Vermeend misbruik nichtje: Klazienavener slaat man uit Nieuw-Buinen gebroken oogkas

Een inwoner van Klazienaveen (42) heeft een 44-jarige man mishandeld, omdat hij zijn toen 17-jarige nichtje zou hebben misbruikt.

Tegen de verdachte is woensdag 240 uur werkstraf geëist. De man geeft toe dat hij vorig jaar op het festival C’est la Vie in Emmen de confrontatie heeft gezocht met het slachtoffer. Hij wilde opheldering van de 44-jarige inwoner van Nieuw-Buinen die een paar maanden eerder de dochter van zijn zus seksueel zou hebben lastig gevallen.

Waas voor zijn ogen

De Klazienavener verklaarde bij de rechtbank dat de man lachend toegaf dat hij geprobeerd had om het meisje te misbruiken. Daarop kreeg de verdachte naar eigen zeggen een waas voor zijn ogen. Hij deelde een paar rake klappen uit. Het slachtoffer wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd bijgehaald door zijn belager. Vervolgens is de Nieuw-Buiner opnieuw mishandeld. Ook toen hij op de grond lag, is hij geschopt en geslagen.

Slachtoffer naar ziekenhuis

Het slachtoffer liep een gebroken oogkas en een gebroken neus op en is naar het ziekenhuis overgebracht. Meerdere getuigen hebben de mishandeling gezien. Een aantal heeft verklaard dat niet alleen de Klazienavener heeft geslagen. Ook twee vrienden van hem, broers van 36 en 34 jaar uit Schoonoord en Assen, zouden hebben geslagen. Zij ontkennen. De man uit Klazienaveen houdt ook vol dat hij alleen heeft geslagen.

Geen camerabeelden

Volgens de officier van justitie is er geen overtuigend bewijs dat de twee broers schuldig zijn aan medeplegen van de mishandeling.,,Getuigenverklaringen zijn tegenstrijdig aan elkaar. Er zijn geen camerabeelden. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het optreden van de broers in moreel opzicht niet veroordeel. Ze hadden hun vriend moeten tegenhouden.”

Voor de broers is vrijspraak gevraagd. Tegen de Klazienavener is naast een werkstraf ook 33 dagen cel, waarvan 30 dagen voorwaardelijk geëist. Hij is ondertussen in psychische behandeling en verklaarde dat hij spijt heeft. ,,Het had nooit mogen gebeuren.” De rechtbank doet over twee weken uitspraak.