Cyprien Verseux
Volledig scherm
© Cyprien Verseux

Wetenschapper op Antarctica probeert te koken bij min 70 graden

Gletsjerspecialist en astrobioloog Cyprien Verseux werkt op de meest afgelegen wetenschappelijke basis ter wereld, op Antarctica. Gezellig buiten eten op een terras is er niet bij, want temperaturen kunnen dalen tot -70 graden Celsius. Maar wat krijg je als je het toch probeert?

  1. Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
    PREMIUM
    147

    Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’

    Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant écht minder gezond dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: ,,Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.”
  2. Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie

    Half miljoen Nederlan­ders met voedselal­ler­gie, maar helft restau­rants gaat de fout in met informatie

    Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).