door Hadito in Binnenland  ·  29 Reacties

  • 2
  • 441x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

PME (metaal en Elektro) heeft maar een beleidsdekkingsgraad van 101,2.
De situatie is kritischer dan gesteld wordt.
Maar goed, het artikel is niet bijster goed en correct opgesteld.
Dit verdient meer aandacht en een serieuzer artikel.
https://www.metalektropensioen.nl/dekkingsgraad

0
1 beastyboy

Doe als ik en bouw je eigen pensioen op in plaats van JOUW geld te geven aan instituten ( zeg maar een soort maffia) die er in overleg met de overheid ( de staatsmaffia) met jouw geld vandoor gaan en doen alsof het HUN Geld is in plaats van jouw geld.

Spaar gewoon een paar ton bij elkaar en koop er dan geen pensioen voor maar investeer het veilig zodat je ( op dit moment ) ongeveer 5-6 % rendement op krijgt en als je onverwachte uitkomsten hebt dan kun je altijd nog een stuk van de hoofdsom gebruiken. En als je voortijdig overlijdt dan is het geld in de familie en komt aan je vrouw en kinderen toe. Bij een pensioenfonds ben je anders je geld gewoon kwijt. Dan stelen ze het wel even van je.
Ga er vanuit dat je NIEMAND van de pensioenfondsen of overheid kunt vertrouwen. Je kunt alleen op jezelf vertrouwen.

2
2 PFL

"Vakbonden steggelen al een eeuwigheid met werkgevers, werknemers en grote pensioenfondsen over een Pensioenakkoord. Die redding van ons pensioenstelsel schiet niet op, omdat de bonden de belangen van de vergrijsde achterban met hand en tand blijven verdedigen".

Duidelijk waar de schoen wringt bij hervormingen.

11
3 Harry Kroepoek

* Verwijderd door de redactie *

4 Dirk2137

@4 , dat beleid gaan we zeker terug krijgen!

0
5 caso

* Verwijderd door de redactie *

6 Dirk2137

@6 Ten eerste leg dan maar uit waarom het onzin is.
Ten tweede ongemakkelijke waarheden zijn misschien niet leuk om te horen het maakt ze niet minder waar.

5
7 Harry Kroepoek

@4 De rente knalt vanzelf een keer omhoog en daarmee de huizenwaarde naar beneden. Ik geef het een paar jaar dan knallen de rentes omhoog.

1
8 Harry Kroepoek

@2
Inderdaad, de jongeren van nu zouden dat zeker moeten doen.
Men moet de verplichting om aan en pensioenfonds deel te nemen, vrijwillig maken. Dat kon vroeger óók bij bepaalde pensioenfondsen.
Het zal oók nu en in de toekomst niet meer voorkomen, dat werknemers nog 30 of 40 jaar bij dezelfde werkgever werken.
Zeker nu met flexcontracten is dat bijna niet meer mogelijk.
Jongeren beginnen oók steeds later aan het arbeidsproces. Die 30 of 40 arbeidsjaren zijn daardoor óók niet haalbaar.
Het is daarom verstandig om zélf geld apart te zetten voor de oude dag, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.
Dát moet natuurlijk financieel wél mogelijk zijn.
Beter is dus om zélf een buffer aan te leggen en pensioenfondsen links te laten liggen.
Denk dat met de schommelingen van rentes gezien over 30-40 jaar, dat nóg wel eens gunstiger kon uitpakken, dan al die premies die men nu kwijt is.
Ikzelf hou óók graag de controle over m'n eigen portomonee en wil niet dat de overheid daar zeggenschap over heeft.
Die overheid is op dát punt, niet te vertrouwen...

2
9 Strongoli

* Verwijderd door de redactie *

10 Dirk2137

(8
Welke rentes bedoelt u?

1
11 Strongoli

De regering Rutte eist van de pensioenfondsen een waanzinnig lage rekenrente en nu hebben de vakbonden het gedaan???

Laat de pensioenfondsen hun WERKELIJKE rendement hanteren en IEDEREEN is tevreden!!

12
12 Uit Den Haag

* Verwijderd door de redactie *

13 Dirk2137

"Die redding van ons pensioenstelsel schiet niet op, omdat de bonden de belangen van de vergrijsde achterban met hand en tand blijven verdedigen."

Natuurlijk doen ze dat. De EU is bezig voor te bereiden dat alle pensioenen uit de hele EU in één grote pot gaan verdwijnen en dat de EU dan alle, tegen die tijd overlevende, burgers daaruit een pensioen gaat toekennen. De communistische heilstaat. Eigen land moet sociale regelingen afbreken tot de dood erop volgt, en dan gaat de EU de reddende engel uithangen van onze pensioenen.

1
14 Wendel

@8 Harry Kroepoek
Je hebt groot gelijk!
Ik heb dan ook medelijden met mensen die nog grotendeels of helemaal een aflossingsvrije hypotheek hebben....

12
15 Uit Den Haag

@2 Pensioenfondsen hebben een rendement van ongeveer 7% per jaar op het pensioenvermogen. Niet alleen vandaag of gisteren, maar al gedurende 50 jaar. Ondanks diverse economische crisissen in dezelfde periode.

Dat de dekkingsgraad bij pensioenfondsen zo laag lijkt, komt enkel en alleen door een fictieve rekenrente. Deze wordt verplicht opgelegd door De Nederlandsche Bank (DNB), die meent dat pensioenfondsen alle ingelegde premies zouden moeten beleggen in risicoloze (staats)leningen waar hooguit 1,5% rendement op behaald wordt. Ogenschijnlijk lijkt het hierdoor alsof er onvoldoende buffers zijn om een toekomstige crisis op te vangen, terwijl in werkelijkheid het geld over de plinten klotst. Ruim voldoende zelfs om de huidige en toekomstige pensioenuitkeringen te indexeren.

Wie worden er nou wijzer van dit beleid van DNB?
1. Landen met enorme staatsschulden. (Italië, Spanje, Frankrijk).
2. Banken die deze staatsschulden financieren.

Hoe komt het dat die rekenrente zo laag is?
De Europese Centrale Bank (waar alle centrale banken en dus ook DNB) bij aangesloten zijn, koopt al enige jaren iedere maand voor tientallen miljarden euro's onrendabele leningen op van Europese banken. Dat doen ze tegen een rente van 0%. Soms zelfs tegen een negatieve rente. Daarmee worden de banken gered en de ECB hoopt dat toekomstige inflatie die opkoopschuld vanzelf minder zal worden. De rekenrente is een afgeleide hiervan.

DNB is door de overheid aangewezen als toezichthouder op de pensioenfondsen, maar hierdoor kunnen ze de pensioenfondsen in een ijzeren greep houden voor hun eigen achterban (=banken). Uit een rapport van de Europese Commissie is het beleid van DNB te streng en kost dat de pensioenfondsen op termijn meer dan 140 miljard euro. Dat is geld van werknemers wat misbruikt wordt door het wanbeleid van banken in Europa. In feite dus een soort zekerheidstelling op papier, wanneer over 10 of 20 jaar de banken weer dreigen om te vallen.

Het is dus niet de maffia van pensioenfondsen, maar voornamelijk de maffia van banken en verzekeraars waar u eigenlijk uw spaargeld naartoe wil brengen. Lijkt overzichtelijk, maar is niet erg verstandig op de lange termijn.

0
16 Belazerd

Tjah socialistische shitzooi die vakbonden. Tuurlijk zijn zij het probleem. Wachten is op het moment dat ze geen enkele macht meer hebben.

5
17 Yiroesh

@13 Kosten van de bijstand verbleken bij de uitgaven aan AOW waar heb je het over? Welke miljoen mensen willen niet werken? Er zitten geen miljoen mensen in de bijstand.

Als de rente op 3% staat maakt dat nauwelijks verschil voor de fondsen want andere beleggingen dalen dan in waarde. Ze hebben een brede mix in hun portefeuille. Hogere rente maakt hooguit dat een deel van de beleggingen beter rendeert. Tegen de tijd als ik met pensioen ga over pak hem beet 24 jaar dan zijn er hoeveel werkenden minder? Een kleiner wordende groep moet bovendien de AOW op blijven hoesten voor een groeiende groep.

0
18 Harry Kroepoek

@16 Belazerd

Bedankt!
Eindelijk iemand die het duidelijk uitlegt!

12
19 Uit Den Haag

@19 . De conclusie is en blijft dat je beter in eigen beheer geld kunt oppotten voor later. Dan is het blijft het JOUW geld. En dan ben je van geen bank pensioenfonds of overheid of welke maffioso dan ook afhankelijk.

2
20 PFL

Mensen spaarden vroeger gouden munten in een kistje onder het bed of in een oude sok, met een hele valse waakhond aan een ketting ernaast. Zoiets als pluisje van Hogwarts.

Er is tot nog toe geen veiliger methode, alleen zouden mensen wapens moeten mogen hebben om zich te verdedigen bij inbraak.

1
21 Wendel

Die bejaarden hebben al dat geld zelf opgehoest, onder bepaalde voorwaarden en met bepaalde beloftes. Het ingelegde geld is, m.a.w. het eigendom van die bejaarden en onder beheer bij de overheid/pensioenfondsen. Maar wel nog steeds hun eigendom. En daar behoort iedereen met zijn kluiven vanaf te blijven, en het ze niet te onthouden door kunstjes als "rekenrente" te gaan toepassen.

0
22 Wendel

@20 Als je in eigen beheer geld kunt "oppotten" (onder je matras of bij een bank) en je legt ieder jaar evenveel geld opzij als wat je nu (samen met je werkgever) aan pensioenpremie betaalt, heb je aan het eind van je werkzame leven hooguit een pensioen voor een jaar of 5. Bedenk dat rendement uiteindelijk 2/3 uitmaakt van je opgebouwde pensioenvermogen.

Je zult dus moeten beleggen, want het beetje rente wat je bij een bank krijgt, is peanuts. Je kunt dat misschien zelf regelen, maar de meeste mensen hebben onvoldoende kennis om het maximale rendement te behalen. Schakel je toch een bank of verzekeraar in, dan zijn de beleggings en beheerkosten minstens drie keer hoger dan bij een collectief pensioenfonds. Een pensioenstelsel waarbij iedereen een individueel pensioen spaart, kan gunstiger zijn dan een collectief pensioenstelsel, maar daar kleven veel grotere risico's aan. Wanneer je met pensioen gaat en het gaat even minder met de economie, dan kan je pensioenuitkering plotseling aanzienlijk lager zijn, dan waar je op gerekend hebt.

Het grootste voordeel van een collectief pensioenstelsel is bovendien, dat alle risico's verdeeld worden over alle deelnemers. Dat zorgt er voor dat degenen die onverhoopt korter leven dan de gemiddelde levensverwachting zorgen voor compensatie van degenen die langer blijven leven, zonder op een bepaalde leeftijd meer dan de helft van je pensioen te verliezen.

1
23 Belazerd

* Verwijderd door de redactie *

24 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

25 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

26 Dirk2137

@24 Dirk2137

+++

11
27 Uit Den Haag

@23 @16 Belazerd

+++

11
28 Uit Den Haag

@23 . Is gewoon niet waar. Als je in je leven ongeveer 350.000 euro opzij zet voor je pensioen dan kun je daar prima van leven na je pensioenering.
En ja u heeft gelijk dat als je af en toe een stukje van je kapitaal gebruikt om je pensioen aan te vullen je wellicht een probleem hebt als je echt heel heel oud wordt. Maar wat je je moet realiseren is dat je naarmate je ouder wordt je met minder geld toe kunt. Ik heb in de familie iemand half tussen de 90 en de 100 en die kan met minder geld toe. Bijvoorbeeld veel mensen kunnen op hogere leeftijd niet meer autorijden. Dus auto de deur uit: grote besparing. Gezondheid is minder dus je hoeft of wilt niet meer zoveel op reis enz enz, Ik zie voldoende hele oude mensen om te weten dat je boven de 90 best met iets minder toe kunt en vergeet niet dat als je op banken en fondsen en overheden vertrouwt je weleens heel bedrogen kan uitkomen. Een van mijn ouders heeft nu al meer dan 5 jaar geen inflatiecorrectie gekregen op het pensioen zodat de koopkracht nu al 5 jaar afneemt en dat terwijl dat pensioen met hele harde gulden is opgebouwd. Dus neem van mij dat iedereen uiteindelijk door overheden fondsen en banken belazerd en bedrogen wordt.
En wat te denken van de grote kantoorpanden van banken en fonden en overheden. Die worden van uw en mijn geld betaalt ( nou dus inmiddels niet meer van mijn geld) . Ik investeer dan liever zelf in stenen . Want dan zijn het tenmiste MIJN stenen. EN inzake rendementen van je spaargeld. Er zijn ( ook op dit moment) genoeg veilige beleggingsmogelijkheden waar je 6-7 % rendement kunt halen en als je 5% genoeg vindt dan kan het geheel zonder risico.
Je kunt je kapitaal ook prima amortiseren (hoofdsom plus rendement) over bijvoorbeeld 25 jaar (van 67 to 92 jaar) en ja als je ouder wordt dan ga je ook gewoon je hand op houden net zoals nu alle gelukszoekers dat ook doen.

0
29 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

20 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

1 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

4 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

4 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hannah Uwu PornEbony Creampie CompOmegle FlashesAisan Vr PornR TinytitsClaire Stone OnlyfansSexviduoTickle TitsHomemage PornFilme Pornô Das NovinhasAngelikagraysLilith Cavaliere LeakedAbiee__New Indian Desi Sex VideoXxxn Porn MovieGay And Boy SexOldwomanfunSex Dating SiteGangbanged StoriesNude The SimpsonsViral Leaked MmsEmma Rosie ShoplyfterCelebrity Sex ScenesHindi Lesbian PornDesi Servant PornBrookie Blair BrickzillaMale NudeEvilangelvideoXhamster DownloadTelugu Porn LatestLibrary MasturbatingShania Twain TitsChachi Ke Sath SexRule 34 TifaGlorey Hole CreampieForumsocial MediaLivvy Dunn NudePornsearchXvideos LesbiamsDesenho Animado PornosLesbian OrgeysPorn Of Hot BabesTrish Straus NudeFree Porn XBbw Bbc PornGay Bear Porn MuscleAdult Porn Movies FreeLesbian Interracial PornLesbian Porn PicsXnxx CosplayAnime Porn HuhXxxsexmoviesLes Porn.comTriple Sex VideoWhatsapp Xxx VideoQuinn Wilde BlackedReddit Nude CelebsFamosos Porn GayWwww Xxxx HdSchool Fuck VideoCatching Gold Diggers PornPorn The Fairly OddparentsCrystal MaidensPorn SearcjClaudia Conway NudesPatite PussyJulia Cash69 Sex Position ImagesZahra Elise PornhubJapan Porn MessageJav Sub EnglisCuckold GofsStars Du PornosFat AssfuckingHunter PlaymateRainbow Six PornKulhad Pizza Leak VideoHarem Camp HentaiSanny Lrone XxxPerv Dad PornPorn Pc GamesArtificial Intelligence NudesAlexas Morgan PornvideosIndiana Porn VideoSuhagrat GirlDebbie Diamond PornParty And PornBongacam ComCumshot HotGabriela Lopez VideosChut Lund Ki VideoMinnie PornSpanish PornographyXhmterSparkbangsMermaid HentaiBoy Ka BfHaryanvi Sexy MovieXxx Girl ChatMature Evony PornReddit Angela WhiteLeaking OnlyfansSofia Xxx VideosXxx Bobs VideoFree Fuc PornBoudi Sex ComAndhra DengulataSister Sleeping PronSexe Tu EPornicomIndian College Girls NakedRomewBomgacansGangbanged WomenHot Sexy Nude ModelsNuru Massage VideoaStrip Tease DanceManytoonMaturehotwifeBest Fuck HdBig Brazilian TittiesLadyboys Cumshot CompilationImhentaBlack Porn With Big BoobsSilverdaddies ComIs 69 GayUndressing VideosHairy Porn VideosJohnny Sins BirthdayShort Erotica FilmsOily TitiesAre Blue FilmDoctor Patient PornFull Length Hd Porn VideosRomancepornPornvidepsTeeneroticaAnal Porn TenMoiarteBig Perky TittsBig Tits In UniformBlowjobcarAshley Hoby BuchanonPlumperpass PornNight Of RevengeStrip Chat AppManjwa 18Tik Tok AdultOrgasming In Publicفیلم لزجدید