hoe er om wordt gegaan met personeel, met uitkeringsgerechtigden, met bejaarden... Het speelt overal, niet alleen bij hulpverleners. Kijk eens in het verkeer hoe onverdraagzaam en agressief er gereageerd wordt.

Het hele systeem met die huisartsenposten was vanaf het begin al een drama. Veel te ver weg vaak, te anoniem, te kostengericht. En dus ook veel minder huisartsen per aantal patiënten.

Ach ja, ik kom uit een klein dorp. We hadden 2 huisartsen en die hadden omstebeurt avond en weekenddienst. Als je iets ernstigs had, zoals ik eens kokend water over mijn voet heen als kind, dan ging je gewoon naar de dichtstbijzijnde en liep (hinkelde) je even achterom.
Overdag doordeweeks kon je bellen. Gewoon van 8:30 tot 16:30. Geen probleem. En ze hadden een spreekuur.. geen afspraak voor nodig. Bij de apotheek liep je gewoon binnen voor een herhaalrecept.

Moet je tegenwoordig om komen. Voor het maken van een afspraak kan je maar een uurtje of 2 per dag bellen. Dan kan je over 2 dagen wel terecht, met een beetje mazzel. De assistente is doorgaans 'bezig met haar eigen werkzaamheden', aan het vergaderen of heeft pauze. Herhaalrecepten moeten via het internet bij de apotheek besteld worden en 2 dagen later mag je ze dan ophalen.

En die huisartsenpost.. mensen uit dat dorp zitten dus een half uur in de auto naar die post. OV is zeer beperkt en 's nachts afwezig. En dan moet je dus bellen voor 'een afspraak' .. en tref je een bomvolle wachtkamer aan. O.. en je mag nog per kwartier dokken voor het parkeren ook.

2
30 Mariska3

@29 Ja, en u mist het vermogen om het topic en diens relevantie op waarde te schatten.
Het zal mij worst wezen hoe lastig een baby is wanneer het over de bedreiging van huisartsen gaat.

1
31 Wild Rover

* Verwijderd door de redactie *

32 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

33 E.Meel

@33 Onzin, Schippers heeft er 9 miljard bijgegooid.

1
34 Wild Rover

@29 Op een gegeven moment merk je dat er meer mensen een afspraak hebben gekregen op exact dezelfde tijd en dat mensen die na jullie binnen waren gekomen 10 minuten vóór jullie een afspraak hadden

En u komt uit de zorg wat u in @25 beweert.? Kennelijk niet uit de curatieve gezondheidszorg. En zeker niet in de huidige tijd.

Want dan weet u dat men op SEH's en HAP's trieert en de meest (levens)bedreigde zieke als 1e geholpen wordt. En niet de baby die als hardste krijst. Bij ons in het Zh hebben we daar gelukkigtrouwens aparte ruimtes voor. Beter voor ouders + baby, als voor personeel en de andere patienten,

1
35 La Cabana

* Verwijderd door de redactie *

36 E.Meel

@32 ; Altijd grappig wanneer men denkt te weten wat de politieke richting is van iemand.

1
37 Mariska3

@36 Het zorgbudget stijgt elk jaar.
Maar Schippers wist het efficiënter te maken zonder te bezuinigen en 12 miljard te besparen.
https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2018/zorgkosten-wederom-minder-hard-gestegen

0
38 Wild Rover

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Heidschi Bumbeidschi ( 1966 )https://www.youtube.com/watch?v=dUlaDUOL2c8...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

ThWil
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Dat is al zolang die asielzoekers hier naar toekomen. Zijn zat verhalen over te vinden. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Een geloof is inmiddels tot ras gepromoveerd? Voor mij is een geloof een keuze. En daar mag je op hakken zoveel je wilt. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@35Sinds wanneer heb ik een religie? Ik ben niet gelovig maar wel allergisch voor fascistische godenaanbidders die vrouwen, homo's en joden al...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@32 En wie is daar schuldig aan? Niet mijn (groot)ouders. . . Zij hebben mijn broers en zussen netjes opgevoed. Niet mijn leraren en ond...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ThWil
Tijd voor een ritje in de gloednieuwe achtbaan van Europa Park: Voltron Nevera

Uren in de rij voor een ritje van nog geen minuut. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Komt dan ook gelijk al dat vuurwerk aan de orde waar blijkbaar kleine kinderen bij zijn betrokken. Uiteraard de kinderen van henk en ingrid. ...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@34 Is bij jouw religie niet anders hoor....

10 minuten geleden geplaatst door soapbox

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@29""We hebben het over het gevoel van vrijheid in Nederland en daar hoor de vrijheid van Godsdienst, die zwaar bevochten is, gewoon bij."'...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@27 Je blijft dom, kan daar niets aan doen. Nou ja je hebt toch wel nog een prima internetrugzakje voor jezelf kunnen regelen. ...

13 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Lana Rhodes XxxBlack Guetto PornMan N Woman Making LoveVietnamnese PornDaftsex.cokmPhotos Sexes Gratuit3dporn ComicChloe Bailey NakedMia Malkiva AnalFur Coat PornhubPale PawgXnxx MenKiara Mia NudeSweet AliseBrazzer HqPorn ItalianFree Pron VNetvideogirls What Big Sisters Are ForNude Beach BoobsJessicarabbit PornSabrina Carpenter FeetShaileen Woodley NudeGay Arabic PornBeach Vacation Jamaica GangbangKeriyaJandk92Raping Porn TubeHentai Release ListP O R N ProxyLike Omegle WebsiteHeureporQuero Ver Vídeos Pornô CaseiroFree Hindi Xxx VideoGoogle Blue Film DikhaoMarnie PornWhatsapp Video Call Sex VideoPorn Star FemaleTwitter Ava AddamsBlondeadobo FaceColedge PornGujarati Porn VideoSubverse Hentai GameUllu Full MovieScarlet PornSwallowing CompilationMissax PornosBd PornografiqueOmegle PortugalIndian Video Call MmsMeican PornGloryhole CumswallowGrupos De Pornografia WhatsappXnxx Black CockValeriakeeler OnlyfansRed Sparrow Nude SceneSex Hot Mallu AuntySexvidelBangla First Time SexHouse Wife Cheating PornSexual Groping VideosFor Bidden PornBaixar PornôNidhi Agarwal Xxx VideoBad MilfsBengali Boudi Foking VideoLenatheplug Jason LuvJapanese Village Sex MoviesLeakedzone.comHenati PicsAnime De PornôGay Prisoners PornSia Wood GloryholeHamster Pornos VideosXnxxhdvideoMeggnutt LeaksSites Like Best GoreSarawrcosplay LeaksPictures Of Naked BoysWoahkenzy Onlyfans LeakDaddy Old PornBabygmag OnlyfansSex With Stranger PornSunny Leone Bathroom VideoJable AvSites Porn GayMellisa DebblingHardcore ItaliansSex Sex BpAmeshaSunny HartNova Patra Masturbating5000 Nsfw RedditTick Tock XxxAssistir Filme PornPantiy PornLast Of Us Ellie NudePorn QueenTelugu Shakeela Sex VideosPussy GifsBig Hero 6 AuntWomen Pictures NudeNude Bath AuntyFilme Pornográfico Filme PornôTürk Alt Yazılı PornSkylar Blue LeakedPorno DanSunny Leone DanielNaked GirlsdancingWild PornographyCumming On HeelsPokemon NsfwWhat Is A TwunkFrancesca JamesEthiopian PornPornos EstarHairpulling PornXnxx Fistingسكس بالمدرسهBlue Sex HindiDesert PornAndreina De Luxe PornPron Xx X VideoPiratebay-orgHijab. PornoAssistir Vídeos PornografiaBig Black Dick SexGandi Baat Full MovieFat Nude AuntyFkaka GermanyLatinateenTarjan X VideoSex Couple IndianElephantlistThe Fappening ForumAdult WoekKelly Lynch NudeUfc PornhubMone Divine PornStraplezChubby Gorl PornMunmun Dutta SexyRickey Johnson PornRandi Sex HindiXxx Bf Hindi ComMalayalam Sex Hd VideosSunny LenoeChinese Teen MasturbationFree Porn GrannyCrazy Leaks TwitterXnxx Japan Sister