U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 0
VVD, CDA, D66, ChristenUnie, SP, PvdA en GroenLinks hebben een akkoord gesloten om samen een #Klimaatwet tot uitvoer te brengen. Op dit moment is Nederland nog voor circa 94% afhankelijk van elektriciteit uit fossiele brandstoffen. Om dit in zo’n 30 jaar naar 0 te brengen wil men de volg ...

7 maanden geleden door Jeb

REAGEER MET EEN EMOJI
2
5
1
LEES MEER OVER

waanzin die 'klimaatwet' en het klimaat houdt zich er sowieso niet aan

1 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
3
Meld

Zie dat hele gebeuren compleet mislukken.

2 caso    
7 maanden geleden door caso
1
Meld

@2 dan is het geld al weggesmeten

3 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
3
Meld

Wat levert het op? Minder opwarming van de Aarde, minder vervuiling, zelfvoorzienendheid qua energie, geen afhankelijkheid van schurkenstaten met olie en gas, innovatie, schonere lucht in de steden, future-proofing van de energievoorziening (fossiel raakt echt een keer op) etc. Win, win, win, win, win, win.

4 Attercopus    
7 maanden geleden door Attercopus
7
Meld

@4 , hetzij in een dystopiaanse samenleving.

5 caso    
7 maanden geleden door caso
1
Meld

Hoogleraar TU Eindhoven- 'Nu van het gas af leidt alleen tot meer CO2-uitstoot' - Eindhoven - ed.nl
En dat zijn geen domme mensen die dat zeggen want die panelen en molens leveren bijna niets op.Dus die zogenaamde milieuplannen zijn gewoon geldverslindend op niets af.
Ze willen gewoon geen gas uit Rusland importeren.
Dat is gewoon het hele spelletje wat er achter zit.

6 Eindpenthode    
7 maanden geleden door Eindpenthode
1
Meld

https://www.ed.nl/eindhoven/hoogleraar-tu-eindhoven-nu-van-het-gas-af-leidt-alleen-tot-meer-co2-uitstoot~ac68cdb4/
En dat zijn geen domme mensen die dat zeggen want die panelen en molens leveren bijna niets op.Dus die zogenaamde milieuplannen zijn gewoon geldverslindend op niets af.
Ze willen gewoon geen gas uit Rusland importeren.
Dat is gewoon het hele spelletje wat er achter zit.

7 Eindpenthode    
7 maanden geleden door Eindpenthode
0
Meld

@6 De alarmbel luidt voor de gevolgen van de klimaat- en energieplannen. De voorgestelde ‘Klimaatwet’ leidt regelrecht naar een ramp. De doelstellingen zijn onhaalbaar. Handhaving ervan met de wet in de hand veroorzaakt een catastrofe van armoede, kou en honger. Economisch maakt het Nederland tot een derde wereldland. De transitie instrumenten, zoals wind, zon en bio, zijn bewezen ontoereikend. Ze doen bij lange na niet wat ze beloven en kunnen dat ook niet. Het begint met een enorme kapitaalvernietiging, gevolgd door onvoorstelbaar grote, door de burgerij op te brengen investeringen, die niets opleveren. Het gaat om honderden miljarden!

Miljarden die niet aan zorg, onderwijs en huisvesting besteed kunnen worden.

De gevolgen groeien geleidelijk over een periode van jaren, waardoor het verzet te laat op gang komt en de ramp niet meer te keren is. Prijzen van elektriciteit, gas enz. gaan stap voor stap omhoog. Ongemakken, zoals uitvallende stroom en watervoorziening zijn pas onverdraaglijk als ze steeds vaker voorkomen. Daarom kan de onvermijdelijk optredende weerstand nog een tijd met drogredenen onderdrukt worden.

Energie is te belangrijk voor het nemen van zulke risico’s. Het heeft bij alles een onmisbare rol: voedselvoorziening, huizen, beton, transport, verwarming, verlichting, wegen en de hele industrie, de landbouw, veeteelt en visserij draait er op.

De enige hoop op redding zijn leiders die het gevaar zien en het roer radicaal om durven gooien. Er zijn andere mogelijkheden. De inzet daarvan hangt af van bestuurlijke wijsheid en doorzettingsvermogen. Een uitvoerige analyse van de feiten staat hier: http://www.clepair.net/klimaatalarm.html


Dr. C. le Pair, Nieuwegein, ex lid Alg. Energie Raad

Mr. E. Harinck, Mijnsheerenland

Prof.(em) dr.ir. D. Thoenes. Den Haag, ex directeur Research Akzo

Democratisch Energie Alternatief

Drs. N. Broekema, Den Haag

Prof. dr. C.A. de Lange, Monnickendam

Ir. K. de Groot, Leidschendam, ex vice-president Shell Exploratie & Technologie

Prof.(em) dr. L. Feenstra, Rotterdam

Ir. J. Hetzler, Hazerswoude-Rijndijk

Prof.ir. K. Wakker, Mijnsheerenland, ex rector TU Delft

Prof.dr. M. Antal, Aalsmeer

Prof.(em) dr. M. Winnink, Buinen

Ir. R.N. Walter, Oosterhout

Prof. (em) dr. R.A. van Santen, Eindhoven, ex rector TU Eindhoven

Dr.ir. B.G. Linsen, Maasland, ex directeur Research Unilever

Dr. Ir. F.Y. Dijkstra, Ommen

Ir. K. Pieters, Barendrecht

Prof.dr. P. Lukkes, Leeuwarden

Drs. J.C.D Boot, Leiden

H. Matthijssen (BC), Beilen, wetenschaps journalist

8 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
2
Meld

@8 Heb vrij veel van dit soort sites gelezen geschreven door hoogleraren en ze komen allemaal tot deze conclusie dat aardgasneutraal voor bijna geen enkel land haalbaar is.
Ze willen nu in Eindhoven een wijk aardgasneutraal maken.Daar komen ze waarschijnlijk ook wel weer snel van terug om de bezwaren die jij ook aangeeft.
We hebben nu aan aardgas een centrale van 9.5 megaton draaien.
Als we Nederland helemaal aardgasneutraal willen maken hebben we 3 x zo'n grote centrale nodig.Dus 3 x meer CO2.
Wat wij voor de huishoudens verbruiken is t.o.v de industrie is maar weinig.

9 Eindpenthode    
7 maanden geleden door Eindpenthode
0
Meld

https://www.youtube.com/watch?v=PXKiifnBtJY

---
Wordt het kouder door de zon - De internationaal vermaarde sterrenkundige Kees de Jager heeft aanwijzingen dat de recente opwarming meer door de zon dan door het CO2 is veroorzaakt. Voor de toekomst verwacht hij een afkoeling

10 Beppie    
7 maanden geleden door Beppie
1
Meld

Dat hele van het gas af gebeuren slaat nergens op, wij zijn de enigste in de wereld die dat doen maar jah dat is ook een manier om de rekening toch bij de burgers te leggen want voor bedrijven die niet zonder gas kunnen is dit niet verplicht.
Het bedrijf waar ik werk heeft proces water nodig van 30 graden, in de zomer is dit geen probleem omdat de reactie van bepaalde stoffen warmte op levert maar in de winter gebruiken wij een stoom generator om ongeveer 200 m3 water te verwarmen en warm te houden, die zit op 2 MW te draaien, samen met onze fabrieks verwarmingen zitten wij ongeveer op 5 MW en dan heb ik het nog niet eens over onze machines, we hebben 13 trafo's van 10kv, ik denk niet dat een energie centrale blij gaat zijn als wij er nog 10 bij zetten.
We hebben ook een verf afdeling waar we al eens testen hebben gedaan met bv halogeen verwarming maar dat was geen succes, de lijn gebruikt 3 ovens die tussen de 360 en 400 graden zitten, dat is elektrisch gewoon niet haalbaar.

Mijn mening is dat men het probleem van uitstoot gewoon naar de centrales verplaatst want elektriciteit is een energie transport middel, warmte wordt omgezet in elektriciteit en dan naar de huizen getransporteerd die het weer in warmte omzetten.

11 NLsandman    
7 maanden geleden door NLsandman
0
Meld

A1 = 20 [€/ton] price of lignite (EIA.gov)
A2 = 43% [-] efficiency of power generation
A3 = 2.5 [MWh/ton] energy content of lignite
A4 = 2,600,000,000 [€] investment to build power plant
A5 = 2,200 [MW] installed power
A6 = 3.5% [-] interest rate per year
A7 = 40 [years] life time
A8 = 98% [-] up time

25 = A1/A2/A3+(A4/A5)*A6/(1-(1+A6)^-A7)/A8/8766 [€/MWh] cost of electricity

(Grevenbroich-Neurath in augustus 2012 geopend door Merkel)

12 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
4
Meld

Yep er komen overheids spotjes en affiches denk aan de jeugd denk aan uw kinderen.
En dan de vraag of ze het uit de pensioenpot mogen financieren.

#ditslaatnergensop
#mileuisnietgebaatbijonzin

13 Eastwood    
7 maanden geleden door Eastwood
2
Meld

@4 Je beseft niet dat alle andere resources ook steeds schaarser worden en recyclelen energie kost. Energie is eindig en zonnepanelen en windmolens gaan niet alles oplossen. Er zitten een boel gaten in het modernistische klimaatreddingsplan. Ben hele gekke dingen tegen gekomen o.a. dat voor een energie label maar naar een wasmachine programma gekeken wordt.
Ik denk dat een val van het westerse economische model onafwendbaar is en er dan veel mensen zullen sterven. Alles lijkt exponentieel te groeien en we zitten in veel dingen in de zgn hockeystick. Ik denk dat dit over 20 a 30 jaar gaat gebeuren. Maar dat laatste zegt mijn gevoel en deze collapse kan zowel vroeger als later gebeuren. - De reden van deze milieupolitiek is om de bevolking af te leiden wat er aan de hand is en men zichzelf in te praten dat de Titanic niet kan zinken of de Westerse samenlevingen niet ten onder kunnen gaan. Ondertussen verdienen multinationals er grif geld aan.

Als ik kijk naar oplossingen denk ik aan kleine zelfvoorzienende gemeenschappen, die leven wat de natuur hen biedt. Dit is geen populair verhaal en daarom zal dit ook niet op grote schaal gebeuren. Mensen, die weten wat er gebeurt zijn er wel al mee bezig.

14 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
7 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
1
Meld

@14 ik besef heel goed dat de energietransitie maar een deel van de wereldproblemen oplost. Maar ik vind het een te belangrijk onderdeel om te negeren. Overigens is energie niet eindig, maar onze zon wel. Maar daar komen we zeker niet in de buurt als we de wereldbevolking laten groeien. Ik zie voorlopig nog geen radicale ‘collapse’, en ik denk dat de ‘preppers’ vooral zichzelf voor de gek houden, maar de komende decennia zal alles wel gaan kraken.

15 Attercopus    
7 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@15 Als ik zie hoe weinig het werkelijk uithaal en hoeveel de multinationals er op verdienen heb ik serieus mijn bedenkingen. Het doet me denken aan een van de loten van de linkse facade, waar ik in andere draadjes regelmatig over gehad hebt.

* Batterij technologie is niet schoon. - Zeker het recycleren van batterijen niet. Electrisch rijden heeft geen toekomst
* ICT zegt men dat dit de toekomst heeft, maar vreet wel energie. Over 20 jaar hebben we de energie niet om aan onze ICT behoeften te voorzien.
* Zag eens op TV dat een wasmachine de label A++ kreeg omdat een programma van 9!!! uur A++ is. Over duurzaamheid van de bouw (levensduur) en verwerkbaarheid van het apparaat. Het meest energievretende deel in de levensduur van een apparaat is de bouw en de sloop.
* Geen kritische visie op de olieverslindende industriele landbouw, terwijl olie wel een steeds groter probleem wordt.
* Geen kritische beschouwing over urbanisering.
* Geen kritische beschouwing over de oneindige groeieconomie.
* Geen kritische beschouwing over de opkomende economien, die ook eenzelfde leefstijl willen als wij hier en dat lukt niet.

Ik krijg sterk het idee dat ik naar het orkest van de Titanic aan het luisteren ben ipv dat hetgeen gedaan wordt wat echt moet gebeuren. En daarbij denk ik ook dat het al te laat is om dit systeem nog uberhaupt te kunnen hervormen. Net zoals het zinken van de Titanic onontkombaar is toen deze tegen een ijsschots aan voer.

16 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
7 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

@16 Ik ben ook niet erg optimistisch, maar heb geen zin om dan maar de handdoek in de ring te werpen. Je kunt in een hoekje gaan zitten morren, en alle schuld bij anderen leggen, maar daarmee verandert er zeker niets.

17 Attercopus    
7 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@17 Ik geef anderen niet de schuld. Ik wil alleen laten zien hoe weinig de maatregelen uithalen. Ik denk zelf dat diegene, die zich preppers noemen en dan bedoel ik niet de blikvoer verzamelende en wapengeile reliwaanzinnigen van Doomsdays preppers op NGC, het wel bij het juiste eind hebben. En ik denk dat alleen kleine semi zelfvoorzienende gemeenschappen ver buiten de stad de beste kansen hebben. De zogenaamde beschaving wordt mijninziens eerst een ecodictatuur en daarna zakt het alsnog inelkaar. Kortom het doet er niet meer toe of ik voor of tegen dit systeem ben of zeggen wiens fout het zou moeten zijn, maar ik geloof er niet meer in. En dat moet ook gezegd kunnen worden. Wel concludeer ik bepaalde zaken en dat recht heb ik ook. En dan bedoel ik de reeds omschreven linkse facade politiek en dat de multinationals er wel erg goed vanaf komen.

18 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
7 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

@18 "Ik geef anderen niet de schuld. Ik wil alleen laten zien hoe weinig de maatregelen uithalen."

Ah, ik dacht dat je 'de multinationals', 'de linkse facade' en overheden de schuld wilde geven.

"En ik denk dat alleen kleine semi zelfvoorzienende gemeenschappen ver buiten de stad de beste kansen hebben."

Denk ik niet. Als er een echte collapse plaatsvindt zullen die ook geplunderd worden. En voor die tijd is het leven al onmogelijk geworden door de gevolgen van klimaatverandering, vervuiling en oorlog. Beter nu proberen het tij te keren dan proberen het tij te ontlopen.

"Kortom het doet er niet meer toe of ik voor of tegen dit systeem ben of zeggen wiens fout het zou moeten zijn, maar ik geloof er niet meer in."

Tja, ik ben pessimistisch maar niet zo'n fatalist. Kom je je bed nog wel uit?

19 Attercopus    
7 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@10 "Voor de toekomst verwacht hij een afkoeling"
Filmpje van 2009, dus die verwachting is van voor die datum.
Zonneactiviteit is inderdaad afgenomen, ook sinds 2009.
Temperatuur is alleen door blijven stijgen

20 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@20 de temperatuur van ca. 1997 tot ca 2017 was vlak volgens satelliet metingen

21 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
2
Meld

@21 Sprookje. Achterhaald.

22 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@4
Wat kost het ???
Een slordige 80.000 euro per huishouden dat het bestaande huishouden in zijn/haar hele leven niet meer terug verdient
Ben uit de schulden en DenHaag kan het bekijken , steek mijzelf er niet meer in
Verkoop de boel en koop ergens anders wel een huis van dat geld waar ik die transitie kosten niet hem
Zuid Europa bijvoorbeeld en hou dan zelfs geld over

23 eoghanfeehily    
7 maanden geleden door eoghanfeehily
1
Meld

@23 Welnee, lariekoek. Het kost bijna geen ruk zodra we ophouden met het subsidieren van de fossiele sector.

24 Attercopus    
7 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@22 Ik heb ietsjes overdreven:


https://www.nsstc.uah.edu/data/msu/v6.0/tlt/uahncdc_lt_6.0.txt

--- 240 maanden van jan '97 tot jan '17: trend global 0.0006ºC/maand
--- 228 maanden van jan '97 tot jan '16: trend global 0.0002ºC/maand
--- 216 maanden van jan '97 tot jan '15: trend global -4E-05ºC/maand

25 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
1
Meld

@24 die 'subsidies' bestaan niet maar zijn een schatting van virtuele 'kosten' van fossiel

26 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
2
Meld

@25
Ik weet niet of je wel eens goed hebt gekeken naar die getalletjes die je daar neerkwakt, maar die geven aan dat de temperatuur dus exponentieel stijgt.
Als ik die trend nog eens 12 maanden doorzet, kom ik uit op een getal van afgerond 0.0012ºC/maand voor 252 maanden van jan '97 tot jan '18. Wat neerkomt op een opwarming van 0,3ºC in de laatste 12 maanden. Ergens kloppen je getalletjes dus niet neem ik aan.

27 Nude    
7 maanden geleden door Nude
1
Meld

@27 er zijn steile stukken omlaag en omhoog ("El Niño")

28 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
1
Meld

Kortom, reken maar op duizend miljard kosten en nul opbrengsten, behalve een goed gevoel voor de sukkels.

29 Dune    
7 maanden geleden door Dune
2
Meld

@28
Nou en?

30 Nude    
7 maanden geleden door Nude
1
Meld

@29
Krijg jij daar een goed gevoel van dan? Dan moet het dus tenminste ergens goed voor zijn.

31 Nude    
7 maanden geleden door Nude
0
Meld

@25 240 maanden met een stijging van 0,0006 per maand levert in twee decades alweer een temperatuurstijging van 0,14 graad op.
Die negatieve trend van -4E-05 per maand bereik je door heel zorgvuldig kersenplukken; je neemt de piek rond 1998 wel mee maar die rond 2016 niet.
Met een iets andere keuze van het interval kom je makkelijk op het dubbele van die 0,14 graad uit.

Vlak? Welnee.

32 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@29 Spuit elf...

33 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@32 jan '97 tot jan '15 is dus 18 jaar vlak maar de kooldioxide niet

34 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
1
Meld

@34 Nee, niet vlak. Sterke schommelingen waaruit je een negatieve trend haalt door vals te spelen.

Je bent tegen de lamp gelopen & door de mand gevallen.

35 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@35 dat de trend nul is van jan '97 tot jan '15 kunt u zelf nagaan met @25 - dat de correlatie met kooldioxide rammelt dus ook - de algehele trend vanaf het begin van de echte metingen in 1978 is zodanig dat we in 2100 ongeveer 1.08ºC meer dan nu hebben (0,0011ºC/mnd)

36 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
1
Meld

@36 Lees je wel wat ik schrijf?
Die data heb ik bekeken.

Voor de hele tijdreeks krijg je een helling van 0,0128 graad per jaar, voor de reeks van 1/1 1999 tot 1/1 2018 0,0146 graad per jaar.

Jouw trend van nul vind je door heel selectief begin- en eindpunt te kiezen.
Maar valsspelen is je niet vreemd, zoals je eerder liet zijn door allerlei kostenfactoren bij je bruinkoolcentrale te verdonkeremanen.

Als hierin ook een effect zit van een afnemende zonneactiviteit is de invloed van CO2 alleen maar groter.

37 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@37 @34 staat, 2 jaar korter dan @21

38 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
1
Meld

@14 tiny house?

39 Jeb    
7 maanden geleden door Jeb
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
President Trump gelast openbaring geheime doc...
President Trump heeft openbaring gelast van d...

1 dag geleden door Proemevla

Duitsland raadt Joden af om overal keppel te...
In Duitsland heeft de speciale regeringsgezan...

4 uur geleden door Graaier1000

’Voer stemplicht in’
Wanneer maakt Nederland stemmen verplicht zoa...

21 uur geleden door Inter

’Sociale zekerheid moet fors worden ver...
De sociale zekerheid moet fors versoberd word...

1 dag geleden door Telegraaf

PvdA de grootste: ‘Bizarre comeback&rsq...
Een ‘bizarre comeback’ noemt PvdA-leider Lode...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LoydMorris
Volkert van der Graaf ondanks voornemen niet ...
@69 "Ten eerste is het 2/3 en daarbij is dat ...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

rebo
Verbijstering over Duitse oproep aan joden om...
@49Hoe bedoel je niet zo piepen? Ik constat...

minder dan een minuut geleden door rebo

eigenmening
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te ...
@100.Go, als iemand anders dit zou zeggen z...

1 minuut geleden door eigenmening

Seconda
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te ...
Moslims extreem rechts?! wat een idiote gedac...

3 minuten geleden door Seconda

Feldwebell
Verbijstering over Duitse oproep aan joden om...
@47Schei toch uit met dat anti Israël gehu...

3 minuten geleden door Feldwebell

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig