Niet de zorg, maar het zorgstelsel is duur (joop.bnnvara.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  99 Reacties

  • 32
  • 1172x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@20 Dat is allemaal misplaatste beeldvorming, statushouders hebben exact dezelfde rechten en plichten als elke andere Nederlander. De integratie / inburgering is juist sinds 2013 faliekant mislukt dankzij het neo-liberale marktwerkingsfundamentalisme dat in dit topic centraal gesteld wordt.

7
51 Crannbuidhe

@51 Behalve voorrang op de woningmarkt en staatsgesteunde initiatieven om ze aan het werk te krijgen dan. question

5
52 Wild Rover

@47 : Misschien wat verder kijken.
Wie verdient er volgens jou geld?

Aan de strijkstok van de verzekeringsmaatschappijen blijft verrassend weinig hangen en verzekeringsmaatschappijen zijn veel beter met onderhandelen met zorgaanbieders (o.a. ziekenhuizen) dan overheidsinstellingen.
Kijk maar naar landen waar het volgens jou dan beter zou moeten zijn, zoals het in GB of Canada is. (of recent was)

5
53 Jackd

@52 we hebben het niet over statushouders zie @47 ????

3
54 Bollieboos
55 Endandit

Het wordt door de politiek ontkent dat de zorg door bestuurders en managers zo duur is maar hoeveel van die figuren zitten niet grafieken en tabellen bij te houden voor een zeer riant salaris?

1
56 Eric

@54 Ik reageerde op iemand anders.
Je zult op je beurt moeten wachten, beste Bollie. question
Maar vooruit.
De Nederlandse zorg is helemaal geen puinhoop, dat maken de eeuwig ontevredenen er maar van omdat de premie omhoog moet. Accepteren dat de zorg dynamisch is (keer op keer is er innovatie om ziektes te bestrijden/vermijden),is teveel gevraagd wanneer het wat centen kost. En als we de kosten zouden drukken door dat soort zaken niet te bekostigen, valt er wel weer vanaf de andere kant te zeiken.

8
57 Wild Rover

@52 Exact hetzelfde zoals andere (urgente) Nederlandse doelgroepen ondersteuning krijgen van de overheid volgens dezelfde (wettelijke) kaders, bijvoorbeeld mensen aan de onderkant van de samenleving, dak- en thuislozen of mensen met een sociaal-medische indicatie.

6
58 Crannbuidhe

@58 O ja? Krijgen gemeentes ook subsidies voor het opvangen van die groepen?

2
59 Wild Rover

@57 Het huidige zorgverzekeringsstelsel is op het uitgangspunt gebaseerd dat via marktwerking de kosten gedrukt worden door een verbetering van de gezondheid van de Nederlandse burgers. De marktwerking zorgt er echter voor dat allerlei zogeheten ‘verticale’ collectiviteiten de kosten (in de premie) voor reguliere zorgverzekeringen omhoog drijft. Via een wetswijziging van de zorgverzekeringswet wil het Rijk nu deze verticale collectiviteiten onmogelijk maken, met andere woorden de marktwerking wordt door de overheid nu weer ingeperkt.

2
60 Crannbuidhe

@59 Ja, alleen krijgen de gemeenten van het Rijk geen ‘subsidie’, de gemeenten voeren in medebewind rijkswetten uit en krijgen daarvoor burgeren toebedeeld uit de Rijksbegroting. Voor 2018 bedraagt het macrobudget voor de zorg bijvoorbeeld een kleine 80 miljard en eveneens hetzelfde bedrag voor sociale zekerheid.

3
61 Crannbuidhe

@61 Burgeren moet budgetten zijn.

2
62 Crannbuidhe

@60 Het klinkt leuk maar wat je feitelijk beweert is dat je een inkomensafhankelijke premie wil, zoiets als het ziekenfonds (wat al niet werkte).
Wat de overheid nu probeert te doen, is niks meer dan de zorgkosten te drukken ten bate van iedereen, niet alleen van de (reguliere) premiebetalers of de ondermodalen.

6
63 Wild Rover

@61 Nou, nee. Het is geen toeval dat er veel asielzoekers geplaatst worden in kleine gemeenten, die hebben vaak geldgebrek en kunnen de subsidies (of budgetten, of fondsen, of geldpotten, of steun etc.) het meeste gebruiken.
Het is dus niks meer dan een ordinaire, financiële stimulering voor de opvang did voor andere groepen niet aanwezig is.

3
64 Wild Rover

@57 niet zo lang geleden was er een documentaire op de tv dat de ontwikkeling en het onderzoek hiernaar ontzettend duur was. Dit was echter één grote leugen van de farmaceutische industrie die met kleine veranderingen miljarden verdienden. En wie betaalt deze kosten?

0
65 Eric

@64 De statushouders worden naar rato van het aantal inwoners van de desbetreffende gemeente geplaatst.

5
66 Crannbuidhe

@57 De marktwering (zorgverzekeraars/zorgaanbieders/politiek)
hebben het tegenovergestelde bereikt
Zorg zou goedkoper worden
Geen wachtlijsten meer
Niets bereikt en alles over de rug van de burgers

1
67 Bollieboos

@66 O ja, zoals die 1400 in Oranje (Drenthe). question

3
68 Wild Rover

@67 'De zorg zal houdbaar blijven' zou een betere benaming zijn geweest.

6
69 Wild Rover

@46
Ik ben het een keer niet met je eens question
Het gaat om de exorbitante winsten, niet om een terugverdien model. Puur woekerprijzen.
Ik weet zeker dat je het niet vergeten bent hoe ze de prijs giga wilden opvoeren.
En dat is de ware aard vd farmacy!
Binnen een dag werd de prijs voor het medicijn Daraprim verhoogd van 13,50 dollar naar 750 dollar per pil.
https://www.ftm.nl/artikelen/martin-shkreli-de-man-die-medicijnen-5000-procent-duurder-maakt?share=1
Hoe een farmaceut de prijs van een oude pil vervijfhonderdvoudigde
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/24/de-pil-die-in-10-jaar-tijd-500-keer-duurder-werd-a1614201
Pharmaceutical giant 'plotted to destroy cancer drugs to drive prices up 4,000%'
https://www.independent.co.uk/news/health/drug-giant-aspen-plot-destroy-cancer-medicine-big-pharma-times-investigation-a7683521.html
‘Kosten farmabedrijven voor 95% door reclame en me-too medicijnen’
https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/kosten-farmabedrijven-voor-95-door-reclame-en-me-too-medicijnen/
Wetenschappers: kosten nieuw medicijn veel lager dan farmaceuten beweren
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/wetenschappers-kosten-nieuw-medicijn-veel-lager-dan-farmaceuten-beweren~b12cc2bf/
Daarbij negeert de farmacie ook graag dat ze weliswaar onderzoek helpen bekostigen in ziekenhuizen ed , maar daardoor ook profiteren van diezelfde onderzoeken, profiteren van de kennis en kunde en medewerking van patienter. Ze hebben hen kei en keihard nodig en daar mag misschien ook wel een prijskaartje aan gehangen worden of beter nog, een aantal procenten meedelen in de winst. Zonder hen kwam er geen middel op de markt.

En verder zorgen de pluchen tussenlaag, de gigantische bureaucratie, de onnodige ingrepen, en idd migranten en allochtonen die overal een tolk bij nodig hebben en speciale wensen zoals een vrouwelijke arts ed, misbruik en corruptie/fraude voor een steeds duurdere en meer onbetaalbare zorg.

0
70 Bleke Betty

@68 Je hebt het over een AZC.

4
71 Crannbuidhe

@71 Lood om oud ijzer.
En dan nog..
"Het COA wil vergunninghouders zoveel mogelijk koppelen aan gemeenten waar zij de beste kans hebben om goed te integreren"
Dat staat volledig haaks op de huisvestingswet.

5
72 Wild Rover

@71 Het Rijk benoemt de aantallen voor de huisvestingstaakstellingen voor de gemeenten, het COA coördineert de personen die voor die taakstelling in aanmerking komen voor de desbetreffende gemeente.

4
73 Crannbuidhe

Wat ook wel 'grappig' is dat er veel heisa is geweest en nog over de nieuwe donorwet, want zoveel mensenlevens zouden kunnen worden gered. Wat ze er niet bij vertelden, was dat het een ziekenhuis en het aantal operaties gebonden is aan een budget.... En voor veel meer orgaan operaties is niet eens geld. Oplichters zijn het! Leugens en bedrog, de nieuwe werkelijkheid question

0
74 Bleke Betty

volgens mij hadden ze uitgerekend dat het iets beter uit zou pakken tov ziekenfonds, zonder alle ellendige tussenstappen en administratie... maar ja wij zijn goed in banen over banen te creeeren...

0
75 maarten1234

@74
Nog erger was dat de schijn werd opgehouden dat het om Nederlandse donorbanken ging, terwijl het om internationale donorbanken gaat.
Denk, dat mensen bij registratie, zich dát niet realiseren.

1
76 Strongoli

@76
Ja, dat is ook nog een onderbelicht feitje. De betrekkelijk internationale donorbanken, waar wij geen grip op hebben en behoorlijk schimmig kunnen 'opereren' buiten ons gezichtsveld om. Het zou mij niet verbazen als de meeste organen naar het buitenland gaan. Hoewel, ook voor het verwijderen van veel organen is niet genoeg geld. Laat staan voor de gehele export procedure, of zal dat weer uit een ander potje komen?

0
77 Bleke Betty

@64

Wat een onzin .
Ik woon in een kleine gemeente die al jaren een sluitende begroting heeft zonder tekorten wat bij veel groteren bij lange na niet lukt .
Het is zelfs zo dat die finanancieel gezonde gemeenten op hun rijkstoelagen werden gekort om de schulden van de groten op te vangen .
Onze gemeente was daar ook de dupe van .
Subsidies of toeslagen door de overheid zijn meestal zo krap bemeten dat er geld van de gemeente bij moet .
Omdat de overheid altijd redeneert dat kleine gemeenten meer op maat kunnen werken wat volgens de overheid gelijk staat aan zuiniger wat natuurlijk kolder is omdat en kleine gemeente ook minder personeel heeft ( en kan betalen) .

6
78 No newstoday

@77

Nederland en nog 7 andere landen werken samen in Eurotransplant .
Er is ook een vestiging in Leiden .
Dar melden zij hun organen aan .
Eurotransplant kan aan de hand van vraag , aanbod en matches verdelen .
De verdeling vindt plaats ( niet strikt maar wel bij veel vraag ) op grond van het aantal wat aangeleverd op grond van het aantal inwoners door de landen .
Daarom krijgen Nederlanders sneller een orgaan bij behandeling in Belgie omdat die meer krijgt omdat zij daar al lang de wet “ doneren ja tenzij men nee zegt “ heeft die daar goed functioneert en geen gezeik heeft gegeven zoals hier.
De kans dat hier iemand een orgaan uit het buitenland krijgt ,is ook groot .

4
79 No newstoday

@76

Acht landen waaronder Nederland werken samen in Eurotransplant ( met vestiging in Leiden )
Zie verder de @79 en de site van Eurotransplant .

3
80 No newstoday

@75

De overheid zag er geen gat meer in om de kosten van het ziekenfonds , die gruwelijk uit de klauw liepen , in hand te houden .
Men dreef ongeveer op de particulieren die al zo veel moesten betalen dat het niet nog meer kon worden .
Daarom heeft men het georganiseerd zoals het nu is .
Als het ziekenfonds nog zou bestaan ,was dat zeker ook veel en veel duurder geworden .

4
81 No newstoday

Eigenlijk best knap, alles wat aangeraakt is door de vvd...
de belasting dienst justitie defensie zorg is een puinhoop.
niets verbetert

2
82 Gratiebarmhart

@65

Ontwikkeling en onderzoek wordt overal ter wereld gedaan door wetenschappers die zeer gespecialiseerd zijn en daarvoor door de farmaceutische industrie betaald worden .
Er is onderzoek wat 10 jaar ofzelfs veel langer duurt .
En dat kost wat!!
Het is ook logisch dat hen die dat betalen daar ook wat van terug willen zien en aangezien er steeds meer en andere ziekten komen , moet dit proces steeds doorgaan .
Ook het ontwikkelen van medische ingewikkelde apparatuur gaat door en is zeer kostbaar ( ik ben zelf kortgleden in de MRI- scan geweest en heb mij min of meer laten uitleggen hoe dat werkt en welke resultaten het geeft.Wonderbaarlijk en mooi !)
En wij profiteren er van .
of het zo duur moet zijn als het is wet ik niet maar het moet wel betaald worden .

5
83 No newstoday

@67

Je kunt het niet vergelijken omdat je niet weet wat het ziekenfonds 12 jaar later ook mee had moeten gaan in de kostenstijgingen .
Er is geen land in de EU wat goedkoper is qua verzekering en wat je er voor krijgt .
Ja , Engeland , maar vast wel gehoord wat een vreselijke zooi het daar is in de NHS ziekenhuizen . Daar word je eerder ziek dan beter.
Veel Engelsen sparen zich een ongeluk om naar de particuliere zorg te gaan.

5
84 No newstoday

@39

Onzin, als iedereen 5% van zijn netto inkomen aan premie betaald, besteed iedereen precies evenveel. Iemand met een bijstand uitkering zal dan net zoveel betalen als iemand die een miljoen verdiend, namelijk 5%

Kijk, als het niet uitkomt roept men als eerste dat het niet eerlijk is om in procenten te rekenen, maar als het om salaris verhoging gaat rekent men wel ineens in procenten. Want als de schoonmaker €50,- bruto per maand opslag krijgt kan dat voor de directeur niet zo zijn. Veel te weinig dan opeens.

Met bekeuringen is dat precies zo...

2
85 Caliber

Dat DBC is de doosteek!

0
86 caso

@84 Je schrijft: "Er is geen land in de EU wat goedkoper is qua verzekering en wat je er voor krijgt ".

Dat is onjuist. Binnen Europa staat Nederland op de 7e plaats als het gaat om dr zorguitgaven per hoofd van de bevolking. (Bron: World Databank). Alleen in Zwitserland, Noorwegen, Monaco, Luxemburg, Zweden en Zweden is het meer.

Is de kwaliteit van de Nederlandse zorg beter dan in de rest van Europa? Over het algemeen gezien wel. Volgens de Euro Health Consumer Index (EHCI), gepubliceerd door het Zweedse Health Consumer scoort Nederland wel in de top 3, samen met Zwitserland en Noorwegen. Maar daar hangt dus wel een prijskaartje aan.

De gedachte dat zorgverlening goedkoper en beter is door marktwerking is grote onzin. Alsof je als patiënt garantie krijgt op de behandeling en anders niet goed geld terug.

Als je die zogenaamde "marktwerking" z'n gang laat gaan, komt er een moment dat iemand boven een bepaalde leeftijd niet meer in aanmerking komt voor bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie omdat hij te oud is. Ondanks dat zo'n operatie nog uitstekend uitgevoerd kan worden tot op hoge leeftijd, zal men gaan redeneren dat de kosten te hoog zijn in verhouding met de levensverwachting en/of het economisch rendement van een patiënt. Niet de arts bepaalt meer of de operatie verantwoord is op medische gronden, maar de "marktwerking" (lees verzekeraar) op financiële overwegingen.

0
87 Belazerd

Commercialisering van de gezondheidszorg is een misdaad. Verzorging met een winstoogmerk is uiterst asociaal. Een staat moet de verantwoording dragen voor het welzijn van haar bevolking.
Onze regerende volksvertegenwoordigers schuiven echter steeds meer verantwoordelijkheid van zich af.
Het in potentie beschikbare geld wordt verkeerd besteedt. Bijvoorbeeld aan de EU, de kostenverslindende extra regeerschil om onze overheid heen die ons ook nog eens onze zelfbeschikking afneemt.
NEXIT en o.a. zorg terug naar de overheid, waar het hoort!

1
88 logikus

In geen EU-land bestaat om zelf en eigen risico te betalen allen in Nederland , da zie je maar weer hoe corrupt de zorgverzekeraars en het kabinet Rutte I II III onder VVD CDA D66 PvdA CU SGP zint. De idioten in de tweede kamer moeten het Duitse systeem invroren waar de betaling direct aan de ziekenfondsaanbidders word overgemaakt van uit de loonafschrift waar werkgever en werknemer samen aan betalen.

0
89 Gunther

Blijft mij toch verbazen, dat we mensen enkel nog als kostenpost proberen te bestempelen.
En dat in een land waar zo ontzettend veel geld is!

0
90 mening

Joop.....................................next

2
91 Uitede aka Espede

Sommige essentiele dingen kun je niet aan de markt ( = geld verdienen ) overlaten en daar is zorg er een van.
Sowieso is zorg HET voorbeeld van een volledig doorgeschoten systeem.
Er is ook geen weg meer terug. Er zit een een hele laag tussen die hiervan afhankelijk is geworden of zouden alle achmea en consorten mensen wat anders gaan doen?

0
92 elpablo

je moet zorgen dat de artsen de baas zijn in de zorg en dat de belasting de kosten dekt

1
93 Jeb

@87
Financiën moeten weldegelijk een item blijven.
Het kan niet zo zijn dat dat alles wat kan moet kunnen, ondanks is de kosten.

1
94 Realisme graag!

zolang de vraag wanneer zorg eindigt en sterven begint niet filosofisch tot genoegen is behandeld

1
95 Jeb

@94 "Niet de arts bepaalt meer of de operatie verantwoord is op medische gronden, maar de "marktwerking" (lees verzekeraar) op financiële overwegingen."

Wanneer je de twee D66 voorstellen combineert: de Pia Dijkstra orgaandonor wet en het voorstel om euthanasie te vergemakkelijken dan zou je in een wat "complotterige" bui kunnen concluderen dat we in deze neoliberale maatschappij op weg zijn om alle onrendabelen in de maatschappij orgaandonor te laten zijn voor de elite/rendabelen.
Overigens zie ik iets soortgelijks bij bij demente moeder die in een verpleeghuis zit: regelmatig krijg ik het verzoek toestemming te verlenen aan de plaatselijke medische universiteit om allerlei experimenten met haar te doen: m.i. weinig kies.

0
96 Conradijntje

@96 Sorry @96 was voor @87 en niet voor @94

0
97 Conradijntje

@96
Los van dat euthanasie stukje, dat natuurlijk onzinnige komplotter gedachten zijn, is het natuurlijk ook een ongelofelijk moeilijk dilemma.

Moet bv elke kankerpatiënt altijd elke chemokuur krijgen omdat er mogelijk een positief effect te verwachten is? We gaan allemaal ooit dood en we hebben een grote kans dat dit aan kanker zal zijn. Moeten we dan allemaal voor vele tonnen aan chemo's consumeren?

Dit zijn kosten, die betalen we bij lange na niet met onze premies.

Dit is een moeilijke discussie, maar hij moet gevoerd worden, juist ook om te voorkomen dat het dadelijk een kostenmanager gaat beslissen.

0
98 Realisme graag!

In Nederland mag je gewoon niet doodgaan. Echter doodgaan is dat wat je bij je geboorte meekrijgt. Probeer eens vast te stellen wat leven is. Is een leven gekluisterd aan een bed leven? Is een leven met pijn leven? Het zal voor iedereen verschillend zijn, maar geef mensen de ruimte om dood te gaan. De zorgkosten zullen navenant dalen.

0
99 rlw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@23 Ben je weer de onnozele aan het uithangen?...

1 minuut geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11Een link kopieer je gewoon dus daar kan niet veel fout gaan. Ik denk dat het iets met NK heeft te maken want ik had een week geleden precie...

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@21Het zit meestal tussen de oren en wordt aangepraat door de woke-club.Wat de mannen sporten betreft, daar zouden ze ook geen vrouwelijke g...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Oeps112
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

ONGEKENDE PEILING! PVV op 25% van de stemmen bij Europese Verkiezingen: HISTORISCHhttps://www.stichting-jas.nl/2024/03/ongekende-peiling-pvv...

5 minuten geleden geplaatst door Oeps112

RobP
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@16 Jij vindt...Nou, wat je vindt mag je houden. :-)Transgenders (in dit geval) waren van origine mannen (kerels) en zijn omgebouwd naar vro...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@4.Dan betaald COA [wij dus] de renovatie....

8 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13Daar krijg je toch geen antwoord op want trollen stellen alleen vragen en antwoordden alleen maar terug met snerende, persoonlijke reacties...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Mac Benac
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Moet kunnen.........

9 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Oeps112
FVD-intellectueel John Laughland FILEERT Rusland-roeper Helga Salemon: 'Ze wordt betaald door de NAVO!'

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/fvd-intellectueel-john-laughland-fileert-rusland-roeper-helga-salemon-ze-wordt-betaald-door-de-navo...

9 minuten geleden geplaatst door Oeps112

NK. App
Xxx Com VidoDani Daniel CryingDesi Very Hot Sex VideoRough Face FuckMaddison Beer NudesJuliannemoorenudeLilly Ford PornKristen Hager NudeSexy Babes Naked三上悠亚X Video AsianXxx Vde0Spit Sex VideoChina Bf HotTabboo PornBokep Indon LivePuking PornSpankbabgBest RedditpornIwank TwFree Porn CatorgoriesXxnnxnBysexnetMum And Son Sexy FilmPorn FilmsBangladesh Xx XPapas Con Hijas CojiendoPorn Free HdCzech Mega SwingersBoneca Sexual Realista1 Night In ParisHarly Quinn Porn ComicsBoymeetsmilfDesnudas ColegialasBlow Job Videos GayKya BoliKerala Actress Nude PicsTiffany Marston PornPussy TeaserMbmh-060Tamil Pundai ComMarta Villalobos BukkakeDanboooruSexsaoy ComPornoimageOlivia Casta OnlyfansBrunettebunnyHot Blondes NudesFuta Animation PornNikki SexDani Daniels Nude VideosMom And Son Nude BathMelkor Mancin PornGwen Ben Ten PornKajal Raghwani XxxXnxx NeighbourGirls Omegle.comBeautiful Busty PornPrimas PornosSarina Valentina PornSava Schultz LeaksTransescortCharisma Charpenter NudeAmanda Love WikiSophia Leone MoviesWife Boob PressMolly Quinn Sexy无码动漫Diseny PornIndian Aunty Fucking PicsJenblanco PornThick Curves PornXnxx School HindiBen SexLes Anime PornEbony AssjobJuggwprldPornhub SafetyHentai Porn VideoNude Snap HommeStepmother's FirendsXnx69Kelsey Kane Rest And ChillNoel Leon NudeJapan Sex VideoHot And Sexy Babes VideosDoja Cat BootySexy Movie SexSexy Pooja HegdeSexevideosMadhuri Dixit Ka SexYouporrnNina Hartley Lesbian PornGirl NudeDoggy PosePokemon XnxxIndian Bhai Bahan SexOld Grandmother SexIndian Horse SexPorn SislovesmePhonesexkingdomSonakshi Sex18dart3RbreezyXxx Sexy Sister And BrotherMia Malkova BtsHot Licking PornTickle AbuseIvy SnowEnglish Hot Bf VideoMia KhulfaMia Malkova Hd VideosLacey Lay PornAnal On First DateReal CamXxx Girl Vs GirlEnormous Boobs BikiniIndian Call GirlPornstarwomenPornstars GaloreBabestation CamValerie Bertinelli NudePorn MadreCuckold Wife VideosLexi Marvel LeakXxx Brother Sister IndianBrazzers TransgenderDanielle Savre NudeFree Srip GameBig DikGujarati Sex HdCathy Heaven Porn VideosWww Xxx Bhabhi VideoLady OnyxxPorn IcomMaria Arreghini NudeIndian Girl Mms PornIndian College Grils Sex VideosPornos AfricansGay Realistic PornDani Daniels Hd Sex VideoKacey Kox PornViking Barbie ThreesomeJennifer WhitePorn Kendra WilkinsonElizabeth Hurley NueeShakeela Telugu SexPorn NameFredina Nightclub3d Xxxx