Mensen ontvluchten de armoede, de onzekerheid en het geweld in Honduras en bewegen in een lange stoet richting Mexico en de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Mensen ontvluchten de armoede, de onzekerheid en het geweld in Honduras en bewegen in een lange stoet richting Mexico en de Verenigde Staten. © REUTERS

Migrantenmars van duizenden mensen op weg naar de VS, Trump eist dat stoet wordt tegengehouden

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt alle financiële steun aan het Centraal-Amerikaanse land Honduras te staken. Hij eist dat een stoet migranten wordt tegengehouden die vanuit dat land richting de Verenigde Staten trekt.

54 reacties

  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    @Gino Europa heeft vrijwillig de koloniën losgelaten. Voornamelijk omdat de kosten vrede te bewaren te hoog opliepen. Zaïre was beter af 40 jaar geleden. De Spanjaarden verlieten Zuid America 250 jaar geleden. Tijd genoeg om hun eigen problemen op te lossen.
  • Henninckx Terry

    5 jaar geleden
    Trump is zeker geen zot,die dat beweren zijn zelf zot ! Ik hoop dat die terug verkozen wordt !!!
  • Jack Dereder

    5 jaar geleden
    Elke devos, illegalen krijgen niets van de Amerikaanse overheid. De meesten worden ingezet door Amerikaanse boeren. De staat Alabama heeft al eens een streng terugkeer beleid gevolgd voor trump aan de macht kwam. Ze zijn er mee gestopt omdat door een tekort aan werkkrachten de economie met 4 miljard achteruit ging.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hoe zou het toch komen, Dimitri Mostrey. Dat de twee continenten met de meeste grondstoffen en natuurlijke rijkdommen - Afrika en Zuid-Amerika - allebei vergeven zijn van de armoede. Vraag het misschien eens aan de landen die hen koloniseerden in het verleden en aan de multinationals die er nog altijd de dienst uitmaken.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Van Damme Marleen Wat een belachelijke hysterie die jij opvoert. Welke oorlog heeft Trump al gevoerd? Een twitter oorlog? Dat zal dan de enige oorlog in de menselijke geschiedenis zijn geweest die geen enkel dodelijk slachtoffer heeft geëist.