VVD: waar zitten die geradicaliseerde moslims?

14 October 2018, 11:37 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In Den Haag blijken tientallen geradicaliseerde moslims actief in de gaten te worden gehouden door politie- en veiligheidsdiensten. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs gemeenten die voor de persoonsgerichte aanpak geld krijgen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De gemeenteraad in Den Haag is daar niet van op de hoogte gebracht en de VVD wil nu van burgemeester Krikke als hoofd van de veiligheid in de stad weten of dit klopt. Raadslid Frans de Graaf is bovendien nieuwsgering om hoeveel geradicaliseerden het precies gaat en hoe zij geografisch over Den Haag verspreid zijn. Met andere worden: waar zitten de broeinesten en hoeveel risico wordt er nu gelopen?

De VVD’er herinnert Krikke er bovendien aan dat er in 2017 een toezegging is gedaan dat Den Haag samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en in G4-verband een handreiking zou opstellen van hoe te handelen bij een aanslag. Maar ook wat burgers, bezoekers en ondernemers zelf kunnen doen om het risico op een aanslag te verminderen. De Graaf zegt daarover nooit meer iets te hebben vernomen en vraagt de burgemeester wanneer hij gaat merken dat er bijvoorbeeld een informatie- en/of publiekscampagne in gang wordt gezet.