U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 3
De meeste bedrijven en burgers leggen de alarmerende berichtgeving over ons klimaat naast zich neer. Ze weten al langer dat het huidige klimaatbeleid, dat ze vooral opzadelt met hogere lasten, niet werkt. Het bestaande kabinetsbeleid moet daarom op de schop. Met digitalisering en de nieuws ...

7 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
LEES MEER OVER

ik probeerde altijd erg milieubewust bezig te zijn; scheiden; recyclen e.d. maar als half afrika hier wordt geimporteerd dan is het vechten tegen de bierkaai om onze footprint te verkleinen.

1 maarten1234    
7 maanden geleden door maarten1234
2
Meld

Het probleem is dat de lasten op de verkeerde plek gelegd worden. Die hadden niet bij de consument (de afnemer) gelegd moeten worden maar bij het bedrijfsleven (de producent).

2 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

Nee klopt, we moeten ons allemaal gaan aanpassen maar doorgaan op de oude weg mag bedrijven geen geld kosten.

Lekker realistisch ingesteld dat soort mensen. Wat gaat er dan voor verandering zorgen, als je vervuiling en vervuilende productiemethoden niet ontmoedigt? Linksom of rechtsom zul je afgedane methoden duurder moeten maken, of je moet schonere alternatieven subsidiëren.

Maar dat laatste kost ook geld en moet dus ook gefinancierd worden op de één of andere manier.

M.a.w., auteurs zoals degenen die dit stukje schreven moeten eens wakker worden en ophouden met die onzin 'het kost teveel geld'. Ja, natuurlijk kost het teveel geld. Jarenlang werd vervuiling afgewenteld op de samenleving, en nu gaan de vervuilers betalen. Het is dus niet zo dat het nu meer geld gaat kosten, het kostte jarenlang gewoon te weinig en die bedrijven hebben ten koste van de samenleving niet hoeven investeren in schonere productiemethoden. Daar komt nu terecht een einde aan.

Gewoon schouders eronder, innoveren maar. Daar ben je een bedrijf voor, niet om vastgeroest te blijven zitten in verworven posities en voordeeltjes en te jammeren zodra er dan wat verandert. Een echte ondernemer ziet kansen in plaats van bedreigingen. Maar goed, multinationals en gevestigde bedrijven die alleen maar vrezen voor hun al verworven marktaandeel hebben vaak helaas natuurlijk meer met management dan met echt ondernemen nog te maken.

3 progressiefliberaal    
7 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@3 precies.... als je van de lineaire economie (grondstoffen winnen, produceren en weggooien) naar een circulaire wilt transformeren, zul je productie volgens de lineaire methode uit de markt moeten prijzen op het moment van productie, niet op het moment van product afname.

Anders gebeurt die transformatie nooit in een wenselijk tijdsbestek en loop je keihard tegen een onoplosbare crisis aan.

4 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@4 ,

Dat inderdaad, die transitie naar circulair. Maar wat ik ook een interessante vind, is de beweging van product naar dienst.

Als je over veel producten nadenkt, dan gaat het niet om het product (een auto bijvoorbeeld), maar om de dienst erachter (van A naar B kunnen komen).

Veel bedrijven spelen daar al handig op in. Ondertussen blijven de vastgeroeste fossielen maar blijven jammeren over de kosten van dingen anders moeten doen... het is werkelijk belachelijk om te moeten aanschouwen, bedrijven (of vooral managers die niet weten wat ondernemen is?) die klagen over dat ze moeten innoveren in plaats van op hun lauweren te rusten.

5 progressiefliberaal    
7 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

Er is een klimaatakkoord gekomen, waarvan de grootste vervuilers geen onderdeel uitmaken(vliegtuigen, schepen) Het heeft daarom weinig te maken met een effectief klimaatakkoord..

https://www.volkskrant.nl/de-gids/de-luchtvaart-is-de-nagel-aan-de-doodskist-van-het-klimaat-zo-gaan-we-parijs-zeker-niet-halen~b0e3c23f/

6 JCA    
7 maanden geleden door JCA
0
Meld

@2En als ze het wel bij de bedrijven neer zouden leggen veranderd er nog niks
Deze verhogen de prijzen gewoon weer wetende dat het volk toch wel betaalt

7 eoghanfeehily    
7 maanden geleden door eoghanfeehily
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

24 uur geleden door NOS

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

12 uur geleden door Crannbuidhe

( Video ) Baudet: ‘Dit vraaggesprek is...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet i...

22 uur geleden door Moskowfiets

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

24 uur geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
eigenmening
Nederlander krijgt minder vakantiegeld...
Maar dat was al bekent tijdens Prinsjesdag da...

minder dan een minuut geleden door eigenmening

Gratiebarmhart
Waterloo voor VVD’ers...
https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...

1 minuut geleden door Gratiebarmhart

Endandit
Oud-advocaat Witte Huis laat verstek gaan bij...
@38Het Congres belemmeren in de uitvoerin...

1 minuut geleden door Endandit

Wilmama
Nederlandse wetenschappers bezorgd over alter...
@2Ik ben het volmondig met jou eens. Meer d...

1 minuut geleden door Wilmama

qubix
‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in va...
Ik vind het 2 smeerlappen alleen Rutte iets m...

1 minuut geleden door qubix

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig