Jumbo maakt vleesgerechten minder zout
Supermarktketen Jumbo reduceert de hoeveelheid zout in vleesproducten. Het gaat volgens de supermarkteten om honderden producten.
Hamburgers, speklapjes, satéspiesjes, braadworst, gehakt, slavinken. Wie deze populaire vleessoorten bij Jumbo koopt, eet voortaan minder zout. In totaal belandt circa 27.000 kilo minder zout per jaar in het vlees, belooft de keten. Gemiddeld wordt er 20 procent minder zout gebruikt.
De van oorsprong Brabantse keten heeft zich ten doel gesteld om eind 2019 de hoeveelheid zout in de verse vleesproducten terug te dringen tot maximaal 1,25 gram per 100 gram. De normering gaat volgens Jumbo verder dan de afspraken die binnen de supermarktsector zijn gemaakt.
Bomvol vet
Of supermarkten voldoende doen om gezondere producten aan te bieden? Onlangs meldde de sector trots dat het aanbod al stukken gezonder is geworden. Albert Heijn is bezig suiker uit huismerkproducten te halen. Dat gaat om een equivalent van 1 miljard suikerklontjes. Individuele producenten spelen ook meer in op de vraag van consumenten naar gezondere voeding. Hak kwam onlangs met nieuwe varianten van hun potjes rode kool en rode bieten met appels zonder suiker. Toch kunnen de fabrikanten en supers nog wel een stapje harder zetten, vindt 'voedselwaakhond' Foodwatch. Het winkelschap ligt nog bomvol vette, zoute en suikerrijke producten, schampert de actiegroep.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Onderzoekers: Zoetstoffen giftig voor darmen
-
consumentenbond
Met deze koffiecupmachine zet je een lekker kopje espresso, en hij komt als beste uit de test
Wat is de beste koffiecupmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het
Omega 3-vetzuren helpen hart- en vaatziekten voorkomen en bevorderen een goed functionerend immuunsysteem. Alleen: ons lichaam maakt ze zelf niet aan. Hoe kunnen we ze dan toch binnen krijgen? Professor Imogen Foubert en diëtiste Nadine Vanvuchelen leggen uit hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. -
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start.
-
AH reageert hilarisch op 'lullige' klacht over bakvormpjes
-
-
-
Consumentenbond
67 koffiecupmachines getest en dit zijn de beste: ‘De cappuccino mag er zijn’
Gemak dient de koffiedrinker: met een koffiecupmachine is het heerlijke zwarte goud slechts één druk op de knop van je verwijderd. Maar welk model biedt het meeste comfort voor de beste prijs? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt. -
-
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’