Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 19 oktober 2018

Gezonder vleesassortiment bij Jumbo

Jumbo heeft de hoeveelheid zout in haar verse vleesproducten aanzienlijk verlaagd. Honderden populaire producten - van hamburgers, speklapjes en satéspiesjes tot braadworst, gehakt en slavinken - zijn onder de loep genomen. Het totale verse vleesassortiment bevat nu gemiddeld 20 procent minder zout. Dit komt neer op zo’n 27.000 kilo minder zout per jaar. Bovendien zijn waar mogelijk allergenen uit producten gehaald en is het aantal e-nummers verminderd.

De verbeteringen worden komende tijd doorgevoerd bij nog meer producten in het verse vleesschap. Jumbo heeft hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt en is continu bezig met nieuwe doelstellingen op het vlak van lekker en gezond eten.

Jumbo heeft zich ten doel gesteld om eind 2019 de hoeveelheid zout in haar totale verse vleesproducten terug te dringen tot maximaal 1,25 gram per 100 gram. Hierbij gaat Jumbo uit van een eigen normering die verder gaat dan de binnen de branche gemaakte afspraken. Inmiddels bevat een groot deel van het assortiment vlees dat in de schappen ligt al veel minder zout. Ook zijn in deze producten kunstmatige smaakversterkers vervangen voor natuurlijke ingrediënten en zijn waar mogelijk de producten allergeenvrij gemaakt. Deze aanpassingen maken allemaal onderdeel uit van Jumbo’s streven om klanten te helpen en inspireren om weloverwogen en gezondere keuzes te maken op het gebied van eten.

0 reacties:

Een reactie posten