Direct naar artikelinhoud
Oeps: Nederlanders zijn de vieste Europeanen volgens dit onderzoek

Oeps: Nederlanders zijn de vieste Europeanen volgens dit onderzoek

Was jij altijd je handen nadat je naar de wc bent geweest? Die vraag legde een Amerikaans onderzoeksbureau voor aan verschillende Europeanen.  

Tekst

En wat blijkt? Nederlanders zijn de allergrootste viespeuken.

Bacteriën 

Want ook al zullen we vást anders beweren, zeker de helft van de Nederlandse deelnemers geeft in deze poll eerlijk aan niet z'n handen te wassen na een toiletbezoek. En da's best een zorgelijke zaak, aangezien je vanuit een wc flink wat bacteriën met je kunt meenemen en verspreiden.

Belgen íets schoner

Ook bij de Italianen mag er wat hygiënischer worden gehandeld na een toiletbezoek: 43 procent van de Italiaanse ondervraagden wast z'n handen niet na het plassen en poepen. Buurland België scoort iets beter, maar ook niet denderend: daar sluit zo'n zestig procent z'n boodschap op de kleinste kamer wél af met water en zeep.

Hygiëne rules op de Balkan

Onder meer Spanje (61 procent), Frankrijk (62 procent), Oostenrijk (65 procent), Duitsland (78 procent) en Engeland (75 procent) maken al stappen in de goede richting. Maar ook zij kunnen nog een puntje zuigen aan de hygiëne van de Balkan-landen. Bosniërs (96 procent) en Turken (94 procent) zijn het allerschoonst. Dit kan volgens de onderzoekers komen door de naleving van woedoe, het Islamitische ritueel om handen, armen, voeten en hoofd te wassen voor het bidden.

Landgenoten, laten we zorgen dat we dit ten tijde van het volgende onderzoek verbeterd hebben!

Om je handen écht goed schoon te krijgen, moet je ze veel langer wassen dan je misschien denkt. Hoe lang precies? We laten het je zien (geluid aan):

Video wordt geladen...

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Big Think. Beeld: iStock

Schoonmaken is zo gebeurd met deze topproducten van HG. Als je nu twee pakketten besteld in de Libelle Shop, krijg je er eentje voor de halve prijs!