door Wilmama in Gezondheid  ·  22 Reacties

  • 3
  • 553x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

speld

8
1 info

@1 in een hooiberg

8
2 Eastwood

Nog zo'n idiote satirische kut site die grappen maakt over de rug van mensen die daadwerkelijk autistisch zijn geworden na een vaccinatie. Op deze manier proberen ze een serieus probleem belachelijk te maken. Niet zo gek dat juist de pro-vaxer Wilmama hier mee komt.

19
3 Enjoylife25

@3
In de tekst is deze link verwerkt:
https://www.ad.nl/binnenland/discussie-over-wel-of-niet-vaccineren-van-huisdieren-laait-op~a3ff21b0/

Nu het debat over het wel of niet vaccineren van kinderen steeds luider wordt, laait ook de discussie over het inenten van huisdieren op. Ook de politiek kijkt mee. ,,Als we in de gevarenzonde komen, komt verplichting om de hoek kijken.

Jij bent degene die fout bezig is en geen gehoor geeft aan onder meer deze dringende oproep:
https://www.autisme.nl/autisme-nieuws/september-2015/standpunt-nva-autisme-wordt-niet-veroorzaakt-door-vaccinaties.aspx

Standpunt NVA: autisme wordt niet veroorzaakt door vaccinaties

De mythe dat vaccinaties invloed zouden hebben op het ontstaan van autisme, of de stoornis zelfs zouden veroorzaken, sterft maar niet uit. De beweringen van de voormalige Britse arts Andrew Wakefield, in zijn frauduleuze Lancet-artikel, zijn inmiddels al herhaaldelijk op wetenschappelijk niveau weerlegd. Toch blijft een kleine groep mensen hardnekkig volhouden dat het krijgen van een Autisme Spectrum Stoornis het gevolg zou zijn van de vaccinaties die aan kinderen tussen de 3 en 36 maanden gegeven worden. Vooral de BMR-vaccinatie zou volgens deze groep met grote regelmaat het ontwikkelen van ASS tot gevolg hebben.

(**) De NVA wil benadrukken zich te scharen achter de standpunten van de WHO (World Health Organisation) aangaande de oorzaken van ASS en bovendien voorstander te zijn en te blijven van het Rijksvaccinatieprogramma. Wij willen dan ook oproepen tot het stoppen van verspreiden van feitelijke onjuistheden over het ontstaan van autisme, aangezien dit kan leiden tot veel onrust en onbegrip. (**)

Nogmaals: ‘Wij willen dan ook oproepen tot het stoppen van verspreiden van feitelijke onjuistheden over het ontstaan van autisme, aangezien dit kan leiden tot veel onrust en onbegrip.’

4
4 Wilmama

Nou, ik heb mijn hond aangestoken met mijn autisme en nu is zij ook autistisch. question

@3 Er is geen enkel persoon autistisch geworden na het krijgen van vaccinaties/een vaccinatie.

2
5 Bluth

Laat mij raden een draadje die wilmama gestart is, zo als bijna elk vaccinatie draadje.

13
6 Rattocasi

@5 wel NA een vaccinatie, maar niet DOOR. Omdat vrijwel alle kinderen op jonge leeftijd (voordat de diagnose autisme gesteld wordt) gevaccineerd worden zullen er altijd domme ouders blijven die de schuld bij het vaccin leggen. Na dit, dus door dit, zal altijd wel de meest persistente drogreden blijven.

0
7 Attercopus

@3 Doe eens gek , doe uw nickname eer aan question

1
8 chouffleur

Shit , nu snap ik onze kat beter .. Autifelixform

0
9 chouffleur

@7
"... zullen er altijd domme ouders blijven die de schuld bij het vaccin leggen."
Mja, of je zulke ouders van een autistisch kind dom kunt noemen is de vraag. Er spelen hier allerlei krachtige, evolutionair bepaalde mechanismen mee die maken dat ouders eigenlijk altijd zo'n verband denken te zien:
- Mensen zijn kampioen oorzakelijke verbanden leggen, en dat heeft ons in het verleden vaak het leven gered -- beter 99 keer voor niks wegrennen bij verdacht geritsel in de struiken dan één keer opgegeten worden door een leeuw. Beter één maaltijd missen wanneer een stamlid zich na de eerste hap niet goed voelt worden dan met z'n allen een voedselvergiftiging oplopen enzovoort.
- Als er iets naars gebeurt, zoeken mensen altijd naar een oorzaak, een reden. Men neemt vrijwel nooit genoegen met 'domme pech'.
- Vaccineren druist sterk in tegen de neiging om je lichaam te beschermen tegen narigheid van buitenaf -- want in de natuur is het eigenlijk altijd foute boel wanneer er iets in je lijf prikt.
- Bij veel dieren en zeker ook bij mensen met hun trage voortplanting en langdurige afhankelijkheid van kinderen is bescherming van het eigen nageslacht een van de allersterkste instincten.

De meeste mensen kunnen zich nog wel over bovenstaande dingen heenzetten wanneer ze hun kind laten vaccineren (lees: opzettelijk pijn doen), maar wanneer er daarna ook maar iets gebeurt met dat kind, is de neiging bijna onweerstaanbaar om dit dan toch aan die vaccinatie toe te schrijven. Om deze reden heb ik in ieder geval nog wel begrip voor het standpunt van dergelijke ouders en zal ik ze niet snel dom noemen.
Toch is het belangrijk dat ook deze mensen accepteren dat vaccinatie niets met de problemen van hun kind van doen heeft -- al was het alleen maar omdat ze zich vaak schuldig voelen, à la "Had ik mijn kind maar nooit laten vaccineren...".

1
10 RichardR

@10 Dom is misschien een beetje beladen term. Ik zou echter hopen dat mensen zich tegenwoordig over hun evolutionaire shortcuts heen zouden kunnen zetten door de kennis die inmiddels in de wereld beschikbaar is. Maar blijkbaar is dat wensdenken, en vallen mensen in no time weer terug op die ingeprogrammeerde patronen.

0
11 Attercopus

@11
Uiteraard heb je gelijk -- onze hele beschaving (of wat daarvoor moet doorgaan) berust erop dat we ingaan tegen allerlei evolutionaire drijfveren. Toch is het voor dit soort discussies denk ik belangrijk om te begrijpen waar antivaccinatiesentimenten vandaan komen, en dat met name de ouders van autistische kinderen toch een heel sterke drang voelen om de oorzaak van de ellende bij vaccinatie te zoeken.

Dit geldt overigens nadrukkelijk niet voor antivaccinatiesentimenten uit andere hoeken; ik heb veel minder begrip voor antivaccinatievolk die hun geloofsovertuigingen niet baseren op ervaring uit de eerste hand -- want hun blik wordt veel minder vertroebeld door de genoemde evolutionaire instincten met betrekking tot hun eigen kinderen. Deze mensen vind ik met andere woorden dus wel dom.
En voor kwakzalvers die antivaccinatiesentimenten aanwakkeren heb ik uitsluitend diepe verachting, want zij hebben sterke financiële en sociale(*) motieven om dit te doen.

*: Veel kwakzalvers zijn bijna letterlijk verslaafd aan de erkenning en waardering die ze krijgen in hun rol als 'gezondheidsdeskundige'. Dit wordt vaak nog versterkt doordat ze zich afzetten tegen de echte medische wetenschap, wat ze een soort goeroestatus verleent onder hun goedgelovige volgelingen. Linda Woudstra is een extreem voorbeeld van zo iemand.

1
12 RichardR

@12 "Toch is het voor dit soort discussies denk ik belangrijk om te begrijpen waar antivaccinatiesentimenten vandaan komen, ..."

Zeker, en ik zal voortaan een beetje oppassen om met het d-woord erin te knallen question.

"... en dat met name de ouders van autistische kinderen toch een heel sterke drang voelen om de oorzaak van de ellende bij vaccinatie te zoeken."

Het lijkt me inderdaad dat mensen de onbedwingbare evolutionaire neiging hebben om een oorzaak van dat autisme aan te wijzen. Maar waarom wijzen ze dan naar vaccins? Ze hadden ook kunnen wijzen naar zichzelf (hun gedrag voor/tijdens de zwangerschap, de opvoeding, of hun genen) maar blijkbaar is het wel lekker makkelijk om de schuld helemaal buiten jezelf te leggen, en een complottheorie erbij te slepen waarbij overheid en industrie samenspannen om mensen autistisch te maken ... Dat kun je toch moeilijk slim noemen question.

1
13 Attercopus

@3
Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. O.a. ik ben dus niet degene die iets verzint over autisme bij mens en dier:
https://www.bva.co.uk/news-campaigns-and-policy/newsroom/news-releases/uk-s-leading-veterinary-body-debunks-link-between-canine-autism-and-vaccination/?fbclid=IwAR1Er8fiu2F6eICnOnbrkAOwN3m1eBZ64BqnxggKHr4S8HKprEtBXyFPOCc

24 April 2018

The British Veterinary Association today issued a statement stressing the importance of having pets vaccinated and debunking the link between vaccinations and autism in dogs, after a controversial social media post by a popular breakfast television show called on pet owners who had noticed such a link to get in touch for a future segment on the topic.

1
14 Wilmama

@13
"Ze hadden ook kunnen wijzen naar zichzelf (hun gedrag voor/tijdens de zwangerschap, de opvoeding, of hun genen)"
Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit soort dingen niet echt uitgebreid heb onderzocht (in tegenstelling tot vaccinatie als hoofdverdachte), maar ik heb de indruk dat dit ook wel degelijk gebeurt. Ik zal dit nog eens nader bekijken.

"...maar blijkbaar is het wel lekker makkelijk om de schuld helemaal buiten jezelf te leggen..."
Dit is m.i. maar ten dele waar. Ouders van autistische kinderen zijn niet zelden vol zelfverwijt dat ze hun kind hebben laten vaccineren, dat ze niet beter hebben geluisterd naar de antivaccinatiegeluiden, en dat ze tekort zijn geschoten bij de bescherming van hun kind enzovoort. Helaas worden deze mensen vaak ook overtuigde (en overtuigende!) verspreiders van de antivaccinatieboodschap.

Rationeel gezien is uitgaan van toeval (domme pech dus) juist veruit beste manier om geen schuld of verantwoordelijkheid te hoeven aannemen, noch bij jezelf, noch bij anderen. Niemand valt wat te verwijten, shit happens.
Maar ja, kennelijk is het dus een zeer sterke menselijke neiging om iemand de schuld te willen geven -- in eerste instantie een ander, maar toch ook vaak jezelf.
(Ook dit schuld toewijzen lijkt trouwens een sterk aangeboren component te hebben, die mogelijk te maken heeft met het willen hebben van controle over je omgeving -- je ziet dit mechanisme al bij heel kleine kinderen, vooral als ze dingen fout doen. Dat er dingen 'zomaar' gebeuren is gewoon niet acceptabel.)

1
15 RichardR

@3 "over de rug van mensen die daadwerkelijk autistisch zijn geworden na een vaccinatie."

Niet mogelijk. Nooit gebeurd, namelijk.

2
16 LanCaster

@15 "Dit is m.i. maar ten dele waar. Ouders van autistische kinderen zijn niet zelden vol zelfverwijt dat ze hun kind hebben laten vaccineren, dat ze niet beter hebben geluisterd naar de antivaccinatiegeluiden, en dat ze tekort zijn geschoten bij de bescherming van hun kind enzovoort."

En dat vind ik raar, dat er naar vaccins gewezen wordt. Dat een verhaaltje op internet of via-via gehoord meer indruk maakt dan wetenschappelijk onderzoek en de voorlichting van de overheid. Daarmee leggen dit soort ouders m.i. toch voornamelijk de oorzaak bij anderen, waar zij niet tegenop kunnen.

"Rationeel gezien is uitgaan van toeval (domme pech dus) juist veruit beste manier om geen schuld of verantwoordelijkheid te hoeven aannemen, noch bij jezelf, noch bij anderen."

Zeker, maar dat bevredigt niet de evolutionaire drang naar oorzaak-gevolg-relaties. Verder zouden mensen ook best kunnen accepteren dat zaken als autisme een genetische component hebben. Maar goed, we drijven af, geloof ik.

0
17 Attercopus

Het lijkt de Griepprik wel...

5
18 TouchScreen

Autisme is aangeboren en kan nooit door vaccinaties worden overgebracht. Het lijkt me stug dat honden trouwens autisme kunnen hebben. Dan moet alles netjes liggen voor ze. alles perfect. Ik geloof er niet in

0
19 Jan met de korte achternaam

@19
Volgens dit artikel -houd me ten goede- zouden honden wel degelijk autistisch kunnen zijn, maar uiteraard (ook) niet door vaccinatie: http://www.of-kimberlys-pride.com/psychisch.htm

(**) Een hond krijgt geen autisme, een hond wordt geboren met autisme.

Hoewel er al langere tijd het vermoeden/besef bestaat dat autisme voorkomt bij honden, zijn wetenschappelijke onderzoeken schaars en dateren van korte datum. In 2010 verscheen er voor het eerst een artikel van Tufts University Health sciences, dat 0CS = Obsessieve-Compulsieve Stoornis (dwangneurose) bij honden in verband brengt met hetzelfde gen dat autisme veroorzaakt bij de mens. Het gaat daarin vooral over honden met een extreem stereotypisch gedrag zoals langdurig staart jagen, rondjes draaien, overmatig likken of zuigen in de flanken of op dekentjes. Een mechanisme dat bekend is bij autistische mensen (heen en weer wiegen etc). De rassen die onderzocht zijn voor dit artikel zijn de Bull Terriër en de Dobermann.

In oktober 2014 verscheen er een tweede artikel van Tufts University waaruit bleek dat er in het neuron(zenuwcel)-serum van de onderzochte Bull Terriërs 20% een zelfde verhoogt CRH level (Corticotropin-Releasing Hormone) aanwezig was als dat het geval is bij kinderen met Autisme. Daarmee wordt dus voor het eerst wetenschappelijk aangetoond dat Autisme wel degelijk voorkomt bij honden. (**)

Hier wordt autisme wel genoemd in de intro, maar er verder niets over geschreven:
https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/huis-tuin-hobby/psychische-aandoeningen-bij-dieren/

Publicatiedatum: 14 maart 2016

De ziektes ADHD, Autisme, Post traumatische stress stoornis (PTSS) en ook dementie komen bij honden vrij veel voor. Veel baasjes weten dat alleen niet en herkennen de symptomen niet. Dat is jammer, want in sommige gevallen is er medicatie of training waardoor het dier er echt op vooruit gaat.

[ Autisme is aangeboren en kan nooit door vaccinaties worden overgebracht.]

Dat klopt i.i.g. als een bus.

0
20 Wilmama

@3
Speciaal voor jou nog dit bericht van afgelopen april:
https://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2018/04/honden-kunnen-geen-autisme-krijgen-anti-faxxers

De mythe dat vaccinaties autisme zouden veroorzaken, is enorm hardnekkig. Nu blijken niet alleen kinderen maar ook honden niet te worden ingeënt door zogenaamde anti-vaxx'ers. Zij zien een prikkie voor Fikkie als een groot gevaar voor hun huisdier.

Een Britse dierenarts luidt nu de noodklok. Die stelt dat angst voor een autistische viervoeter nergens op gebaseerd is. „Honden kunnen helemaal geen autisme krijgen, autisme komt alleen voor bij mensen. En mensen krijgen het ook niet van een vaccinatie", vertelt hij tegen The Telegraph.

0
21 Wilmama

Het is helemaal niet nodig om je hond elk jaar te laten enten. Een mens hoeft ook niet elk jaar, pure oplichting. je hond wordt maar max. 16 jr, de meesten rond de 10 jr. 1x enten is genoeg. Alleen als je hem meeneemt naar het buitenland ben je verplicht om hem zeer recent te hebben geënt.
Pure bureaucratische chantage.

2
22 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

> @1 > https://cdn.discordapp.com/attachments/819268526803386438/1230980526005944451/image.png?ex=66354af3&is=6622d5f3&hm=7d7ece341590d162a9cf...

1 minuut geleden geplaatst door Schildpad

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@18 Ben ik op lange teentjes gaan staan? Of is het moeilijk voor je om te discussiëren? Zomaar een vraagje hoor, want ik begrijp je reactie nie...

1 minuut geleden geplaatst door veld1866

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@58Wie helpen? China of Taiwan? :) Vergat ik te duiden.....

2 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

In ieder geval drie alinea's die te lezen zijn....

2 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 Daar komt Baudet ineens heel goed over. Hij blijft een mysterie voor me....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Slavink
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Maar beter als christen ergens op stemmen anders moet je straks met de trein mee, we weten hoe 😐het OV en de NS makkelijk iedereen brengen w...

11 minuten geleden geplaatst door Slavink

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@17 Het is wel goed met je hoor Afrikaan,. Tell some who gives a fuck. Ajuu! ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

"Spekman" is dat al in het Berbers vertaald ... 😎...

13 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Voor iedereen, ook de bekeerlingen hier ... ( 🙃), ik meld me af, ga tv kijken, in zwart/wit en hoop jullie allemaal weer morgen tegen te kome...

14 minuten geleden geplaatst door Slavink

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Alsof mensen met een trui zo betrouwbaar zijn?...

15 minuten geleden geplaatst door Schildpad

NK. App
Sex Mallu VideoAunty HardMature VintagepornHidden Desi BathFree Lesbiian PornCerditas ComFreexvideosNsxx Free PornAmourant Only Fans RedditSexygirlspicturesHot AsfuckPorn De HondurasOfficial Bad Teacher ParodyJapan Mom Son PornSqarting PornIwank PornosStrips ChatsAccidental FlashBarbara Eden NudesCutefruit18 PornHeather DeepXxx Blu MoviVideos Porrno HdMaria NagiaMitakuCream Pie RedheadEat AssBikini Ifrit PornGina Rodriguez NakedX Video KolkataSex Movei ComSummertime Saga NudeEstim PornXhmaterManwha 18 OrgWife X VideoFrench SexTtboyWwwxcxxMumbai Girls NudeFree Sexy Indians ComArab Sex XxxX L PornFuturama HenteiHindisex ComXxxx MmsSex With ChachiNubilrs PornElektra PornTumblr PornBeurette Vidéo.comFinal Feliz MasajeGeetahousewifeBest New Sex VideoLisa Ann KissMy Sister My WriterYporn.sexyAnimepornsitesH Entai AnimeSixe VideoMother Son XxxAroomi Kim NudeCaught Mom MasterbatingTown Of PassionJapanese Porn WebsiteChaturbayNude CélébritésBelow Deck NudesGirl Sleeping On BoyCelebrity Men NudeBoy LickingBig BoobscartoonAloha Tube ComScat KingsChoking PornSpongebob Porn.Xxx Video Hd FreeCamsoda.conJuliette MicheleJade Jordan AnalFemscatGirlfriends4 EverLizzie LoveNaked WonenNri XvideosIndian Fingering XxxHot Wife PronForced Sex Movie ScenesTufos AdultoWomen Having SexBrown Skin PornPawgs Riding BbcSavannah Sixx NudesTriple PenetrationBangalore Aunty Sex VideoLily Rader CreampieManhwas18Grupo Adulto TelegramO.g. Mudboneنسوانجي.Vip Xxx HdAloha PornTelugu Heroines Xxx VideosSara LuvvPorn CheckBest Ever Hd PornMissionaryanalMadison Sky Pornسكس.مترجمReddit Nsfw AllLondon RiversFull Hd ProneSex Sara Ali KhanPussyeating PicsNinfetaKarikku CastRaasi XxxSunny Leone Hot XvideoKarma Rx BbcFlipina CreampieBondag PornInhimanitySophie MuddPorn White And BlackSax StoryAssamese XxLust Stories HotMasalasesnBrazzers X VideoGirlfOld English Sex MoviesSexy LexxxyHot Nude MenSexo En CasaHelayna MarieSax Sax VideoIndian Hd Xx VideoRekha Ki KamasutraSensational Porn VideosEnnid Wong NudeLilo And Stitch HentaiPorn 64Https XhamsterMegnutt02 OnlyfansSex VahiniFemale EscorBeurrette Por'oXxx Sonny LioniBbw And BbcIndian Only Fans