U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 4
Zijn leiders zo wakker geschud dat ze de opwarming samen een halt toeroepen? Of is dat ijdele hoop, en draait het erop uit dat de wereld zich schrap moet zetten voor zeespiegelstijging, droogte en noodweer? Die vraagt dringt zich op, meer dan ooit, na het alarmerende IPCC-rapport. ...

10 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
4

Laat maar gebeuren , een beetje minder mensen is prima op deze wereld

1 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
9
Meld

Dat ze eerst stoppen met sproeien boven onze hoofden dat zal al veel schelen.

2 vis    
10 maanden geleden door vis
8
Meld

Het zou goed zijn als het wat warmer wordt en met namen in de winter, des te minder gas we nodig hebben om onze huizen te verwarmen of helemaal niet meer. levert uiteindelijk voordeel op.
We willen toch van het GAS af nou dan.

3 Herbie    
10 maanden geleden door Herbie
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

4 Ektoplasma    
10 maanden geleden door Ektoplasma

Stel: onze uitstoot WERELDWIJD is vanaf morgen NUL ... hoe lang duurt het dan voordat de opgaande curve afvlakt en weer gaat dalen?

5 ObJener    
10 maanden geleden door ObJener
0
Meld

Blij dat ik niet in de randstad woon, het water komt daar van twee kanten.

6 ModReset    
10 maanden geleden door ModReset
0
Meld

Ik ben blut, haalt het geld maar bij de groene maffia.

7 DNEUS14    
10 maanden geleden door DNEUS14
3
Meld

@2

Huh? Wat wordt er dan "gesproeid" en waarmee? En hoeveel procent van de totale uitstoot van bv. CO2 is dat dan? altijd naar andere zaken wijzen en dan zelf niets doen, heeft ons tot nu toe niets gebracht...

Voor wat betreft het topic: vergeet het maar. Als we zo'n 25 jaar geleden echt, effectief en succesvol waren begonnen met globale omvorming richting schone energieën, was er nog een kans geweest. Nu niet meer. Het wordt met de dag onwaarschijnlijker dat er nog effectieve, ingrepen komen die een succesvolle afbraak van de mondiale vervuiling mogelijk maken. We zijn te laat. Ik schat nog iets van vier generaties, en daarna neemt de vervuiling catastrofale gevolgen aan, die miljoenen doden zullen gaan veroorzaken. Het is einde-oefening voor H. Sapiens. We zijn namelijk niet intelligent genoeg om juist de goede mensen als leiders te hebben. Wij zitten met psychopaten en machtsgeile idioten als leiders, in de politiek en in dat bedrijfsleven. Juist hun beslissingen zijn allesbepalend, en die gekken gaan voor korte termijnwinsten en machtsstrijd. NIET voor een schonere toekomst voor onze kinderen. Het is één van de symptomen van het gebrek aan echte intelligentie van onze soort: een compleet fout economisch systeem en de foute mensen op de sleutelposities. Alles blijft zoals het was, en er verbetert veel te weinig en dat ook al veel te laat.

8 weerman    
10 maanden geleden door weerman
3
Meld

@5 Nog best wel een tijdje, helaas; al die zooi die we al in de atmosfeer hebben gedumpt is niet zomaar verdwenen, en we zullen hier nog lange tijd de gevolgen van blijven merken (iets waar men al jarenlang of zelfs decennialang voor waarschuwde, maar niemand wou luisteren). Maar het enkele feit dat we gedane zaken niet meer kunnen keren betekent nog niet dat we daarom kosteloos op dezelfde voet verder kunnen blijven gaan, laat staan als we zelf nog méér gaan verstoken.

9 Neobullseye    
10 maanden geleden door Neobullseye
1
Meld

@5
Alleen stoppen met die uitstoot is onvoldoende. Immers, wat we sinds het begin van het industriële tijdperk in de atmosfeer pompten, is er dan nog steeds niet uit! Dus er komt geen afvlakking van die curve. Het enige wat gebeurt is dat de oceanen een deel opnemen, met verzuring tot gevolg. De bossen nemen een deel op, maar ruim onvoldoende, ook omdat wij elke dag iets van duizenden voetbalvelden bomen omhakken. Echt, wat je ook bedenkt, het is te weinig, en veel te laat.

10 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

Nog meer onzin, inwerken op het gemoed van mensen, mea culpa.
Drogredenaties om de burgers nog meer uit te kleden, om de opgebouwde welvaart nog sneller af te breken.

11 Proemevla    
10 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@11
Ik zie weer complotgejank en struisvogelpolitiek. Juist dergelijk gedachtegoed zorgt er voor dat er veel te weinig gebeurt. Je kinderen zullen je dankbaar zijn voor je gedachten. question

12 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

@10 gelijk heb je, helaas. We kunne ons beter voorbereiden op een toekomst met klimaat verandering. Lange termijn inversteringen in de randstad bijv zijn niet zo verstandig meer.

13 ModReset    
10 maanden geleden door ModReset
0
Meld

@13

Het zou inderdaad veel realistischer zijn als we ons voorbereiden op wonen op hoger gelegen land. Maar dat inzicht vergt al teveel moeite, om nog maar niet over de kosten te praten. Alle kuststeden krijgen steeds grotere problemen, de tropische zones worden onbewoonbaar.
Nee, ik denk niet dat we daar realistisch mee omgaan, we steken de kop in het zand en wachten het wel af. Paniek om de zoveelste orkaan die grote steden teistert, het wordt een normaal verschijnsel en we reageren slecht op gebeurtenissen, laat staan dat we er op anticiperen. We kunnen het niet; we zijn er te dom voor.

De Randstad wordt onleefbaar, want de verzilting zal alleen maar toenemen. Dat zag je dit jaar al, en dit is slechts een beginnetje: droogte en verzilting. Maar om even miljoenen mensen te verplaatsen... Ik zie het niet gebeuren.

Kortom: het wordt ieder-voor-zich, en zorgen dat je kinderen elders terecht kunnen. Zuid-Australië, op hoger gelegen terrein, bijvoorbeeld. Leer je kinderen Engels, en een goed vak. Altijd behoefte aan handwerk...!

14 weerman    
10 maanden geleden door weerman
0
Meld

Blijkbaar heeft men nog nooit van "emissie-rechten" gehoord.

15 profdrmrir    
10 maanden geleden door profdrmrir
3
Meld

@10 tis niet te laat als we massaal ieder jaar per mens(7 miljard mensen) 10 bomen planten

16 vis    
10 maanden geleden door vis
2
Meld

@11 en weer zo’n achterlijke reactie, meen je dat nou serieus of zit je de boel een beetje voor het lapje te houden en doe je alleen maar alsof je superdom bent? Ik begin dat laatste steeds meer te vermoeden.

17 Denisova    
10 maanden geleden door Denisova
4
Meld

http://green-agenda.com/index.html

"(references and sources for the quotes below can be found here)

"The common enemy of humanity is man.
In searching for a new enemy to unite us, we came up
with the idea that pollution, the threat of global warming,
water shortages, famine and the like would fit the bill. All these
dangers are caused by human intervention, and it is only through
changed attitudes and behavior that they can be overcome.
The real enemy then, is humanity itself."
- Club of Rome,
premier environmental think-tank,
consultants to the United Nations"

""The concept of national sovereignty has been immutable,
indeed a sacred principle of international relations.
It is a principle which will yield only slowly and reluctantly to
the new imperatives of global environmental cooperation."
- UN Commission on Global Governance report"

""No matter if the science of global warming is all phony...
climate change provides the greatest opportunity to
bring about justice and equality in the world."
- Christine Stewart,
former Canadian Minister of the Environment"

""Democracy is not a panacea. It cannot organize everything and
it is unaware of its own limits. These facts must be faced squarely.
Sacrilegious though this may sound, democracy is no longer well
suited for the tasks ahead. The complexity and the technical nature
of many of today’s problems do not always allow elected
representatives to make competent decisions at the right time."
- Club of Rome,
The First Global Revolution"

Enzovoorts.

18 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@5 , zolang het neo-liberale systeem de show runt, is duurzaam niet sexy in excel.

19 caso    
10 maanden geleden door caso
0
Meld

Duurzaam is, in de ouderwetse betekenis, onverwoestbaar, zodat je er tientallen jaren gebruik van kunt maken, een gasfornuis bijvoorbeeld. Innovatie is de vijand van duurzaam. Zeker innovatie om de innovatie, die bovendien afdwingt, dat je na een vast aantal maanden of jaren nieuw moet kopen. De ergste vervuilers zijn de mobiele industrie en alles dat daarmee samenhangt. Microsoft met elke keer nieuwe OS-en, bijvoorbeeld, waardoor je je oude computer of laptop kunt weggooien, je oude mobiel.

En dan telefoon uitsluitend via internet, ISDN afschaffen. En als dan US de knop omdraait en de hele wereld op zwart zet, en de radio-frequenties, het bezit van radio in handen van amateurs, verboden, kun je als bevolking niet meer communiceren.

20 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
3
Meld

De industrie pakken we niet aan, nee de burgertjes in blanke landen, die zo goed in kaart gebracht en te volgen zijn, en die bovendien te goed geïnformeerd en onderlegd zijn in onze ogen, díe pakken we aan. De banken en het militair-industrieel machtsblok hebben in de UN een hoeveelheid useful idiots met een Gaia-complex bijeengebracht en zie hier het resultaat.

21 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
3
Meld

@20 ,

Een nieuw OS vereist niet dat je opnieuw iets aanschaft, die kun je vaak gewoon upgraden.

Verder kopen mensen toch zelf iedere twee jaar een nieuwe telefoon? Niemand wordt daartoe gedwongen.

Mensen laten zichzelf ook veel te veel wijsmaken dat ze weer iets nieuws nodig hebben (nee, ik ben daar ook geen uitzondering in).

22 progressiefliberaal    
10 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@21 "De industrie pakken we niet aan" -- met dank aan politiek rechts, die liever de eigen zakken vult dan écht iets doet wat noodzakelijk is. Elke maatregel die echt iets kan (of beter 'kon', want het is eigenlijk al veel te laat) kan veranderen wordt weggeschoven als "links geitenwollensokkengeneuzel", "overdreven reacties op onbewezen claims", "slecht voor de economie" en meer van dergelijke dooddoeners.

24 Neobullseye    
10 maanden geleden door Neobullseye
0
Meld

@16

Dat gaat niet gebeuren, da's een illusie. We weten heel goed hoe we alles ten goede moeten keren, maar we doen het niet omdat de machthebbers voor de winsten en voor de macht gaat, en NIET voor de toekomst van onze kinderen. Besef nou eens dat niet wij burgers 'sturend' zijn in deze, maar de _echte_ machthebbers.

25 weerman    
10 maanden geleden door weerman
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

19 uur geleden door Telegraaf

Duitsland: leerlinge krijgt gelijk en mag in...
Een jonge moslima heeft gelijk gekregen van d...

20 uur geleden door Kiki

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

13 uur geleden door iSlam FM!

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

17 uur geleden door zilvergoud

Baudet wilde Kremlin-aanhanger op Europese li...
Thierry Baudet wilde een pro-Russische Brit,...

19 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Interessant
Tropisch warm! Zelfs aan het strand bijna 30 ...
Laten we het hopen want dat snoert misschien ...

minder dan een minuut geleden door Interessant

Bart Boudewijn
Tienduizenden betogers in Dresden tegen extre...
@20 niet "misleidt", maar "misleid". Typisch ...

1 minuut geleden door Bart Boudewijn

PFL
Italiaanse Democratische Partij acht snelle v...
Als ze maar niet weer de deur openzetten voor...

1 minuut geleden door PFL

GreyB
Meerderheid Amerikanen wil niet dat Trump wor...
@85De peilingen zaten er niet zover naast. ...

1 minuut geleden door GreyB

psje
‘Boris Johnson wil Brits parlement vijf wek...
Goh waarom maakt hij het niet permanent dan k...

2 minuten geleden door psje

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig