NOS NieuwsAangepast

Eindelijk akkoord bij Air France: loonsverhoging van 2 procent

Luchtvaartmaatschappij Air France heeft in de slepende cao-onderhandelingen een akkoord bereikt met vier vakbonden. Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 2 procent die met terugwerkende kracht op 1 januari 2018 is ingegaan.

Op 1 januari 2019 stijgt het loon opnieuw met 2 procent. In oktober volgend jaar begint er een nieuwe onderhandelingsronde over het salaris. Daarbij zullen "de globale economische situatie" en de situatie bij Air France worden meegenomen, meldt het bedrijf.

Toch is het de vraag of met het cao-akkoord alle problemen van tafel zijn. Zo zou de beruchte pilotenvakbond SNPL, de motor achter de pilotenstakingen bij Air France, de overeenkomst niet hebben ondertekend.

Vier andere vakbonden, voor zowel grond- als cabinepersoneel, deden dat wel. In totaal vertegenwoordigen die vakbonden iets meer dan driekwart van het Air France-personeel.

Het onderhandelingsresultaat biedt een nieuw perspectief voor de toekomst, schrijft Air France-KLM-topman Smith in een persbericht.

Stakingen

Het cao-conflict bij Air France sleept al maanden voort en ging dit voorjaar gepaard met tal van stakingen. Die kostten het bedrijf honderden miljoenen euro's. Vanwege de kwestie stapte topman Janaillac op.

De onrust bij Air France leidde ook tot flink wat zorgen bij zustermaatschappij KLM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl