door Keulen in Politiek  ·  37 Reacties

  • 4
  • 742x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Iedereen weet dat er nooit sancties tegen Israël komen anders wordt je weer antisemitisch genoemd. Verder dan een foei zal het niet komen.

23
1 rabartels

Van regeringswege verwacht ik noch sancties noch het intrekken van het privilege, 'bevoorrecht handelspartner'. Het enige dat rest is een volledige boycot vanuit burgers en het bedrijfsleven ofwel BDS. Geen Israëlische producten kopen, geen Israëlische diensten afnemen, geen vakantie naar Israël en een culturele en academische boycot. De reeds vijftig jaar durende oorlogsmisdaad, kolonisatie van door Israël bezet gebied, moèt stoppen en via onderhandelingen gedeeltelijk teruggedraaid worden om een Palestijnse staat te stichten.

De Palestijnse vluchtelingen kunnen niet terug naar Israël. Compenseer hen en stimuleer en steun de landen waar zij verblijven om hen op te nemen als volwaardig burger. Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina? Dat gaat nog een zware dobber worden. Realistisch? Niet in mijn ogen. Knappe koppen moeten maar een uitweg vinden.

Maar goed, eerst moet Israël stoppen met bouwen in de bezette gebieden en hun rol van bezetter volgens de wet uitvoeren. Vooralsnog verrekt Israël dat. Dus, BDS.

38
2 Hendrianus

In 1920 wordt het Ottomaanse rijk opgesplitst en het Verenigd Koninkrijk krijgt het bestuur over Palestina. De Britten besturen er meer dan 25 jaar, maar komen verzwakt uit de Tweede Wereldoorlog en willen Palestina opgeven.De VN laten onderzoeken wat er het best met het gebied kan gebeuren en komt met de volgende oplossing: Palestina zal worden opgesplitst in twee delen: een Palestijnse en een Joodse staat. Hoewel er veel minder Joden dan Palestijnen in het gebied wonen, krijgen ze toch een groter deel van het land toegewezen. Dit tot grote onvrede van de Palestijnen en de Arabische wereld, die niet akkoord gaan met de ‘tweestatenoplossing.OorlogOp 14 mei 1948 zouden de Britten zich officieel terugtrekken uit Palestina. Maar in de namiddag roept David Ben-Goerion, de leider van de Joodse gemeenschap, de onafhankelijke staat Israël uit. Er barst een ware oorlog los. Soldaten uit omringende Arabische landen vallen Palestina binnen, maar de Joden zijn veel beter georganiseerd en gewapend en winnen de daaropvolgende oorlog. Resultaat: Israël neemt 78 procent van het oorspronkelijke Palestina in en alle Arabieren die in dat gebied woonden, worden verbannen.Nakba15 mei, de dag na de Joodse onafhankelijkheidsverklaring, zou voor de Arabische bevolking in Palestina vanaf dan bekend staan als Al-Nakba (‘de ramp’). Het Palestijnse vluchtelingenprobleem was geboren: hoe zeer Palestijnen ook wilden terugkeren naar hun oorspronkelijke huizen, Israël bleef halsstarrig weigeren. De protesten die nu aan de gang zijn, gaan nog altijd terug op dat oorspronkelijke probleem. De hPalestijnen willen de grens bestormen om zo terug te keren naar hun ‘oorspronkelijke’ land, een deel van het huidige Israël.De situatie blijft na 1948 lang dezelfde, tot Israël in de oorlog van 1967 haar grenzen nog verder uitbreidt, en ook Jeruzalem en de rest van de Westelijke Jordaanoever verovert. De Palestijnse vluchtelingenproblematiek wordt steeds heikeler en komt hoog op het lijstje van de internationale gemeenschap te zijn.Eigen staat PalestinaDe komende decennia blijft de situatie ongewijzigd. De Arabische buurlanden sluiten vrede met Israël omdat ze beseffen dat ze de oorlog niet kunnen winnnen. De Palestijnen dromen nog steeds van een eigen staat Palestina op het kleine stukje land dat hen nog rest: Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

25
3 SociaalRadicaal!

En dan afvragen waarom er zoveel jodenhaat is bah bah bah!!!!!

26
4 SociaalRadicaal!

@3 'palestina' is nimmer een land/staat geweest. Tot 1920 was het een deel van Syrië.

10
5 dr.Bedwetter

@2 Ik zou zeggen begin er zelf maar vast mee, gooi uw medicijnen de deur uit samen met uw HP printer en usb-sticks.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Israeli_inventions_and_discoveries

Oja, vergeet het rummikub bordspel niet uit de kast te halen.

5
6 Snuggles

Het probleem is dat wanneer het Internationaal Strafhof niet erkend wordt er verder niets gedaan kan worden. Dus als het nodig is zal Israël het Hof niet erkennen.

1
7 Nicks R. Van

Fatou Bensouda

Laat maar, ik weet genoeg.

5
8 Stiplaats

@3
Die Arabieren kunnen de tiefus krijgen . Hadden ze die oorlog, die ze zelf zijn begonnen maar niet moeten verliezen.
Pech voor ze. Wen er maar aan.

6
9 Stiplaats

Huilie Huilie Huilie

1
10 Zie Hier

@9 Stiplaats

Nadat die oorlog gewonnen was had Israël zich aan de mede door hen erkende verdragen moeten houden. Wordt niet gedaan,al vijftig jaar noet. Als er al mensen de, zoals u beschrijft, 'tiefus' moeten krijgen dan zijn dat nù nièt de Arabieren

27
11 Hendrianus

@6

Het gaat niet om welke nationaliteit een technologische of farmaceutische ontdekker heeft. Het gaat er om dat je boycot wat Israël in die zin produceert. Je snapt toch wel wat een economische boycot is?

27
12 Hendrianus

@12 Maar... Israël produceert bijna niets...

3
13 Yiroesh

@3

Copy/paste uit een ander topic, waar je deze arabische leugenversie ook al rondstrooide. En het is nog off-topic óók. Triest, dergelijke anti-Israëlische propaganda en leugens.

De regering kan zich beter zorgen maken over eigen waanzin, zoals het gedonder over de dividendbelasting, de woningnood, de steeds grotere ongelijkheid van salarissen, ons milieu enzovoort. Zich druk maken over wat er in een ver gelegen landje gebeurt omdat tegenstanders van dat kleine landje zich er zo druk om maken, is onzin.

4
14 weerman

@14 meen on topic dan dit krijg je het niet maar ik heb me voorgenomen dit zo veel mogelijk te delen de waarheid moet gezegd worden.. Dat sommige blind blijven weet men van tevoren.

17
15 SociaalRadicaal!

@9 jij klinkt ook erg mbo- niveau..... kusje erop

16
16 SociaalRadicaal!

@15

Mensen die brullen dat alléén ZIJ "De Grote Waarheid" verkondigen, wantrouw ik altijd. En jij vertelt met je epistel NIET de waarheid, dat weet je best. Je vertelt slechts het arabische verhaal, en het is hier zwaar OFF-topic.

3
17 weerman

@17 weer fout, je zou eens bij mijn reacties moeten kijken hoe vaak ik ook moslims een veeg uit de pan geef, hoe vaak ben kritisch op je joodse vriendjes?.. Dat zegt eigenlijk al genoeg wie van ons genuanceerder is.

14
18 SociaalRadicaal!

@13 Yiroesh Er komt voor 1,8 miljard aan producten Nederland binnen en voor 2,2 miljard gaat er naar Israël.
https://tinyurl.com/ydyqglex

Handel met de EU, http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/countries/israel/
Totaal 36 miljard waarvan 14 miljard import uit Israël.

Hier een overzicht van de Israëlische handel.
https://globaledge.msu.edu/countries/israel/tradestats

De EU is voor Israël een belangrijke handelspartner. Tijd om Israël daar eens subtiel aan te herinneren.

24
19 Hendrianus

@19 Medicijnen, diamanten en computerchips, veel meer is het niet.

4
20 Yiroesh

@20 Yiroesh

Met 36 miljard aan handel op een totaal van 60 miljard is de EU de grootse handelspartner voor Israël. Voor een economische boycot maakt het weinig uit wat dan de producten zijn. Overigens wel wat meer dan wat je schamper opmerkt.

22
21 Hendrianus

@21 Maar jij weet toch ook wel dat zelfs de EU niet gaat boycotten. Een parlement dat een staanfe ovatie geeft na een antisemitische toespraak en er is geen enkele handelsbarrière question

4
22 Yiroesh

@22

Niet vanuit Brussel noch uit de hoofdsteden van de EU maar wèl vanuit ondernemingen, maatschappelijke organisaties en individuele burgers.

23
23 Hendrianus

@23 Uhu. Israel is booming maar geloof vooral wat je wilt question

2
24 Yiroesh

* Verwijderd door de redactie *

25 vraagtekenveertje

@24

Toch doet BDS pijn. Er is m.i. geen andere verklaring waarom Israël zich er druk over maakt.

23
26 Hendrianus

@25 Genoeg moslims in Israël hoor.

1
27 Yiroesh

@26 Dat moet je zelf weten.

2
28 Yiroesh

@19 Israel weet dat de eu een belangrijke handelspartner is. Daarom heeft Israel andere markten aangeboord, en in plaats dat 60% van de Israelische export naar de eu ging, is dat nu minder dan 30%.

Als het nodig is kan Israel prima zonder. Het gat wordt dan opgevuld met andere markten.

2
29 HaTishbi

@29

Prima, lekker naar die andere markten vertrekken.

22
30 Hendrianus

Hopelijk gaat de VN in plaats van altijd maar zinloos blijven waarschuwen eens over op EFFECTIEVERE maatregelen tegen de blijkbaar blinde en dove bezettings- kolonisatie- en onderdrukkingsmacht Israël.

20
31 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

32 Pxf7+

@29 Israël weet ook dat de effecten van de vreedzame en geweldloze #BDS Israël treft. Jij probeert dat in andere topics steevast te bagatelliseren en Hasbariseren.

19
33 Barbapapa-7,5

@33 Sprak de hamasbara propagandist lol. Ga tunnels graven joh.

3
34 Yiroesh

* Verwijderd door de redactie *

35 Pxf7+

Dan moet Rotte nog een steen vinden die dieper ligt als MH17 en SA.... uitdaging voor pinokkio

2
36 Uitede aka Espede

@20

De meeste medicijnen van het merk TEVA worden in de EU geproduceerd. Maakt voor mij verder niet uit, ik boycot ze toch want elke eurocent die het Israëlische moederbedrijf er aan verdient is er wat mij betreft één teveel. Idem mbt SodaStream.

Mijn leven gaat gewoon z'n gangetje zonder m'n geld te laten gebruiken om andere mensen te knechten en hun rechten met voeten te treden.

Je moet niet doen alsof er zonder Israëlische technologie en producten niet te leven valt. Die telkens opduikende mythe/leugen is al ver over de uiterste houdbaarheidsdatum heen. Voor de nieuwste (nep-)argumenten en tactieken zie 4il.org.il question

#BDS

13
37 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

7 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

21 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

25 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

27 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Pinky Porn VideosAmature Big TittiesLive De PornFreeporn SitsCaricaturas PornIndian Xnx VideoAll Xxx MoviesTiffany PlayboyXxx ChainisPorn Eating OutBusty Mallu SexLesbian Por.Porn Wonder WomanOverwatch HentiaAlex AddamsErotic Love MakingXxx Romantic Indian VideoSucking Boobs LesbianPorn In AmsterdamScarlett Witch PornCam4 Mulher BrasileiraFrwe Porn PicsIndian Girls Hot Sex VideosHentai Cartoon XxxDani Daniel NewVery Big DickBlojob ShotBig Bouncing KnockersHitomi Tanala PornJaimee FoxworthKannada XxxWww Indian Xx ComMom Son JavLebians TribSora Aoi UncensoredJab ComicSexmodelsPornn MdSexy Video Xx ComSauth Sex ComHusband Cuckolding WifeBig Titts Red HeadBbc Bbw PornPorn CBf 4kHollywood Full Porn MoviesIndian Porn Bf GfNaked Thai MassageSifangtvStepdad Seduces StepdaughterDogging CideosEroasmrSex Cam GratuitThe Pirate Bay.Prinsess Leia PornApetube.fomKadakkal AuntyXnxc HdRiley RiegnAnalincestKiyana ViAmerican MilfBhabhi New Sex VideoMilf Xxx MoviesPinky PornstartFurry Porn PicsDawn Rochelle WarnerChanel FrostFlorida SwingersBig Boos PornTeens Orgasm Outdoors HustlerPorn Wet PantsActresssexvideosHolly Berry PornCherokee Dass Ghetto GaggersFairy HentiNifty Lesbian StoriesSelena Spice NudeFilme Pornor BrasilXnxx Xnxx ComXnx VdeioBabes CreampiesSphhentaiAngelicaggxLadyboys Sucking CocksAmputed PornHindi Blue Film SexPussy Close Up HdWomen Jerking Of MenSuccubus NudesFappy Sex VideoCollege Mein BfPorn Hub VediosFreepornsexPorn Video Free DlChat With A SexbotXxx OnlineFree Nude Sex VideosGf Bf Hot Sex VideoHot Porn LesNasty Mom PornAll PorniLesbian Petite PornUchino Otouto Maji De Dekain Dakedo Mi Ni KonaiGirlfriendvideoSky Bri SextapeHawaii EscortMasturbating JoiX Video StoryXhmaster DogLesbian Kissing PornNanga SceneGal Gadot HotAsmr JoiIndian Chachi XxxMother Daughter Son PornZazie Skymm BlackedLike OmegleGirlfriend GalkeriesFilms X PornographieJapan Se PornCogiendo A Mi ComadreWetwapXxc Sexy VideoRissa 2 Cute PornAhh Dee PornstarMilitary Women PornMujeres ViniendoseCruisin Gay PornPiumi Hansamali InstagramLinzee Ryder SexBongocamAnal Porn ExtremeDr Xxx VideoWww Porn Sex VideoPussyyPornhub BlowjobKorean CreampieNiki Minaji PornLesbiansex StoryGatas Com LocalEva Green PornXxx Hd Porn Video DownloadSuperman XxxDefloration Sex ComHot Student And Teacher SexEmma Starr AnalJenny Mccarthy NudePorn SweatingXnxx Lesbin