Rokers krijgen het de komende jaren heel moeilijk (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 9
  • 605x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

en men accepteert het gewoon, alle geneugten worden ontnomen om alleen nog maar te kunnen werken en dan op het hoogtepunt doodgaan anders is het niet economisch verantwoord.
.

3
1 de redelijkheid

"Dit staat in het concept-akkoord dat staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) met antirookclubs en gezondheidsorganisaties heeft afgesproken. De tabaksindustrie werd bij die onderhandelingen geweerd."

Een akkoord sluit je met de tegenpartij. Rokers komen er niet in voor. Rokers zijn dus Untermenschen volgens Rutte c.s. en verder blijkbaar het grootste deel van de maatschappij. Paria's die je overal mag wegschoppen. Die je met pure haat en minachting mag bejegenen.

Het gevaar hiervan voor hunzelf zien anti-rokers niet. Iedereen wordt eraan gewend, dat de overheid zo omgaat met een specifieke groep mensen. Maar daarna volgen er meer groepen.

4
2 Wendel

Gaan ze de hard drug alcohol nog een keer aanpakken? Het lijkt mij toch dat dit véél meer schade en letsel veroorzaakt dan roken. De roker heeft er alleen zichzelf mee, de hard drug gebruiker vaak anderen.

5
3 Bluth

Ik ben geen roker maar ik vind het allemaal maar een heksenjacht op de rokers.

2
4 Interessant

@4 Het is wel gek dat je erbij moet zetten dat je geen roker bent. Men lijkt te denken alsof enkel rokers tegen dit soort maatregelen zijn.

Ik heb nog nooit in mijn leven tabak gerookt, ga er ook nooit aan beginnen, maar ik heb nul last van iemand die voor mij rookt. Ruikt het lekker? Nee. Maar de dame die haar deobus heeft leeggespoten stinkt 10x erger.

5
5 Bluth

@3 ze zijn zelf gebruiker dus dat komt later,

2
6 de redelijkheid

In plaats van het te verbieden komen ze met zulke plannen en blijven het roken zo in stand houden.

12
7 NLsandman

@3
Ik weet dat je het nieuws volgt, en van daaruit kun je weten dat alcohol de volgende is.

2
8 Janzzen

@8 Oh ja, en waar zijn die signalen op te vangen?

2
9 Bluth

@3 Alcohol is al lang aan de beurt. Dat hoor en lees je overal. En terecht.
Zeggen dat een roker alleen zichzelf ermee heeft is nogal naïef.

7
10 Zoefzoef

De slogan destijds SAMEN LOSSEN WIJ HET WEL OP was dus op leugens gebaseerd en de rokers zijn door die anti rokers bezodemieterd.

2
11 eigenmening

@10 En men verkoopt het nog steeds overal. Men geeft het nog steeds aan hun minderjarige kinderen om te proberen. Dus hoezo is alcohol aan de beurt? Hoor nergens dat dat ongezond is. De mythe dat een glas wijn per dag gezond is bestaat ook nog steeds.

Naïef? Nou, toon jij dan maar eens aan dat meeroken in de buitenlucht schadelijk is. Ik wacht er niet op hoor, want ik weet dat je dit niet gaat lukken omdat meeroken in de buitenlucht niet schadelijk is.

3
12 Bluth

Ben geen fan van een overheid die zich te veel met mensen hun leven bezighoudt. Maar goed, ik rook toch niet dus ze gaan hun gang maar.

10
13 Yiroesh

Voor de rokers die lopen te minnen, ik rook zelf ook, al 28 jaar.

4
14 NLsandman

@12 Zo vind ik moeiteloos een onderzoek waarin wordt beweerd dat meeroken buiten, binnen een straaal van 9 meter wel degelijk schadelijk is.
Voor iedere mening is namelijk wel een onderzoek te vinden ter onderbouwing. Nogal onzinnig natuurlijk. Als je op 10 meter afstand staat, adem je nog steeds rook in, maar ook fijnstof en andere schadelijke gassen.
Maar buiten dat vind ik meeroken ontzettend smerig.

6
15 Zoefzoef

Ik snap niet, hoe liberale partijen als VVD en D66 groen licht kunnen geven aan zo een dictaat! Laat nou eens iets aan de mensen zèlf over, gvd!

3
16 rEmco44
17 Janzzen

@15 Kom dan op met dat onderzoek, geef de link.

De rook is al gefilterd door de longen van de roker, de schadelijke stoffen die eruit komen zijn verwaarloosbaar in de open lucht. De auto die voorbij komt is vele malen schadelijker.

Oh ja, de geur. Nou, jouw deo stinkt ook dus ook maar verbieden!

4
18 Bluth

@17 Gaat dus over alcoholmisbruik. Goede morgen, probeer het nog een keer.

2
19 Bluth

@13 Jij rookt toch wel zei je een tijdje terug? (Een paar peuken per week is ook roken. question)

0
20 Bluth

@11
We lossen het samen op is door de rokers aangegrepen om gewoon door te gaan met roken.
Wie besodemietert wie nou eigenlijk.....

9
21 Janzzen

Dat de rokers het steeds moeilijker krijgen door allerlei maatregels en kosten die worden opgelegd door de overheid en de anti club rokers.
De rokers zullen het wel gaan accepteren tegen deze maatregels en de hoge kosten die de rokers wordt opgelegd, zelfs massale opstand tegen al die maatregels en hoge kosten zal geen verzet te bespeuren zijn.
Alleen frustraties boosheid en geschreeuw meer is er ook niet van te verwachten, de Nederlanders komen niet meer op tegen hun recht en verzet wat hun wordt ontnomen.

2
22 Billiger

@19
Meer dan 1a2 glazen alcohol per dag wordt aangemerkt als misbruik.
Do the math.

0
23 Janzzen

@23 En ik heb het dus over gewoon alcohol gebruik, wanneer dat aangepakt gaat worden zoals roken.

... Staat de koffie al klaar?

1
24 Bluth

Bovendien, als sigaretten en tabakswaren hier te duur worden, (wat ze al zijn) zal dat lijden tot nog meer smokkel en import van sigaretten uit het buitenland! (Uit Luxemburg bijvoorbeeld) Niet doen dus!

2
25 rEmco44

@18 https://academic.oup.com/ntr/article-abstract/16/4/478/1172928
Maar los van dit onderzoek, je zou een reactie eens wat beter moeten lezen: Ik geef zelf al aan dat een onderzoek of nog erger, een vage link, geen bewijs is. Jij denkt kennelijk, zoals veel schreeuwers hier op NK, dat een link gelijk een bewijs is.
Ik durf daarnaast de stelling aan dat mijn deo prettiger ruikt dan tabaksrook.

2
26 Zoefzoef

@26 Juist. Het bekende onderzoek waarvan je het daadwerkelijke onderzoek niet in kan lezen. Waarom niet? Omdat ze geen rekening hebben gehouden met fijnstof van bijvoorbeeld het remmen van auto's. question

Ik denk niet dat een link bewijs is. Ik denk dat een link met gedegen bronvermelding waarin je de wetenschappelijke onderzoeken in kunt zien wél bewijs is.

Of iets lekker ruikt, of stinkt, is subjectief. Iemand kan jouw deo vinden stinken, dus moet die deo maar verboden worden toch? Want, roken stinkt, en daarom moet roken verboden worden.

3
27 Bluth

Ik rook zelf niet maar iedereen die dat dat wel doet moet dat maar zelf weten ik heb er totaal geen last van.
Ik zie het allemaal als een betutteling van het volk door de overheid, ze behandelen deze mensen als paria's maar verdienen er wel graag geld aan met de accijnzen op tabak.

0
28 welofniet

@22 Klopt zelfs hier in Frankrijk waar men voor elke st=cheet in actie komt kost het roken hier plus min 10 euro per pakje voor 3 gram en das geen grap iedereen die op vakantie si geweest in Frankrijk die ene pakje tabak heeft gekocht weet dat en is zeker te weten geschokken van de prijs die men hier hanteerd en stopt men met roken hier? Nee, omdat met verslaafd is.

0
29 vis

Niets zo onaantrekkelijk, als een tabak rokend mens. In de volksbuurt waar ik ben opgegrgoeid zie je ze bij bosjes. Van die doorgerookte mannen en vrouwen, op een scootmobiel en aan de zuurstof door copd. Van mij mag een pakje sigaretten €20 gaan kosten. De accijns op alcohol mag ook flink omhoog, ook zo'n "vieze" verslaving.

7
30 vanBinsbergen

Wiet wordt gedoogd, maar tabaksprijzen gaan sky high... Hoe kan je dan ooit spreken van een "volledig rookvrije generatie"? question question

Me dunkt dat de overheid het zelf opkweken van tabaksplanten in de kaart speelt/stimuleert.

1
31 Gandalf

Hoe is het beleid in bv Duitsland of Luxemburg?
Ik ben geen roker, maar woon niet zover van de grens: over het algemeen is Haags BTW- en Accijns-beleid vooral gericht op de Randstad en niet op de grensstreek. Uiteraard wordt het voor steeds meer mensen interessant om boodschappen over de grens te doen, als allerlei prijzen in NL hoger liggen dan in Duitsland....

0
32 Gandalf

@27 Het daadwerkelijke onderzoek is wel degelijk in te zien, maar daar moet je voor inschrijven. Het is een academisch onderzoek en jij gaat er zomaar vanuit dat er geen rekening is gehouden met andere factoren.
Een wetenschappelijk onderzoeker ziet heus het verschil tussen fijnstof van tabaksverbranding en die van remblokken. Het feit dat je dit als argument aanvoert, betekent al dat je het verschil niet ziet tussen sbs6 en telegraaf niveau en echt niveau.

0
33 Zoefzoef

Volgens mij krijgen rokers het met dergelijke maatregelen juist gemakkelijker om er eens mee te stoppen. Dus zijn het maatregelen die ik positief vind.

4
34 Al

@24
Je vraagt om bewijs van mijn stelling dat alcohol als volgende in de ontmoediging komt. Dat geef ik je. Gewoon te vinden bij de overheid. En in plaats van te zeggen, "ok, dat wist ik niet," ga je in flauwe smoezen schieten als in "normaal" alcohol gebruik....

Maar goed, het zegt meer over jou dan over mij.
En nee, de koffie is niet klaar. Ik ben aan het verhuizen en de koffiepot staat al op het nieuwe adres....

0
35 Janzzen

@21 .
De anti rokers want die hebben eenzijdig besloten dat roken verboden moest worden in de horeca en nu de rest van het openbaar leven tot straks het nog verboden word om bij je eigen thuis te gaan roken want in huis word het ook al niet meer getolereerd.

0
36 eigenmening

Roken bij bedrijven of instanties kan alleen verboden worden op hun eigen terrein.
Roken op de openbare weg kan volgens mijn niet verboden worden. Gemeenten hebben het onderhoud en bewaakt de veiligheid op de weg wat weer betaald wordt de bevolking.

Kan een leuke rechtszaak worden tegen de gemeenten en Nederlandse staat.

0
37 Pluten1

Gelukkig wonen we slechts 2 km van de Duitse grens waar we nu ook al tanken, boodschappen, sterke drank en citaten kopen.

1
38 niet-alles-geloven

Sigaretten natuurlijk

1
39 niet-alles-geloven

Ik vraag mij af waarom niemand de staat voor de rechter heeft gedaagd en schadevergoeding heeft geëist. De staat was een vd grootste verdieners aan rokers. Ik ben opgegroeid met de Marlboro-man reclame. Overal was met toestemming vd overheid reclame om toch vooral zoveel mogelijk te roken. Dus in die zin zou je wel degelijk ook de staat aan kunnen klagen. Als ik rijk was, zou ik het doen! Morele pluche-plakkende minkukels.

0
40 Bleke Betty

@34 Volgens mij gaan er juist heel veel narrige mensen rondlopen in Nederland als men niet meer kan roken. 4x Geprobeerd te stoppen, en zo ontzettend narrig geweest.

0
41 gaulette

De zwarte markt gaat hier heel erg van profiteren.
Weg accijnzenquestion
De schatkist verliest hier alleen maar op. De regering maakt helaas wel meer fouten. Gaat steeds slechter met Nederland. De ene domme beslissing na de ander.

0
42 Liz
43 garriet

In Luxemburg is het nog zeer betaalbaar.

1
44 grovi

@43 Het is geen wiet, dus niet strafbaar om zelf te planten...questionquestion
Ik ruik handelquestion

0
45 Liz

Ik wil graag een Ruttevrije regering. Liever nog zonder de VVD

1
46 Uitede aka Espede

@45 , Het telen van tabak is belastingontduiking en dus ook strafbaar.

1
47 Freidenker

@47 Ik heb het niet over belastingontduiking maar gewoon legale handel, maar dan stukken goedkoper. Een "gezonder" soort, zonder giftige toevoegingen. Ook een ideequestion

0
48 Liz

@47

Mag je zomaar zelf tabak telen?

Ja, het is in Nederland toegestaan om zonder vergunning tabak te telen, mits de teelt-oppervlakte niet groter is dan 1 are (10meter x 10meter), en opbrengst strikt voor persoonlijk gebruik is.

0
49 garriet

@49 Goed om te weten.

0
50 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

2 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

3 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

3 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

11 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

17 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Tessa LaneIndian Web Series Big BoobsNaked In LibrarySaucy Santana PornIndian Porn ComicsTop Reddit NsfwFree Porn Videos PBesutiful Nude WomenSummertimejames PornEroticmoviesOld Goes Young ComGame Of Thrones HotMichelle Borth NudeTamil Mallu SexTeacher Fucked HardVídeo Pornô Grátis BrasileiroIndian Desi Wife Sex VideoSinnerxxxSexe Porn VedioOnlyfans Leak WebsitesHentai IsekaiCuckold SuckPene Del BaboDirty Talking CougarGirlsofdesireSkipthegame.Curves_4_dazeXxx Video Mom SanCuck Kissing21 Naturals.comClip 4 SaleVicoria MatosaAnalvids 4kThick Mature PornColombianas XxAnalgirlfriendBollywood Actress Sex VediosEgypt Sex PornAnimated Tenticle PornBleach Anime PornInterracial Anal GangTiedupandfuckedPeachyprime Porn8 Muses ComicsTamil Ladies Sex PhotosShellxxxAsian CumSpoon AnalVintage-eroticaFilmes Adultos AntigoAndrea Garcia NudeHot Bhabhi Xxx HdMizuki Yayo PornCute Women NudePornôs BrasileirosFucking MachineTessa Taylor PornIndian Chubby NudeHypno Lesbian PornWww.fetlifeDuagther SwapFilme D Sexo BrasileiroMom Xx X ComFarrah Fawcett NipsIndian Girls Nude PhotosNaked Pics Of Mature WomenItalian Classic PornPorn HaryanaWives Who Love BbcJade Maris PornMom LesbiansexT Girl PornDrunkenstepfathrrShuri AtomiBhojpuri Actress Xxx VideoRichelle Ryan XxxTelegram Porn SitesFree Pictures Nude WomenPorn For NerdsChudai ChudaiHindi Girl Xxx VideoKellymadisonMasturbate EbonyJenny Mcarthy NudeKamsutraSex Wife IndianChubby MilfHindi Xvedios ComKareena Chopra Sexy VideosBhabhi Boobs Press VideoSeexx CinaCloseup Big TitsLeeenksPorn PopulerPorn Video TelegramXxx PositionBlue Sex VideoChina Sex ComTitanic Heroine Sex VideosNew Xxx Indian SexStacey StaxxSerena BlaquelordAnalvidsWww X VideosLegosexTamil Xxx Porn VideosHard HandjobNude CollageBbc Xxx VideoRedheademssIxxxpornVr Sex GameCruella.morgan PornBangla BaulStuffy Bunny DerpixonReba Mcentire NakedWatcherwebs ComYour Kavita BhabhiBbc Sex ComicsFree Pirn MoviesAssfetishStar Ship Troopers Shower SceneIndian Porn MmsPlay Plus OnlyfansHandjob StoriesLily RosseTamil Blue Film ComMilf HuntingPorndish ComHe.tai HavenNu Pour NousPornhublesbicasSue Lightning69 Video8 Inch DildoBlue Film Video MalayalamSex Movie English Sex Movie EnglishGalsexBrazilian FacesittingAudio Dirty TalkingAnglina Porn StarXcudeoPakistani Fucking VideosClara MorgàeKushboo SexDesi Bhabhi Hot Sex VideoLatoya Devi PornTall Girlfriend PornBrother & Sister PornStrapon Joi