Utrechter meldt zich na filmpje asorit: "Ik achtervolgde busje na aanrijding"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een botsing ging vooraf aan de levensgevaarlijke dollemansrit op de Utrechtse Lessinglaan. De 23-jarige Fikri, bestuurder van de betrokken Volkswagen Golf, zegt dat tegen RTV Utrecht. De politie bevestigt dat er een aanrijding is geweest tussen de VW en een bestelbus. De bestuurder van het busje zou bang zijn geweest en daarom zijn weggereden.
Een dashcamvideo van de dollemansrit deed gisteren veel stof opwaaien. Op het filmpje is te zien hoe de bestuurders van het busje en de Golf op vrijdag 12 oktober als gekken over de middenberm en het fietspad van de Lessinglaan (Oog in Al) scheuren en andere weggebruikers afsnijden. Wonder boven wonder vallen er geen gewonden.

AANGEREDEN

Volgens Fikri uit Utrecht werd hij in de buurt van de Spinozabrug aangereden door de achteruitrijdende bestelbus. Hij had naar eigen zeggen schade aan de voorbumper van zijn Volkswagen. "Ik wilde daarom een schadeformulier gaan invullen en liep naar hem toe. Toen reed die meneer weg over het fietspad. Ik dacht: hup, erachteraan."
Fikri belde ondertussen de politie. Daar is ook een opname van. De politie kwam er later bij om de verhalen van de bestuurders aan te horen. Maar vooralsnog is er niets afgehandeld, zegt Fikri. "Ik zou het schadeformulier opgestuurd krijgen, maar ik heb het nog niet ontvangen."
Ik vind het belangrijk dat mensen het verhaal achter de video kennen.
Bestuurder VW Golf
De Utrechter, die zelf een autobedrijf heeft, vindt het heftig wat er is gebeurd. "Ik wil het niet goed praten. Als ik er op terugkijk, zeg ik: misschien had ik niet achter hem aan moeten rijden, want zo'n dollemansrit hoort eigenlijk niet en is gevaarlijk. Aan de andere kant heb ik wel het kenteken kunnen noteren en de politie kunnen inschakelen. Ik was zo kwaad dat de bestuurder ervandoor ging, want ik zat met die schade die ik op niemand zou kunnen verhalen. Ik vind het belangrijk dat mensen het verhaal achter de video kennen en het kunnen begrijpen."

POLITIE

De politie laat RTV Utrecht weten op de hoogte te zijn van het incident. Er zijn vrijdag via 112 ook verschillende meldingen binnengekomen over het levensgevaarlijke rijgedrag. De politie bevestigt dat er eerst een aanrijding is geweest. Beide mannen zijn gehoord bij het 24 Oktoberplein en hadden verschillende lezingen over de aanrijding. De zaak is vervolgens overgedragen aan de verzekering.

BESTUURDER BUSJE WAS BANG

De bestuurder van de bestelbus heeft volgens de politie verklaard dat hij er vandoor ging omdat hij bang was voor de automobilist in de Volkswagen Golf. Geen van de partijen heeft aangifte gedaan. Of de opgedoken beelden van de dollemansrit aanleiding zijn voor verder onderzoek, kan de politie nog niet zeggen. Beide mannen hebben vooralsnog geen proces-verbaal gekregen voor hun weggedrag.
Utrechter meldt zich na asorit in Oog in Al

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.