door Febee in Overig  ·  25 Reacties

  • 4
  • 363x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Laat maar gebeuren , een beetje minder mensen is prima op deze wereld

9
1 chouffleur

Dat ze eerst stoppen met sproeien boven onze hoofden dat zal al veel schelen.

8
2 vis

Het zou goed zijn als het wat warmer wordt en met namen in de winter, des te minder gas we nodig hebben om onze huizen te verwarmen of helemaal niet meer. levert uiteindelijk voordeel op.
We willen toch van het GAS af nou dan.

7
3 Herbie

* Verwijderd door de redactie *

4 Ektoplasma

Stel: onze uitstoot WERELDWIJD is vanaf morgen NUL ... hoe lang duurt het dan voordat de opgaande curve afvlakt en weer gaat dalen?

0
5 ObJener

Blij dat ik niet in de randstad woon, het water komt daar van twee kanten.

0
6 ModReset

Ik ben blut, haalt het geld maar bij de groene maffia.

3
7 DNEUS14

@2

Huh? Wat wordt er dan "gesproeid" en waarmee? En hoeveel procent van de totale uitstoot van bv. CO2 is dat dan? altijd naar andere zaken wijzen en dan zelf niets doen, heeft ons tot nu toe niets gebracht...

Voor wat betreft het topic: vergeet het maar. Als we zo'n 25 jaar geleden echt, effectief en succesvol waren begonnen met globale omvorming richting schone energieën, was er nog een kans geweest. Nu niet meer. Het wordt met de dag onwaarschijnlijker dat er nog effectieve, ingrepen komen die een succesvolle afbraak van de mondiale vervuiling mogelijk maken. We zijn te laat. Ik schat nog iets van vier generaties, en daarna neemt de vervuiling catastrofale gevolgen aan, die miljoenen doden zullen gaan veroorzaken. Het is einde-oefening voor H. Sapiens. We zijn namelijk niet intelligent genoeg om juist de goede mensen als leiders te hebben. Wij zitten met psychopaten en machtsgeile idioten als leiders, in de politiek en in dat bedrijfsleven. Juist hun beslissingen zijn allesbepalend, en die gekken gaan voor korte termijnwinsten en machtsstrijd. NIET voor een schonere toekomst voor onze kinderen. Het is één van de symptomen van het gebrek aan echte intelligentie van onze soort: een compleet fout economisch systeem en de foute mensen op de sleutelposities. Alles blijft zoals het was, en er verbetert veel te weinig en dat ook al veel te laat.

3
8 weerman

@5 Nog best wel een tijdje, helaas; al die zooi die we al in de atmosfeer hebben gedumpt is niet zomaar verdwenen, en we zullen hier nog lange tijd de gevolgen van blijven merken (iets waar men al jarenlang of zelfs decennialang voor waarschuwde, maar niemand wou luisteren). Maar het enkele feit dat we gedane zaken niet meer kunnen keren betekent nog niet dat we daarom kosteloos op dezelfde voet verder kunnen blijven gaan, laat staan als we zelf nog méér gaan verstoken.

1
9 Neobullseye

@5
Alleen stoppen met die uitstoot is onvoldoende. Immers, wat we sinds het begin van het industriële tijdperk in de atmosfeer pompten, is er dan nog steeds niet uit! Dus er komt geen afvlakking van die curve. Het enige wat gebeurt is dat de oceanen een deel opnemen, met verzuring tot gevolg. De bossen nemen een deel op, maar ruim onvoldoende, ook omdat wij elke dag iets van duizenden voetbalvelden bomen omhakken. Echt, wat je ook bedenkt, het is te weinig, en veel te laat.

1
10 weerman

Nog meer onzin, inwerken op het gemoed van mensen, mea culpa.
Drogredenaties om de burgers nog meer uit te kleden, om de opgebouwde welvaart nog sneller af te breken.

8
11 Proemevla

@11
Ik zie weer complotgejank en struisvogelpolitiek. Juist dergelijk gedachtegoed zorgt er voor dat er veel te weinig gebeurt. Je kinderen zullen je dankbaar zijn voor je gedachten. question

1
12 weerman

@10 gelijk heb je, helaas. We kunne ons beter voorbereiden op een toekomst met klimaat verandering. Lange termijn inversteringen in de randstad bijv zijn niet zo verstandig meer.

0
13 ModReset

@13

Het zou inderdaad veel realistischer zijn als we ons voorbereiden op wonen op hoger gelegen land. Maar dat inzicht vergt al teveel moeite, om nog maar niet over de kosten te praten. Alle kuststeden krijgen steeds grotere problemen, de tropische zones worden onbewoonbaar.
Nee, ik denk niet dat we daar realistisch mee omgaan, we steken de kop in het zand en wachten het wel af. Paniek om de zoveelste orkaan die grote steden teistert, het wordt een normaal verschijnsel en we reageren slecht op gebeurtenissen, laat staan dat we er op anticiperen. We kunnen het niet; we zijn er te dom voor.

De Randstad wordt onleefbaar, want de verzilting zal alleen maar toenemen. Dat zag je dit jaar al, en dit is slechts een beginnetje: droogte en verzilting. Maar om even miljoenen mensen te verplaatsen... Ik zie het niet gebeuren.

Kortom: het wordt ieder-voor-zich, en zorgen dat je kinderen elders terecht kunnen. Zuid-Australië, op hoger gelegen terrein, bijvoorbeeld. Leer je kinderen Engels, en een goed vak. Altijd behoefte aan handwerk...!

0
14 weerman

Blijkbaar heeft men nog nooit van "emissie-rechten" gehoord.

3
15 profdrmrir

@10 tis niet te laat als we massaal ieder jaar per mens(7 miljard mensen) 10 bomen planten

2
16 vis

@11 en weer zo’n achterlijke reactie, meen je dat nou serieus of zit je de boel een beetje voor het lapje te houden en doe je alleen maar alsof je superdom bent? Ik begin dat laatste steeds meer te vermoeden.

4
17 Denisova

http://green-agenda.com/index.html

"(references and sources for the quotes below can be found here)

"The common enemy of humanity is man.
In searching for a new enemy to unite us, we came up
with the idea that pollution, the threat of global warming,
water shortages, famine and the like would fit the bill. All these
dangers are caused by human intervention, and it is only through
changed attitudes and behavior that they can be overcome.
The real enemy then, is humanity itself."
- Club of Rome,
premier environmental think-tank,
consultants to the United Nations"

""The concept of national sovereignty has been immutable,
indeed a sacred principle of international relations.
It is a principle which will yield only slowly and reluctantly to
the new imperatives of global environmental cooperation."
- UN Commission on Global Governance report"

""No matter if the science of global warming is all phony...
climate change provides the greatest opportunity to
bring about justice and equality in the world."
- Christine Stewart,
former Canadian Minister of the Environment"

""Democracy is not a panacea. It cannot organize everything and
it is unaware of its own limits. These facts must be faced squarely.
Sacrilegious though this may sound, democracy is no longer well
suited for the tasks ahead. The complexity and the technical nature
of many of today’s problems do not always allow elected
representatives to make competent decisions at the right time."
- Club of Rome,
The First Global Revolution"

Enzovoorts.

4
18 Wendel

@5 , zolang het neo-liberale systeem de show runt, is duurzaam niet sexy in excel.

0
19 caso

Duurzaam is, in de ouderwetse betekenis, onverwoestbaar, zodat je er tientallen jaren gebruik van kunt maken, een gasfornuis bijvoorbeeld. Innovatie is de vijand van duurzaam. Zeker innovatie om de innovatie, die bovendien afdwingt, dat je na een vast aantal maanden of jaren nieuw moet kopen. De ergste vervuilers zijn de mobiele industrie en alles dat daarmee samenhangt. Microsoft met elke keer nieuwe OS-en, bijvoorbeeld, waardoor je je oude computer of laptop kunt weggooien, je oude mobiel.

En dan telefoon uitsluitend via internet, ISDN afschaffen. En als dan US de knop omdraait en de hele wereld op zwart zet, en de radio-frequenties, het bezit van radio in handen van amateurs, verboden, kun je als bevolking niet meer communiceren.

3
20 Wendel

De industrie pakken we niet aan, nee de burgertjes in blanke landen, die zo goed in kaart gebracht en te volgen zijn, en die bovendien te goed geïnformeerd en onderlegd zijn in onze ogen, díe pakken we aan. De banken en het militair-industrieel machtsblok hebben in de UN een hoeveelheid useful idiots met een Gaia-complex bijeengebracht en zie hier het resultaat.

3
21 Wendel

@20 ,

Een nieuw OS vereist niet dat je opnieuw iets aanschaft, die kun je vaak gewoon upgraden.

Verder kopen mensen toch zelf iedere twee jaar een nieuwe telefoon? Niemand wordt daartoe gedwongen.

Mensen laten zichzelf ook veel te veel wijsmaken dat ze weer iets nieuws nodig hebben (nee, ik ben daar ook geen uitzondering in).

0
22 progressiefliberaal
23 dani

@21 "De industrie pakken we niet aan" -- met dank aan politiek rechts, die liever de eigen zakken vult dan écht iets doet wat noodzakelijk is. Elke maatregel die echt iets kan (of beter 'kon', want het is eigenlijk al veel te laat) kan veranderen wordt weggeschoven als "links geitenwollensokkengeneuzel", "overdreven reacties op onbewezen claims", "slecht voor de economie" en meer van dergelijke dooddoeners.

0
24 Neobullseye

@16

Dat gaat niet gebeuren, da's een illusie. We weten heel goed hoe we alles ten goede moeten keren, maar we doen het niet omdat de machthebbers voor de winsten en voor de macht gaat, en NIET voor de toekomst van onze kinderen. Besef nou eens dat niet wij burgers 'sturend' zijn in deze, maar de _echte_ machthebbers.

0
25 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Tamil Forced SexXxx BeenDescargarporno GratisBritney MansonShoe PlayAfghanistan XnxxXxxputaBbw Japanese PornRiley Reid Onlyfans LeaksNoirkitty666Eboney PornhubJav Porn EnglishReal Tenn PornBangbtosXbxx StoriesWatch Pornos OnlineCams NudsSucking Nipp90 Day Fiance PornhubLizbeth Rodriguez DesnudaClose The Deal Gaby OrtegaKali Roses Double PenetrationTamil Sex Tamil SexTabootube.xxxTamil Aunty Sec VideoVoyuercloudsTelugu Sex BoobsHayden Panettiere LeakBailey PaigePornh UpBeach NakedXxx Sexy Com VideoAshleybarbieSariixo LeaksAletta Ocean Video DownloadNipple Biting VideosGrannyassSophie Mudd PornCode Vein HentaiRasika Dugal SexCmnm Gay PornCheating Wife Porn VideosAva Addams Full HdCartoon SexvidsBad Parenting PornCatuon XxxSex Blue Sex BlueIndian Sexy SareeSheena Ryder HardcoreSatisfaction PornDesi Muslim Girl SexFisted AmateurMercedes Carrera PovRachel Starr CompilationHentai OrgyAnushka Sharma Sex PhotoHd Porn 4kIssa VegasIndian Deshi PornShaved Asian PussyOdia Sex VediosJesse Switch Onlyfans LeakCum ShowerHucow MilkingSri Lanka Aunty Sex VideoRoja Nude PicsMarvadi Sex VideosSexy Video Page 2Scottish PornWanking OffRealborruKimchi.yvHarley Quinn Farting PornJenny Jacobs PornJapanese Lesbin PornXxnx Video Full HdSelena Gomez FuckesBreast Sucking Sex VideosBig Tits GfStephanie Bellars NudeAva AddmosXxx RexpornNude LesbiabsSims 4 Sex ModAnty Boy SexO.g. Mudbone PornPaprika 1991Indian Xhamster ComWww Sex Hindi Video Com조게모아Phoneix MarieAbella Danger PornoIndia Actress Sex VideoZoya Rathore MoviesMature Porn PictursPandora Kaaki SexGuys Suckin CockNaruto Porn MangaBrija Monet And Dante DiggzGay Porn HumpBen10 Anime PornCocoland. FrFuckig BoobsDoggustyle PornMeena Actress HotSexy Romantic Hd VideoLu Scious.netMeagan Good NudesCampus GloryholeHot Sexy Nude VideosXx Video Full MovieXxx MubiTeen CurvesOld Anty XxxNude Music VideosNew Bf ComPorn Mother In LawAyana AngelAnime Pornography UncensoredBlack Creampie Pornأفلام سكسLinda Harrison NudeMelanie Papalia NudeSindhu NudeThick Ebony SquirtPornpics.ckmTranny Porn VideosErotic Thriller MoviesIndian Blue Film Indian Blue Film Indian Blue FilmCasadasbrasileirinhasEnf ComicMia Malkova BestSexy Hindi ChutPorn'PornoarabeReddit.xomPorngify Com3d AnalAirikijimaKinner Xxx VideosSexcinimaSex BgXxx SubHbrowsw91网Asian HandjobTwitter Sexo GayKiara LirdXxx Videos OfficeIravin Nizhal Nude Scene