Meer dan 200 honden van slachtbank gered dankzij donaties van sterren

Een internationale dierenrechtenorganisatie is erin geslaagd meer dan tweehonderd honden, die bestemd waren voor menselijke consumptie, te redden uit een ‘boerderij’ in Zuid-Korea. De viervoeters leefden er in erbarmelijke omstandigheden, maar konden rekenen op de financiële steun van enkele sterren. Onder andere Simon Cowell, bekend van Britain’s Got Talent, doneerde geld zodat de reddingswerkers aan de slag konden gaan. “Honden eten is als een vriend opeten”, zei Cowell toen hij hoorde wat er in het Aziatische land gebeurt.

pjv

Afgelopen week redde de non-profitorganisatie Humane Society International (HSI) tientallen honden en puppy’s uit een boerderij in Gyeonggi-do, een Zuid-Koreaanse provincie. De dieren leefden in kleine kooien en in vuile omstandigheden, en zouden worden geslacht voor hun vlees mocht de organisatie niet zijn tussengekomen.

De bal ging aan het rollen toen presentatrice Pip Tomson van de talkshow Good Morning Britain, het “strenge jurylid” van talloze talentenjachten op de hoogte bracht van de situatie op de boerderij. “Het is als je vriend opeten”, zei Cowell toen en hij doneerde prompt 25.000 Britse pond (28.000 euro) aan HSI.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Wreed en op sterven na dood”

De honden zijn intussen uit hun kooien bevrijd en hebben tijdelijk onderdak gekregen, terwijl ze wachten op een beter leven. De dieren zullen nu de komende weken naar Groot-Brittannië, Nederland, Canada en de Verenigde Staten worden gebracht, waar ze beschikbaar zullen worden voor adoptie. De organisatie deelde hartverwarmende beelden van de reddingsactie en bracht trots de kooien - die nu leeg zijn - in beeld.

“De hondenvleesindustrie is wreed en op sterven na dood”, aldus Claire Bass, die de werking van de Britse tak van de Humane Society International in goede banen leidt. “De honden die nu werden gered, zullen prachtige vertegenwoordigers van onze campagne worden, zodat deze praktijken voorgoed kunnen worden beëindigd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen